Luukku 11: Työpajojen ja keskustelupiirien ilmoittautumisinfoa

Kirjoittanut
Hoothoot

Desucon Frostbitessä järjestään 10 keskustelupiiriä ja 12 työpajaa (ja yksi tanssitunti, jolle kaikki ovat tervetulleita), joista osaan on ilmoittautuminen. Ilmoittautumisella pyritään varmistamaan, että työpajoissa riittää materiaalia kaikille osallistujille ja keskustelupiireissä jokainen aiheesta kiinnostunut saa suunvuoron. Esimerkiksi Shibari-työpajat ovat aiempina vuosina olleet niin suosittuja, että ilmoittautuminen on mennyt täyteen jo muutaman tunnin aikana, joten kannattaa olla mahdollisimman nopea, mikäli haluaa mukaan. Perehdy siis osallistuvaan ohjelmaan ja varmista, että pääset osallistumaan kaikkiin suosikkeihisi!

 ONEESAMA

Tänä vuonna Desucon Frostbitessä ei rakenneta muovirobotteja, mutta Gundam Build Fighters Try on silti hyvä piirretty! Oikeastaan tosi hyvä. Kannattaa katsoa.

 

Keskustelupiirien ilmoittautumiset

 

Keskustelupiiriin on ennakkoilmoittautuminen

Semesusista uguu-ukeihin

Iitu ”Iitunes” Ahonen

15.2.2015 14:00 – 16:00

Honka

Yaoi, tuo bishipoikia ja kaapin kokoisia semejä pursuava animegenre on kylvänyt animeen mm. mysteerisiä sememiehiä, suurisilmäisiä ukepoikia, tupakointia, nalleja, kovin mielenkiintoisia anatomiakäsityksiä ja väkisinottoa, josta antava osapuoli ”niin kipeästi nauttii” - vai nauttiiko sittenkään? Näitä ja monia muita aiheita pyritään selvittelemään yaoi-animen KOVAAN ytimeen pureutuvassa keskustelupiirissä, jossa lentävät muutkin asiat kuin sylki, sarkasmi ja spe- sssspagetinohuet ukepojat. HUOM! Keskustelupiiriin otetaan mukaan max. 20 henkilöä. Laita pari sanaa suhteestasi yaoihin osoitteeseen iitunen@windowslive.com, jos osallistuminen kiinnostaa!

 

Keskustelupiiriin ilmoittaudutaan tapahtuman infossa

Miksi tytöt tykkäävät poikainsarjoista?

Tanja “luinie” Hämäläinen & Essi “Northy” Pekkonen

14.2.2015 14:30 – 16:30

Honka

Keskustelupiiri jatkaa puiden “Tytöt tykkää poikainsarjoista” -luennon herättämiä tuntoja ja mietteitä kuuman mehun äärellä. Keskustelua ohjataan luennoista tutuilla aihepiireillä. Osallistujien sukupuolta ei haluta rajata, vaan erilaiset näkökulmat aiheeseen ovat sallittuja ja suotavia. Mukaan otetaan väkeä niin kauan kuin tilaa riittää.

 

Keskustelupiiriin ei ole ennakkoilmoittautumista

Kato, mä cossaan!" - Cosplay, yhteisö, cosplay-yhteisö

Iris Rönkkö

13.2.2015 20:00 – 22:00

Honka

Cosplay on 95% ajasta pukujen pakertamista yksin, ja 5% ajasta niiden esittelemistä muille. Vai onko? Kuinka tärkeää yhteisöllisyys cosplayaajille onkaan? Keskustelupiiriin voi tulla tuulettamaan tuntojaan cosplayn yhteisöllisyydestä ja ryhmien ja fanisivujen merkityksistä cosplayssa, sekä miettimään, miten yhteisöämme voisi kehittää. Keskustelupiiriin on ennakkoilmoittautuminen ennen tapahtumaa, ja mukaan mahtuu keskustelijoiden lisäksi myös muutama seuraaja.

 

Surullisen pandan keskustelupiiri

anounyym1", Sebastian Holm ja Henri Hyvönen

13.2.2015 22:00 – 00:00

Honka

Mitkä ovat parhaat doujinit tahi mangat joita netin epäilemättä kovin kaikenlaisen piirretyn säädyttömyyden mekka kätkee sisäänsä?  Löytyykö tavaraa myös fanien kääntämänä ja jopa suomeksi?

Miten panda ohitetaan ja miksi panda on olemassa? Uhkaavatko japanilaiset oikeudenhaltijat sivuston olemassaoloa? Onko skannaaminen hyvä vai huono asia?

Luvassa vapaamuotoista, yleistä ja vähemmän yleistä, keskustelua E-/ExHentai sivustosta kokeneiden alan harrastajien vetämänä. Soveltuu myös niille jotka eivät vielä tätä surullisenkuuluisaa Pandaa ole selättäneet.

 

Miten kapitalismi vaikuttaa harrastukseeni

Heidi "Miuku" Uusitie

14.2.2015 10:30 –12:30

Honka

Paljonko rahaa fanituotteista päätyy alkuperäisille taiteilijoille? Kuinka paljon rahaa liikkuu animebisneksessä liikkuu ja miten se vaikuttaa harrastukseeni? Kiinnostaako sinua jakaa ajatuksiasi? Olet tervetullut keskustelemaan markkinatalouden vaikutuksesta animen ja mangan harrastasmiseen. Ohjelmaan on ennakkoilmottautuminen.

 

Cosplay – The ups and the downs (English)

Hanna "Hansku" Saarela and Amanda "Anmanda" Sund

14.2.2015 12:30 – 14:30

Honka

Cosplay lies close to our hearts, but the life of a cosplayer might not always be a walk in the park. Come and discuss your greatest cosplay moments, your most ridiculous fails, or maybe your cosplay fears? Share your stories with other cosplay loving folks, and have a fun time. Everyone is welcome regardless of cosplay experience.

The discussion will be held in English.

 

Luonnottomat ja luonnolliset sukupuolibendaajat

Alisa Korpela

14.2.2015 16:30 – 18:30

Honka

Fiktiossa yleistä on leikittely erilaisilla sukupuolirooleilla ja näiden sekaannuksista aiheutuvat kommellukset, ja sama pätee vahvasti japanilaiseen pop-kulttuuriin. Keskustelupiirin aiheena on gender bender yleisesti mangassa ja animessa, sen luonnollisissa ja luonnottomissa oloissa. Esittelyssä on sarjoja ja toivottavasti tuot omat suosikkisi muiden tietoisuuteen. Luvassa henkevää keskustelua niin vakavasti kuin vähemmän vakavasti aiheesta ja aiheen ohi. Rikomme sukupuolibinäärin yhdessä.

 

Ihastuttava ja vihastuttava Kyoto Animation

Juuso "Javeliin" Hämäläinen @javeliini

14.2.2015 18:30 –  20:30

Honka

Sytyttääkö söpöt chuunitytöt ja/tai lihaksikkaat uimapojat? Vihastuttaako loputon kahdeksikko, tai se että Lucky Star sai vain yhden kauden? Saiko Clannad kyyneleet pintaan? Miten niin "K-ON! tappoi animen"?! Miksi? Miksi ei? Astu piiriin kertomaan omat näkemyksesi. Apustudiona aloittanut Kyoto Animation on reilussa kymmenessä vuodessa kasvanut omien sarjojensa vanavedessä yhdeksi Japanin parhaista studioista. Keskustelupiirissä tullaan läpileikkaamaan studion oma tuotanto ja sivuamaan tekijöitä, joten ei tarvitse pelätä että piirissä puhutaan vain Haruhista ja Keijoista. Mahdollisia spoilereita lieventämässä on eräästä musiikkikerhosta tuttu kakkutarjoilu.

 

Tyttöjen lelut

Anette Pitkänen jaTuike Venho

14.2.2015 20:30 –  22:30

Honka

Materia on mukava asia, jos sitä koristaa suosikkihahmon kuva. Joskus keräilyharrastus saattaa kuitenkin mennä jo liian pitkälle. Ostavatko fujoshit oikeasti karvapeittoja sänkyynsä, jos sitä myydään animen kautta? Keskustelupiirissä rämmitään syvälle fujoshien tavarapaljouteen ja selvitetään, mitä kaikkea sieltä löytyy - ja miksi!

 

Animenukkejen viehätys

MAI

15.2.2015 12:00 – 14:00

Honka

#nukkeli

Kiinnostaisiko sinua hankkia Volksin Dollfie Dream -nukke, mutta hinnat kauhistuttavat? Haluaisitko kenties tietää vielä enemmän niistä tai vaikka, mistä olisi kannattavinta hankkia oma nukkeli?

Mikä on sinun unelmien Dollfie Dream? Ovatko nukkelit loppujen lopuksi aidon onnenlähde? Dollfie Dream -keskustelupiiri toivottaa sinut tervetulleeksi juttelemaan muiden kanssa maanpään ihastuttavimmista nukeista, Dollfie Dreameistä.

 

Työpajojen ilmoittautumiset

Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen

Hahmotyöpaja

Leena "Sharilynn" Viitanen

14.2.2015 18:30 –20:30

Koivu

Oletko koskaan ollut ihastunut kirjan, sarjakuvan, tv-sarjan tai pelin hahmoon? Niin rakastunut, että olet päättänyt jatkaa hahmon elämää fanfictionin muodossa, omilla kirjoituksillasi? Tai kenties olet luonut omia rakkaita hahmojasi, joko itse keksimääsi maailmaan tai jo olemassa oleviin? Aina rakkaus ei kuitenkaan riitä! Mielenkiintoisten, uskottavien ja unohtumattomien henkilöhahmojen luominen ei välttämättä ole helppoa. Hahmotyöpaja antaakin eväitä niille, jotka haluavat saada lempihahmoistaan kaiken irti ja tulla paremmiksi kirjoittajiksi.

Hahmotyöpajassa opitaan, mitä henkilöhahmot oikeastaan ovat ja miten joko omista originaaleista hahmoista tai muiden hahmoista saadaan luotua mahdollisimman uskottavia ja moniulotteisia. Pajassa tehdään pieniä improvisaatiokirjoitusharjoituksia, joten ota mahdollisuuksiesi mukaan oma läppäri. Pajan osallistujilla on myös mahdollisuus jättää henkilöhahmovetoisia tekstejään ennakkoarviointiin pajan vetäjälle sähköpostitse osoitteeseen leena.viitanen@gmail.com. Pajan lopuksi ennakkoon jätetyt tekstit käydään henkilökohtaisesti läpi ja niistä saa kirjallisen palautteen.

ILMOITTAUDU OHJELMAAN TÄÄLLÄ. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Vapaita paikkoja voi kysyä tapahtuman aikana infopisteestä.

 

Kinbakun eli Shibarin lyhyt oppimäärä I

Minna Rikalainen ja Satu Valli

14.2.2015 17:00 – 18:30

Koivu

Kiinnostaisiko sinua oppia sitomaan vaikka kaverisi tai tyttöystäväsi nättiin pakettiin? Mikäli edellinen lause kuulosti hyvältä on tämä ohjelma juuri sinua varten. Työpajassa käymme läpi muutaman erilaisen perinteisen kinbaku-sidontatekniikan käytännössä ja teoriassa. Tutustumme myös pintapuolisesti shibarin eli kinbakun historiaan ja sen merkitykseen Japanin kulttuurissa. Ohjelma on suunnattu aloittelijoille emmekä käy siinä läpi kovin monimutkaisia tekniikoita.

Huom. Materiaalimaksu 15€. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen pareittain

OHJELMA ON TÄYNNÄ

 

Kinbakun eli Shibarin lyhyt oppimäärä II

 Minna Rikalainen ja Satu Valli

15.2.2015 11:30 – 13:00

 Koivu

 Paja

Kiinnostaisiko sinua oppia sitomaan vaikka kaverisi tai tyttöystäväsi nättiin pakettiin? Mikäli edellinen lause kuulosti hyvältä on tämä ohjelma juuri sinua varten. Työpajassa käymme läpi muutaman erilaisen perinteisen kinbaku-sidontatekniikan käytännössä ja teoriassa. Tutustumme myös pintapuolisesti shibarin eli kinbakun historiaan ja sen merkitykseen Japanin kulttuurissa. Ohjelma on suunnattu aloittelijoille emmekä käy siinä läpi kovin monimutkaisia tekniikoita.

Huom. Materiaalimaksu 15€. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen pareittain

OHJELMA ON TÄYNNÄ

Vapaamuotoinen Sidontapaja Kokeneemmille Harrastajille

Minna Rikalainen ja Satu Valli

15.2.2015 14:30 –16:00

Koivu

Tykkäätkö sitoa ihmisiä Japanin malliin? Haluaisitko kenties esitellä parhaat sidontasi myös toisille alan harrastajille? Kiinnostaako nähdä millaisia solmuja toiset tekevät? Vai tahtoisitko muuten vaan harrastaa sidontaleikkejä samanhenkisessä seurassa? Kyseessä ei siis ole työpaja sanan varsinaisessa merkityksessä, vaikka tarvittaessa järjestäjät voivat opastaa sitomisessa. Ohjelmaa suositellaan hiukan kokeneemmille harrastajille, joilta löytyy omia köysiä. Ohjelmassa on myös mahdollisuus tutustua alan kirjallisuuteen.

Tervetuloa sitomaan !

ILMOITTAUDU OHJELMAAN TÄÄLLÄ. Vapaita paikkoja voi kysyä tapahtuman aikana infopisteestä.

 

Työpajaan ilmoittaudutaan tapahtuman infossa

Taistelukoreografiatyöpaja

Erik Niemi

15.2.2015 10:30 –  11:30

Koivu

Kiinnostaako esiintyminen, mutta itse esitys huolettaa? Mietityttääkö mitä sillä tekisi? Kyllästyttääkö ilman huitominen? Ohjelmassa käydään läpi, mitä onnistunut taistelukoreografia pitää sisällään, ja miltä se näyttää, niin teoriassa kuin käytännössä! Ohjelma alkaa ohjelmasalissa ja käytännön osuutta varten siirrytään tilavampaan paikkaan.

 

Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista

 Alusvaatteiden suunnittelu -työpaja

 Ansku "maimai" Ylönen

 13.2.2015 18:00 –22:00

 Koivu

Tässä ohjelma sinulle joka olet aina halunnut suunnitella oman alusvaatemalliston! Onko raitakuosi parasta koskaan, sitä siis voisi olla pikkareiden lisäksi myös rintsikoissa ja yövaatteissa? Tai oletko haltioitunut Chobitsin pitsiunelmista? Nyt voit piirtää kaikki alushepeniin liittyvät haaveesi tässä työpajassa!

Aloitamme työpajan pienellä katsauksella animessa ja mangassa nähtäviin erikoisiin alusvaatteisiin, sekä vetäjän esimerkkeihin pientekijöiden mallistoista. Jokainen osallistuja valitsee itselleen teeman sekä värikartan. Näiden lisäksi käymme läpi materiaaleja, joista osallistujat valitsevat itselleen mielesimmät. Teeman, värien ja materiaalien ympärille luodaan mallisto. Työpajassa piirrämme useita luonnoksia ja näistä valitaan parhaat. Valituista malleista piirretään puhtaaksi n. 8 mallin kokonaisuus, jotka kerätään värien ja materiaalinen kanssa kansioksi; mallistoksi. Halutessaan työstään on mahdollista saada vielä vetäjän kirjoittama palaute.

Huomioithan että työpajassa suunnittelemme alusasuja, mutta emme valmista niitä. Mikäli sinua kuitenkin kiinnostaa myös toteuttaa suunnitelmasi, saat toteutukseen neuvoja työpajan aikana.

 

Muhkeat muodot, kaksiulotteisesti.

 Sakari Hakkarainen

 14.2.2015 11:00 – 13:00

 Koivu

Maailma koostuu kolmiulotteisista muodoista, mutta miten tuoda nämä muodot esille kaksiulotteisissa formaateissa? Tule tutkimaan miten muoto ja kolmiulotteisuus saadaan näkymään kaksiulotteisesti. Mietiään samalla myös sitä, miten kaksiulotteiset hahmodesignit toimisivat kolmannessa ulottuvuudessa, jos edes toimivat?!

 

Kaaoscosplay

Johanna "Jalle" & Jasmine "Sukkapuikko" Aartolahti

14.2.2015 13:00 –17:00

Koivu

Tervetuloa tekemään työpajaan monenmoisista eri materiaaleista itsellesi cosplayasu! Löytyy tavallisista kankaista ja muovipurkeista lähtien materiaaleja, joista lähteä työstämään itselleen vaikka toisen päivän cossia, jos sellaista ei ole. Saa tulla myös korjaamaan vanhoja cossejansa tai tekemään proppeja. Mielikuvituksellisimmat, luovimmat tai muuten päät kääntävät asut palkitaan. Ei ennakkoilmoittautumista. Pajamaksu 3 €.

 

Baramiehestä yaoi pojaksi -piirustustyöpaja

Eve 'PoisonPineapple' Ruottinen & Meg

14.2.2015 20:30 –22:30

Koivu

Yaoi on monelle conkävijälle tuttu termi, mutta entäpä bara? Työpajassa käydään läpi yaoi ja baran eroavaisuudet anatomiassa ja tarinankerronnassa sekä vinkataan hyviä piirtäjiä. Teoria osuuden jälkeen päästäänkin sitten itse piirtämään karvaisia ja karvattomia muskelimiehiä, sekä kauniita ja karismaattisia poikia.

Työpajassa käytettävä lähdemateriaali ei sovi herkimmille.

 

Impro-piirtoa

Iida "Damatris" Reitti ja Riina "Malluainen" Pastinen

14.2.2015 22:30 – 01:00

Koivu

Haasta itsesi ja tule piirtämään hauskojen ja hyödyllisten improvisaatiotehtävien johdattamana. Omat piirustusvälineet kannattaa ottaa mukaan.

 

Ilmeidenpiirtopaja

Sirpa Helminen ja Irene Rautio

15.2.2015 13:00 – 14:30

Koivu

Pidätkö piirtämisestä? Oletko kiinnostunut erilaisista reaktioista ja kehonkielestä sarjakuvataiteessa? Hyvä! Sitten ilmeidenpiirtotyöpaja on juuri sinua varten. Meitä on kaksi esittelemässä omia tyylejämme piirtää ilmeitä sekä sopivia kehonasentoja vaadittavaan tilanteeseen. Ilmeidenpiirtäminen on ollut meille molemmille erittäin lähellä sydäntämme ja siksi kerromme esimerkkejä omista työskentelytavoistamme. Kysymyksiä saa esittää, joten voit myös miettiä mielessäsi jotain tiettyä tilannetta ja ilmettä, mitä haluaisit osata piirtää, niin voimme yhdessä käydä läpi ideasi suunnittelusta valmiiseen kuvaan.

 

Animecroquis

Siiri Viljakka ja Mira Aakkula

15.2.2015 10:30 –12:00

Honka

Nyt on mahdollisuus päästä piirtämään animesarjoissa esiintyviä asentoja elävästä mallista! Croquis tarkoittaa nopeaa piirtämistä, ja ohjelmaa varten on värvätty uskalias malli, joka sekä improten että pyynnöstä vääntäytyy erilaisiin animesarjoista tuttuihin asentoihin, proppien kanssa sekä ilman. Oletko aina pohtinut, miltä jokin eeppinen asento näyttää eri kulmista? Vai tahtoisitko vain kehittyä piirtäjänä? Tai kenties nauttia tuulahduksesta taideopiskelijan elämää nörtihtävällä sivuhajulla? Tervetuloa animecroquiseen! (Mallilla on vaatteet päällä. Omat välineet voi tuoda, mutta paperia ja kynää saa myös paikan päältä. Myös itse voi tulla malliksi, jos tahtoo.)

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!