Uutta ohjelmaa loppunmyynnin kunniaksi!

Kirjoittanut
Hoothoot

Jos minulle olisi vuonna 2009 kerrottu että vuonna 2013 Desuconin liput myyvät loppuun 57 tunnissa, olisin nauranut kertojalle. Nyt näin kuitenkin kävi ja se kertoo, että teillä kävijöillä on valtava luotto siihen, että me järjestäjät saamme Desuconiin parhaat kunniavieraat, hyvän tunnelman ja vuoden kiinnostavinta animeaiheista ohjelmaa. Toivottavasti olemme luottamuksenne arvoisia!

Joshiraku

Desuconin järjestäjien ilmeet nyt (talousvastaava keskellä)

Kävin viime viikonloppuna Desuconin edustajana eräässä aivan uudessa tapahtumassa, Moriconissa. Moriconin tekijöillä on valtavasti tarmoa tehdä omasta tapahtumastaan lähialueensa anime-, cosplay-, jne-harrastuksen vuosittainen keskipiste. Moricon oli vielä pieni tapahtuma (vaikka kasvua todennäköisesti tulee tapahtumaan tulevaisuudessa!) ja osallistujamäärät näkyivät puheohjelmaa kuuntelemaan tulleiden määrässä. Olen muutamien vuosien ajan pitänyt puheohjelmaa aiheista, jotka eivät kiinnosta kuin hyvin pientä osaa yleisöstä. Jokaisessa ohjelmanpitäjässä asuu pelko siitä, että saliin ei tule ketään paikalle. Moriconissa koin ensimmäisen kerran tämän tunteen konkreettisena, mutta onneksi muutamaa minuuttia ennen ohjelman alkua saliin saapui kiinnostuneita kuuntelijoita. Kiitos heille, pelastitte conini.

Tästä syystä haluan haastaa teidät kävijät katsomaan entistä enemmän ohjelmaa Desuconissa! Kiinnostukaa luennoista, intoutukaa saapumaan paikalle ohjelmasaleihin silloinkin, kun ette tiedä salissa menevän ohjelman aiheesta mitään (ja saatatte oppia paljon uutta ja nähdä jonkun sarjan aivan uudella tavalla) ja tehkää samalla luentoa päiviä valmistelleille ohjelmanpitäjille hyvä mieli!

HakaseKyllä, Isshiki-hakase haluaa juuri SINUT katsomaan ohjelmaa

Tänään julkaistaan kolme ohjelmaa yhteensä viideltä suositulta ohjelmanpitäjältä. Valtteri "Tounis" Strömsholm haluaa valaista kuulijoita animeteollisuuden uusista kuumista nimistä, vuoden 2012 parhaan animeohjelman (DesuGaala 2012 raadin päätös) pitäneet Lohen sisarukset palaavat animen juurille ja Reetta Savaloja kertoo siitä, mistä jo Frostbitessä aloittikin, eli kauniista mieshahmoista ja fanipalvelusta tytöille. Vaikka kaikki luennot tarjoavat myös syvällisempää analyysiä aiheestaan, ne sopivat myös täydellisesti sellaisille, jotka eivät ihan kaikkia animesarjoja ole katsoneet tai mangasarjoja lukeneet: 

Anime aikojen alussa
Cilla, Nita ja Myy Lohi

Tv-anime sai alkunsa kultaisella 60-luvulla. Ensimmäiset tuotokset eivät kuitenkaan ole vaipuneet unholaan, sillä ne loivat pohjan animelle sellaisena kuin se nykyään on. Ohjelmassa perehdytään animen ensimmäiseen vuosikymmeneen vielä tänäkin päivänä rakastettujen merkkipaalujen kautta.

****

Yksilöt animeteollisuudessa
Valtteri "Tounis" Strömsholm

Mangakat ja ääninäyttelijät nyt kaikki osaavat nimetä, mutta miten on ohjaajien ja käsikirjoittajien laita? TV-anime syntyy aina suuren koneiston tuotoksena, joten onko luovimmillakaan yksilöillä mahdollisuutta loistaa? Luennolla perehdytään yksilön valtaan animen tekemisessä ja käydään läpi moderneja tekijöitä, joiden nimet olisi syytä painaa mieleen. Painotus on TV-animella ja uusilla ohjaajilla - Miyazakit ja muut tutut jää siis pois.

****

Bishejä ja pusuttelevia poikia - fanipalvelua tytöille?
Reetta Savaloja

Kun sarjaa yritetään markkinoida tietylle katsojaryhmälle peliin astuu fanipalvelu. Kun miehet odottavat seuraavaa pantsushottia, kuolaavat tytöt vain poikien välistä rakkautta? Väärin! Tule mukaan pohtimaan millaista on fanipalvelu tytöille, miten sarjat sitä kohtelevat ja miten genre vaikuttaa tarjontaan. Saattaa sisältää silmänruokaa.

 

Anglefishdansu

Kaikki eivät tanssaa merikrottia, mutta yritys on ainakin hyvä

Lisää ohjelmajulkaisuja taas seuraavan parin viikon aikana. Ohjelmakartta valmistuu nopeaa vauhtia joten saattaa olla, että te kävijät pääsette näkemään Desuconin ohjelman kokonaisuudessaan jo huhtikuun aikana! Mikäli sinulla on jotain kysyttävää ohjelmasta, haluat esim. suosituksia sellaisiin ohjelmiin, joita kannattaa mennä katsomaan, haluat tiedustella pajaohjelmasta tai aivan mitä vain - ota yhteyttä osoitteeseen Hoothoot@desucon.fi.  Desuconin ohjelmakartasta löytyy tekemistä, näkemistä, kuulemista ja kokemista vuorokauden jokaiselle tunnille - Suomen parhaasta animepuheohjelmasta tietovisoihin ja cosplaynäytöksistä työpajoihin.

 

Kommentit

kommentoija
Nyt kun liput menevät kuin kuumille kiville ja kaikki halukkaat eivät pääse mukaan, olisiko aika panostaa siihen, että ihmiset jotka eivät pääse tai halua coniin voisivat myös nauttia siitä? Eli luentoja ja muuta ohjelmaa striimattaisiin enemmän ja videot tulisivat nettiin nopeammalla tahdilla?
Vierailija
EI replica-aseita saliin! Tai mihinkään parville tähtäilemään.....haluaisin rentoutua hyvässä hengessä.
Pahvit seipäät yms ihan ymmärrettäviä ja näinollen ok. Eivät hätkäytä ja hypi naamalle.
Järkeä vähän nykyaikaan ja miettikää vieraita jopa ulkomaalaisia tai vierailijoita, kiva kun joku tähtäilee....
Oikeesti HALOO.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!