Wakamoton tosifanit: nimmarijahtiin!

Kirjoittanut
Drasa

Lyhyesti: Desuconissa ei järjestetä Norio Wakamoton nimmaritilaisuutta lainkaan. Viisi onnellista Waksufania saa kuitenkin pokata nimmarin itselleen. Osallistu Wakamoton faneille suunnattuun kilpailuun niin saatat olla yksi näistä viidestä. Kilpailun säännöt ovat blogipostauksen alaosassa.

Hyvää tammikuuta!

Desuconin yksi valttikortti on alusta asti ollut korkean profiilin kunniavieraat. Perinteeksi on muodostunut myös nimmaritilaisuudet, jotka ovat olleet hyvin suosittuja; nimmareita halunneita on kertynyt pitkiksi jonoiksi asti.

Japanissa julkkisten nimikirjoituksia reunustaa oma kulttuurinsa. Nimmarit pyydetään yleensä neliömäiselle, tarkoitukseen varatulle nimmaripahville. Nimmarin yhteydessä saattaa saada myös kädenpuristuksen idoliltaan. Usein näkee järjestettävän jopa vain kädenpuristustilaisuuksia: "akushukai".

Fukumoton nimikirjoitus ja Kaiji-piirros

Nobuyuki Fukumoton nimikirjoitus Desuconista 2010 autenttisella japanilaisella nimmaripahvilla

Laajimpiin esillä oleviin nimmarikokoelmiin olen itse törmännyt mm. visiitillä japanilaiselle radioasemalle, jonka seinät pullistelivat ääninäyttelijöiden ja koomikoiden nimikirjoituksista – kuin todisteena siitä, että aseman mikin ääressä oli istahtanut yksi jos toinenkin julkkis. Nimmareita saattaa nähdä myös kuuluisien ravintoloiden seinillä. Esimerkiksi Moriokan kuuluisimmassa dža-dža-meniä tarjoilevassa ravintolassa baaritiskin yläpuoli oli vuorattu julkkisten nimmareilla. (Dža-dža-men on yksi Iwaten prefektuurin kolmesta kuuluisasta nuudeliruoasta – muita ovat kesällä mukavan vilpoisa rei-men ja ahda minkä jaksat -buffetissa jättinälkään syötävä wanko-soba) Myös muutama otakubaari, missä olen sattunut käymään, esittelivät ylpeinä ääninäyttelijöiden, animaattoreiden ynnä muiden nimikirjoituksia seinillään. Suomessa vastaavaan meinikiin olen törmännyt tunnetussa japanilaisravintola Kabukissa, jonka edesmennyt omistaja Yoshiaki "Aki" Takayama oli hyvää pataa ainakin HIMin jäsenten ja monien jääkiekkoilijoiden kanssa.

Kabuki-ravintoloa jääkiekkopaitoineen

Jos homman haluaa vetää tarpeeksi överiksi, sisustuselementiksi käyvät vaikka nimmaroidut jääkiekkomailat, niinkuin Kabukissa.

Suomessa tuntuu olevan yleistä pyytää nimmaria milloin mihinkin esineeseen tai ruumiinosaan paremman puutteessa. Desuconissa innokkaimmat fanit ovat valmistautuneet hyvin, ja ottavat mukaansa yleensä jonkin kirjan, julisteen tai muun esineen, johon nimmaria pyydetään. Useammin kävijät kuitenkin hakevat nimikirjoituksen ex tempore. Kulttuurien yhteentörmäilyä välttääksemme ja nimikirjoituksen hakemista sujuvoittaaksemme olemme toissa vuodesta lähtien järjestäneet yleisöä varten kartongista leikattuja nimikirjoituspapereita. Vaikka mitään nimmaroitavaa ei olisi, puumerkin saa japanilaistyylisesti neliömäiselle paperiläystäkkeelle. Kätevää!

Yuuko Gotoon nimmarijono

Nimikirjoitustilaisuuksien suosio se jaksaa yllättää! Ehkäpä tulevaisuudessa voisi harkita jonotusnumeroita?

Pyysimme Frostbite '13:n kunniavierasta, ääninäyttelijä Norio Wakamotoa pitämään tavalliseen tapaan nimikirjoitustilaisuuden, mutta ikävä kyllä vastaus oli, että hänellä ei ole tapana pitää sellaisia lainkaan. Wakamoto ei jaa nimikirjoituksiaan yleisesti Japanissakaan, joten miehen puumerkit ovat varsin harvinaisia.

Desuconin kävijät ovat jo kovin tottuneita nimmaritilaisuuden perinteeseen, ja kyselyitä asiasta on ollut jo paljon. Tästä syystä päätimme erikseen tiedottaa, että nimikirjoitustilaisuutta ikävä kyllä EI pidetä Desucon Frostbitessä.

Ei masennuta kuitenkaan! Wakamoton faneilla on kuitenkin mahdollisuus saada käsiinsä harvinainen nimikirjoitus: järjestämme Wakamoton faneille suunnatun kilpailun, ja viisi voittajaa pääsevät pokkaamaan nimmarit Wakamotolta.

Kilpailun säännöt

Ensimmäinen kilpailusarja on Norio Wakamoto -imitaatio. Ovatko sarjat, jossa herra esiintyy, tarpeeksi puhkikatsottuja? Onko shibui koe syöpynyt mieleen? Todista se laukomalla mikrofoniin jokin Wakamoton kuolematon repliikki Waksuimmalla äänellä mihin pystyt!

Toinen kilpailusarja on Wakamoto -fanart. Pystytkö ilmaisemaan Tuplaween äärimmäisen miehekkyyden kuvataiteellisin keinoin? On aiheena mies itse tai hänen esittämänsä hahmot, avainsanana on "Wakamoto-inspiroitunut".

Kilpailutyöt – kuva- ja/tai äänitiedosto – lähetetään etukäteen tuomaroitaviksi. Molempien sarjojen voittajat valitsee Wakamoto itse, ja voittajat palkitaan nimikirjoituksilla. (Lisätty:) Lisäksi sarjasta riippumatta kaikista parhaat arvosanat saanut työ palkitaan herätyskellolla, jossa on Wakamoton nauhoittama herätysviesti. Lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kolme nimikirjoitusta. Palkinnot jakaa Wakamoto itse Desusunnuntaina 17.2. Shibui koe – Norio Wakamoto ja miehekkyyden ABC -ohjelmassa.

Voit osallistua jompaankumpaan sarjaan, tai molempiin. Kilpailutyöt lähetetään sähköpostilla osoitteeseen drasa@desucon.fi . Kilpailuun osallistumisen deadline on keskiviikkoyönä 14.2. 03:00. Liitä tiedosto hyvälaatuisena tallennettuna sähköpostiin tai liitä linkki siihen sähköpostiviestissä. Kerro myös nimesi. Pidätämme oikeuden julkaista kilpailutöitä Shibui koe – Norio Wakamoto ja miehekkyyden ABC -ohjelmassa sekä blogissamme.

Kommentit

Toto
Hei !

Kerta kilpailutyöt lähetetään sähköpostilla, niin voiko kisaan osallistua tietokoneella piirretyllä kuvalla ? Vai pitääkö se hoitaa traditionaalisesti ja skannata ? :3
Pyry "Drasa" Kontio
Hei Toto!

Emme rajoita tekotapaa teknisesti, joten työsi voi olla aivan hyvin tietokoneella piirretty kuva.

Terveisin,
Pyry Kontio
Kunniavierasvastaava
Neko-chan
Sääli, ettei perinteistä nimmaritilaisuutta ole... Mutta tuokin kelpaa ja tuo hieman lisää tilaa jo valmiiksi täyteen Metsähalliin.
Hieman ohi aiheen, mutta osaako muuten joku viisas ihminen sanoa, miksi en pääse Desuconin sivuille omalla läppärilläni :( ? Mitään muutoksia en ole tehnyt koskaan, joulun jälkeen en ole päässyt ja selaimen vaihto ei auta. Koulun koneelta pitää käydä katsomassa uutisia/vänkärihakemuksia jne.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!