Tuomariesittelyjä ja viime hetken cosplayvinkkejä

Kirjoittanut
Edeae

Sisäsaumat silitetty ja varahakaneulat varattu mukaan? Hyvä, sillä coniin on enää muutama päivä aikaa!

Cosplayn puolelta muistuttelen tänäkin vuonna muutamasta käytännön asiasta:

Precure
Pukunsa voi käydä pukemassa päälle, pois päältä tai vaihtamassa conin aikana toisen kerroksen pukuhuoneissa. Pukuhuoneista löytyy jälleen cosplayensiapupakkaukset, eli muun muassa hakaneuloja ja pikaliimaa, sekä hiuslakkaa. Muistathan, että vessat eivät ole pukuhuoneita ja että hiuslakkaa ei saa suihkuttaa pukuhuoneiden ulkopuolella. Pukuhuonekäytävän viereltä löydät kätevästi myös kuvauspisteen, jossa oman pukunsa voi käydä ikuistamassa.

Pukuhuoneiden siisteys tai siis siisteyden puute puhututtaa aina conin jälkeen. Pukuhuoneita käydään siistimässä välillä, mutta suurin vastuu viihtyvyyden säilymisestä on pukkarin käyttäjillä. Siivoathan siis omat jälkesi! Pahimpaan pukuhuoneruuhkaan on varauduttu jälleen ottamalla kongressisiiven Honka-huone ylimääräiseksi naisten pukuhuoneeksi lauantaina ja sunnuntaina kello kahdeksasta puoli kahteentoista. Jos yläkerrassa on tuolloin täyttä, niin ei muuta kuin Honkaan!


Jos cosplaykisaaminen kiinnostaa, mutta et ole etukäteen tullut ilmoittautuneeksi, suosittelen pukemaan sen upeimman asusi päälle lauantaina aamupäivällä, kun hallcosplaykisaajat valitaan coniväen keskuudesta. Valintaa ei tulla tekemään mistään pelisalin pimeimmästä nurkasta, joten jos tahdot varmistaa, että sinun pukusi huomataan, hengaile Metsähallissa vaikka tutustumassa yhdistyspöytiin. Lauantaina aamupäivän aikana ja puolenpäivän tietämissä kymmenen pukua pyydetään kisaan mukaan. Lähde rohkeasti testaamaan miltä pääsali näyttää lavalta katsottuna!

Hall Cosplay Frostbite 2014


Jos sen sijaan cosplaykisojen seuraaminen katsomon puolelta kiinnostaa, niin muistutan käytössä olevista paikkalipuista. Cosplaykisoihin ei tarvitse eikä saa jonottaa, sillä katsomoon pääsee vain ilmaisella paikkalipulla, joita jaetaan lauantain kisoihin lauantaina kello 9 alkaen infossa ja sunnuntain esityskisaan sunnuntaina kello 9 alkaen infossa. Palautteen perusteella paikkalippuja on vielä paranneltu Frostbiten jälkeen, joten nyt oman paikan löytäminen pitäisi olla entistä helpompaa. Voit käydä noutamassa paikkaliput vaikka koko kaveriporukallenne, että pääsette varmasti vierekkäin istumaan ja seuraamaan parhaita pukuja ja eeppisiä esityksiä.

Paikkaliput
Cosplaykisojahan on tarjolla kolme kappaletta; lauantaina valitaan Suomen viides EuroCosplay –edustaja sekä kisaillaan Hall Cosplay –puvuissa, sunnuntaina keskitytään esityksiin Cosplayesityskilpailussa.


Cosplaykilpailuiden tuomarit eivät ole mitään mystisiä tai pelottavia olentoja, vaan ihania ja upeita harrastajia, joiden tapaamista ei todellakaan tarvitse pelätä. Yleensä ennen conia olen esitellyt EuroCosplay –karsinnan tuomariston, mutta tällä kertaa pyysin jokaista tuomaria kertomaan hiukan itsestään.


EuroCosplay –tuomariston löydät täältä, Hall Cosplayta tuomaroivaan kolmikkoon pääset tutustumaan tästä ja sunnuntaisen esityskisan esityksiä syynää tämän näköinen poppoo.


Peruukkimyssy ja muut oleelliset asiat mukaan ja nähdään Desuconissa!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!