Taidekujahaku ja sen uudistukset

Kirjoittanut
Suiggari

Taas on se aika vuodesta, kun kesän tapahtumien taidekujat täyttyvät vauhdilla. Aiempina vuosina Desuconin taidekujan ilmoittautumisessa on tehty nopeusennätyksiä - taidekujanjuoksuun osallistuvien on pitänyt olla reflekseiltään aropupujakin vikkelämpiä. Nopeuskilpailusta on ollut myös ongelmia: moni paikalle halunnut ei ole ehtinyt mukaan kisaan eivätkä kaikki hetken huumassa ilmoittautuneet ole koskaan päässeet coniin ja halutuille paikoille on tullut ihan muutamia päiviä ennen tapahtumaa perumisia. Desuconin taidekujavastaavana haluan, että kaikki Desuconiin haluavat taiteilijat ja luovat kyvyt saavat mahdollisuuden osallistua taidekujan pöytien hakuun. Siksi esittelemme tänä vuonna aivan uuden tavan varmistaa paikkansa taidekujalla: 

 

Portfoliot!

 
Taidekujaa
 
 
Kenties sinäkin pääset tänne kesällä? Kuva © Mira Strengell

Taidekuja Desuconissa ja sen näkyvyys

 

Desuconin taidekujalle on tänäkin vuonna tarjolla yhteensä 50 pöytäpaikkaa - 25 lauantaille ja 25 sunnuntaille. Lauantaina taidekujapöydät ovat auki 11-18 ja sunnuntaina 9-16. 

 

Aiempina vuosina Desuconin taidekujaa ei ole palautteen mukaan mainostettu tarpeeksi. Koska taidekujalaiset ovat tärkeä osa Desuconia, haluamme tehdä tässäkin asiassa parannuksen ja antaa taidekujalaisten taidoille mahdollisuuden näkyä ja kuulua jo conia edeltävässä mainostuksessa.

 

Portfoliot auttavat tässä tavoitteessa seuraavilla tavoilla:

 

 1. Taidekujapöytien mainostus tehdään portfolioiden pohjalta: Kun portfolio on tehty, ei pöydän saaneelta pyydetä enää lisää kuvia (halutessaan niitä voi lähettää) ja taidekujalle osallistuja voi keskittyä myyntituotteiden tuottamiseen eikä sähköposteihin vastaamiseen.

 

 2. Portfolio antaa näytön taidekujalaisen töistä jo aikaisessa vaiheessa. Taidekujan pöytien ja taidekujalla olevien taitajien töitä voidaan siis mainostaa heti valintojen suorittamisen jälkeen.

 

 3. Portfolioiden pohjalta tehdään viikottaisia taidekujalaisten esittelyjä, joilla lisätään taidekujan näkyvyyttä conia edeltävässä markkinoinnissa. Kaikki taidekujalaiset esitellään siis joko yksin tai pareittain JA taidekujan yhteismainostuksessa.

 

4. Portfolioiden pohjalta koostetaan  taidekujakatalogi, johon on helppo tutustua esim. tapahtuman infossa. Taidekujakatalogeja jaetaan myös Metsähallin pöydille ja taidekujan portaikkojen läheisyyteen. 

 

Taidekujan osallistujat

 

Ilmoittautumisen tasapuolisuus ja taidekujalaisten menestyminen sekä taidekujan osallistujien jaksaminen ovat tärkeitä myös meille järjestäjille ja siksi haluamme, että kaikki sujuu mahdollisimman helposti. Portfoliot tarjoavat monia etuja taidekujalaisille ja poistavat aiemmin taidekujailmoittautumisesta aiheutuneen stressin.

 

Ilmoittautuminen helpottuu jatkossa, sillä portfolioiden myötä taidekujailmoittautumista ei tarvitse tehdä tiettynä päivänä tiettyyn kellonaikaan ja toivoa, että netti ei katkea kesken ilmoittautumisen tai että koira ei syö hiirtä. Portfolioiden lähettämisajanjakso on 3.3.2014 - 3.4.2014. llmoittautumisaikaa on aiemman viiden minuutin sijasta KOKONAINEN KUUKAUSI.

 

Portfoliovalinnalla myös taidekujan tarjontaa pyritään parantamaan. Etukäteen tehty valintaprosessi johtaa ideaalitilanteessa siihen, että taidekujalla on mahdollisimman suuri kattaus tekijöitä: tarjontaa on omakustannesarjakuvista originaalituotoksiin, fanitavarasta pehmoihin ja asusteista ja koruista kovemman luokan taiteeseen. Portfoliohaku pyrkii takaamaan sen, että kaikki taidekujan myyjät saavat tavaraansa kaupaksi, ja että mahdollisimman moni conikävijä löytää taidekujalta mieleistä ostettavaa.

 

Portfoliohaun myötä Taidekujan perumispaikkojen määrää pyritään myös vähentämään ja varmistamaan, että innokkaimmat ja taitavimmat taidekujalaiset saavat paikkansa. Taidekujan valinnat tehdään ennen lipunmyynnin alkamista. Näin varmistetaan, että kaikilla taidekujalaisilla on mahdollisuus ostaa yhdistelmälippu Desuconiin.

 

Kuinka valinta tehdään?

 

Portfolioiden pohjalta suoritetaan 50 taidekujalaisen valinta. Valitsijaraatiin kuuluu viisi puolueetonta henkilöä, joista osa on Desuconin järjestäjiä ja osa Desuconin ulkopuolisia henkilöitä. Raadissa on sekä taiteen osaajia että tavallisia kuluttajia, jotta valinta olisi mahdollisimman tasapainoinen

 

Valinnassa painotetaan tasapainoa uusien kykyjen ja taitonsa todistaneiden konkareiden välillä. Valintaraadin jäsenet EIVÄT NÄE taidekujalaisten nimiä vaan valinnat tehdään pelkästään töiden perusteella. Valinnassa korostetaan äärimmäistä puolueettomuutta ja reiluutta.

 

 

Millainen portfolion tulee olla?

- Portfolio toimitetaan doc/.ppt/.rtf/.pdf/muussa helposti avattavassa muodossa. Erillinen tiedosto helpottaa portfolioiden selaamista. Huom! Jos haluat jakaa pöydän kaverisi kanssa, hakekaa "pöytänä" eli yhdessä samalla hakemuksella, joka sisältää kummankin tiedot!

-Portfolioiden taustojen ei tarvitse olla yksivärisiä vaan luomiskykyään saa käyttää. Portfolion ulkoasu ei vaikuta raadin päätöksiin, mutta kaunista portfoliota voidaan käyttää pöytäsi mainostustarkoituksiin

-Portfoliosta tulee löytyä hakijan nimi ja mahdollinen nimimerkki

-Myyntipäivä, eli haluatko tulla myymään lauantaina vai sunnuntaina (mainitse toki, jos kumpikin päivä on ok!)

-Jos myyt tuotteita esim. tietyn nimen alla, ilmoita sekin, jotta voimme käyttää sitä osana pöytäsi mainostusta

-Kuvaus siitä, millaisia tuotteita myyt ja millaisia asiakkaita tahdot miellyttää

-Näyttöjä töistäsi (n. 3-5 kuvaa myyntituotteistasi ja tyylistäsi, mahdollisimman hyvälaatuisina valokuvina tai skanneina)

-Mainostuksen ja kujakartan yhteydessä näkyvä kuva (max. leveys ja korkeus 190 pikseliä)

-Osoite nettisivuillesi/deviantArtiisi/tumblriisi, jos haluat

 

Mihin portfoliot lähetetään?

 

Portfoliot lähetetään taidekujavastaavalle osoitteeseen suiggari@desucon.fi 3.4.2014 mennessä. Valinnat julkistetaan 6.4.2014, ja valittuihin kujalaisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

 

Kysyttävää? Kommentoitavaa? Palautetta taidekujan mainonnasta tai taidekujasta yleensä? Ota yhteyttä suiggari@desucon.fi !

Kommentit

Tisku
Miten menetellään silloin, jos kaksi tai useampi haluaa jakaa saman pöydän?
Linkkari
En itse ole taidekujalainen koskaan ollut, mutta uskoisin tämän olevan fresh tapa järjestää kujailua. Vaikka vähän tulee mieleen pääsykoe-henkinen toiminta, mutta jos sillä saa niitä tyhjäksi jääviä pöytiä vähenemään niin ainakin kokeilemisen arvoista! Plussaa siitä että ajatellaan niitäkin jotka eivät ehdi siihen viiden minuutin ryntäykseen.
Taide-Tyty
Hei! Onko mahdollista saada lainaksi kameraa tuon 190x190 cm kuvan ottamiseen, kun digikamerani ei yltä tuohon mittaan...?
Furtrol
Jaha ja ilmeisesti ensikertalaisilla ei ole sitten pöydille mitään saumaa? Tuomaroitsette portfoliot varmasti hyvin tunnetullanne ammattitaidoillanne ja päätette että "ah, tämä taiteilijanalku on selvästi koplan heikoin lenkki" ja pistätte pöydille vain ammattilaisia joilla on vain niitä fanzinejä... Ah, ihanaa kun on vaatimuksia vähän kaikkeen. Aistitteko sarkasmin? Nyt taitaa olla teillä järjestäjillä nousemassa hiukan kusi päähän. Missä se hauska osa? Vai onko tämä nyt sitä "serious bisnes" tyylistä menettelyä ja viis veisaatte enää siitä mikä kokemus con on? Mitä jos haaveilisi taidekujapöydästä, mutta ei saa koskaan paikkaa niiden ammattimaisten otusten tieltä? Jee mikä meininki.
tsirp
Taide-Tyty: uskoisin, että 190x190 ilmoitettiin pikseleinä, ei senttimetreinä :')
Anu
Taide-Tyty: en usko että tarvitaan noin kookasta kuvaa. Luulisin että on kyse millimetreistä. 190x 190 cm suuntaansa olevalla kuvalla sais tehtyä jo seinän kokoisia lakanoita! Ellei Desucon halua todella panostaa tänä vuonna taidekujan mainostamiseen ja Sibeliustalo koristellaan kujalaisten taideteoksilla kauttaltaan? :D
jaa
Turha sitä on heti ryhtyä negatiiviseksi ajatellen ettei itse saa paikkaa koska maailmassa on miljoona muuta parempaa taiteilijaa. Jos et luota omiin kykyihisi niin turhahan sinne on lähteä muutenkaan, ei ihmiset osta sellaset joka naama nyrpeen kauppaa tuotteitaan tommosella asenteella.

Ja edelleen kyllä ne jotka sen Desuconin järjestää saa itse päättä kuinka toimivat. Ei siinä auta inistä ja valittaa kun ette ite ole nähny päänvaivaa conin järkkäämises. Olkaa kiitollisia siitä mitä saatte.
Suiggari
Tisku:
Jos pöydässä on useampia henkilöitä, he hakevat "pöytänä" eli samalla hakemuksella kaikki.

Taide-Tyty, Anu, tsirp:
Kyse oli tosiaan pikseleistä, nyt se on tähdennetty myös blogipostaukseen. Anteeksi kämmistä!

Furtrol:
Kuten tekstissäkin sanotaan, raati pyrkii valinnoissaan tasapainoon vanhojen konkareiden ja uusien tulokkaiden välillä. Portfoliohakua suunniteltiin osaltaan myös siksi, että myös ensikertalaisia pääsisi hakemaan helpommin kun paikat eivät täyty minuuteissa. Kannattaa siis ehdottomasti hakea taidekujalle tänä vuonna!
piu
Komppaan kyl jaa:ta. Lisäksi kuluttajan näkökulmasta on aivan mahtavaa, että nyt kiinnitetään huomiota myös tuotosten _laatuun_. Sinne ollaan kuitenkin menossa myymään/ostamaan taidetta, joten on taiteilijankin kannalta hyvä, että hänet otetaan ansaitusti taidekujalle, eikä maailman nopeiden refleksien vuoksi. Paljon reilunpaa on se, että paikat jaetaan juuri niiden teosten perusteella.
Tikaka
Oooh HYVÄ!
Saa luottaa Desuporukkaan kun toivoo raikkaita tuulahduksia Suomen coniskenessä! Oiva tapa saada taidekujan profiilia nostettua, etenkin kun taso on jo nyt erittäin kovaa, saapi nähdä millaiset kermat sieltä kujailemaan kuoriutuu.

Onko muuten portfolion asettelussa mitään ihmeempiä kriteerejä? Itse olen jo veteraanikujailija, mutta vielä ei ole tullut kertaakaan portfoliota tehtyä. Olisiko mitään vinkkejä minkälaista yhteenpanoa etsitään? Tulisiko esiteltävien kuvien olla tulevia tuotteita, vai kelpaako jos vain esittelee suurinpiirtein yleistä tyyliään, vaikkei sitten esitelty kuva mitenkään taidekujalla näkyisi?
Raito
Tuntuu, että on vähän turhan varhaista vielä koota kesäksi portfoliota. Suurimman osan viime Frostbitenkin töistä tein juuri kahden edellisen kuukauden aikana, ja aloitan tämänkin homman vasta lähempänä huhtikuuta. Omasta esittelyportfoliosta tulee todella out-of-date... taaaai sitten hirveässä kiireessä rupean nyt tekemään kaikkia niitä töitä, joita olen suunnitellut. Jos toukokuussa synnytänkin jonkun mestariteoksen, harmittaa, jos juuri se olisi sellainen työ, jolla pääsisin kriteereistä läpi / joka vetäisi ihmisiä omalle pöydälle. :\

Noh häätyy alkaa kai vääntämään sitä porttista.
Derp
Tämäkin on sitten semmoinen asia jossa on hyviä ja huonoja puolia. Taidekujan valikoima monipuolistuu, that's a fact. Mutta sitten jäävät pois nämä siipiänsä kokeilevat yksilöt jotka ovat hieman epävarmoja vielä tuotannostaan eivätkä uskalla lähettää hakemusta tai jos lähettävät heidät voidaan karsia pois koska eivät ole tarpeeksi joukosta erottuvia tai taidot eivät riitä. Alkaa kuulostamaan todellakin pääsykoe meiningiltä, ja moni varmasti tietää että se on stressaava prosessi. Ja yhtälailla nämä portfolion kautta päässeetkin voivat perua tia jättää ilmestymättä paikalle.

Itse olin jo Frostbiten pettymysten jälkeen valmis jättämään desuilun joksikin aikaa (Frostin uber kalliit liput, informaatio ongelmat coni kansalle, kalliit juomat ja yleinen eliittisyys ja hifistely, meh kokemus.). Tämä sitten katkaisi kamelin selän jollain tavalla c: Liputkin kerta tuntuvat vain kallistuvan ja paikka on eristyksissä.

Missä on se hauska herpderp coni joka tämä oli vielä muutama vuosi sitten?
Tikaka
Aika paljon kuulee tota "Mutta entä aloittelijat?! D8"
Faktahan on se, että Suomessa on väestöön nähden aivan älyttömästi coneja, joista moni muu soveltuu muutenkin paljon paremmin aloittelijalle.
Esim. Animeconissa on yleensä ollut aika mukavasti tilaa, populaa on paljon ja naapurit on mukavia. Erittäin mainio entry level con myös taidekujalaisille!
Traconissa on ehkä suurin taidekuja mihin itse olen törmännyt, jolloin pöydän saaminenkaan ei ole niin stressaavaa.
Plus kaikki pienemmät conit, Animeseminaari, Kitacon, Chibicon yms, joissa yleensä on ihan erilainen kujailija-asiakas -kommunikaatio kuin missään muussa conissa!
Desucon ei ole mitenkään vastuussa aloittelijoiden kouluttamisesta, etenkin kun pienellä hakukoneseikkailulla saa kyllä kaiken mahdollisen tiedon taidekujille valmistautumisesta ja tuotteiden hiomisesta parhaimilleen.

Minua lähinnä kiinnostaa taidekujien profiilin nousu näin yleisesti. Portfolioilla hakemisessa on loistava mahdollisuus pitkittää markkinointia, mitä varmasti kaikki kujalle pääsevät osaavat arvostaa. Jos saataisiin ihmiset oikeasti tukemaan paikallista! O u O
Ei Derppiä
Desucon ei ole "herp derp" random coni höhöö jee vaan se pyrkii mahdollisimman hyvään laatuun. Jos "Derp" luit koko blogauksen niin kyllä sinun pitäisi ymmärtää, että tämä prosessi on reilumpi ja takaa paremman taidekujakokemuksen koko conille, vertaa "herp derp" menetelmään nopeat syö hitaat.

Nämä "Siipensä Kokeilevat Yksilöt" voivat kokeilla siipiään muissa coneissa tai kasvattaa ne siivet ja tehdä se portfolio //niin kuin kaikki muutkin taidekujalle pääsevät//.
Jos et edes jaksa panostaa portfolioon, niin miksi ihmeessä uskoisin, että jaksat panostaa taidekujatöihisi? Joudut kuitenkin tekemään ne työt jossain vaiheessa, joten miksi et vain tekisi niitä portfolion lähetysaikataulun mukaan?
Raito
@Ei derppiä,

En ole varma kohdistitko viimeisen kohdan kommentistas mulle... Mutta mulla ainakin on muutakin elämää kuin se piirtäminen, joten aikataulutan ne taiteilut sitte putkiurakaksi sinne missä mulla on _vapaa-aikaa_. Nyt tuli vain vähän puun takaa näin tiukka aikataulu. Panostushan on aina 120%.
jaa
Eiköhän ne vanhat työtkin kelpaa siihe portfolioo kuhan siitää näkee taiteilijan yleisen jäljen. Tärkeintähän on että itse uskot itseesi etkä ryhdy stressaamaan turhan takia. Ja vaikka sinne taidekujalle ei pääsisikään ni ainahan niitä tulee lisää. Muistakaa ottaa rauhallisesti älkää masentuko pienistä. :)

Ja kyllähän tuossa on sanottu että yritetää taspainottaa konkarien ja uusien kykyjen välillä. Kyllä luulen että kaikilla on mahdollisuus päästä sinne. Joten lähettäkää vaan kaikki portfoliot sinne, enemmän kaduttaa kun antaa negatiivisen ajattelun tulla ittensä tielle.
joojoo
Voin kuvitella, että tuo puolueeton tuomarointi on yhtä puolueetonta kuin amw-kisan tuomarointi... heh..heh..eh. Nojoo.

1. "Taidekujapöytien mainostus tehdään portfolioiden pohjalta". Mihin tätä tarvitaan? Kiinnostaako joitakin oikeasti katsella etukäteen taidekujan taidetta? Jos kiinnostaa niin melkein jokaiselta varmasti löytyy se oma sivu tai joku DA-profiili, josta löytyy omat työt. Linkki riittäisi.

"Taidekujalle osallistuja voi keskittyä myyntituotteiden tuottamiseen eikä sähköposteihin vastaamiseen." Koska tällaista on tarvinnut tehdä?

2. "Portfolio antaa näytön taidekujalaisen töistä jo aikaisessa vaiheessa." En tunne, että tästä on sen vaivan arvoista hyötyä. Jos ainoa syy tälle on suodattaa huonommat artistit pois, niin eikö ole sama vain käydä arvostelemassa artistin töitä hänen omalla sivulla, jonka voisi ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.

3. "Portfolioiden pohjalta tehdään viikottaisia taidekujalaisten esittelyjä." Vau, kuulostaapa turhalta. Hieno asia, että artistien töitä mainostetaan totta kai, jolloin uudetkin nimet pääsevät esille, mutta kiinnostaako ketään niin paljoa, että viikottaisia esittelyjä tarvitaan? No... eipä se ole keneltäkään pois.

4. "Portfolioiden pohjalta koostetaan taidekujakatalogi, johon on helppo tutustua esim. tapahtuman infossa." Öö... jaaha. Miksei vain käydä katsomassa siellä taidekujalla, että mitä sieltä löytyy? Saa jutella ihmisille ja kysellä heidän töistään. Huvituin itse asiassa hieman joidenkin ihmisten twiiteistä, joissa sanottiin jotain tyyliin "miksei kukaan kertonut, että taidekujalla on jotain arttia asiasta X?".. Öö no mikset käynyt katsomassa? Derpherp.
joojoo
"Vai onko tämä nyt sitä "serious bisnes" tyylistä menettelyä ja viis veisaatte enää siitä mikä kokemus con on?" Siltähän tuo vähän vaikuttaa. Ainahan olisi tietenkin parempi, jos saataisiin tyhjiä paikkoja vähemmäksi, mutta ei kai se estä perumasta paikkaa, vaikka olisikin lähettänyt portfolion?

"Turha sitä on heti ryhtyä negatiiviseksi ajatellen ettei itse saa paikkaa koska maailmassa on miljoona muuta parempaa taiteilijaa. Jos et luota omiin kykyihisi niin turhahan sinne on lähteä muutenkaan." Vaikea varmasti luottaa omiin kykyihin, kun maailmassa on mijoona parempaa taiteilijaa? Eikö olisi paljon parempi asenne kannustaa näitä pienempiä taiteilijoita tuomaan töitään esille, sen sijasta kuin mainostettaisiin juuri näitä parhaita, joilla on jo yleisöä? En nyt tarkoita, että pitäisi lähteä ihan aloittelijoiden tasolta, mutta entä siitä välistä? Löytyy varmasti monia hienoja töitä.

"Ja edelleen kyllä ne jotka sen Desuconin järjestää saa itse päättä kuinka toimivat." Taas tämä hieno väitös. Tietenkin saavat toimia miten haluavat, mutta eikö se ole tärkeää, että ihmisiä kuuneltaisiin ja ei mentäisi millään elitistimeiningillä, jossa kaiken pitää olla täydellistä?

"Paljon reilunpaa on se, että paikat jaetaan juuri niiden teosten perusteella." Se voi olla parempi systeemi, jos tuomarointi on oikeasti reilua. Jos ei ole, niin paikan saavat aina ne parhaimmat. Mielestäni Desuconeissa on ollut jo tähän mennessä yleisesti aika tasaisesti eri tasoisia taiteilijoita, enkä näin ainakaan suoraan muista, että kukaan olisi ollut oikeasti huono.

"Missä on se hauska herpderp coni joka tämä oli vielä muutama vuosi sitten?" Hengailu on paheksuttavaa ja ainoa oikea tyyli desuilla on käydä kaikilla luennoilla. Eikö miten se meni...

"Desucon ei ole "herp derp" random coni höhöö jee vaan se pyrkii mahdollisimman hyvään laatuun." Eli vain paras sallitaan? Ihan hyvin voi vain tilata DeviantArtin top-listalta jonkin printin, jos haluaa sitä hyvää laatua? Ei minusta Desuconin taidekuja ole mikään conin pääasia, vaan plussa siinä sivussa. Ihan hyvin voitaisiin sallia näitä ei top-luokan taiteilijoita.
seess
Suomi on täynnä coneja - joissa muuten voi käydä - ja yhdestä, joka tähtää vähän tavallista korkeampaan laatuun kuin muut, aletaan nipottaa? kuinka monesta asiasta voidaan vielä tulla peppukipeäksi.
Tikaka
Joojoo: Nooooh 3-5 kuvaa ei luulisi olevan niin vaikeaa koostaa jo olemassaolevista töistä. Linkki-idea ehkä muuten ihan hyvä, mutta yritetääs arvioida montako hakijaa taidekujalle voisi tulla. 50 paikkaa myynyt ennätysajoissa loppuun, joten heitetään lonkalta tuplaten, jos vaikka sata kujailijaa hakisi paikkaa. Ja jos jokainen laittaisi pelkän linkin. Yrittää sitten klikkailla niitä kaikkia läpi ja etsiä olennaisimmat kuvat. Portfoliolla hoidetaan sama paljon kätevämmin ja samalla kykenet päättämään mitkä töistäsi ovat syynäyksen kohteena. Vai miten vinkeältä tuntuisi tajuta tulleensa karsituksi vain koska Devarin ensimmäiset kolme kuvaa sattuivat olemaan vähän sinnepäin olevia luonnoksia, ja kaikki ne parhaat kuvat olivat piilossa toisella sivulla. Ihan varmasti kenelläkään ole aikaa ainakaan esikarsintavaiheessa etsimällä etsiä niitä parhaimpia kuvia.

Ja itse satuin olemaan Frostbitessä taidekujalla, ja palautteessa mainitsin mainonnan puutteesta. Juuri kun Desucon ilmoitti muuttavansa taidekujapöydät yksipäiväiseksi, oli taidekujalaisilla suuri huoli siitä, että sunnuntain myynti olisi väistämättä heikompi kuin lauantain. Jopa ehdotettiin, että sunnuntain pöydistä tehtäisiin halvempia. Kesä-Desussa systeemi toimi ihan hyvin, mutta Frostbitessä tuli jo monta kävijää vastaan jotka ihmettelivät tarjontaa, kun eivät olleet tienneet myyjien vaihtuvan. "Ai täällä olisi ollut tällaistakin. Rahat kyllä meni jo eilen!" Oli aika yleinen kommentti. (Olin siis itse varannut pöydän sunnuntaiksi kummassakin conissa.) Mainitsin tämänkin palautteessa, johonka Desun ajatus laajemmasta markkinoinnista on loistava vastaus ja pyrkimys ratkaista asia.

Ilmaista mainosta ei tule koskaan väheksyä! Ajatteles, Desuconin twitterillä on 1698 seuraajaa. @desukun twiittaa jokaisen blogipostauksen + olettaisin, että taidekujaesittelyt tehtäisi Desublogin kautta; jopa 1698 ihmistä voisi nähdä taidettasi, ja joku saattaa vielä retweetata! Puhumattakaan Desuconin tumblurista, facebookista tai sivun seuraajista!
Tämmöisestä mainostuksesta yleensä ihan maksetaan.

Ja aiheeseen 4.; Ei niitä ihmisiä välttämättä kiinnosta tunkea kauheaan ruuhkaan elleivät he etukäteen tiedä mitä sieltä hakisi. Jotain harvinaisempaa arttia ei ehkä osaisi edes etsiä.
Jonkin sieväkuvaisen katalogin oletettavasti vilkaisisi mieluumon vaikka paremman tekemisen puutteessa.
Tasajako
Onko tuomaristo päättänyt, että minkä verran taidekujalle pääsee aloittelijoita, käsityöläisiä, fanareitten myyjiä, omia hahmojaan/randomejaan myyviä?
Vai ihan siltä kannalta, mikä tuntuu heistä kivalta/helpolta? Kai tuomaristo huomioi myös sen, kuinka monta kertaa sieltä portfolioista löytyvät tutun näköiset työt/piirtäjän tyyli ovat heidän tapahtumansa kujalla viuhahtaneet?
Muuten ihan ok:lta vaikuttaa tämä portfoliolla hakeminen. Mutta hei laittakaa vaikka se taidekujakartta desuconin infovihkoon pienine kujalaisten tuotekuvin ja esittelyin, niin ei infon edessä pyöri tyyppejä humoristisesti infon eessä jonottamassa selaamaan kujalaisten portfolioita.
Perho
Pohdin tuota "joojoon" kritiikkiä. Vihreästä nickistä huolimatta tämä omana kommenttinani. Sanoma tuntuisi olevan tiivistetysti se, että miksi ketään kiinnostaisi taidekuja etukäteen. Mutta eikös tämä ole sitten melkein sama asia, että jätettäisiin mainitsematta, että kujalla on kahtena eri päivänä eri myyjät? Miksi ketään kiinnostaisi etukäteen?

Samaa voisi ajatella conin muistakin osa-alueista. Voihan sitä jättää mainitsematta, että on ohjelmaa, kai sitä kävijä osaa itsekin ohjelmakartan etsiä jos haluaa. Mutta ohjelmasalien täyttymisen kannalta on parempi, että markkinoidaan ohjelma-aiheita etukäteen. Sama juttu esimerkiksi siinä, kun karaoken biisilistoja on julkaistu jo ennen tapahtumaa.

Se, että conin pääpisteenä olisi laadukas puheohjelma, ei mielestäni edelleenkään tarkoita, että muut osa-alueet olisi luvallista hoitaa puolivillaisesti. Onko jossain conissa jo kokeiltu portfolioita ja markkinoitu kujaa laajasti etukäteen? Onko joku 5 vuoden päästä sitä mieltä, että tämä on normi ja on kummaa etteivät kaikki käytä samaa tapaa? Aika näyttää, ja eihän sitä tiedä ellei joku kokeile. Mistäpä sitä nytkään tietää, kuinka moni jo etukäteen tsiigailee että ketäs sinne kujalle on tulossa.

Itse selvittelin ennen kesän conia oman lempparini saapumista. Printeissä ei ole edes artistin puumerkkiä, mutta availemalla linkkejä löytyi sitten oikea. Tämä olisi voinut olla paljon helpompaakin.
akasha
Jos taidekujan vastuuhenkilöstö tajuaa tällä tavoin valikoida jengiä vähän suuremmasta kokemushaarukasta sen sijaan että vähintään 1/4 paikoista menee taas poikkeuksetta niille muutamille tietyille jotka siellä istuvat conista toiseen, niin kannatan systeemiä ehdottomasti. Uusia naamoja olisi mukava nähdä. Millä tavalla tähän asti harjoitettu nälkäpelimeininki on yhtään sen tasavertaisempaa? Kokeneemmat taidekujailijat osaavat jo valmiiksi ottaa esille kaikki rekisteröitymisprosessiin vaadittavat tiedot kun taas ensikertalaiset saavat säätää hakemuksien parissa muutaman ylimääräisen minuutin - tai sekunnin - ajan. Tässä pitää huomata että itsehän siis en muista edes omaa puhelinnumeroani. Nettiyhteyksien nopeudesta nyt puhumattakaan.

Promoilu kuulostaa kyllä vähän turhan ylimalkaiselta. Eikö pelkkä lyhyt esittely täällä sivustolla riittäisi?
Miriel
Tämä nyt menee hieman ohi aiheen, mutta mahtaisiko joku tietää, onko Desuun tulossa kirpputoria tänä vuonna?
Nööp
Entä jos portfolioon vaadittaisiin tieto siitä, montako kertaa hakija on ollut taidekujalla myymässä aikaisemmin? Ei vain desuconissa vaan yleisesti kaikissa?
Huhhuh
Jo on hullujen hommaa tämä. Mihin jäi asiakaspalvelu? Reklamaatioiden käsittely?
Huhhuh
@Tikaka ja muut vastaavat ajattelijat:

Jos "kaikkia ei huvita muutaman portaan nousu taidekujalle tai ihmisten seassa kävely" on perustelu sille, että taidekujalaisten töiden lyöminen katalogiin kuin Hobby Hallissa ikään on hyvä idea, minullapa on PAREMPI!

Miksemme tekisi desun taidekujasta kokonaan VIRTUAALISTA?

Ajatelkaa: Portfolio tuomaristolle, sitten valitut lähettävät tuotekuvat ja tuovat halutun määrän kutakin tuotettaan conin infoon, ja viikonlopun ajaksi pistetään desucontaidekujashop.com pystyyn! Yhdellä klikkauksella voit valita montako printtiä haluat ja noudat tuotteet kätevästi infosta!

Näin vältetään ikävä ihmiskontakti ja se mahdollisuus, että joudut kävelemään puolitoista metriä eteenpäin, jos jonkin pöydän taide ei miellytä tai vastaa standardejasi! <3

Tämä oli siis sarkasmia, jos joku ei ymmärtänyt, emmehän halua syrjiä tyhmiä tai taidottomia! : )

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!