Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Kirjoittanut
Japsu

Meiltä Desuconin järjestäjiltä kysytään usein samoja juttuja tapahtumaan liittyen. Kasasimme nyt näistä listan vastauksineen. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin täällä!

Kysymys-vastauslista on varsin pitkä, mutta tulemme lähiaikoina tekemään tästä helpommin selattavan ja haettavan. Siihen asti suosittelemme käyttämään selaimen hakutoimintoa (Ctrl/Cmd+F)!

Jäikö mieltäsi kaihertamaan kysymys, johon ei ole vastausta tässä listassa? Esitä se vaikka tämän kirjoituksen kommenteissa, niin selvitetään vastaus ja lisätään se listaan!

Kommentit

Anonyymi
Milloin on seuraava Desucon? Voiko sinne osallistua all 16-vuotiaat?
Santtu "Japsu" Pajukanta
Desucon Frostbite järjestetään seuraavan kerran 13.-15. helmikuuta 2015, ja sen ikäraja on 18 vuotta.

Kesän 2015 Desucon järjestetään 5.-7. kesäkuuta 2015, ja sen ikärajasta ei ole vielä tehty lopullista päätöstä. Todennäköisesti tapahtuma on ikärajaton.
Anonyymi
Maksaako Desutalksiin liput, ja pääseekö sinne alle 16-vuotiaat?
Santtu "Japsu" Pajukanta
DesuTalks on maksuton tapahtuma, mutta tilarajoitteiden vuoksi edellytämme ennakkoilmoittautumista. 11. lokakuuta 2015 järjestettävä DesuTalks on toistaiseksi täyteen varattu, mutta otamme vastaan ilmoittautumisia peruutuspaikoille sähköpostitse osoitteeseen talks@desucon.fi. DesuTalksissa ei ole ikärajaa.
Ranskis
Onko DesuCruise taas K-21?
Santtu "Japsu" Pajukanta
Viimeisen DesuCruisen ikäraja oli 18 vuotta ilman aiempia valvojajärjestelyitä.
Anonyymi
Pliiiiiiis, desuconin AMV kisan videot youtubeen?
Santtu "Japsu" Pajukanta
Valitettavasti näyttää siltä, että AMV-kisan videoita emme tällä erää pysty julkaisemaan. AMV-kisan järjestäjä, joka ei kuulu Desuconin varsinaiseen organisaatioon, ei asu enää Suomessa, eikä hänellä vaikuta olevan juurikaan mielenkiintoa tehdä työtään loppuun. Muilla Desuconin järjestäjillä ei kisan videoita ja muita tarvittavia tietoja ole. Pahoittelemme tapahtunutta ja kiinnitämme jatkossa enemmän huomiota AMV-kisan henkilövalintoihin.
Anonyymi
eikös Cruise ole K-18 :>
Santtu "Japsu" Pajukanta
Juurikin näin: viimeinen DesuCruise oli ikärajaltaan K-18 ilman aiempien vuosien valvojajärjestelyitä.
Anonyymi
Miksi täytyy olla yli 16v että pääsee meidokahvilaan?
Onko Desucon Frostbite nyt jatkuvasti k18?
Täytyykö meidojen ja butlereiden omistaa hygieniapassi?
Onko mitään rajoitteita, minkä ikäinen pitäisi olla taidekujalla/ohjelmanpitäjänä?
Kiitos ;33
Santtu "Japsu" Pajukanta
Asiakkaiksi Cafe Ichigoon ovat tervetulleita kaikki tapahtuman osallistujat tapahtuman ikärajan puitteissa. Mitä kahvilassa työskentelyyn tulee, ikärajattoman Desuconin kaikkien työpisteiden ehdoton alaraja on 15 vuotta, ja käytännössä olemme viime vuosina valinneet pääasiassa täysi-ikäisiä talkootyöntekijöitä. Desucon Frostbiten K18-ikäraja koskee luonnollisesti myös kaikkia talkootyöntekijöitä.

K18-ikärajallinen Desucon Frostbite 2014 sai runsaasti positiivista palautetta, ja saamamme palautteen perusteella pidämme ikärajan voimassa tulevissa Desucon Frostbiteissä toistaiseksi.

Hygieniapassi ei ole pakollinen meidoilta ja butlereita, mutta se katsotaan eduksi meidoja ja butlereita valittaessa.

Taidekujalla ja ohjelman järjestämisessä ei ole erillistä ikärajaa, mutta luonnollisesti Desucon Frostbiten K18-ikäraja koskee myös ohjelmanjärjestäjiä ja taidekujalaisia.
MurdaDoo
Ilmoitetaanhan kuulutukset Desuconissa myös englanniksi, huomattavan ulkomaalaisten määrän vuoksi? (ja olisihan se kiva että kaveri ymmärtäisi mitä kuulutetaan ja missä mennään. Sisältäen osastojen auki ja sulkemisajat tai erikoisviestit)
Santtu "Japsu" Pajukanta
Desuconissa on viime aikoina keskusteltu sisäisesti siitä, missä määrin kansainvälisyys tulisi ottaa osaksi tapahtuman strategiaa. Mitään lopullisia linjavetoja ei vielä ole tehty, mutta toistaiseksi ainakin ikärajaton kesän Desucon keskittyy palvelemaan suomea puhuvia animeharrastajia jo yksinkertaisesti siitä syystä, että suomea puhuvia tulijoita olisi enemmän kuin pystymme Sibeliustaloon mahduttamaan. Siksi kesän Desuconissa tuskin tullaan kuulemaan englanninkielisiä kuulutuksia.

Kansainvälisyyskysymys on ajankohtaisempi K18-ikärajallisessa Desucon Frostbitessä, joka ei ainakaan vielä vuonna 2014 myynyt loppuun. Ei ole vielä päätetty, miten painokkaasti Frostbiteä lähdetään markkinoimaan kansainväliselle yleisölle, mutta tulevalla Frostbitellä on aiempaa kattavampi englanninkielinen sivusto osoitteessa https://desucon.fi/frostbite2015/en/ ja myös englanninkieliset kuulutukset otetaan harkintaan.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!