Frostbiten kiitokset ja kumarrukset

Kirjoittanut
Ana

Desucon Frostbite on nyt takana ja vastaavatkin alkavat pikkuhiljaa kotiutua Lahdesta. Oma maanantaini on kulunut auton ratin ohella conin varastolla kamoja kannellessa ja conin palautetta lueskellessa. Olipahan taas tapahtuma!

Viime vuoden Frostbiten jäljiltä lähdimme nostamaan esiin juuri Frostbiten erikoisuuksia, joita ei välttämättä kaikkia kesältä löydy. Tähän kuuluvat esimerkiksi Metsähallin iltabileet sekä nyt paluun tehnyt meidokahvila. Samaten taidekujaa oli muutettu aiemmista coneista niin, että myyjät saivat tällä kertaa pöytiä vain lauantaille tai sunnuntaille, eivät molemmiksi päiviksi. Kaikenlaista pienempääkin oli muutettu ja odotimme ennen conia jännityksellä kuinka muutokset tulisivat toimimaan. Pääosin muutokset näkyivät tehneen hyvää ja coni toimikin monin paikoin aiempaa paremmin!

Frostbiten taidekujalla riitti tungosta (Kuva: Matias Tukiainen)

Tällä kertaa taidekujalla nähtiin myyjiä lähes tuplamäärä, sillä pöytiä sai vain jommallekummalle päivälle.

Aivan ongelmitta ei valitettavasti tästäkään conista selvitty. Kaikenlaisesta pienemmästä selvittiin usein nopeasti ja asia saatiin korjattua pikaisesti. Yhtenä tällaisena oli ConTV:n lähetysäänen kuuluminen Kuusi-salissa pidetyn ohjelman päällä. Tällaisista asioista kannattaa ilmoittaa pikaisesti infoon. Heti tiedon saatuamme tekniikka sykähti paikalle salamannopeasti ja ongelma saatiin pian korjattua. Isommista ongelmista nostaisin esiin kaksi sellaista, joita itse noteerasin viikonloppuna eniten.

Eniten ongelmia conissa tuntuisi aiheuttaneen yleinen tungos. Narikat täyttyivät ääriään myöten (jopa niin että niitä piti hiukan laajentaa) ja talon ilmastointi mm. konferenssisiiven osalta aiheutti ongelmia kävijöiden viihtyvyyteen. Väkeä oli liikaa, vaikka lippuja myytiin huomattavasti kesää vähemmän. Tämä ei tule toistumaan, vaan ensi Frostbiten osalta pienennämme osallistujamäärää entisestään. Desuconien ei pitäisi olla tapahtumia, jossa kävijöiden on oltava kuin sillipurkissa. Samaten narikassa ei aina ollut riittävää miehitystä sen suosioon nähden. Tämä on täysin meidän mokamme ja korjaamme sen jatkossa. Anteeksi ajoittain kohtuuttomiksi venyneistä odotteluajoista!

Toinen conipalautteessa paljon näkyvä asia koskee conikävijöiden käytöstä. Tämä tuntuu nousevan esiin erityisesti Frostbitessa, kun ulos ei pääse ja kaikki ovat neljän seinän sisällä teljettyinä viikonlopun verran. Tämä ei onneksi kosketa kaikkia tai edes valtaosaa, mutta muutama tapaus vie pohjan kaikkien muiden hyvältä käytökseltä. Kaikkien conittajien viihtyvyys laskee huomattavasti, kun muutama sikamainen tapaus jättää niin pizzalaatikot kuin ramunepullotkin lojumaan keskelle lattiaa, vaikka lähin roskis olisi alle 10 metrin päässä. Ei näin!

Metsähallin iltabileet käynnissä!

Metsähallin iltabileissä riitti conilauantaina niin ääntä, valoa kuin osallistujiakin. Kuvassa ilmapallot olivat vielä pudottamatta!

Pikkuhiljaa conin jälkeen on suunnattava katseet kohti kesää ja lähdettävä vauhdilla tekemään kesän 3-päiväisestä Desuconista reippaasti edeltäjiään mahtavampaa. Paljon on pelissä, sillä kyseessä on samalla myös Desuconin 5-vuotisen taipaleen juhlatapahtuma. Alustavia suunnitelmia vilkuillessa tuntuu siltä että tässä myös onnistutaan!

Conin juuri mentyä en kuitenkaan osaa vielä irrottaa täysin ajatuksia menneestä Frostbitestä. Menneestä viikonlopusta olen ennen kaikkea äärimmäisen kiitollinen. Kiitoksen ansaitsevat niin conin vastaavat, työvoima, Sibeliustalon henkilökunta kuin kävijätkin! 

Eilen illalla conin kaatajaistilaisuudessa olin melkoisen vaikuttunut. Monet olivat tehneet juuri tuntikaupalla töitä conin eteen, jotta coni toimisi ja palvelu pelaisi. Kun Frostbite oli porukalla saatu purettua, olivat työläisemme koko illan lähinnä täynnä erilaisia ehdotuksia siitä miten asioita voisi parantaa kesäksi. Juuri tällaisella asenteella hommaa viedään eteenpäin vieläkin huikeammaksi kokonaisuudeksi!

Ohjelmavastaava sai coniin myös toisen badgen!

Badgeaskartelun tiimellyksessä ei meininki ollut aina niin kovin vakavamielinen. :D

Lähiviikkoina alamme purkamaan tarkemmin conista saatua palautetta ja tekemään kesän conia toden teolla. Kerrothan omat mietteesi kävijäkyselymme kautta! Ajatuksiaan kannattaa kyselyn lisäksi jakaa myös Anikissa sekä tämän blogauksen kommenteissa. Tervetuloa myös mukaamme matkalle kohti kesän juhlatapahtumaa!

Kiitos teille kaikille ja nähdään taas kesäkuussa!

Kommentit

jep
mielenkiinnosta: kontrolloitteko taidekujavarauksia millä tavalla? lauantaina ja sunnuntaina taidekujalla oli nimellisesti eri myyjät, mutta kujaan molempina päivinä tutustuneena huomasin yhden myyjän myymässä tuotoksiaan sekä lauantaina että sunnuntaina. mahdollista tietysti on että ko. henkilö oli myyjänä jonkun toisen puolesta, mutta jäi mietityttämään: pystyykö esim. yksittäinen henkilö ystävänsä kanssa varaamaan kumpikin itselleen pöydän eri päiville, ja jakamaan pöydän toistensa kanssa saaden siten paikan kujalle molempina päivinä?

olin taidekujan asiakkaana erittäin tyytyväinen siihen että tarjontaa monipuolistettiin rajaamalla yksi pöytä/päivä per naama, mutta jäi mietityttämään toteutuiko se käytännössä, kun ainakin yksi henkilö oli myyjänä molempina päivinä.
Antti "Ana" Myyrä
Hei!

Taidekujalaisilta oli conissa jyrkästi kielletty omien tuotteidensa myynti kahtena eri päivinä. Samaten kiellettyä oli tuotteidensa jakaminen lauantaina ja sunnuntaina myytäviin, mikäli tekijänä oli sama.

Sensijaan taidekujalla oli sallittua olla kaverin pöydässä myymässä tämän töitä, jos kaveri piti hiukan taukoa omasta pöydästään. Tarkoituksena oli siis taidekujan tarjonnan laajentaminen, ei taiteilijoiden elämän hankaloittaminen.

Mikäli tiedät tapauksesta jossa samoja tuotteita on myyty sekä lauantaina että sunnuntaina, ilmoittelethan tästä meille mailitse osoitteeseen taidekuja@desucon.fi ? Väärinkäytöksistä rankaisemme syyllisiä ja palkitsemme ilmoittajia (esim. kujapöydällä kesäksi ym).
Arghy
Narikan surkeasta tilasta syyllisenä minun on pakko tulla selittelemään:

Tämä oli ensimmäinen tapahtumani työvoimavastaavana, eikä minulla ollut vielä läheskään tarpeeksi kokemusta homman vaatimuksista. Lähdin rakentamaan narikkaa ja uudistamaan vänkärikuviota pelkän viime kesän Desuconin perusteella, kyselemättä juurikaan edeltäjiltäni ja ottamatta talven vaatimuksia huomioon.

Kävikin juuri se, mitä moni ehti jo epäillä: Vänkäreitä oli värvätty aivan liian vähän. Oli uskomaton onni, ettei peruutuksia juuri tapahtunut. Moni narikkavänkäri kellotti tuntikaupalla ylitöitä paikkaamassa mokaani. Ilman upeita, uhrautuvia vänkäreitä Frostbite olisi ollut täysi katastrofi. Toivottavasti kenellekään heistä ei jäänyt pysyviä traumoja.

Olen todella pahoillani teille kaikille, jotka jouduitte jonottamaan kohtuuttoman kauan tavaroitanne. Lupaan tehdä kaikkeni, ettei sama toistuisi kesän Desuconissa.
lohis
kiitos mukaavasta connista oli hauskaa olla siellä lohikäärmeenä ja jos saan liput kesän conniin tuun tietysti jälleen sinne mun omassa lohiksen hamossa sinne täytyy huoltaa ja yms tehä sille nyt ennen kesä connista mutta näkyilään taas jos saan sitten ne liput kun ne tulee myytiin olisin kiinostunut tulee kesälläkin
Hagl
Ettäkö vähemmän lippuja myyntiin? Mielestäni talossa mahtui oikein hyvin liikkumaan eikä olo ollut ollenkaan tukala. Luennotkin olivat suurimmilta osin väljiä. Lienee narikka ollut ainoa oikea ongelmakohta, jonka senkin voinee ratkaista jotenkin muuten. Ottaen huomioon, miten hyvin liput menivät nytkin kaupaksi ja osa jäi ilman, myytävien lippujen vähentäminen entisestään tuntuu todella huonolta ratkaisulta.
omppu
Kiitos paljon kaikille conia tekemässä olleille. Itselläni sujui viikonloppu aivan loistavasti ja paljon jäi hyviä muistoja, joita kelpaa muistella kesän desua odotellessa. Pienenä, tai oikeastaan aika suurenakin, huomiona toivoisin kuitenkin, että ensi kerralla reitti lattiamajoitukseen mahtuisi kokonaisuudessaan kartalle ja että infosta osattaisiin neuvoa mihin suuntaan oikein pitäisi lähteä tallustamaan. Tällä kertaa, kun lähdimme puolen yön jälkeen vieraassa kaupungissa vaeltamaan punaisen nuolen osoittamaan suuntaan, meille ei tarjoutunut mahdollisuutta seurata "vaeltavaa lössiä", kuten meitä infossa opastettiin tekemään. Matkalla jouduimme vielä pelastamaan muutaman muunkin conilaisen, joille oli ilmoitettu väärä osoite lattiamajoitukseen. Vaikka tämä palvelu nyt onkin ulkoistettu, olisi vastaisuudessa ihan kohtuullista järjestää edes hieman parempaa opastusta majoituspaikalle.
Herkkis
Replica-aseet ei mielestäni kuulu tiheän yleisön joukkoon. Ei ole yhtään vitsikästä "tähtäillä" ja kuvata aseella ihmisiä tungoksessa. Haloo!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!