Luukku 21: Ohjelmaa ystävänpäiväksi

Kirjoittanut
Hoothoot

Olen kirjoittanut useampia selityksiä ystävänpäivään ja Desucon Frostbiteen (tai Desuconiin) liittyen, joten tällä kertaa en toista samoja lätinöitä (enkä liitä tekstiin kuvaa Gundam Build Fightersista) vaan menen suoraan asiaan. Desucon Frostbiten ohjelmasta löytyy tänäkin vuonna useampia ystävänpäiväteemaisia ohjelmia. Lue, osallistu, ystävysty ja löydä elämäsi rakkaus.

  Natsumen ystäväkirja

Ystäväkirja

Moni muistaa peruskouluajoilta ystäväkirjat, joihin kirjoitettiin lempiruoat, lempi-TV-sarjat ja muut olennaisen tärkeät asiat.  Desucon Frostbitessä ideaa viedään pidemmälle: Desuconin ystäväkirjan sivut pyrkivät yhdistämään sinut henkilölle, jota kiinnostaa esimerkiksi samanlaiset animesarjat kuin sinua. Voit toivoa myös ystävän sukupuolta (tai olla toivomatta) ja ikää. Ystävien yhdistämisestä vastaa Desuconin vastaavat.

Ystäväkirjaan voi täyttää omat tietonsa Metsähallin jättiohjelmakartan luona perjantaista kello 17:00 alkaen lauantaihin kello 10:00 asti. Ystävät yhdistetään lauantaina 14.2.2015 kello 14.00 Metsähallin ison screenin läheisyydessä. Kirjoita ystäväkirjaan ja saavu  paikalla, jos kaipaat mukavaa coniseuraa!

Himeki Shrine

Rakkaustoiveseinä

Animessaki ystävänpäivä on ensisijaisesti rakastavaisten (tai tulevien rakastavaisten!) päivä, joten tänä vuonna aiemmasta Frostbitestä tuttu tervehdysseinä muuttuu tunteiden seinäksi, jonne voi kirjoittaa anonyymeja toiveita mukavista, animea harrastavista seurustelukumppaneista, toivoa pitkää ikää jo alkaneelle (animentäyteiselle) ihmissuhteelle tai vaikkapa ilmaista rakkautensa fiktiivistä hahmoa kohtaan (Perrine on mun waemu ;;___;;). Ja viestit kirjoitetaan tietenkin sydämenmuotoisille lapuille. Rakkaustoiveseinälle voi jättää viestejä koko viikonlopun ajan ja seinä löytyy Metsähallista.

Keijoja

Desutyynysota

Puheohjelma päättyy Puusepän verstaassa kello 22:00 ja ohjelmasalin yläpuolella alkaa iltabileiden musiikillinen osuus. Puusepän verstas ei kuitenkaan jää vaille hyötykäyttöä vaan kello 22:30 salin ovien sisäpuolelle tuodaan Desuconin toimesta lähes sata tyynyä ja tyynysota voi alkaa yläkerrasta kaikuvan animemusiikin tahdissa.  Oman tyynynsä saa halutessaan pitää ohjelman jälkeen ja taiteilla sille vaikka Madokan kasvot. Oletko sinä se, joka heittää ensimmäisen tyynyn?

 

 Animepuukko, kiitos tekijälle

Ystävänpäivän yöllinen anime(puukko)visa

Iltabilejärjestelyiden vuoksi jo perinteeksi muodostunut (jo vuodesta 2012!) yöllinen animevisa jouduttiin jättämään välistä ja tämä aiheutti varsinkin Twitterin puolella harmistusta. Vaikka Puusepän verstas on varattu tyynysotaileville ihmisille, on visan järjestäminen silti mahdollista - tänä vuonna poikkeuksellisesti paperisessa muodossa.

Aiempien vuosien tapaan paperille tehdyssä animevisassa vastataan kysymyksiin, joissa tulee tunnistaa hahmoja ja sarjoja kuvavihjeiden avulla, tietää nippeli- ja knoppitietoja niin vanhoista kuin uusista animesarjoista ja vastata kysymyksiin animen tekijöistä. Visa ei haasta kaikkia aisteja, mutta pyrkii tarjoamaan kaksinkertaisen vastuksen aiempiin visoihin verrattuna. Ujompikin uskaltaa osallistua.

Vaikka ystävänpäivän yöllinen animevisa ei tapahdu ohjelmasalissa määrättyjen aikarajojen sisällä, ei se silti tarkoita, että visan tekemiseen olisi aikaa koko yö. Visa-aikaa on välillä 22:00-00:30, kuten animevisasassa yleensä ja mitä nopeammin visasta suoriutuu, sitä enemmän saa pisteitä. Kaikkiin visalappuihin merkitään infossa aika, jolloin ne on noudettu ja kysymyslappuja palautettaessa palautusaika. 30 minuutin sisällä vastannut saa 30 % lisää pisteitä oikeiden vastausten päälle, 60 minuutin sisällä vastannut saa 15 % lisää pisteitä oikeiden vastausten päälle ja 90 minuutin sisällä vastannut saa 5 % lisää pisteitä oikeiden vastausten päälle. Jos siis ratkaiset visan 60 minuutin sisällä ja saat 45 pistettä, lopullinen pistemääräsi on 51,75 pistettä.  Nopeus siis vaikuttaa loppupisteisiin (tyhjästä vastauspaperista ei luonnollisestikaan saa pisteitä vaikka sen palauttaisi 30 minuutin aikana)!

Parhaille pisteille päässyt persoona pääsee pokkaamaan pokaalinsa päättäjäisissä. Visaan voi osallistua yksin tai yhdessä kaverin kanssa, mutta pystejä on tarjolla vain yksi. Oikeat vastaukset ilmoitetaan Desuconin blogissa tapahtuman jälkeisellä viikolla ja oman vastauslomakkeensa voi hakea halutessaan Desuconin infosta sunnuntaina kello 15:00 jälkeen.

 

 Gyanko paras tyttö

 

No postasinpa silti kuvan muovirobottisarjasta... Mutta ainakin siinä puhutaan rakkaudesta. 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!