Ohjelmakartta kasvaa

Kirjoittanut
Hoothoot

Edellisestä ohjelmajulkaisusta on vain muutama päivä aikaa, mutta se ei estä meitä julkaisemasta seuraavia ohjelmia.  Tällä kerralla vuorossa olevia ohjelmia yhdistää niiden ohjelmanpitäjät, jotka ovat osallistuneet Desuconien ohjelman tekemiseen jo conin ensimmäisistä vuosista alkaen ja täyttävät edelleen ohjelmasaleja. Pitemmittä puheitta, kesän Desuconin neljä seuraavaa ohjelmaa:

World Masterpiece Theater

Kovan onnen lapset - World Masterpiece Theater

Cilla (@cilucola), Myy (@khibi_myy) ja Nita (@nits_afureko) Lohi

Eläinystäviä, kasvukipuja ja länsimaista eksotiikkaa. Länsikirjallisuuden klassikoihin perustuvia World Masterpiece Theater -sarjoja katsoivat Japanissa aikanaan kaikki. Luennolla kerrotaan, mistä WMT-sarjat koostuvat, mistä niiden viehätys mahtaa juontua ja kuinka niiden viattomat päähenkilöt kärsivät enemmän kuin Jeesus.

Erilaisia mangoja

Sivujen tekijät - hyvää mangakaa etsimässä

Petteri "ptjtsubasa" Uusitalo (@ptjtsubasa), Maaret "AranaRain" Stepanoff (@AranaRain) ja Matias "madu" Tukiainen (@madunjau)

Miten voi tulla Japanin suosituimmaksi mangakaksi, vaikka ei osaa piirtää? Millaisia puutteita mangakalle voi antaa anteeksi, jos sarja kuitenkin miellyttää itseä? Lähtevätkö aiemmat fanit kävelemään, jos tekijän uusi sarja onkin jotain ihan muuta kuin aiempi? Panelistit miettivät omien suosikkiensa kautta, mitä taitoja hyvältä mangantekijältä vaaditaan.

Dekomori Sanae - Chuunibyou demo koi ga shitai

Sakuga - animaation mestarit 

Matias "Tursake" Kyriacou (@Tursake) ja Valtteri "Tounis" Strömsholm (@Touniss)

Sakugan eli hyvän animaation fanittaminen on lähivuosien aikana pikaisesti levinnyt animeharrastuksen alalajike, jossa pyritään arvostamaan yksittäisiä animaattoreita ja heidän teollisuuteen jättämäänsä jälkeä. Suomeen ilmiö on kuitenkin saapunut vasta hiljattain ja fanien määrä on vielä laskettavissa yhden käden sormilla. Luennolla käsitellään japanilaisen animaation kehittymistä itse animaation näkökulmasta, sekä esitellään animen historian kannalta tärkeitä animaattoreita, nykyanimea hallitsevia sakuganeroja, sekä silmälläpidettäviä tulevaisuuden lupauksia.

Cowboy Bepop

Animea gaijineille

Mikko "Lmmz" Lammi (@MikkoLmmz)

Animea ja mangaa tuotetaan lähes poikkeuksetta ensisijaisesti japanilaiselle yleisölle. Välillä kuitenkin tietyistä teoksista harrastajien tuomio on, että kyseinen nimike on suoraan suunnattu länsimaiselle yleisölle - ja on siten automaattisesti alempiarvoista materiaalia. Luennon aikana pureudutaan myytteihin kohderyhmistä ja esitellään muutamia harvinaisempia tapauksia, joiden asiakaskunta on oikeasti merten toisella puolen.

Mikä näistä neljästä julkaistusta ohjelmasta kiinnostaa? Mitä et missään nimessä jättäisi katsomatta?

Ohjelmakartan ohjelmakuvausten  deadline on jo ylihuomenna, joten kohta kartta on valmis julkaistavaksi.  Ohjelmajulkaisuja puolestaan tulee vielä yksi erä, joten pysykää kuulolla, jos Desuconin ohjelmatarjonta kiinnostaa!

Kommentit

Nyymi
Lmmz:n luennoille menen vaikka mikä olisi! Muut voikin jättää suosiolla väliin.
mumu
Sakuga -luento kuulostaa jännittävältä. Katsoin aiheesta YouTubesta joku aika sitten jostain toisesta conista ko. aiheesta paneelin, liekö pohjaa siihen vai täysin omalla annilla mennään?

Oli miten oli, mielenkiinnolla katsomaan! Mielenkiintoisia juttuja joihin tulisi kiinnittää enemmänkin huomiota!
Jarko
Toivottavasti luennossa muistetaan mainita, että Cowboy Bebopia ei ollut suunnattu länsimarkkinoita varten:

http://www.animenewsnetwork.com/interview/2013-09-03/interview-shinichiro-wantanabe

Eihän sitä edes esitetty jenkeissä kuin vasta 3 vuotta myöhemmin kuin Japanissa.
Anonyymi
Jarkko, olen muistaakseni kyllä Lmmz:n puhunut tuosta ja kyllä hän silloin ainakin tiesi asiasta että eiköhän se muista. ;)
Tursake
mumu, luentomme on jenkkien pitämän sakugaluennon (mahdollisesti juuri sen minkä sinäkin olet nähnyt) innoittama. Sekä meidän, että jenkkien pitämä luento pohjautuu vahvasti Anipages blogiin, joka on länsimaisen sakugafandomin yksi suurimmista tietolähteistä. Luentojen välinen samankaltaisuus on siis väistämätöntä, mutta pyrimme kuitenkin myös hyödyntämään omia näkemyksiämme sekä muita tietolähteitä omalaatuisen kokemuksen luomiseksi.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!