Ohjelmavastaavan talvitervehdys

Kirjoittanut
Hoothoot

Pakkanen puri männäviikolla ja jätti hienot muistot ensimmäisestä kunnollisesta conista (DesuTalksia ja Cruiseahan emme sellaisiksi laske) ohjelmavastaavana. Nyt kun ohjelmanpitäjät on kiitelty ja ohjelmanpitäjäpalautteet välitetty (jos et ole vielä saanut palautetta ja haluat sellaista, otathan pian yhteyttä) on aika kertoa muutamista vanhoista asioista ja aloittaa sitten pikavauhdilla uuden kokoaminen!

Maou

Moni teistä kävijöistä kävi katsomassa ohjelmaa Desucon Frostbitessä ja palautteesta löytyi paitsi hehkutusta, myös hyviä kehitysideoita, joista aion ottaa opikseni kesän Desuconissa. Frostbitessä ohjelma pyrittiin pitämään mahdollisimman helpostilähestyttävänä ja siksi moni ohjelma tarjosi sekä suurempia aihekokonaisuuksia että paljon hyviä sarjoja kulutettaviksi. Toivottavasti uusia ideoita löytyi ja jos ei, kannattaa pitää silmällä Desuconin Youtube-tiliä  jonne ohjelmat päivittyvät valtavalla nopeudella. Pyrkimykseni oli luoda mahdollisimman monipuolinen ja kaikille kohderyhmille sopiva ohjelmakartta, josta niin vanhempi harrastaja kuin ensikertalainen conikävijäkin löytävät jatkuvasti kiinnostavaa ohjelmaa. Ehkä joku teistä huomasikin tämän. Suoraa palautetta voi lähettää edelleen minulle mailiin Hoothoot@desucon.fi.

Sitten kohti tulevaisuutta ja kesän Desuconia, jonka ohjelman kasaaminen on jo aloitettu. Tuttuun tapaan kesän Desuconin ohjelmat ovat kaikki 90 minuutin pituisia (eli puheaikaa jää noin 75-80 minuuttia) yhtä pidempää (ja edelleen vapaata ohjelmaslottia, huom huom) huomioimatta. Ohjelmaa on jo tässä vaiheessa kerätty ennätyksellisen paljon eli 33 ohjelmapaikasta on viety jo melkein puolet. Aiheeksi ei suinkaan kelpaa mikä vain vaan ohjelmakarttaan haetaan Suomen burgereinta puheohjelmaa! Jos siis olet miettinyt luentoa esimerkiksi sellaisista aiheista kuten "AKB0048-animen korrelaatio tosielämän idolikulttuuriin" (katsoisin!), "Shirokuma Cafe animeteollisuuden ekologisten arvojen lippulaivana" (talousvastaava katsoisi?) tai "Sopimukset animessa - historia, nykyhetki ja tulevaisuus" tai jostain muusta japanilaiseen populaarikulttuuriin (anime, manga, pelit) tai sen lieveilmiöihin liittyvästä aiheesta, olet tervetullut. Ideat voi laittaa minulle sähköpostitse osoitteeseen Hoothoot@desucon.fi .

maou

Myös pajaohjelmaa otetaan ilolla vastaan. Kuten Frostbitessä, myös Desuconissa on käytössä kaksi pajatilaa, Koivu ja Honka. Frostbitestä tuttuina palaavat ainakin huippumenestys SpeedMeeting, cosplayklinikka ja aina suosittu Shibari-pajakin palaa uudistuneena. Pajaohjelmaa pyritään tarjoamaan myös yökukkujille, joten jos sinulla on yöhön sopivaa ohjelmaa ideoituna, ota yhteyttä yllä näkyvään mailiosoitteeseen. Yölle on myös tulossa muuta ohjelmaa, mutta näistä lisää lähempänä conia!

Koska coniin ei ole enää pitkää aikaa, ohjelmajulkistukset on paras aloittaa jo heti eli Desuconin kolme ensimmäistä ohjelmaa tulevat tässä:

Jo, Anne ja Setä Pitkäsääri - tyttökirjat animessa
Heidi "Hoothoot" Päivinen

1900-luvun vaihteen tytöille suunnatut nuortenkirjat ovat äärimmäisen suosittuja Japanissa. World Masterpiece Theaterin sarjojen lisäksi klassisia tyttökirjahahmoja ja tyttökirjajuonia putkahtelee myös täysin aiheeseen liittymättömistä sarjoista. Miksi Pollyannat ja Uudenkuun Emiliat ovat tehneet niin lähtemättömän vaikutuksen japanilaiseen kulttuuriin ja miten se näkyy animessa?                    

                                       ヽ(^▽^)人(^▽^)人(^▽^)ノ


EVA:n tyttäret
Ville "Arghy" Siivola

Neon Genesis Evangelion on eräs maailman tunnetuimmista sekä taloudellisesti menestyneimmistä animesarjoista. EVA-01:n tunnusomaiset värit koristavat kaikkea moottoripyöristä kännyköihin, Rein eleetön ihanuus loi uuden hahmotyypin ja vuosien saatossa tuhannet ovat hajonneet Shinji Ikarin selkärangattomuuteen. Kaikesta huolimatta, siinä missä moni muu yhtä menestynyt sarja synnytti kokonaisen genren klooneja ja jatkannaisia, Evangelionista on jäänyt lähinnä kaikuja ja vastareaktioita. Kuinka merkittävä sarja EVA lopulta olikaan?

ヽ(^▽^)人(^▽^)人(^▽^)ノ

Ruutuja paperilla, liikkuvia kuvia
Matias "madu" Tukiainen

Usein mielletään animen olevan vain liikkuvaa mangaa väreillä ja äänillä. Pinnallisella päätelmällä mennään kuitenkin täysin metsään, sillä mediat eroavat niin tarinankerronnallisesti kuin julkaisu- ja kulutustavoiltaankin täysin. Luennolla syvennytään näihin eroihin, vertaillaan genrejä ja teoksia ja koitetaan etsiä vastausta kysymykseen "kumpi on parempaa " - sitä kuitenkaan löytämättä. 

ヽ(^▽^)人(^▽^)人(^▽^)ノ

Seuratkaa ohjelman kuulumisia myös myöhemmin keväällä ja tarjotkaa aktiivisesti ideoitanne mukaan. Ja muistakaa, että ohjelmaa pitämällä saa hienoja työvoimaetuja. 

yuusha

Ps. Tämä on häirinnyt minua jo vuosia, joten korjataanpas termin väärinkäsitys. Luennolla tarkoitetaan ohjelmaa, jossa yksi tai korkeintaan kaksi ihmistä kertoo suunnitellusti jostain aiheesta. Paneelissa puolestaan on useampia puhujia, jotka keskustelevat annetusta aiheesta yleisön edessä. Suurin osa Desuconin ohjelmasta on nimenomaan luentoja, paneeleita on kautta linjan ollut vain muutamia. Pidetäänhän tämä mielessä jatkossakin!

 

 

Kommentit

Minja
Hei, laitoin tämän kysymyksen jo tuossa viikko sitten, mutta en tiedä sekosiko koneeni vai mitä tapahtui, kun se ilmeisesti hävisi jonnekkin (ei ainakaan vastausta ole kuulunut).

Joten onko tietoa milloin kesä Desun rannekkeet tulevat myyntiin?

Jakoavain
Terve, Minja!

Lipunmyynti avataan sunnuntaina 10.3.2013.

Seuraathan sivuamme lisätietojen varalta lähempänä tuota ajankohtaa.

Kiitos mielenkiinnostasi ja toivottavasti näemme kesäkuussa!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!