AV - Muutakin kuin aikuisviihdettä

Kirjoittanut
DHawk

Tervehdys omasta puolestani näin ensimmäisen bloggauksen myötä, desut ja desumieliset!

Lyhyt esittely itsestäni, olen Tomi, tuttavallisemmin ja internetillisemmin DHawk, twitterissä @DHawku, Desuconin uusi aikuisv... AV-vastaava. Ensimmäiset conini olen nähnyt jo joskus 2003, työkseni puuhailen IT-sektorilla mobiilisaitteja ja vapaa-ajallani harrastan muun muuassa DJ-touhuja, tapahtumajärjestämistä ja massiivisten hartioiden kasvattamista. Meitsin animekeskittyminen pyörii enimmäkseen urheiluanimen ympärillä, ja Kurokot on tältä keväältä korkattu myös livenä koripallokenttien vapauduttua lumen vallasta.

AV, eli audiovisuaalinen puoli on coneissa kehittynyt huimasti vuosien saatossa tapahtumapaikkojen kehittyessä - tämä on nimenomaan se osa, jossa kallis tekniikka näkyy ja kuuluu. Myönnettäköön se, että AV on ollut toki sekä näkyvä että kuuluva, mutta myös näkymätön ja hiljainen osa conia. Syy tähän on toki se, että jos meitä ei näy eikä kuulu mutta kaikki toimii, niin silloin hommat ovat menneet paremmin kuin putkeen. Edellisinä vuosina tämä on toiminut, ja toivotaan että uusi häsläri rattaiden parissa ei muuta tilannetta sen isommin! Työnkuvaamme kuuluu varmasti näkyvimpänä Sibeliustalon pääsalin valoista ja äänistä vastaaminen, eli juuri ne cosplaynäytösten välkkeet, spottivalot ja saundit. Toinen varsin näkyvä esimerkki toiminnastamme on ollut Desucon Frostbitessä pidetyt metsähallin iltabileet - susilava rakennettiin näitä bileitä silmälläpitäen sellaisella valaistuksella ja varustuksella, ettei meininki todellakaan jäänyt kylmäksi ulkolämpötiloista huolimatta!

Frostin iltabileissä meininkiä AV-miehen näkökulmasta.

Frostin iltabilemeininkejä näin AV-miehen näkökulmasta.

Se esittelyistä. Pääasiallinen syy siihen, miksi kirjoitan tätä blogausta, on tietysti muutos - ja muutos on pääasiallinen syy siihen, että Desucon toimii niin hienosti. Muutos koskee tällä kertaa Metsähallia, tarkemmin sanottuna Susilavaa.

Susilavaa ei nimittäin kesän Desuconissa ole.

Jotta tämä olisi enemmänkin kuin uuden vastaavan satunnainen päähänpisto, niin olen teille varmasti hieman perusteluja velkaa. Susilavan ohjelmatarjonta on parhaimmillaankin ollut hyvin paikoittaista, lavan sijainti on usein edesauttamassa tukosten muodostumista, ja Susilava itsessään vaatii ohjelmanumeroilta hieman erilaista profiilia - sen pitää sekä pystyä täyttämään metsähalli ETTÄ olla häiritsemättä metsähallin normaalia flowia samaan aikaan. Talvella Susilavalle oli vielä olemassaolon peruste, iltabileet. Nyt iltabileet on ulkoistettu Sibeliustalosta toisiin hulppeisiin tiloihin (lisätietoa varmasti tulossa piakkoin...), joten tämäkään syy ei ole kesälle relevantti. Iltabileiden ohella susilava olikin suurimmaksi osaksi lähinnä puoliksi hengailukäytössä ja puoliksi tyhjillään, joten sen poistaminen avaa tällä kertaa nekin Metsähallin neliöt ihmisille vapaamuotoiseen seurusteluun ja muuhun toimintaan, keksikää pahimpanne.

Jotta ette kuitenkaan ehtisi syyttämään näistäkin perusteista huolimatta järjestäjiä rahapaalien päällä loikoilusta järjestelemisen sijaan, aiomme debytoida Metsähalliin vanhan elementin hieman uudella twistillä. Kyseessä on nimittäin Desuscreen, eli entisen Susilavan audiovisuaalinen kapasiteetti videoseinineen ja audiolaitteistoineen. Koska Susilavalle ei tarvitse enää huolehtia ohjelmaa, niin ohjelma saapuu luoksenne Desuscreenin kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että siinä missä pyrimme vieläkin pitämään olennaisen informaation helposti kävijöiden näkyvillä (esim. seuraavat ohjelmat), screenille myös tuotetaan sisältöä. Tämä tarkoittaa sitä, että koko Desuconin ajan Desuscreenillä ei pyöri pelkkä info-TV, vaan relevanttia ohjelmaa ja informaatiota conikävijöille useammasta lähteestä.

Oh dawg.

Mitäkö tällainen sisältö sitten tulee olemaan? Siihen, ja Desuconin 5-vuotisjuhliin, liittyy ensimmäinen tehtävämme.

Lähetä paras Desucon-muistosi, oli se sitten lyhyt tekstimuotoinen (max 125 merkkiä, mahdollisia twiittauksia varten), kuva tai videoklippi, osoitteeseen dhawk@desucon.fi 15.5. mennessä, otsikolla 'desumuisto'. Kerro viestissä, miksi tämä on juuri se paras juttu Desuconista. Tulemme sisustamaan Desuscreeniä juuri teidän tarinoillanne, joten hienoimmat hetkenne pääsevät elämään uudelleen Metsähallin sydämessä ja löytävät kenties tiensä muidenkin conikävijöiden mieliin! Hauskimmat, mielenkiintoisimmat tai muuten vaan absurdeimmat muistot palkitsemme lisäksi conissa Desu-oheistuotteilla, joten osallistuminen kannattaa muutenkin kuin vain mahtavan yhteisöfiiliksen luomiseksi. Kävijät ovat kuitenkin loppujen lopuksi ne, jotka tekevät tapahtumasta conin!

Myös muut kysymykset ja tiedustelut Desuscreeniin liittyen voi lähettää meitsille joko postitse, tai kommentoida tuohon alle. Hauskaa olla messissä järjestämässä conia, ja hei, soitellaan!

Kommentit

Sosu
Minkäs pituinen videoklippi saa olla? Ja jos lähettää kuvan, saako niitä olla useampi? Viiden vuoden ajalta kun kertyy muutama jakamisen arvoinen (toivottavasti).
Tomi "DHawk" Sjöblom
Moi Sosu!

Videoklipit tulee pitää lyhyinä, maksimissaan kahden minuutin mittaisina, ja keskittyen nimenomaan yksittäiseen hetkeen, tapahtumaan tai fiilikseen.

Ja kyllä, osallistua voi useammallakin kuvalla/tekstillä/videolla! Näistä toki jokainen ansaitsee varmasti oman lyhyen kuvauksensa.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!