Kiitoskiitoskiitoskiitos! <3

Kirjoittanut
Ana

Voi apua mikä tapahtuma. :3

Kun vielä conin alkaessa ajatteli että onhan tässä vaikka kuinka paljon aikaa, kävi viikonlopun aikana jälleen niin että coni ehti loppua aivan liian nopeasti. Kaikki älyttömän mielenkiintoiset ohjelmat, jännät sattumukset ja ennen kaikkea ihanat ihmiset olivat yhtäkkiä poissa. Suruhan siitä tuli. ;_;

Menneestä viikonlopusta jäi sellainen määrä muistoja että fiilistelyssä menee helposti juhannuksen yli. Vähän voisimme kuitenkin jo kerrata.

Avajaisten Hata-yllätys! Kuva: Tapio Matikainen

Avajaisten Hata-yllätys!

Lupailimme ennen conia avajaisiin jymy-yllätystä. Aiemmin oli kerrottu että Desuconin teemabiisin ensiesitys olisi conin avajaisissa, mutta yleisössä oli hiukkasen yllättyneitä naamoja, kun sen saapuikin esittämään kappaleen luonut Aki Hata! Hata esittikin kappaleen ensiesityksen livenä Chotto!Chocolaten tanssiessa taustalla. Kappale on vapaasti saatavissa ja sen saa ladattua sekä kuunneltua täältä. Selvittelemme myös josko saisimme tuon ensiesityksen videolla julkiseksi.

Kappale DESUCONDESU! on huippuluokkaa toisenkin tekijänsä, sen sovittaneen Tomokazu Tashiron ansiosta. Sama kaksikko on nimittäin muun muassa Melancholy of Suzumiya Haruhin legendaarisen kappaleen, Hare Hare Yukain takana! Odotamme teemallemme vähintään samanlaista suosiota. :P

Desucon meni? Diilaa sen kanssa! Kuva: Katariina Ihalainen

Vinkkejä conin päättymiseen?

Viimeviikonloppuinen Desucon ylitti kaikki odotukseni niin monelta osin, että voin pääjärjestäjänä olla vain aivan valtaisan kiitollinen koko porukallemme, joka teki conin eteen töitä niin sitä edeltäneinä kuukausina kuin viikonlopun aikanakin. Cosplayesityskisan valoheitinmiehen homma näkyy ehkä yleisölle hiukan suoremmin kuin erään koko viikonlopun työtä painaneen järjestyksenvalvojan työpanos, mutta ilman molempia Desucon olisi ollut tapahtumana huomattavasti heikompi. Sama pätee muihinkin conityöläisiin, aina meidoista vastaaviin.

Yksi onnistuneista uudistuksista olivat uusiin tiloihin muuttaneet iltabileemme. Edellisten vuosien trooppinen kuumuus oli huomattavasti vähäisempää ja paikalla pystyi jopa hengittämään. Luvattua yläkerran hiljaisempaa tilaa emme valitettavasti onnistuneet täysin toteuttamaan (kerrosten välillä oleva aukko tuli pienenä yllätyksenä), mutta tulemme tekemään jatkossa vielä enemmän töitä sen saavuttamiseksi. 

Iltabileissä riitti tunnelmaa alusta loppuun, kuva: Santtu Pajukanta

Iltabileissä riitti meininkiä!

Suurin kiitos kuuluu kuitenkin jälleen kävijöillemme. Kuten ennen conia totesin, viimeistään Sibeliustalon ovien auetessa ja innostuneiden kävijöiden saapuessa sisään tajuaa miten upea juttu Desucon on. Tapahtumalla ilman kävijöitä ei ole syytä elää. Kiitos siis kävijöillemme siitä että vuosi toisensa jälkeen olette luottaneet kykyymme järjestää Desuconeja! Toivottavasti näemme Sibeliustalolla jatkossakin.

Desuconin tekijätiimi: vastaavat, työvoima, ohjelmanpitäjät ym. Kuva: Tapio Matikainen

Tämänkesäisen Desuconin tekijätiimi kiittää!

Desuconin pääjärjestäjyys jää omalta osaltani tähän ainakin joksikin aikaa. Ennen pääjärjestäjäksi siirtymistäni hoidin Desuconin talousvastaavuutta 3 vuotta, ja tätä hommaa on jatkunut nyt kahden vuoden, 4 Desuconin ja yhteensä 8 tapahtuman verran. On siis jo hiukan aikakin tehdä tilaa jollekulle toiselle. Niin rakkaaksi tämä porukka on kuitenkin muodostunut, että tuskin osaan kokonaan jäädä pois. Minuun voi siis jatkossakin törmätä Desuconissa ties minkälaisissa hommissa, toki hiukan tulevan pääjärjestäjän ajatuksista riippuen.

Desuconin pääjärjestäjyys on ollut elämäni paras työpaikka. Kiitos että olet mukana tekemässä tästä kaikesta mahdollista!

 

- Antti 'Ana' Myyrä, Desuconin pääjärjestäjä

P.S. Desuconin tulevasta pääjärjestäjästä ja tulevaisuudesta päätetään Helsingissä lauantaina 6.7. Kertoilen lähipäivinä tarkemmin miten valinta etenee ja esittelen kisaan jo ilmoittautuneita ehdokkaita. Pysy siis kuulolla, samalla Desukanavalla!

Kommentit

Erissa
Desussa tosiaan sattu ja tapahtu :3 mullaki nytjähti nilkka aika pahasti, kaikkea sitä tekee cosplayn eteen B) con tosissaan tuntu tosi lyhyeltä, harmi :( toivon että pääsen Frostiin jatkamaan con fiiliksiä :3 mut sillon valitsen hahmon joka ei omista minkäänlaisia korkkareita, ettei mee desu taas jalkaa linkuttaessa >:P

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!