Luukku 5: Cosplaykisojen kuulumisia

Kirjoittanut
Edeae

Viidennen luukun takaa paljastuu...

akb01

AKBabe pictures by Gustav Erik Borg.

Cosplaykisojen kuulumisia!

Nyt kun Frostbiteen on aikaa aavistuksen reilut kaksi kuukautta, ei sosiaalinen media ole vielä täyttynyt cosplayahdistuksesta tai tekemättömien pukujen tuskasta. Ehkä kaikki allekirjoittaneen tapaan luottavat joululoman tarjoamiin pitkiin ompelu- ja askartelupäiviin. 

Cosplaykisojen osalta aikataulutukset, suunnitelmat ja yleinen säätäminen on jo kovassa vauhdissa ainakin ruudun tällä puolella. Ensimmäistä kertaa Frostbitessa järjestettävä Nordic Cosplay Championship -karsinta mahdollistaa uusien juttujen miettimisen ja desutiimi pyrkii tekemään kaikkensa, että karsinnasta tulee huikea elämys sekä kisaajille että yleisölle. NCC-karsintapaikat täyttyivät aika rivakasta ja ilmoittautuminen on nyt suljettu. Jos kesäisistä perumistilastoista voi tehdä jotain päätelmiä, niin otan vielä varasijalle mukaan mieluusti muutaman kisaajan. Jos karsinta siis kiinnostaa, otathan yhteyttä cosplay@desucon.fi

akb02

Sunnuntaisen esityskisan osalta on tällä hetkellä päinvastainen tilanne, kun ilmoittautumisten määrä on tätä kirjoittaessa mahdollista laskea melkein yhden käden sormilla. Puitteet esityskisalle ovat vähintään yhtä huikeat kuin muulloinkin Desuconin cosplaykisoista puhuttaessa; upea lava ja juuri sopivan suuri, mutta riittävän intiimin tuntuinen pääsali sekä liioittelematta timanttinen tekniikkatiimi, jonka osuutta tänä vuonna tullaan vielä lisäämään. Nostin esityskisan maksimiaikaa totutusta kolmesta minuutista viiteen (toki lyhytkin on kaunista ja maksimiaikaa ei tietenkään ole pakko käyttää!), joten nyt aika ei ainakaan rajoita niitä villeimpiäkään esitysideoita. Valojen, äänien ja muun tekniikan osalta pyrimme lisäämään sujuvuutta entisestään muun muassa lisäämällä ennen conia tapahtuvaa kommunikointia kisaajien ja tekniikkaväen välillä sekä tarjoamalla coniviikonloppuna useampia harjoittelumahdollisuuksia.

akb03

Jos tämän mainospuheen jälkeen yhtään tuntuu siltä, että pääsalin lavalle pääseminen kutkuttaisi, niin ei muuta kuin ilmoittautumaan täältä. Ilmoittautuminen on auki jouluaattoon saakka.

akb04

Pakollisena muistutuksena myös jo tässä vaiheessa, että paikkaliput ovat jälleen, edelleen, yhä ja ikuisesti käytössä cosplaykisoihin. Ilmaisia paikkalippuja jaetaan infossa sekä lauantaina että sunnuntaina aamuyhdeksästä alkaen. Frostbitessa otamme paikkalippujen lisäksi salikartan infoon katseltavaksi. Ihan paikan tarkkuudella omaa paikkaansa ei välttämättä pääse valitsemaan, mutta melkein! Ruuhka-aikoinakin pyritään siihen, että parvelle haluavat saavat juuri parvipaikkoja ja permannollakin tietää etukäteen onko ihan edessä vai takana.

akb05

Jaa että keitäkö nämä söpöt tytöt ovat?

Eivät suinkaan pelkkiä kuvituskuvia, vaan rakkaan länsinaapurimme Ruotsin lahja cosplaytanssityttöjen taivaalle! Lauantain cosplaykisojen yhteydessä pääsali saa suorastaan yliannostuksen idolivoimaa, kun AKBabes esittää väliaikaspektaakkelin! Tätä showta pääset seuraamaan vain cosplaykisojen yleisöstä, joten muistathan hakea paikkalippusi conissa ajoissa!

akb06

AKBabes on paikalla koko conin ajan, yllättävätkö säihkyvät idolit, kimmeltävät sydämet ja häkellyttävät tanssikoreografiat conikävijät cosplaykisahown lisäksi jossain muussakin vaiheessa viikonloppua, se selviää myöhemmin! Toivotetaan tytöt lämpimästi tervetulleiksi Suomeen ja Frostbiteen! Och samma på svenska!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆

akballa

Kommentit

jenzk
no pukukilpailua ?

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!