Karkki vai ohjelmaa?

Kirjoittanut
Hoothoot

Hyvää kekriä kaikille!

Jo muinaiset roomsuomalaiset juhlivat Halloweenia, mutta ei nykyisellä tavalla vaan sadonkorjuujuhlien merkeissä. Ja niin teemme me desuconilaisetkin: heitimme haamun kaavut ja ja muovikurpitsat nurkkaan ja korjaamme ohjelmanpitäjien tuottamaa ohjelmakuvaussatoa.

Tänä vuonna ohjelmatarjouksia on tullut niin paljon, että karsintaa on pitänyt tehdä melkein yhtä paljon. Saaduista ideoista on seulottu ne parhaat, aikuista yleisöä kiinnostavimmat ja parhaiten Desuconin teemaan sopivat luento-, paneeli-, keskustelupiiri- ja pajaideat. Tehtävä ei ole ollut helpoimmasta päästä, mutta toivottavasti mahdollisimman moni löytää ohjelmakartasta kiinnostavaa seurattavaa ohjelmaa.

Desucon Frostbiten ensimmäiset ohjelmat julkaistiin jo DesuTalksissa. Jos et ollut paikalla ja olet kiinnostunut julkaisuista, kaikki tällä hetkellä ulkona oleva ohjelma (myös uusimmat julkaisut!) löytyy Desucon Frostbiten Ohjelmat -sivulle.  Nämä kymmenen puheohjelmaa eivät kuitenkaan ole kaikki ohjelma, jota Desucon Frostbite voi tarjota. Ohjelmakartta on lähes valmis ja sen julkaisu tapahtuu ennen lipunmyynnin alkua, kuten kesällä lupasimme! 

Ja niitä julkaisuja sitten:

Demoni sisälläni, ihminen sisälläni

Cilla ja Myy Lohi

Monissa manga- tai animeteoksissa on teemana ihmisen kamppailu hirviöitä vastaan. Usein kuitenkin hirviön veroisia löytyy myös ihmiskunnan omista riveistä. Missä kulkee ihmisen ja hirviön raja? Mikä on piste, jonka ohitettua henkilöä voidaan alkaa pitää tai lakata pitämästä ihmisenä? Aihetta puidaan käyttäen esimerkkinä Devilmania, Hyakumonogataria, Puella Magi Madoka Magicaa, Shingeki no Kyojinia sekä muita sarjoja.

goomy pls

Kirsikankukkia uima-altaassa: kriittisen rakastava sukellus Free!:n syövereihin

Aino "airinpie" Tegelman

KyoAnin High Speed! -nimiseen light noveliin perustuva animesarja oli kesän kohokohta kaikille paidattomista pojista ja häpeilemättömästä fanipalvelusta kiinnostuneille. Saako 4 guys 1 club -kuoren alta kuitenkin kaivettua jotain aidosti mielekästä sisältöä? Tämä luento on rakkauskirje/puolustuspuhe sarjalle, joka käännytti yhden hipsterironisesti sivusilmällä seuranneen fanin spekuloimaan sekä alkuperäisen light novelin että animejatko-osan metatasoja aina ulkomaiseen fujoshipodcastiin asti. Luvassa spoileririkasta analyysia molempien rakenteesta, hahmoista, KyoAnin trollausleveleistä ja Nagisan vankilaseikkailuista.

goomy pls

Studio 4 °C (in English)

Gaja Kochaniewicz

How long does it take to tell a good story? Is it 2 hours or 26 times 25min? Maybe even 15min is enough? Studio 4'C shows that even less time is needed for a harrowing tale. This panel will introduce you to stories made by the studio and show that anime in short form is very powerful. There will be screenings and discussion about some of their work. Welcome.

goomy pls

Miten animea tehdään

Valtteri "Tounis" Strömsholm

Mikä vaihe on layout tai mitä tekee art director? Mistä se kertoo, että jättipiirretyllä on joka jaksossa kymmenen animation directoria? Mitä photography tekee näin 2010-luvulla? Ketä saan syyttää, kun piirretty ei maistu? Luennolla käydään läpi eri vaiheet ja roolit animen tekemisessä ja syvennetään esimerkein siihen, mitä väliä milläkin niistä on.

goomy pls

Nana to Kaoru ja BDSM

Tommy Eklund

Kun köydet ja piiska kiinnostaa on Nana to Kaoru manga hyvä valinta. Mutta onko Nana to Kaoru hyvä kuvaus BDSM:stä? Luennolla käydään läpi sarjan hyviä ja huonoja puolia BDSM:n harrastajan näkökulmasta. Ohjelman oleellisena osana on kertoa mitä normaalissa BDSM sessiossa voisi tapahtua, käydä läpi turvallisuusasioita ja antaa vinkkejä kuinka tätä voi itse harrastaa turvallisesti. Aihetta käsittelee Helsingin Yliopiston kinky-yhdistyksen veteraani ja ohjelma soveltuu niin vanhoille konkareille, kuin aiheesta kiinnostuneille. Ohjelmassa on mahdollisuus esittää kysymyksiä sekä eriäviä mielipiteitä ja toivottavasti jokaiselle jää parempi kuva siitä, mitä BDSM ja siitä kertovat mangat pitävät sisällään.

Juhlikaamme kekriä, Pyhäinmiestenpäivää tai Halloweenia Revon (Linked Horizon/Sound Horizon) tahtiin! 

 

Mikä julkaistuista ohjelmista kiinnostaa juuri sinua? Mitä vielä puuttuu? Kerro mielipiteesi ja vaikuta Desucon Frostbiten onnistumiseen! 

 

 Ps. Goomy on paras uusi Pokémon!

Kommentit

Lie
Kiinnostavaa ohjelmaa kyllä.
Taidan itse jättää väliin rahapulan takia.
KikiGabriella
No niinpä tietysti, ajattelin mielessäni että Free!:stä on ihan varmasti joku luento ja niin kävikin, mutta ikä ei riitä Frostiin... D: No, toivottavasti luennot näkee sitten YouTubesta myöhemmin!
okiir
Keskustelunomainen paneeli, jossa käytäisiin läpi anime- & mangasarjojen vaikuttamiseen omaan elämäänsä.

Esim. ite innostuin käymään Prince of Tennis:iä lukiessani juoksemisesta ja sen jälkeen on tullut täys marathonkin juoksuttua.

Onepunch Man:ia lukiessani innostuin isäännöllisesti punnerruksia ja vatsoja tekemään, 100 punnerrusta & 100 vatsaa joka aamu nykyään teen kuten sarjassakin :P
okiir
Siis tuollainen olisi minulle mielenkiintoinen.
Veikkaan, että jotkut ovat innostuneet Eyeshield 21:stä katsoessaan jenkki futiksesta, toiset taas viinien maistelusta lukiessaan viineihin liittyvää mangaa jne.
Cilla
okiirin ehdotus on oikein käypä. Toki coneissa on nähty ohjelmia, joissa käsitellään jonkin tietyn anime- tai mangagenren vaikutusta yleisöön ja näiden harrastuksiin. Viime aikoina aiheesta on nähty esimerkkejä etenkin urheilun puolella: viime kesän Desussa oli ohjelma urheiluanimesarjoista (vaikka ohjelma paisuikin enemmän sarjojen hahmojen luettelemiseksi urheilun merkityksen sijaan) ja viime Frostbitessä käsittelin siskojeni kanssa muiden maiden kestoanimesuosikkeja, joissa kävi ilmi, että monet Espanjan ja Etelä-Amerikan huippujalkapalloilijoista ovat innostuneet lajista Captain Tsubasan kautta.

Koska aiheesta on jo nähty (j tiedetään vielä enemmän) urheiluaiheisia esimerkkejä, olisi todella mielenkiintoista nähdä joskus Desussa paneeli, jossa olisi urheilun lisäksi muidenkin aiheiden "edustajia". Kenties joku on lähtenyt soittamaan orkesteriin Nodame Cantabilen katsottuaan? Fyysisen urheilun lisäksi tunnetaan myös lautapeliaiheisia esimerkkejä, joista Hikaru no go ja Akagi ovat varmasti kuuluisimpia. Pitäisi vain etsimällä etsiä erilaisia panelisteja, jotta kaikki eivät puhuisi vain samasta genrestä.
okiir
Katselin ohjelmakarttaa ja näköjään Frostiin on tulossakin ehdotustani vastaava ohjelma, Anime elämäntapana!!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!