Ohjelmanpitäjien puheenvuoro

Kirjoittanut
Hoothoot

Ohjelmanpitäjät tekevät conista sen, millaisena tapahtuma yleisölle näyttäytyy. Monien tapahtumien teemoja seuraava ohjelma saa kokonaisuuden tuntumaan yhtenäisemmältä ja ohjelma saattaa vaikuttaa conikokemukseen niin positiivisesti kuin negatiivisestikin. Siksi onkin ihme, että ohjelmanpitäjien osuus tapahtuman esimarkkinoinnissa on niin pientä.

Ohjelmakuvausten tulisi kertoa ohjelman sisällöstä kaikki. Tämä ei kuitenkaan aina onnistu, sillä ohjelmien rakenteet muuttuvat ideoiden kasvaessa ja lopulta ohjelmakuvaus saattaa vain antaa suuntaa siihen, mitä itse luennolla tullaan käsittelemään.

Näistä mainituista syistä halusimme Desuconissa antaa ohjelmanpitäjien kertoa, millaista ohjelmaa heiltä on tulossa ja tuntoja siitä, miltä ohjelman tekeminen on ehkä tuntunut. Esittelyt löydät seuraavasta!

 

Et ole yksin

Naapurimaasta Ruotsista lainattiin helmikuun Desucon Frostbiteen ohjelma, joka yllätti ainakin minut suosiollaan. Tämä ohjelma oli "Conikaveri kateissa". Saapuessani ohjelmasaliin noin viisi minuuttia ennen ohjelma-ajan alkua, löysin täyden tilan ja paljon keskustelijoita. Ilmeisesti synkkä Suomen kansa ei olekaan niin synkkää vaan uusien tuttavuuksien löytäminen on monien mielessä!

Conikaverit kateissa?

Coneissahan on aina hauskaa. Vai onko? Onko sinusta tullut yksinäinen conittaja tai alkaako kaveripiirisi tuntua turhankin arkiselta? Kaipaatko sitä aikaa kun palasit coneista kotiin uusien kavereiden kera? Omaatko yhtä loistavat sosiaaliset taidot kun maassa makaava puunoksa? Olisko niin ihanaa mennä puhumaan ihmisille mutta uskallus ei vaan riitä? Haluaisitko ehkä tavata Sen jonkun? Hyvä. Niin mekin. Siksi palaamme Desuconiin jo Frostbitesta tutun SpeedMeetingin kera ja haluamme että juuri Sinä saat mahdollisuuden tavata ne uudet ystävät. SpeedMeeting Koivu-salissa Perjantaina kello 21-23 ja Lauantaina kello 20:30-22:30. Tervetuloa!

 

Oscar

 

Seuraavana esittelyvuorossa on keskustelupiiri, jonka aiheena on Riyoko Ikedan sukupolvia itkettänyt ja ihastuttanut Rose of Versailles tai monille tutummin Berubara. Keskustellaankohan piirissä dramaattisista säihkysilmistä tai Ikedan tavasta piirtää parimetrisiä sääriä?

Rose of Versailles -keskustelupiiri

Heippa kaikki! Täytyy kyllä myöntää että hieman jännittää kun olen kohta debytoimassa conin ohjelmanpitäjänä. Keskustelupiiristä on hyvä aloittaa, jos pitäisin puheohjelmaa olisin jo varmaan varaamassa lippua Timbuktuun. En malta odottaa, että pääsen jakamaan ajatuksia suosikkianimestani muiden kanssa! Myös lähipiirini on varmaan innoissaan, sillä päästyäni purkamaan tuntietani en välttämättä rasita heitä enää niin paljoa jatkuvalla Rose of Versailles -selityksellä ;D Berubaraa on siis tullut maratoonattua ja taustatiedoksi olen myös hieman lukenut sen teemoja käsitteleviä historiankirjoja.

Sitten vaan toivon, että paikalle saataisiin mahdollisimman paljon osallistujia! Ennakkoilmoittautuminen olisi suotavaa (rk.bakaneko@gmail.com) jotta tiedän, kuinka suureen ihmisryntäykseen varautua, mutta myös paikan päällä saa vielä tulla mukaan, jos hetken mielijohteesta alkaa tehdä mieli :) Nähdään Desussa!'

Rose of Versailles-keskustelupiiri järjestetään lauantaina 14:30-16:00 kongressisiiven Honka-tilassa. 

AMV

Animemusiikkivideot ovat aina olleet kiinteä osa Desuconin ohjelmaa. Pääsalissä järjestetään perjantaina kesän AMV-kilpailu ja pajatiloissa nähdään molempina öinä animemusiikkivideokimarat. Pohdiskelevaa puheohjelmaa ei aiheesta kuitenkaan ole kovin usein nähty ja siksikin "Stroboja, synkkaa ja sakugametsästystä – trendit ja kehitys amv:issä" on jokaisen AMV-uteliaan ohjelma.

Kiinnostavatko animemusiikkivideot? Kiinnostivatko ne aikoinaan, mutta kiinnostus on lopahtanut? Etkö voisi olla vähempää kiinnostunut niistä?

Jos vastasit yhteenkään edellisistä kysymyksistä kyllä, tai vaikka et olisikaan, tule katsomaan sunnuntai-iltapäivänä Stroboja, synkkaa ja sakugametsästystä. Animemusiikkivideoissa on tapahtunut kehitystä kymmenessä vuodessa hurjasti kehitystä, ja trendejä on tullut ja mennyt. Luennolla, jolle ovat tervetulleita niin täysin tietämättömät kuin amv:itä enemmänkin seuranneet, otetaan niihin katsaus pienten maistiaisten kera.

Stroboja, synkkaa ja sakugametsästystä – trendit ja kehitys amv:issä pääoven viereisessä Puusepän verstaassa sunnuntaina 14:30-16:00

Doubt

Doubt-manga ei ole kotimaisesta julkaisustaan huolimatta tuttu minulle. Monille muille se ilmeisesti kuitenkin on, sillä sarjaan perustuvien yöllisten pelien ilmoittautumiset täyttyivät muutaman päivän aikana. Ehkä Desuconin yössä on tarjolla hyytävää kauhua?

Mahtavaa, Desucon on tämän viestin kirjoitusaikana jo tosi lähellä ja odotan innoissani! Samalla mietin paniikissa saanko cosplaytani valmiiksi, toivotaan ainakin näin.

Pidän Desussa yöohjelmaa, Rabbit Doubt – mangaan perustuvaa Susi joukossamme – peliä. Peli pyörii klo 23:00 – 02:00, ja toivottavasti saadaan paljon osallistujia, jotta myös jäniskasat kasvavat suuriksi. Eikun siis... no pointtini varmaankin tuli selväksi.

Pidetään hauskaa Desuconissa, saa tulla halaamaan ja juttelemaan, en pure ainakaan kovin kovaa :3

^_____^/ ~ Vilma "Marlyer"

 

totoro

Desuconin kaikille julkinen mutta samalla kätketty puoli on kävijöiden (ja miksei järjestäjienkin) käsityötaidot. Vaikka morsiussatiinin ompeleminen ja keksiltä näyttävästä Worblasta veistäminen olisivatkin tuttuja tapoja työstää tyhjästä jotain upeaa, eivät amigurumit ole välttämättä sitä ominta alaa:

Hei kaikki!

Pajassamme opetamme halukkaita virkkaamaan aivan ihania pieniä Totoro- otuksia. Käymme kaiken tarvittavan läpi joten ei tarvitse tietää mitään virkkauksesta ennen tuloa. Materiaalimaksun maksettuasi saat ikioman virkkuukoukun ja lankakerän, eli et tarvitse muuta mukaan kuin iloisen mielen.

Nähdään sunnuntaina!

Amigurumeja virkataan sunnuntaina Koivu-pajatilassa 13:00-15:00. 

Shibari

Shibari-sidontaan keskittyvät pajat ovat aina olleet hyvin suosittuja ja siksikin Desuconissa on tarjolla melkein kuusi tuntia aiheeseen keskittynyttä pajaohjelmaa. 

Desuconissa pidetään tänäkin vuonna japanilaisen köysitaiteen pajoja! Näissä pajoissa opetetaan kinbakun taitoja ja tekniikoita. Kinbaku tarkoittaa ”tiukkaa sidontaa” ja viittaa eräänlaisiin löyhästi määriteltyihin ihmisten sidontatekniikoihin. Kinbakutekniikat juontavat juurensa Samuraiden hojojutsusta, ”köysien taidosta”, jota käytettiin mm.
vihollisten vangitsemiseen sekä rangaistusmenetelmänä. Tervetuloa siis kaikki yli 16-vuotiaat oppimaan (ihmisten) sidontaa!

Valitettavasti kummatkin aloittelijoille suunnatut pajat ovat jo täynnä,
mutta kokeneempien työpajaan mahtuuu vielä kaksi paria.

yuasa

Taideanime kiinnostaa, mutta tuntuu välillä jo niin taiteelliselta, että valitsen mieluummin taikatytöt ja avaruuspojat ja tyydyn hykertelemään viitoissani. Siksi "Animemaailman visuaaliset outopallot" olisi varmaan sopiva myös kaltaiselleni genren vierastajalle. Ohjelmanpitäjien luentoslideiltä ei myöskään väriä ja tyyliä puutu, joten kannattaa mennä kuuntelemaan ja oppimaan uutta!

Luennolla puhumme oudon näköisistä animeista, mutta puhumme niistä niin, että aiheeseen perehtymättömätkin voivat tulla kuuntelemaan.

Jännityksellä odotamme tätä luentoa ja teemme parhaamme sen eteen, että saisimme myös katsojia kiinnostavan ohjelman aikaan. Luento ei myöskään sisällä suuria juonipaljastuksia mistään sarjasta.

Animemaailman visuaaliset outopallot -luento nähdään perjantai-iltana kello 18:00-19:30 Kongressisiiven Kuusi-salissa.

Uroburger

Tällä luennolla taitaa selvitä, miksi söpöjen tyttöjen (ja poikienkin) kärsimyksen katsominen voikin aiheuttaa niin paljon itkua ja pahaa mieltä. Huomatkaa myös, että tapahtuman toinen kunniavieras Seiji Mizushima on ohjaamassa Urobuchin seuraavaa projektia, joten nyt on hyvä con kuulla molemmista lisää!

Luentomme "Urobuchi Gen: Elämääkin edgympi" on meidän kahden ensikertalaisen kosketus luentojentekoon ja tarjoaa uutta näkökantaa siihen miten Urobuchiin voi suhtautua, ja takaa kaikille Butchin tuotannon faneille sydämmellä muistettavien hetkien muistelua Urobuchin animetuotannosta ja sen kultahetkistä, tulkaa kuuntelemaan keltanokkien mielipide!

 

Coniin on enää alle viikko aikaa! Toivottavasti viihdytte ja katsotte paljon ohjelmaa! Tapaamme Desuconissa.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!