Äänestä NYT DesuGaalan voittajat

Kirjoittanut
Hoothoot

Viime viikolla avatun DesuGaalan äänestyssysteemissä huomattiin heikkous, joka altisti äänestyksen huijausyritykselle. Koska Desuconin järjestäjät kannattavat reilua peliä, äänestys suljettiin pian vilpin huomaamisen jälkeen ja muutostoimiin ryhdyttiin. Iloksemme voimme julkistaa uuden ja parannetun DesuGaalan äänestyslomakkeen!

Ensimmäisessä Desucon Frostbitessä nähtiin ensimmäistä kertaa myös "animeskenen vuosijuhla", DesuGaala, jossa jaettiin palkintoja animevuoden 2011 tärkeille ansioille. Nyt DesuGaala palaa Desucon Frostbiteen ja kaikilla on oikeus ja suorastaan velvollisuus äänestää! Desucon Frostbiteen ei tarvitse päästä, kunhan suosikkeja riittää ja niille haluaa antaa äänensä.

DesuGaalassa 2012 palkintoja jaetaan seuraavissa sarjoissa:
Vuoden tapahtuma
Vuoden kotimainen mangajulkaisu
Vuoden kunniavieras
Vuoden skeneilmiö
Vuoden puheohjelma
Vuoden cosplay(ryhmä)

Uusi äänestys tapahtuu Aniki-foorumin tunnuksien kautta. Mikäli sinulla ei tunnuksia foorumille ole tai olet unohtanut ne, rekisteröityminen on helppoa ja nopeaa. Suosikit vedetään hiirellä punaisen laatikon yli niin, että suosikkisi on ylimpänä ja sitä seuraavat äänet suosikin alla. Voit äänestää niin montaa ehdokasta kuin haluat. Jätä pohjalle punaisen viivan alle ne ehdokkaat, joita et halua äänestää.

Äänet lasketaan ns. Schulze-menetelmällä eli äänestyksessä ei valita vain yhtä suosikkia vaan suosikit pistetään paremmuusjärjestykseen. Schulze-menetelmässä voit huoletta äänestää todellista suosikkiasi ensimmäiseksi, sillä äänesi ei mene hukkaan vaikkei oma ykkössuosikkisi voittaisikaan!

Pääset DesuGaalan äänestykseen tästä:

DesuGaalan äänestys

Äänestys on auki helmikuun alkuun asti. Ole siis nopea!

Palkinnot jaetaan Desucon Frostbitessä, Susilavalla lauantai-iltana ennen iltabileitä. Ole paikalla!

Kommentit

surek
Millälailla viime aiemmassa äänestyksessä yritettiin huijata? Äänestin silloin, mutta nyt taitaa jäädä välistä koska en viitsi luoda Anikiin tunnusta vain äänestämisen takia.
kati
Miten muka on yritetty huijata O.O
Shieva
Mielestäni tämä uusi äänestystapa, jossa sai valita useamman suosikin, oli paljon edellistä mukavampi. Anikin kautta kirjautuminen on tuttua jo Välähdys-äänestyksessä, joten se on ihan hyvä ja vakiintunut tapa animeskenessä. Olisitte tosin saaneet korjata skeneilmiö-sarjasta pari virhettä. "Ja niin minä kuolin Desuconissa"-nimen muuttaminen ei niinkään olisi haitannut, mutta Furontosaido Ooriinkin olitte vielä typottaneet ja Hopeanuoli!musikaalin tyypit ovat myös aika tarkkoja tuosta huutomerkistään.
Jakoavain
Äänestysvilppi toteutettiin koneellisesti. Havaitsimme, että lyhyellä aikavälillä tuli useampi sata saman vastausprofiilin vastausta. Tämä viittaa ns. bottaamiseen, eli koneelliseen lomakkeen täyttämiseen.

Koska lomakkeen aukkoa hyödynnettiin, päätimme sulkea lomakkeen ja korvata sen vähemmän bottausherkällä vastaavalla.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!