Frostin hölmöntölväilyt

Kirjoittanut
Cruise-aneki

Olin vierailemassa pikkusisareni Frostbite-tapahtumassa helmikuussa tarkoituksenani katsastaa muun muassa Metsähallin upeat iltabileet. Muutama asia coniviikonlopusta jäi kuitenkin kaivelemaan hampaankolooni niin pahasti, että tarjoilen teille nyt Cruise-anekin Lyhyen Conikäytösoppaan, jonka huomiot pätevät varmasti ihan jokaiseen tapahtumaan.

tuhmurit

Kenties tapahtumiemme ikäjakaumien ero vaikuttaa; siinä missä minä saan DesuCruisella huolehtia täysi-ikäisten ja virvoikkeita mahdollisesti enemmän kuin kylliksi nauttineiden cruiselaisten toilailuista, sisareni Frosti-chanin kuuluisi ilmeisesti olla äitinä joukolle lapsosia, joille toisten ihmisten huomioon ottamista ei ole vielä kotona ehditty opettaa. Tai ne opit ovat unohtuneet.

1. Pidä Sibbe siistinä

Vaikka pääsettekin taianomaiseen tapahtumaan, jossa on kaikkea jännää, ei kuitenkaan tarvitse käyttäytyä kuin idiootti. Niin kulunut kuin ”äitisi ei siivoa täällä” -lausahdus onkin, pitää se paikkaansa myös conissa. Vaikka conissa onkin siivousvänkäreitä, on aivan naurettavaa, että heidän työaikaansa kuluu siihen, että conittajat eivät itse ole kykeneviä siirtämään esimerkiksi pitsalaatikoitaan tai juomamukejaan parhaimmillaan metrin päässä olevaan roskikseen. Roskisten määrästä sotkujen ei siis pitäisi johtua, roskiksia kun oli ripoteltu pitkin Sibeliustaloa varsin runsaalla kädellä.

sotku

2. Pukuhuoneet pukuhuoneina, huussit huusseina

Ilmeisesti osalle conikävijöistä oli epäselvää, että talosta löytyi pukuhuoneita. Vessat ovat sitä varten, että niissä tehdään normaaleja vessoihin kuuluvia toimintoja, niihin ei levitetä kaikkia meikkejä lattialle, vaihdeta cosplyta päälle ja hengata kaikki tiet tukkien. Pukuhuoneet ovat pukujen vaihtamista varten. Jos vaatteiden vaihtaminen samaa sukupuolta olevien pukuhuoneessa ujostuttaa liikaa, voi sen varsinaisen vilauttelemisen käydä tekemässä vaikka vessakopissa ja sitten siirtyä meikkaamaan yms sinne pukuhuoneeseen. Ja luulisi olevan itsestään selvää, että jos käytät ihomaaleja/tekoverta/mitä tahansa sotkevaa, SIIVOAT ITSE. Et jätä mitään sotkuja sen paremmin vessojen kuin pukuhuoneidenkaan pöydille, tuoleille tai lattioille.

vessa

3. Pakkohalailu pannaan

Vaikka kokisitkin conihuumassa maailmaasyleilevää rakkautta ja tahtoisit jakaa sitä kaikille konkreettisten halausten muodossa, niin muistathan, että jokaisella conikävijälläkin on oikeus omaan fyysiseen koskemattomuuteensa. Eli vaikka se ihquin raksupoksuin suosikkihahmosi tulisikin conissa vastaan, et voi taklata cosplayaajaa takavasemmalta pylvään takaa ilman mitään ennakkovaroitusta. Toisia kun ei ole pakko halailla ja kieltäytymisellä pitää antaa mahdollisuus. Toisaalta esimerkiksi luentosaleissa on ihan suotavaa uskaltautua ottamaan toisiin ihmisiin edes sen verran kontaktia, että voit istua heidän vieressään ilman, että saliin jää turhia hajurakoja ja kaikki halukkaat varmasti pääsevät sisään.

glomp

4. Elämän perustarpeet kohdilleen

Pelkkä conifiilis ei riitä pitämään otakuintakaan conikävijää hyvinvoivana koko viikonloppua, vaan jokainen tarvitsee myös nesteytystä, ravintoa ja unta. Näitäkään tuskin kukaan muu tulee sinulle suoraan tarjoamaan, vaan joudut ihan itse vierailemaan vesiautomaattien luona (mieluiten oman vesipullosi kanssa) riittävän usein ja ostamaan ruokaa esimerkiksi ensiluokkaisesta ravintola Lastusta, lähipitseriasta tai mistä tahansa kaupasta. Pelkkien meidokahvilan kakkujen voimilla conittamista ei voi suositella suurimmalle osalle ihmiskunnasta. Sibeliustalolla ei muuten edelleenkään saa yöpyä eli ei, et vieläkään voi lepuuttaa silmiäsi missään mukavimmassakaan nurkassa keskellä yötä. Hanki majoitus itsellesi niin jaksat conissa paremmin ja muistat jälkeenpäin muutakin, kuin miten vaikeaa oli pitää silmiä auki sille mielenkiintoisimmallakin luennolla.

syojuo

nuq

5. Käy suihkussa ja ole oma itsesi

Eihän minun tarvitse sanoa mitään jokaisen conikävijän henkilökohtaisesti hygieniasta ja siitä, miten paljon miellyttävämpää kaikille on, jos oikeasti jokainen käy suihkussa, mielellään jopa laittaa deodoranttia eikä ole kävelevä hajupommi conissa? Hyvä.

suihgu

 

6. Älä pysähdy putkes--- kulkuväylillä

Frostbitessa pakkanen piti conikävijät tehokkaasti sisällä ja se tuntui aiheuttavan toisinaan tungosta. Vielä enemmän tungosta kuitenkin aiheuttivat ajattelemattomat ihmiset, jotka jäivät vuoronperään etsimään tavaroita kasseistaan / tutkimaan ohjelmalehtistä / ottamaan valokuvia / muuten vain tuijottelemaan tapetteja _kulkuväylille_. Takanasi saattaa hyvinkin olla ihmisiä, jotka tahtoisivat liikkua eteenpäin! Ei pitäisi olla liian vaikeaa siirtyä portaikosta tai kapeasta tilasta jonnekin väljemmille vesille siksi aikaa, kun pähkäilet mikä upeista ohjelmista kiinnostaa seuraavaksi. Jos kaikki istumapaikat ovat varattuina ja joudutte istumaan lattialla, voi senkin istumapaikan valita muualta kuin kulkureiteiltä.

tungos

7. Eikä muutenkaan tartte olla idiootti

Ainiin ja ne juomamukit. Ne on oikeasti tarkoitettu veden juomiseen, jonka jälkeen ne laitetaan roskikseen. Itse. Mukeista ei esimerkiksi rakenneta mitään tornirakennelmia, sitä suuremmalla syyllä jos mukit ovat puhtaita ja käyttämättömiä.

8. >Tule coniin >Käyttäydy kunnolla >???? >Profit!

Näiden asioiden voisi kuvitella olevan itsestäänselvyyksiä, mutta ilmeisesti ei! Kertaamalla nämä ja miettimällä itse, miten voisi ottaa muut conikävijät huomioon, teemme yhdessä kivan conin kaikille. Porkkanana siis kaikille mukavampi coniympäristö, keppinä muistutan, että järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa conista henkilö, joka ei esimerkiksi huomautuksista huolimatta siivoa jälkiään.

jeejee

 

Millaista hyvä conikäytös sinun mielestäsi on?

 

Kesädesua jo keinuen odotellen,

Cruise-aneki

Kommentit

Miau
Ja olisi myös kiva huomioida se että vaikka et pitäisi sarjasta / hahmosta se ei oikeuta siihen että tullaan tönimään sarjan cossaajia ja kikatellaan sitten asialle kun toinen melkein tiputtaa kameran tai kaatuu. Huomasin itse viikonlopuna aikana tällasta touhua joka kohdistui itseeni sekä muutamaan muuhun sarjan cossaajiin.
Mäyrä
Itse en törmännyt moniinkaan käytöshäiriöihin, mutta nimenomaan pitsalaatikot ja limupullot Siben nurkissa kauhistutti ja pöyristytti kun itse olin vielä ääneen kehunut, että "onpa kiva kun on hoksattu laittaa roskiksia näin paljon!" En itse huomannut, että roskikset olisivat olleet missään vaiheessa edes niin täynnä etteikö pizzalaatikko olisi jätesäkkiin mahtunut.
Minä
Olisi kiva, että ihmiset eivät tahallaan tallaisi pukujen helmoja (esim. pitkät mekot). Hienoa kun conin jälkeen puvun helma on ihan harmaana kun ihmiset eivät ole jaksaneet nostella jalkojaan.
cossaaja
Siks tykkään enemmän Traconist kun niillä on kunnon pukuhuoneet mis on MONTA peilejä JA lavoaareja... Ja muutenkin isommat! Ku joillakuilla on niit mega cosseja niin ei sit paljon muuta ihmisii mahdu olemaan...
siivoushullu
Komppaan kyllä Mäyrää tossa siisteys asiassa. Jos jaksat ostaa pitsan, niin varmasti jaksat laittaa laatikon roskiin. Ja ihmiset muistakaa myös, ettei vessoissa tarvitse muokata peruukkeja >:(. Lavuaari ei todellakaan näytä kivalta, kun se on sotkettu meikeillä ja peruukin kuiduilla.
Döner
Hankkikaa jatkossa (halpaa)majoitustilaa jokaista myytyä lippua kohden, ehkä saattaisi rajoittaa sibbe talolla torkahtelua
Perho
Döner: Valitettavasti keskitymme tapahtuman järjestämiseen, emmekä erilliseen majoitustoimintaan. Lattiamajoitus on kesälle tulossa yhteistyötahomme kautta ja muihin majoitusvaihtoehtoihin voit tutustua Majoitus-sivulta tai suoraan Lahden hotellien omilta nettisivuilta.
Ajatus hirvittää
Toivon tosiaan, että tekstissä mainittua taklaus/yllätyshalaus/ niskoihin hyppäämistä ei tehtäisi. Itse kuitenkin haluan cossata ja samalla minulla on kuntoutuksen alla niska vamma, joka ei kestä äkkitönäisyä/ äkkiliikettä tai sitä et joku hyppää selkään.
Qsti
Toivotaan, että Desuconin kävijät ovat oppineet Frostista tätä viikonloppua - ja elämää ylipäätänsä - varten käytöstavat, kiitos ja anteeksi-lausahdukset vähintään. Helpottaa ja ilahduttaa varmasti myös vänkärien työtä viikonlopun aikana :)
Poke
Joo yllätyshalit saa kyllä jättää väliin!

Etenkin jos puku näyttää siltä että siinä on yhtään herkempiä osia, ei ole kiva jos cossi hajoaa kesken päivän.

Toinen on se sotkeminen.

Asun ihan Tampere Kupliin/ Traconin tapahtumapaikkojen vieressä ja conin jälkeen tykkään käydä katsomassa miltä näyttää. Ja näin vertailukohtana, sorsapuisto näytti yhtä pahalta koulujen loppujen ja Traconin jäljiltä. Kaljapullot tosin puuttuivat.

Tampere Kuplii oli toinen järkytys, etenkin kun ottaa huomioon, että se on julkista tilaa myös conin aikana, on aika ikävää huomata esimerkiksi mäkkärin roskia ihan oikean ravintolan, Bella Roman, oven edessä.

Desucon on mielestäni verrattain siisti, tosin jälkitarkastusta en ole päässyt tekemään, mutta ensi Frostbiteen mennessä, saatan olla jo tuore lahtelainen, jolloin on näytön paikka desuilijoillakin!

Eli pliis, siivotkaa.

Muuten Poke täti tulee ja on vihainen.

Ja vielä muutama sana majoituksesta; Lahdessa on paljon muutakin kuin omenahotelli!

Rakkaudella, Poke.
Fazikku
se on kanssa se että vaikka joku cossi ei omaa silmää kamalasti miellytä tai epäilet että cossaaja ei oikeasti tiedä hahmonsa sarjasta ihan kaikkea, niin siitä ei tarttee alkaa nälvimään. pari kertaa omalle tai kaverin kohdalle osunut sellaista "lol mä oon kyl ny vähän pettyny suhun" tai "miten sä et oo osannu tehä tota oikein??" -asennetta enkä niin millään ymmärrä mistä tuollainen kusipäisyys kumpuaa. se, että mahdollisesti tiedät jostain sarjasta, pelistä tai ihan mistä vaan enemmän kö joku muu, ei tee susta parempaa ihmistä millään muotoa. se on vaan teidän mielipide jostakusta ja mikäli hyvää sanottavaa ei löydy, ei tarttee sanoo yhtään mitään. don't spread the hate.
Halti
vähän samoille linjoilla oon, erityisesti Shingeki No Kyojin cossaajat tuppaavat mulkoilemaan pitkänkin matkan päästä toisia kyseisen sarjan cossaajia ja on korviinkin osunut suoranaista haukkumista - eiks se conifiilis olis kuitenkin tärkein?

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!