Animea animetapahtumassani

Kirjoittanut
Hoothoot

Otin ennen Desuconia tavoitteekseni kasvattaa My Animelist-palkkini 160 päivään, jotta olisin sovelias henkilö valitsemaan ohjelman yhteen conin hiljaisista sivuhuoneista, jossa on kuitenkin ohjelmaa enemmän, kuin missään muussa conin tilassa. No, tässä vaiheessa täytyy myöntää, että epäonnistuin tavoitteessani ja jäin noin kaksi päivää vaille aiotun. Toisaalta coniin on vielä muutama viikko aikaa, joten tämän animenkatsomattomuuden ehtii vielä korjata!

Jätti tanssaa idolityttöjen kanssa

Animehuoneet ovat jo vuosia olleet osana conien ohjelmaa. Moni tapahtuma kysyy sarjaideoita kävijöiltään, mutta meillä Desuconissa tässäkin tapahtuu poikkeus ja huoneen sarjat ovat minun ja viime vuoden ohjelmavastaavan Valtteri "Tounis" "ainakin 165 päivää ennen conia" Strömsholmin valitsemia. Animehuoneen tulisi tarjota uusia sarjoja mahdollisimman monelle kävijälle ja mahdollisimman monen kävijän kannattaisi innostua uusista nimistä. Tästä syystä koin Desucon Frostbitessä pettymyksen. Moni animehuoneen ohjelmaa katsonut totesi ohikulkiessani, että ei tunne sarjaa eli ei voi mennä sitä katsomaankaan. Tämä on väärin.

Jos animehuoneen ajattelee näin, ohjelmassa tulisi olla vain Muumeja, Hopeanuolta, Pokemonia ja muutamia muita sarjoja, jotka kaikki ovat nähneet.  Katsomalla vain kymmeniäkin vuosia sitten tehtyjä sarjoja ei kuitenkaan saa mitään käsitystä siitä, miltä anime näyttää nyt ja miltä se voisi näyttää kymmenen vuoden päästä. Joka puolestaan on yksi harrastuksen parhaista puolista, uuden oppiminen ja ymmärtäminen ja sen peilaaminen aiempaan tietoon.

Tämä ei ole nykyanimea (Muumit 90-luvun alulta):

Muumit

Tämä on nykyanimea (Suisei no Gargantia 2013):

Amy surffaa

Animeharrastaminen on mielestäni nimenomaan sitä, että uskaltaa etsiä uutta katsottavaa ja näkee vaivaa omaa makua kehittääkseen katsomalla niin uusia, vanhempia kuin vanhojakin sarjoja. Suuntaa antavia listoja ovat animelistaussivustojen parhaiden sarjojen arvostelut esim. päinvastaisessa arviojärjestyksessä (sillä suosituilla ja uusilla sarjoillahan on luonnollisesti korkeampi arvosana), 4chanin /a/-kanavan koostamat "Parhaat animet genreittäin" -listaukset (joka ei kuitenkaan ota huomioon aivan kaikkea ja saattavat siksi tuntua suomalaisesta katsojasta jopa turhan amerikkapainotteiselta) ja foorumien suositteluketjut.

Toisaalta animea voi harrastaa myös "aivot narikkaan ja pantsuja ruudulle" -tyylillä ja siksi myös tämä puoli animesta on huomioitu. Mikä olisikaan parempaa kuin nauraa yhdesä muiden, täysin tuntemattomien conikävijöiden kanssa huonoille pikkutuhmille komedioille? Sitä kautta voi löytää vaikka uuden ystävän! Myös lyhyet, vähäistä kärsivällisyyttä vaativat sarjat sopivat erinomaisesti coniin, jossa animehuone saattaa olla lyhyt välietappi kahden puheohjelman välillä. Tästä syystä Desucon Frostbitessä esitettiin animetaiteen kruununjalokivi eli Teekyuu, jonka katsominen vei alle 30 minuuttia conikävijän elämästä (omasta puolestani toivon noiden 30 minuutti palautusta, niille olisi muutakin käyttöä).

Mainitsemistani syistä kesän Desuconin animehuone on täynnä sarjoja, joiden olemassaolo on unohdettu joko niiden iän, keston, huonouden tai teeman vuoksi tai sarjoja, joista on vasta tulossa suosittuja!

NGE:n jatko-osa PxCxC

Piditkö Claymoresta? Katso Shingeki no Kyojiniä animehuoneessa ja löydä supervoimaiset pahikset uudestaan. Nautitko komeista miehistä tekemässä asioita muiden komeiden miesten kanssa (ei, tämä ei ollut implikaatio)? Sitten ohjelmasta löytyvät Project K, Koutetsu Sangokushi ja Bus Gamer ovat ehdottomasti sinun juttusi. Haluatko kokea maailman surkempia anime-OVA-pätkiä? Animehuoneesta löytyy mm. legendaariset laatusarjat Garzey’s Wings (jonka vanhemmat harrastajat muistanevat Anttilan alelaarista), MAHTAVA Skelter Heaven ja (pikku)siskosarjoista tykkäävälle Baby Princess 3D, jossa päähenkilöpoika saa yllättäen 19 siskoa. Tässä vain palasia animehuoneen ohjelmasta, huoneen varsinainen sisältö selviää vasta conissa!

Tutustu animehuoneen ohjelmaan huoneesta ja huoneen ulkopuolelta löytyvien esittelyvihkosten avulla ja listaa kiinnostavimmat sarjat alkamisaikoineen vaikkapa kännykkääsi.

Kuronekoshi :3

Desucon on ihan kohta! Jännittääkö teitäkin?

 

 

Kommentit

Nimunimu
Onko mahdollista saada kopiota animehuoneen ulkopuolella olleesta aikataulutuksesta?

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!