Parempi myöhään kuin ei milloinkaan - AMV -kisan tulokset

Kirjoittanut
Sawnah

Frostbiten jälkeen AMV-kisan tuomarit jäätyivät ja tiedon jakaminen jäikin tyystin. Nyt voi kuitenkin lämpimästi muistella conia ja kisaa ja jopa jakaa siitä vähän muillekin.

Kisaan lähetettiin tällä kertaa n. 50 videota. Aikaisemmista vuosista tämänkertainen kilpailu erosi siinä, että kategorioihin jako tapahtui tuomareiden toimesta. Alun perin ideana oli napata 6 videota per kategoria, jotta lähetetyistä videoista n. puolet pääsisi jatkoon ja kategoriat olisivat tasapuolisia. Viimeisellä viikolla jouduttiin kuitenkin tekemään kategoriamuutoksia, huumorivideoista kaksi siirrettiin lopulta romantiikkaan.

Yhtä teknistä ongelmaa lukuunottamatta kisa sujui hienosti, ja oli ihanaa nähdä ja kuulla yleisön reaktioita. Yleensä olen tottunut olemaan itse kisaamassa, ja tämä oli kyllä upea vaikka välillä stressaava kokemus.

No se siitä, siirrytään videoihin.

Kaikki kisaan lähetetyt videot olivat mielestäni aivan loistavia, ja voittajien valinta oli todella vaikeaa. Katsoimme videot useaan kertaan ja siltikin vielä päivää ennen conia mietimme tarkkaan valintoja.

Draama-kategorian voittajaksi valittiin Renan ’Fallen Angel’.

Tässä videossa oli juuri sitä mitä draamaan halusimmekin. Tarina tuli selkeästi esille, editointi oli taitavaa, ajoitus oli hyvä kun sitä tarvittiin ja kuvanlaatu hyvä. Video vain parani jokaisella katsomiskerralla ja siitä huomaa että on nähty vaivaa.

Tästä videosta meille kuitenkin esitettiin kysymys, että miksi viimeisessä klipissä oli animeen kuuluva credit teksti. Muutamassa videossa oli mukana introt / outrot, jotka me leikkasimme pois, koska video oli muuten loistava, ja tämä oli yksi videoista josta viimeinen kuva olisi pitänyt feidata, mutta muiden joukossa tämä sitten jäi ns. korjaamatta. Video oli kaikinpuolin muuten taitava, joten otimme sen silti finaaliin.


Draaman kunniamaininnat menevät DroppStuffin ’Numb’ videolle ja Kiran ’Hang On’ videolle.

 

Toiminta-kategorian voittajaksi valittiin MeteorRainin ’Devour’.

Videon voit ladata tästä: http://www.mediafire.com/download.php?zxp7jxcb00o732y

Toimintavoittajan valinta oli ehkä kategorioista vaikein. Jokaisessa videossa oli hyvät ja huonot puolensa. Kamppailimme Devour ja Diamond Eyes videoiden välillä jopa monta tuntia, ja päädyimme lopulta tähän. Molemmat videot olivat taitavia, mutta aina voi olla vain yksi voittaja. Devour videon C-osa (2:08 – 2:35) oli se joka lopulta sai päätöksen tehdyksi. Video on kauttaaltaan upeasti rytmitetty musiikkiin. Biisi on mukaansatempaava ja huomasimme että se kyllä jää saman tien päähän soimaan, tätä faktaa kirosimme koko Helsinki-Lahti junamatkan. Ainoa iso miinus tässä videossa on että sama tappelukohtaus jatkuu ensimmäisestä kertosäkeestä C-osaan. Jos videossa olisi enemmän erilaisia kohtauksia eikä vain samaa tappelua lähes puolet videosta, olisi tämä ollut vahva voittaja.

Toiminnan kunniamaininnat menevät SnakeRulen ’Diamond Eyes’ videolle ja xXxRennxXx:n ’Firefly’ videolle.

(preview, ei koko video)

 

Romantiiikka-kategorian voittajaksi valittiin Kiran ’The Happiest of Men’.

Romantiikka-kategoria oli kisan suosituin, johtuukohan ystävänpäivästä, kuka tietää... Videoitahan  meille ei lähetetty kategorioittain mutta suurin osa lähetetyistä videoista oli selkeää romantiikkaa. Kiran video oli vahva voittaja, vaikka kategoriassa oli monta taitavaa videota. Tämä video vain yksinkertaisesti kosketti meitä ja jäimme katsomaan ruutua suut auki. Editointi on kaunista, rauhallista, hienoa. Tekstejä ei oikestaan edes tarvita, mutta niiden lisäys ei mielestämme huonontanut videota. Tarinaa tuodaan esiin hyvin, sekä hahmojen suhdetta ja... video on yksinkertaisesti todella hellyyttävä. Ei ollut epäilystäkään tämän kategorian voittajasta.

Romantiikan kunniamaininnat menevät xNekomimi93x:n ’All To Myself’ videolle ja xsmatthijssen ’Summer Sunshine’ videolle.

 

Huumori-kategorian voittajaksi valittiin SuperSonicRULAA:n ’Ei Ole Kaveria Parempaa’.

Jälleen kategoriaan nähden vahva voittaja, ainoa huumorivideo joka pisti nauramaan. Huumorivideoita ei tullut kovinkaan monta, ja lähetetyistäkin jouduttiin osa karsimaan. Alunperin finaalin huumorikategoriassa oli 6 videota, joista yksi rikkoikin sääntöjä ja kaksi siirrettiin romantiikkaan. Mutta se ei menoa haitannut, koska tämä video oli juuri sitä huumoria jota kisaan kaivattiin! Disney ja anime sekoitettu keskenään ei ole mikään uusi idea, mutta se toimii selkeästi edelleen, koska yleisö nauroi itsensä kipeäksi. Vielä kun saisi täydellisen huulisynkkauksen tähän videoon, ei olisi mitään mistä valittaa.

 

Sitten päästäänkin kilpailun parhaaseen videoon, tittelin tänä vuonna sai Ekumimi videollaan ’C E N T I P E D E’.

Video jossa on toimintaa, nopeaa ja taitavaa editointia ja jopa Pokémon taisteluja, mitä muuta voisi toivoa? Tässä tapahtuu paljon ja äkkiä, ja kaikkea ei ehdi edes tajuta, mutta editointi on hyvää ja se toimii. Toimintakategoriasta löytyi kisan paras video, ja tämä oli meille helppo valinta.

Yleisön suosikiksi selvisi MämmiKunniaan videolla ’Rakkaudelle Säännöt’.

Tämä romanttinen ja samalla koominen video oli hauskaa katseltavaa, ja erilaiset tekstit videossa tekivät siitä mielenkiintoisen. Huulisynkka oli täydellistä, ja lisätyt voice-overit pitivät myös mielenkiintoa yllä. Ääniä tuli paljon, ja niitä laskiessa ruvettiinkin luettelemaan vain ”Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen”.  Yleisö oli siis selkeästi yhtä mieltä tuloksesta.

 

Onnittelut vielä voittajille ja toivottavasti riittää energiaa kesän AMV-kisaankin!

Kilpailun YouTube soittolistan löydät täältä:

http://www.youtube.com/playlist?list=PLXgEwbT676rL2VFWmIz85O1w7tp4eh259

soittolistassa ei ole ihan kaikkia videoita, pyrin lisäämään niitä kun löydän.

 

Sen lisäksi videot voit ladata täältä: http://www.mediafire.com/?g6s284mb62duz

Kommentit

Max Weber
Yhdennäköisyys tähän videoon on kyllä vähintäänkin ... noh... huomattava. http://www.youtube.com/watch?v=Too9nSffRyc
Sawnah
Well this is embarrassing.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!