GMV-kategorian loppu ja mitä se tarkoittaa

Kirjoittanut
ToriSohva

Tulevan Frostbiten AMV-kisan säännöt ovat olleet jo jonkin aikaa julki, ja ilmoittautuminen kisaan on juuri avattu. Säännöt ovat melko samanlaiset kuin aikaisemminkin, mutta yksi suuri muutos edellisiin kisoihin nähden löytyy: ensi vuoden Desucon Frostbitessa ei nähdä enää GMV-kategoriaa lainkaan, vaan kilpailu keskittyy jatkossa pelkästään animemusiikkivideoihin.

Syynä tähän on yksinkertaisesti kategorian hyvin pieneksi jäänyt suosio niin katsojien kuin osallistujienkin puolelta. Pelivideoiden ottaminen mukaan kisaan ei myöskään tällä hetkellä oikein palvele kenenkään tarkoitusta. GMV-faneille pieneksi jäänyt kategoria ei ole tarjonnut paljoa katsottavaa ja vain AMV:ista kiinnostuneille katsojille on mielekkäämpää näyttää pelkkiä AMV:ita. GMV-tekijöille kategoria on ollut lähdemaarajoitteen vuoksi rajoittava, eikä kategorian pieni osallistujamäärä varmastikaan tuo kisaajillekaan niin palkitsevaa tunnetta kisassa menestymisestä kuin voisi.

Tämä ei kuitenkaan suinkaan tarkoita, etteikö pelimateriaalia saisi jatkossa käyttää lainkaan. Selvästi peligrafiikoista erikseen tehty animaatio, kuten esimerkiksi 2d-animoitu intro tai cutscene, lasketaan animeksi. Olisi siis täysin sääntöjen mukaista tehdä vaikkapa kokonaan Tales of -pelien introista koostuva AMV, vaikka videot ovatkin peräisin pelistä.

Kannattaa myös pitää mielessä, että säännöissä on aiemminkin sallittu muun kuin animesta peräisin olevan videomateriaalin käyttö tukemaan videota. Sääntöä on nyt tarkennettu: vähintään puolet videossa esiintyvästä videomateriaalista on oltava peräisin animesta. Halutessaan musiikkivideoonsa voi siis lisätä vapaasti materiaalia muista lähteistä, oli kyseessä sitten videopeli, näytelty elokuva tai sarja, ei-japanilainen piirrosanimaatio, itse kuvattu materiaali tai jotain muuta. Huomaa myös, että kunhan puolet videosta on animea, muun videomateriaalin lähdemaalla ei ole väliä.

Kisan järjestäjänä toivon, ettei tämä sääntömuutos laske kenenkään editointi-intoa. Sen sijaan toivon näkeväni Frostin kisassa uusia ideoita ja luovia tapoja yhdistää animemusiikkivideoihin muita medioita tukemaan videon visuaalista ilmettä ja tarinaa.

Frostbiten AMV-kisan säännöt ovat nähtävissä kokonaisuudessaan täällä. Ilmoittaudu kisaan viimeistään 27.12.2015.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!