Lipunmyynnin uudistuksista! ~kohta se aukeaa~

Kirjoittanut
Perho

Moikka kaikki te, jotka odotatte jo Frostbiten lipunmyynnin aukeamista!

Toivottavasti moni on yhtä innoissaan lipunmyynnin aukeamisesta kuin itse olen! Ohjelmakarttahan tuli julki tuossa muutama päivä sitten, taidekujailmoittautuminen aukeaa tulevana sunnuntaina ja uskallan paljastaa, että muistakin jännistä asioista odotellaan julkaisulupaa! Vuoden 2014 Desucon Frostbite alkaa siis pikkuhiljaa tuntua todelta, eikä aikaa tapahtumaan ole enää kauan - itse asiassa se on kolmen kuukauden päästä jo ohi. Kuka siis viis veisaa joulusta, on tässä talvessa siistimpiäkin juttuja (tai coolimpia, onhan helmikuussa kuitenkin aika kylmä! ... heh heh. ei soitella.)

Tuleva Frostbite on nyt ensimmäistä kertaa kesän Desuconin tavoin kolmipäiväinen. Tämä totta kai vaikutti suoraan lipun hintaan, mutta toivottavasti kiinnostavien ohjelmien määrä vastaa taloudellista panostasi. Lipun hinta on määräytynyt budjetin kulujen mukaan. Koska Kehittyvien conien Suomi ry on voittoa tavoittelematon organisaatio, käytetään kaikki lipputulot tapahtuman järjestämiseen - ja luonnollisesti haluamme tarjota kävijöillemme mahdollisimman unohtumattoman tapahtuman. Eli ei, järjestäjille ei ole ostettu loputonta määrää Moët & Chandonia kaatajaisiin (vaikka mieli tekisikin ;__;), vaan rahaa käytetään muun muassa kunniavieraiden lentoihin, vänkäreiden ruokaan, iltabileiden värivaloihin ja lattiamajoituspaikan vuokraan. Kaikki taloutta kuormittavat asiat eivät suoraan näy kävijälle, mutta toivon vilpittömästi, että jokainen lipunostaja kokee tulevassa tapahtumassa jotain, joka tekee siitä kaiken rahan ja vaivan arvoista.

Kolmipäiväisyyden lisäksi tänä vuonna lipunmyynnissä on tapahtunut kaksi suurta muutosta: ikäraja ja PDF -lippu.

Passi. Mukaan.

Esimerkki hyväksyttävästä henkilöllisyystodistuksesta.

Ikärajasta on puhuttu jo jonkin verran, mutta haluan painottaa vielä paria asiaa jo tässä vaiheessa. Kaikilta kävijöiltä tullaan tarkistamaan henkilöllisyystodistukset tapahtumapaikalla ennen sisäänpääsyä. Tapahtumaan on nyt vielä aikaa yli kaksi kuukautta, joten varmistathan hyvissä ajoin, että sinulta löytyy tarvittavat henkkarit. En vitsaile enkä halua, että kenenkään viikonloppu menee täysin pieleen vain siksi, ettei henkilöllisyystodistusta ole mukana. Virallisia henkilöllisyystodistuksia ovat passi ja poliisin myöntämä henkilökortti, mutta kelpuutamme ovella myös ajokortin ja kuvallisen Kela -kortin. Esimerkiksi opiskelijakortti ei kelpaa. Varmistathan myös, että olet henkilöllisyystodistuksen esittäessäsi tunnistettavissa - helpotat järjestyksenvalvojien työtä, kun viimeistelet cossisi meikin tai maskin vasta tapahtumapaikan pukuhuoneissa.

Cossit.

Toinen ja ajankohtaisempi asia on PDF -lippu, joka kokee ensiesiintymisensä perjantaina. Ohjeet lipunostoon löydät lipunmyynti -sivultamme ja liput vaihdetaan rannekkeisiin tapahtumapaikalla. PDF -lipun ostaminen on paitsi halvempaa, myös nopeampaa. Lippu saapuu tilaajan sähköpostiin yhtä aikaa maksuvahvistuksen kanssa, eikä postilaatikkoa tarvitse kyttäillä joka aamu monta viikkoa. PDF -lippu ei myöskään pääse katoamaan postissa, eikä juutu Itellan jouluruuhkaan. Voit tulostaa lipun itse kotonasi juuri silloin kun itse haluat. PDF -lipun ostamalla voit säästää myös luontoa, sillä voit näyttää sen tapahtumapaikalla puhelimestasi tai tabletistasi (muistathan tässä tapauksessa ladata laitteesi!). Uusien lippujen etuna on myös se, että jos se unohtuu kotiin, voimme tarkistaa tietosi ja varmenteesi tilaustiedoistasi paikan päällä. Aiemmin on ollut mahdotonta selvittää, onko ranneke todella tilattu ja unohtunut, mutta yksilöityjen lippujen kontrollointi on nyt helpompaa. Tilaustietojen tarkastamisessa tosin kestää kauemmin, joten kannattaa mieluummin varmistaa, että lippu on mukana.

Tiedostamme, että lippujen vaihtaminen rannekkeisiin lisää turhaksi todettua jonottamista ennen tapahtuman alkua. Jonottaminen itsessään on aika mälsää ja tuntuu kehityksessä askeleelta taaksepäin. Sujuva sisäänpääsy on ehdottomasti yksi tulevan tapahtuman suurista haasteista, jota järjestäjäporukalla suunnitellaan kovasti. Teemme kuitenkin kaikkemme, että turhalta seisoskelulta ja odottamiselta vältyttäisiin viimeiseen asti ja on hyvä, että kriittiisiä kommentteja esitetään jo etukäteen - näin kaikki mahdolliset kompastuskivet voidaan huomioida jo ennakkoon. Kannattaa silti ehkä pukeutua lämpimästi...... ihan vain varmuudeksi.

Desuconin liput ovat aiemmin olleet hurjan suosittuja (edelliskesän lipunmyynnin nopeus löi ällikältä meidät kaikki), joten olethan lipunoston kanssa ajoissa! 

Nähdään Frostbitessa~! ヾ(→㉨←)ノ

Kommentit

kiri
Mietin tässä tuosta henkilötodistusten tarkastamisesta, tarkistetaanko ne joka kerta kun mennään sisään, vaiko vain päivän/-ien alussa ? Tuli vain mieleen juuri tuosta kohdasta, että viimeistelethän meikin yms vasta pukuhuoneissa conipaikalla. Että vaikka sen viimeistelisi conipaikalla, niin jos ne tarkistetaan joka sisäänmenolla niin miten voin välttää olematta meikit naamassa, kun syömään yms pitäisi mennä jossain vaiheessa. :0
Ja pitääkin varmaan hankkia uusi passi, kun omassa kaunistelee ala-luokan kuva, vaikka onkin tunnistettava, en halua mitään ongelmia.
kuskus
Onko lipun peruuttaminen mahdollista? Mietin mitä tehdä, jos sut otetaankin vielä Café Ichigoon töihin ja saa tietää siitä vasta päiviä lipunmyynnin aloituksen jälkeen. Lippu on ilmeisesti suhteellisen mahdoton antaa toverille/myydä eteenpäin. Eli varmistaakko lippu itselle vai ei? Wat do. Hjalp.
Perho
kiri:

Hyvä huomio. Juuri tätä varten rannekkeet saa vasta tapahtumapaikalla ja tarkistamme kaikilta henkilöllisyystodistukset ennen sisäänpääsyä ja rannekkeen saamista. Ranneke on siis tavallaan todistus siitä, että henkkarit on kysytty ja ikää löytyy. Näin henkkareita ei tarvitse kysyä joka kerta uudestaan sisääntullessa, mikäli ranneke on jo ranteessa. Tämä helpottaa myös järjestyksenvalvojien työtä.

Kokenut järjestyksenvalvoja osaa myös katsoa henkilöllisyyden ns. meikin läpikin, esimerkiksi kasvon muodoista.

Eri asia on sitten, jos ranneke jostain syystä katkeaa tms. Tällöin tulee hankkia uusi ranneke hajonneet tilalle ja henkkarit näyttää uudestaan.

Lisäksi tulee varautua näyttämään henkkarit anniskelualueella (kuten missä tahansa baarissa). Ravintoloitsijat ovat tarkkoja henkkareiden kanssa, sillä alaikäiselle tai henkilölle, jolla ei ole papereita, anniskelu voi viedä anniskeluoikeudet väliaikaisesti tai kokonaan, jos paikalle sattuu tarkastaja.
Perho
kuskus:

Lipuissa on maksuaikaa kaksi viikkoa, jonka jälkeen tilauksesta tulee maksumuistutus. Muistutuksen jälkeen on vielä toiset kaksi viikkoa aikaa maksaa, eli yhteensä tilaamisen jälkeen sinulla on 4 viikkoa maksuaikaa. Tämän jälkeen tilaus peruuntuu. Uskoisin, että tämän neljän viikon aikana saat tiedon, oletko päässyt meidoksi. Voit perua myös tilauksen itse laittamalla sähköpostia osoitteeseen myynti@desucon.fi.

Ei siis välttämättä kannata maksaa lippua samantien. Lippu on varattuna sinulle koko tuon neljä viikkoa, vaikka maksaisit sen vasta eräpäivänä.
Tomoko
Eikö yliopiston opiskelijakortti käy henkkarista vaikka siinä on sekä kuva, nimi että syntymäaika? Ymmärrän sen että toisen asteen opiskelijakortti ei käy mutta yliopistolaisen opiskelijakortista löytyy periaatteessa kaikki tarvittava :/
hmhm
Kai rannekkeen voi lunastaa lauantainakin? En pääse perjantaina paikalle todennäköisesti.
Perho
Voi lunastaa! Järjestämme pääovelle sisätiloihin aiemmista tapahtumista tutun lipunmyynnin/lippuinfon, jossa asian voi hoitaa. Tämä piste tulee olemaan luultavasti auki n. 10-14, ja tämän ajan ulkopuolella homma siirtyy joko jiiveille tai Metsähallin infoon.

Tomoko:

Pyysin asiasta vastausta turvallisuusvastaavaltamme, joka osaa vastata henkkareista tarkemmin. Opiskelijakorttihan ei ole virallinen henkilöllisyystodistus vaan todistus opiskelijastatuksesta, mutta odottakaamme hänen vastaustaan.
Emiri
Itselläni ainakin on opiskelijakortissa sen verran epäselvä kuva, ettei se oikein henkilöllisyystodistuksesta kävisi. Niissä kun ei vaadita passikuvaa (tai ainakaan lyyrakortissa ei vaadita), vaan mikä tahansa kuva kelpaa.

En toki tiedä, vaikuttaako tämä järjestäjien päätöksiin, mutta halusin nostaa esille. Eiköhän jokaiselta aikuisella kuitenkin oikeakin henkilöllisyystodistus löydy.
luinie
Kuinka lahjaksi ostaminen toimii PDF-lipun kanssa? Tarvitseeko maksajan olla paikalla ranneketta lunastaessa vai toimiiko totuttuun tyyliin? Ei kai lippua joudu tulostamaan tällaisissa tilanteissa?
Baka
"Kuinka lahjaksi ostaminen toimii PDF-lipun kanssa? Tarvitseeko maksajan olla paikalla ranneketta lunastaessa vai toimiiko totuttuun tyyliin? Ei kai lippua joudu tulostamaan tällaisissa tilanteissa?"

Tämä asia kiinnostaa itseänikin. Jos on tilannut monta lippua niin miten menetellä sen kanssa? Tulevatko kaikki liput näkymään yhdellä sivulla vai tuleeko jokainen lippu erilliselle sivulle? ja toimiiko sama tilatulla sekä PDF lipulla?
Perho
Emiri:

Opiskelijakortti ei muutenkaan ole tietääkseni hyväksyttävä henkilöllisyystodistus missään ja tosiaan siihen saa laitettua millaisen kuvan tahansa. Lisäksi sellaisen väärentäminen on todella helppoa.

luinie & Baka:

Voit tilata lipun joko omalla nimelläsi tai kaverin nimellä. Maksajan ei tarvitse olla paikalla. Lipuissa on yksilöidyt viivakoodit ja jos on tilannut useamman lipun, on joka lipussa oma koodinsa. Jos olet tilannut PDF -lipun, tarvitsee sinun vain toimittaa se jossain muodossa kaverillesi - esimerkiksi sähköpostitse. PDF -lippu tulee sähköpostin liitteenä ja kaikki liput ovat samassa tiedostossa allekain.
Joona "Muta" Romppanen
Terve Tomoko!

Ikävä kyllä emme hyväksy opiskelijakorttia henkilöllisyystodistukseksi.
Aku R.
Hmm. Itse kirjoituksessa suositellaan helpottamaan järjestyksenvalvojien työtä säästämällä cosplayn viimeistely tapahtuman sisäpuolelle henkilöllisyystodistuksesta tunnistamista varten. Sitten kommenttivastauksessa Perho sanoi, että järjestyksenvalvojien työn helpottamiseksi ikä tarkastetaan vain lippulappua rannekkeeksi vaihtaessa. Järjestyksenvalvojatko ne siis niitä lippulappuja rannekkeiksi vaihtavat?
kiko
Perho: "Lisäksi tulee varautua näyttämään henkkarit anniskelualueella (kuten missä tahansa baarissa)."

Onko tämä viittaus siihen, että Desuconissa on anniskelualue? .__.
Perho
Aku R.:

Järjeksenvalvojat ovat tarkastamassa henkilöllisyystodistuksia ennen sisäänpääsyä, mutta tuon varsinaisen toimenpiteen, lipun vaihtamisen rannekkeisiin, hoitaa luultavimmin vänkäri. Alustavasti on mietitty että olisi useampia pisteitä, joissa lipun voi käydä vaihtamassa.

kiko:

Mahdollisesti. Suunnitelmat ovat vielä vähän auki. Onhan kuitenkin esimerkiksi Traconissakin anniskelualue.
mumu
@ Desucon tiimi

Innostuksissamme ostimme vahingossa muorin kanssa molemmat meille liput eri kerroilla, eli nytten tuli yksi tilaus liikaa. Suositteleeko Desucon tiimi että laitetaan myyntiin asiasta sähköpostia, vai antaako tilauksen vain olla sen neljän viikon että maksamattomat liput vapautuvat itsestään?
Perho
mumu:

Kannattaa laittaa sähköpostia osoitteeseen myynti@desucon.fi. Ilmoitathan viestissäsi, kumman tilauksen viitenumerolla maksatte, niin poistamme ylimääräisen tilauksen :)

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!