Desuconin 2015 AMV-kisan tulokset

Kirjoittanut
ToriSohva

Tämän kesän Desucon on nyt ohi, ja AMV-kisan voittajat selvillä. Kisaan lähetettiin erittäin paljon videoita, mikä näkyi finalistien kovassa tasossa. Kiitos kaikille osallistujille, toivottavasti myös ensi vuoden Frostbitessa nähdään yhtä paljon hyviä videoita.

Kisan tuomaristoon kuuluivat jo Frostbitesta tutut Patrik "Natombrio" Vaskivuori ja Sampo "AnimeRotta" Riihimäki sekä uusina kasvoina AMV-editoinnin lisäksi TV-työhön ja DJ-puuhiin perehtynyt Elina "MangoRusina" Routi sekä AMV-editoija ja innokas videoiden katsoja Mikael "Emery" Hynynen.

Kisassa palkitut

AMV-kategoriassa jaettiin palkinnot kolmesta eri osa-alueesta, GMV-kategoriassa palkittiin koko kategorian paras video ja lisäksi yleisö äänesti suosikin kaikkien finalistien joukosta. Voittajat palkittiin palkintolaatalla ja aiheeseen liittyvillä lahjakorteilla.

Paras tarinankerronta: See You Again (MiniFanSubs)
Tuomariston perustelut: Koskettava ja surumielinen, hyvin tahditettu tarina, joka esitetään kompaktisti ja eheästi. Valitut tehosteet ja editointityyli ovat hienovaraisesti toteutettuja, ja ne sopivat erinomaisesti niin videon teemaan kuin videomateriaaliinkin.

Paras tekninen toteutus: Hot Dog Condom Style (MämmiKunniaan)
Tuomariston perustelut: Toteutukseltaan omalaatuinen, metka video, jonka editointi on erinomaista. Eri videolähteistä parsittuun videoon yhdistetty huulisynkka, leikkaus ja tehosteet ovat saumattomia ja täysin moitteettomia.

Paras tunnelmanluonti: We Can Do Anything We Want (Eloveena)
Tuomariston perustelut: Kesäinen ja pirteä, kauniisti soljuva video, joka jaksaa pitää hyvän tunnelman yllä alusta loppuun. Videon toteutuksessa otetaan kaikki osa-alueet huomioon, ja myös tehosteet ja siirtymät ovat kekseliäitä ja videon tunnelmaa hyvin tukevia.

Paras GMV: Shatter Me (Brownieu)
Tuomariston perustelut: Näyttävä video, jossa tuotiin mukavasti esille myös hahmonkuvausta

Yleisön suosikki: What is love (tekijänä llapio, Coralnix, Ekumimi ja Brokedown)

Kunniamaininnat

Kunniamaininnat ovat tunnustuksia tuomariston mielestä erityisen ansiokkaille videoille, jotka kuitenkin jäivät ilman varsinaisia palkintoja. Tällä kertaa kunniamainintoja jaettiin kolme.

Koskettavin draama: Unspoken (Kira)
Tuomariston perustelut: Tunnelmaltaan vahva video, jonka epätoivoinen rakkaustarina koskettaa. Taidokkaasti toteutetut tehosteet vahvistavat videota erinomaisesti.

Paras idea: I Ship It (llapio)
Tuomariston perustelut: Täydellinen lähdemateriaaliyhdistelmä, jota hyödynnetään ideana hyvin. Myös toteutus on erittäin onnistunut.

Kesän ilopilleri: Kesäpojat (WhiteDex)
Tuomariston perustelut: Hyvää henkeä huokuva video toimii monella tasolla: se naurattaa, luo kesäistä tunnelmaa ja on myös tekniseltä toteutukseltaan taidokas.

Kaikki finalistit esitysjärjestyksessä

Kommentit

Anonyymi
AMV-kisan videot oli aivan mahtavia !! Niin paljon hauskoja videoita joille sai nauraa <3 Lisää vastaavanlaisia seuraaviin coneihin, kiitos!
Raura
Omasta mielestäni oli jopa hiukan liiaksi huumorivideoita. Moni potenttiaalinen hyvä video jäi kylmäksi kun olivat heti jonkin hauskan videon jälkeen. Ja kaikki huumoripohjaiset eivät edes olleet hauskoja videoita, vaan pelkkää nuoleskelua, jolle ei jaksanut nauraa tai ei edes hymyilyttänyt sisältä. :( Kaksi oli niistä hyvällä maulla tehtyjä, mutta muut saivat hautaamaan kasvoni käsiin, että "lopu jo".
Anonyymi
Jep jep. Paikanpäällä AMV-skabassa ja nyt katsellut muutaman kerran juutuubasta. Liian monta mukahauskaa, pikkutuhmahomostelu AMV pläjäystä, huoh. Joukossa toki muutamat todella hyvät videot, mutta pari-viis videota olisi voinut noista finalisteista vielä karsia pois.
Masa
Minun mielestäni tähän asti paras AMV kilpailu oli ja sai nauraa sydämen kyllydestä sekä huumoria ei voi olla koskaan liikaa. 8-) Olisihan voinut olla enemmän draama amv mut tällä kertaa mentiin näilä ja hauskaa oli voin sanoa. 8-) 8-)

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!