Ohjelmalla kesäkuntoon

Kirjoittanut
Hoothoot

Kesä lähestyy, talvikauden 2013 yhden courin pituiset animet ovat päättyneet tai hiljalleen päättymässä ja luontoa seuraavat ovat jo uutisten mukaan löytäneet kevätseurannassa pälvejä luonnosta (ei niitä kaljuja siis, vaan lumettomia kohtia). Moni cosplayharrastaja suunnittelee tai on jo aloittanut kuntokuurin kesän cosplaypukujen - ja miksei muiden syiden vuoksi - ja Desuconin monia järjestäjiä villitsee edelleen salillakäymisinnostus.

Symphogearit juoksevat

Mikä siis olisikaan olisikaan parempaa, kuin päästä kesäkuntoon animea katsomalla. Kevätkauden 2013 animesarjoja katsastaessaan voi vaikka tehdä muutamia kyykkyhyppyjä, viime kauden suosikkisarjan OSTia kuuntelemalla luonnossa kävelystä saa aivan uusia ulottuvuuksia tai jos salilla käyminen kiinnostaa, voi vaikka pelata Pokemonia ja voittaa salimestarin. Mangan lukeminen ja yhtäaikainen pyöräily lauhtuvassa kevätilmassa ei kuitenkaan kannata, sillä murtunut käsi tai kaksi saattaa vaikeuttaa Desuconiin pääsyä.

Tämän viikon ohjelmapaljastuksissa painotetaankin kesäkunnon kunniaksi urheiluun, kauniisiin lihaksikkaisiin miehiin (ja heidän iättömään piirtäjäänsä, tunnettu myös nimillä Mona Lisa tai Julius Caesar) ja jalkapalloa pelaaviin nuoriin poikiin (ja kuulemma myös tyttöihin): 

25-vuotias Jojon eriskummallinen seikkailu
Niko Korhonen

Jojo's Bizarre Adventure on Hirohiko Arakin kynäilemä, jo 25 vuotta Jumpin sivuilla viihdyttänyt, kummastuttanut ja ihastuttanut sarjakuva metroseksuaaleista mieshahmoista ja näiden eriskummallisista seikkailuista. Esitelmässä käydään läpi sarjan eri osat ja niiden keskeiset henkilöt, itse herra Araki sekä analysoidaan sarjassa esiintyviä teemoja ja ennen kaikkea sen valtavirrasta poikkeavaa visuaalisen kerronnan tyyliä. Esitelmä on spoilerivapaa ja käsittelee ensisijaisesti Jojo-mangaa: sivuaiheena myös vuosien varrella ilmestyneet animesarjat mukaanlukien uusin 2012 TV-anime.

                                                        ***

Verta, hikeä ja kyyneleitä - urheilulajit animessa ja mangassa
Essi "Hijiri" Salo

Japanissa on vuosien saatossa tehty lukuisia animesarjoja eri urheilulajipainotuksilla. Joukkoon mahtuu niin koripalloa, tyttöjen ja poikien tennistä, pyöräilyä, moottoriurheilua ja nyrkkeilyä. Japanissa urheilusarjojen kohdeyleisöä ovat pääasiassa eri-ikäiset pojat ja miehet mutta nykyään myös iso osa naispuolisista animen ystävistä näyttää löytäneen tiensä urheilusarjojen pariin. Mikä urheiluanimessa sitten loppujen lopuksi viehättää ja voiko urheiluanimea katsoessa todella saada innostuksen aloittaa itsekin jonkin uuden lajin?

                                                        ***

Hei kaverit, pelataan maagista jalkapalloa!
Jonna "Juusto" Ylimäki 

Komeista pojista kertovien urheilusarjojen maine tunnetaan laajalti, mutta miksi nuorille pojille suunnattu jalkapalloon keskittyvä sarja kerää varhaisaikuisia ääreensä? Luennolla sukelletaan Inazuma Eleven – sarjan pariin ja otetaan selvää, mitkä asiat siinä oikein kiehtovat. Saattaa sisältää lieviä spoilereita!

                                                       ***

Ohjelmakartta on täyttynyt hiljalleen ja pian voimmekin esitellä koko Desuconin ohjelman. Pajaohjelmaa kuitenkin mahtuu vielä kaikille päiville, joten jos sinulla on jokin cosplayhyn, animeaiheiseen askarteluun tai muuhun kiinnostavaan liittyvä pajaidea mielessäsi, ota välittömästi yhteyttä! Ohjelmanpitäjille on luvassa monia työvoimaetuuksia.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!