Tietoa Frostbiten vierasohjelmista!

Kirjoittanut
Kira

Useimmissa conitapahtumissa on paljon erilaista tekemistä kävijöille. Jotkin coniohjelmat vetävät kuitenkin niin paljon väkeä puoleensa, että yleisen viihtyvyyden vuoksi niihin pääsyä on rajoitettu. Hyviä esimerkkejä ovat eri cosplaykisojen ja konserttien paikkaliput.

Myös Desuconin kunniavieraat ovat aina olleet suosittuja, ja tulevan Frostbiten vieras Gen Urobuchi on herättänyt ennakkoon paljon huomiota. Kokeilemme tällä kertaa lippusysteemiä myös parissa vierasohjelmassa, jotta coni sujuisi niiden osalta rauhallisesti:

Rakuen Tsuiho -elokuvanäytöksen paikkaliput

Perjantain Rakuen tsuiho -elokuvanäytökseen tehdään ilmaiset paikkaliput, jotta salin täyttäminen helpottuisi. Pääsali tyhjennetään avajaisten jälkeen ennen elokuvan alkua.

Ennen tapahtuman alkamista lippuja voi käydä hakemassa rannekkeen lunastuksen yhteydessä. Kun ovet avataan klo 17, lippuja saa Desuconin omalta myyntipöydältä Metsähallista. Lippuja jaetaan max 5 per henkilö.

Nimikirjoitustilaisuuden pääsyliput

Myös Urobuchin nimikirjoitustilaisuuteen on tällä kertaa erilliset pääsyliput. Menettelyn on tarkoitus vähentää stressaavaa ja tuntikausia kestävää nimmarijonotusta. Liput ovat ilmaisia, mutta ilman sellaista ei ole asiaa vieraan nimikirjoitusjonoon.

Lippuja on 150 kappaletta, ja niitä jaetaan vain yksi kappale per henkilö. Jokainen lipullinen saa takuuvarmasti Urobuchin nimikirjoituksen. Liput jaetaan infosta sunnuntaiaamuna klo 9 aamulla, siis kaksi tuntia ennen kuin nimikirjoitustilaisuus alkaa Pääsalissa.

Jos pärjäät ilman Urobuchin nimikirjoitusta, annathan mahdollisuuden jollekulle, joka tarvitsee sitä enemmän kuin sinä, halukkaita kyllä riittää! Urobuchi nimmaroi uraansa liittyviä esineitä, mutta Desucon järjestää tilaisuuteen myös paperia, jolle nimikirjoituksen voi tarvittaessa pyytää.

Yleisökysymyksiä Gen Urobuchille

Tulevassa Frostbitessa järjestetään myös ensimmäistä kertaa vierasohjelma pelkille yleisökysymyksille. Lue hyvistä yleisökysymyksistä DesuBlogista ja katso myös ohjeet, jotka pyörivät ohjelman aikana Pääsalin kankaalla. Urobuchi ei tunnetusti ole halunnut vastata uskonnolliseen symboliikkaan, filosofiaan ja esikuviinsa liittyviin kysymyksiin animetapahtumissa, joten pyydämme välttämään näitä aiheita. Muistathan hyvät tavat, jos osallistut ohjelmaan!

Jos kunniavieras kiinnostaa mutta et tuotantoaan vielä juurikaan tunne, nyt on hyvä hetki maratoonata animea conia odotellessa ja cosplayasuja valmistellessa! Ainakin Puella Magi Madoka Magicasta voi hyvinkin tulla juonipaljastuksia vierasohjelmien aikana, ja Desuconin järjestäjät suosittelevat myös muita herran kynäilemiä animesarjoja!

Kommentit

Anonyymi
"Ennen tapahtuman alkamista lippuja voi käydä hakemassa rannekkeen lunastuksen yhteydessä."
Eli minä päivänä ja mihin kellonaikaan lippuja voi käydä hakemassa? Ja voiko joku muu käydä hakemassa lipun puolestani vaikka tällä hlöllä ei olisi Frosbite-lippua? (koska olen jo ostanut bussilipun, jos olisin tiennyt tästä olisin ostanut aikaisempaan vuoroon...)
meablie
Asian vierestä: En tiedä mihin spostia tästä lähettää, enkä Naamarin tapahtumasivulla saanut vastausta. Onko Frostissa mangakirppistä? Täällä olisi nurkissa kasa mangaa, animea ja muuta sälää, joista haluaisin eroon. Desunkaltaisessa tapahtumassa ne löytäisivät kohdeyleisönsä tehokkaammin kuin tavallisella kirpparilla.

~meablie

Ps. Elokuva vaikuttaa mielenkiintoiselta, saatanpa lähettää jonkun lippua jos en töistä vapaudu ajoissa.
Anonyymi
Ai sen sijaan että sunnuntaina pari tuntia jonottaa nimmaria niin nyt pitää koko la-su yö olla infon edessä jonottamassa nimmarilippua? Onpas todella stressiä ja jonotusaikaa vähentävä käytäntö!
AlterRiality
meablie:

Frostbiteen on tulossa mangakirppis! Hiomme vielä pari teknistä yksityiskohtaa ja toivon mukaan pian kerromme lisää ja saamme aloittaa myytävän tavaran ilmoittamisen! Pysy kuulolla :3
Anonyymi
Ei tuo nimmarilippu vähennä yhtään stressaavaa ja tuntikausia kestävää nimmarijonotusta. Jonotetaan sitten nimmarilippua!
Kira
Anonyymi 1:

Kiitos tiedustelusta! Varmistan pari kysymykseesi liittyvää yksityiskohtaa ja vastaan sitten tarkemmin mahdollisimman pian!

Anonyymi 2 & 3:

Olette oikeassa siinä, että nimikirjoitusliput eivät varsinaisesti vähennä nimmareiden jännittävää jonottamista. Pikemmin ne siirtävät jännityksen yhtä vaihetta taaksepäin. Usein suosittujen vieraiden nimikirjoituksia halutaan enemmän kuin pystytään antamaan, joten määrää on kontrolloitava jotenkin.
Aiemmissa Desuconeissa vieraat ovat jakaneet nimikirjoituksia niin kauan kuin aikaa on riittänyt. Suosittujen vieraiden nimikirjoitusjonot ovat venyneet hyvinkin pitkiksi, ja tällöin jonot on pitänyt tylysti katkaista kun aika loppuu kesken.
Nyt nimikirjoitusten jakoa ei kontrolloidakaan enää ajalla vaan määrällä. Nimikirjoituslippuja jaetaan kunnes kaikki menevät, ja jokainen lipullinen saa varmasti vieraan nimikirjoituksen, joten itse nimmaritilaisuudessa ei tarvitse enää pelätä että jono katkaistaan nenän edestä. Aiemmatkin Desu-vieraat ovat jakaneet noin 100-150 nimikirjoitusta, eli määrä pysyy suurin piirtein samana kuin ennen.
Gj0rk
Ei tässä olekaan kyse siitä, riittääkö nimmareita kaikille vaan siitä, että jonotusaika on nyt entisen, n. 1-2 h ennen signeeraustilaisuuden alkua, KOKO la-su välinen yö!

Koska conialue on auki läpi yön, kuka valvoo ja estää etteivät yökyöpelit aloita jonottamista infon edessä kolmelta aamuyöstä? Vaikka jonot hajotetaan tms. muuten kielletään, infon edessä on erittäin helppoa kytätä jonopaikkaa. Ja se varmaan onkin kivaa tekemistä niiden mielestä jotka yönsä muuten hiljaisella sibbellä viettävät.

Itse olin suunnitellut nukkuvani ja saapuvani virkeänä hakemaan nimmaria, mutta nyt joudunkin vahtaamaan koko yön että saankohan lippua vai en. Mielummin jonottaisin sunnuntaina muutaman tunnin itse nimmarijonossa ja se katkaistaan nenän edestä, kuin että väijyn infon edessä +8 h ja sitten sanotaan että "oho liput loppu :)"
Ja vaikka saisinkin lipun, ei tunnu miellyttävältä idealta joutua valvomisen jälkeen toikkaroimaan puoliunessa kunniavieraan eteen.

Ei mitään lippusysteemiä ja kontrollia vastaan, mutta lipunjako- ja jonotusaikaa kyllä. Valvokaa nyt sitten, ettei jonoja muodosteta keskiyöllä ja siltikin aion aivan varmasti itse tulla kärkkymään lippua hyvissä ajoin.

t. alias anonyymi 2
joulunveli
Oliskoha samankaltainen tsydeemi kuin viime kesän Animeconissa että nimmarilippuja pääsee jonottamaan vasta tiettyyn aikaan ja sitä edeltävät kärkkyjäjonot hajotetaan?
Teppo "Isperia" Suominen
Kyseessä on juuri samanlainen järjestelmä. Info ja järjestyksenvalvojat purkavat ennakkoon kasaantuvat jonot.

- Teppo 'Isperia' Suominen, pääjärjestäjä
Anonyymi
Eli jonottaa ei saa ennen klo 9:ä? Toisin sanoen infon eteen kerääntyy joukko ihmisiä kärkkymään, ja kun kello lyö yhdeksän, alkaa rähinä. On kai paikalla ensiapuhenkilöstöä?
Teppo "Isperia" Suominen
Tämä "kärkkyvä joukko" muodostetaan jonoksi tarvittaessa järjestyksenvalvojien avustuksella hieman ennen yhdeksää. Kuka tahansa painihaluinen pääsee varmasti ottamaan matsia yövastaavan kanssa, joka on siinä vaiheessa tehnyt noin 9 tunnin vuoron ja haluaa luultavasti purkaa ylimääräistä energiaa, jos kilpakumppaneita on tarjolla.
Kira
Anonyymi 1:

Rannekkeiden ennakkolunastus on Frosti-perjantaina klo 16:30-17:00 Sibeliustalon aulassa, ja elokuvalippuja voi käydä hakemassa Metsähallista Desun myyntipöydältä klo 17:00-18:00, eli kunnes elokuvanäytös alkaa. Valitettavasti lippuja annetaan vain henkilöille, joilla on ranneke.
Kira
Anonyymi 1:

Pahoitteluni virheestä: ennakkolunastus alkaakin klo 15:30 eli tuntia aiemmin kuin edellisessä viestissä vahingossa ilmoitin!
Anonyymi
Niin moneltako tuo rannekkeiden lunastus on? Lipussa kun seisoo sen alkavan klo 16.
Santtu "Japsu" Pajukanta
Pahoittelemme harhaanjohtavaa tiedotusta! Lipussa lukeva kellonaika on oikea eli lippujen vaihto alkaa kello 16:00.

Ystävällisin terveisin
Santtu Pajukanta
Desuconin markkinointivastaava
Anonyymi
Onkos desulaisilla mitään vinkkejä millaiselle pahville kannattaa nimmaria pyydellä? Ja miten hoitaa koko tilanne kunnialla noloilematta läpi :)
Anonyymi
Annetaanko siellä ihmisille valmiit kuvitukset joihin saa nimmarin vai pitääkö tuoda omat? :P Voi olla hankalampaa kun joutuu ehkä turhaan tuoda omat paperit jos ei nimmarijakoon saa edes lippua...
Anonyymi
Tähän mitään vastausta kiitos...?
Teppo "Isperia" Suominen
Con tarjoaa tyhjiä nimikirjoituspohjia, mutta jos haluaa nimikirjoituksen johonkin erikoisempaan tuotteeseen, täytyy se ottaa itse mukaan.

- Teppo 'Isperia' Suominen
Anonyymi
Kuinkakohan aikaisin sitä nimmarilippua pitäsi sitten mennä jonottamaan...? Ja jos sen lipun saa, onko ihan okei pyytää nimmaria piirrustukseen?
Kira
Anonyymi: Täysin varmaa vastausta en osaa kysymyksiisi antaa, mutta ota toki piirustuksesi mukaan niin kysymme asiaa vieraalta nimmaritilaisuudessa :3

Masa: Tervetuloa! Sibeliustalon Pääsaliin mahtuu noin 1100 henkeä, toivottavasti saat haettua lippusi ajoissa!
Masa
Ny pitää olla sairaan nopea että saa paikka lipput tohon Anime elokuvaan ettei vaan loppu kesken.. 8-)

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!