Pukusuunnitelmilla pimeyttä pakoon!

Kirjoittanut
Edeae

Huhut kertovat, että cosplayaajat elävät nyt pimeyden ja kylmyyden keskellä jonkinlaista kaamoskautta, kun tapahtumia ei olekaan vähintään joka toinen viikonloppu ja tuleva conikausi odottelee jossain kaukaisessa tulevaisuudessa.

Höpö höpö sanon minä, kolmen kuukauden päästä Frostbite on jo ohi! On korkea aika kääntää aivot vähintään suunnittelutaajuudelle, vaikka ompelukoneen surinaa ei vielä kuuluisikaan.

Vannoin kesän Desuconin aikaan, että pidän taukoa esityskisojen järjestämisestä. Vähäinen ilmoittautumismäärä ja sitäkin suurempi peruutusten määrä viimeisten viikkojen aikana kun tuntuu olevan esityskisoissa enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Lavalle asti päätyneet esitykset olivat aivan mielettömiä, joten esityskisaamattomuuden vannominen tuntui vähän pahalta.

Syksyn aikana on cosplaypuolella käyty keskusteluja ja neuvotteluja patonkien luvatun maan kanssa Suomen osallistumisesta European Cosplay Gatheringiin. Frostbite helmikuisine tuiskuineen tulee nyt liian pian, mutta pidetään sormet ja varpaat ristissä, että lähitulevaisuudessa nähdään Suomen edustajia myös ECG:ssä. Suomalaista cosplayosaamista kelpaisi esitellä myös Ranskassa!

Palautteen kuunteleminen on tärkeää conien kehittymisen kannalta ja riittävän moni on minulta sekä heti kesän tapahtuman jälkeen että tässä pitkin syksyä kysynyt, että tuleehan esityskisa Frostbiteen. Kun ECG ei vie kisa-aikaa Frostissa ja kun kaikki tähdet ja lumihiutaleet näyttävän olevan otollisissa asemissa, ajattelin että nyt on aika rikkoa itselleni antamia lupauksia ja pitää eeppisin cosplayesityskisa koskaan.

Tällä kertaa cosplayesityskisa saa kaiken ansaitsemansa huomion, sillä se on Hall Cosplay –kisojen lisäksi ainoa cosplaykisa koko Frostbite-viikonloppuna. Siinä missä yleensä arvokisakarsinnat ovat väkisinkin vieneet osan upeimmista puvuista ja esityksistä, on nyt varmasti luvassa lavantäydeltä säihkettä ja säpinää.

Tarkastuslistani näyttää seuraavalta:

Yksi Suomen parhaista lavoista pitää esityskisaa? Check.

Tekniikkatiimi, jonka kanssa yhteistyö sekä ennen conia että conin aikana sujuu kuin unelma? Check.

Poikkeuksellisen liberaali lähdemaarajoituksettomuus (kyllä se on ihan oikea sana)? Check.

Rahanarvoiset palkinnotkin vielä? Check.

Joten kaamosmasennusta karkuun pääsee ilmoittautumalla ensi lauantaina 22.11. mukaan cosplayesityskisaan!

Tarkempia sääntöjä löytyy cosplaysivuilta, mutta alleviivaanpa vielä kertaalleen, että tällä kertaa esityskisassa ovat sallittuja kaikki lisensoidut hahmot lähdemaasta riippumatta! Vaikka perinteiset lasipokaalit ovatkin kauniita, tällä kertaa palkinnot ovat melkein kylmää käteistä lahjakorttien muodossa ja summatkin sellaisia, että isommallekin esitysporukalle pitäisi tulla hyvä mieli.

 esitysvoitto

Esityskisan voittajat viime kesältä Kuvaajana Tytti Levänen

Ihan pelkän esityskisan varaan en uskalla laskea, lauantaina on muutakin pukuloistoa kyllä tiedossa.

Hall Cosplay –kisa on tietysti vanha tuttu jo vuosien ajalta. Jos lavalle pääseminen kiinnostaa, suosittelen pyörimään Metsähallissa lauantaina puolenpäivän aikaan. Vaikka mystiset cosplayvalitsijahenkilöt kiertelevätkin conialueella, varmin paikka tulla bongatuksi mukaan kisaan on juuri Metsähalli. Cosplayvastaava ainakin siellä kivoja pukuja katselee pylvään takaa.

Tällä kertaa perinteisen Hall Cosplay -kisan lisäksi pidämme myös kunniavieraamme Gen Urobuchin kunniaksi Hall Cosplay Urobuchi Edition –sarjan, johon lauantain aikana pyydetään mukaan kisaajia nimenomaan Urobuchin sarjoista. Mukaan voi päästä niin yksilöt kuin ryhmätkin ja tämän leikkimielisemmän kilpailun parhaimmiston päättävät Frostbiten kävijät. Ainakin vastaavien keskuudessa on ollut jo kova kuhina erilaisista Urobuchin sarjoihin keskittyvistä ryhmäcosplaysuunnitelmista ja nyt ne kannattaa ehdottomasti ajoittaa juuri lauantaille.

madok

Nähdäänkö Hall Cosplay -lavalla tulevassakin Frostissa Madoka? Se selviää helmikuussa! Kuvaajana Katariina Ihalainen

 

Eli ei muuta kuin cosplaysuunnitelmia kovasti miettimään! Esityskisan ilmoittautuminen aukeaa tosiaan jo viikon päästä, joten nyt kaikki esitysideat äkkiä hautumaan. Katsotaan mitä vannon Frostbiten jälkeen ja kuinka nopeasti sitten syön sanani. Esityskisainfot täältä ja Hall Cosplay –infoa täältä.

Muikeaa marraskuun loppua ja pitäkäähän silmät auki joulukuussa, valitsen osan cosplaytuomareista taas avoimella haulla, joka aukeaa joulukuun aikana!

Ilona, cosplayvastaava

Kommentit

Anonyymi
Onko "normaalissa" Hall Cosplayssa lähdemaarajoitusta?
Ilona
Kiitos kysymyksestä, tälläkin kertaa Hall Cosplayhin valitaan vain aasialaisista lähteistä olevia pukuja.
Anonyymi
Mihin tapahtumaan European Cosplay Gathering -karsinnat sijoitettaisiin, mikäli Suomi pääsee mukaan?
Ilona
Siitäpä ei tässä vaiheessa ole vielä mitään varmuutta. Jahka Ranskan päässä selviää milloin he olisivat valmiita ja kykeneviä ottamaan uuden maan mukaan, voidaan vasta tosissaan miettiä mikä tapahtuma esimerkiksi ajankohtansa puolesta olisi sopivin.
Seibai
Voiko gijinka hahmolla osallistua esityskisaan?
Ilona
Lyhyesti: voi.

Pidemmästi:
Jos gijinka -versiosta on virallista lähdekuvaa, niin ei yhtään mitään ongelmaa, mukaa vaan!

Jos ei ole, niin en kiellä kilpailuun osallistumista, mutta gijinka-hahmot ovat tuomaroinnin kannalta haastavia, ne kun eivät näytä referenssikuviltaan. Jos tämän faktan hyväksyt, että puvun osalta tuomariston pisteet saattavat olla heikommat, niin ei muuta kuin tervetuloa häkellyttämään upealla esityksellä :)

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!