Lauantain loppuillan teehetki: iltabileet

Kirjoittanut
Perho

Heippa talvinen conikansa!

 

Tapahtumaan on aikaa enää alle kuukausi ja kaikilla taitaa olla jo aika hyvä pöhinä päällä, niin kävijöillä cossiensa ja matkasuunnitelmiensa kanssa, kuten myös vastaavilla viimeisten järjestelyiden ja massiivisten säätämisten kanssa.  

Olen Perho, Desuconin entinen talousvastaava ja nykyinen iltabilenakki. Siirtymä täysin toisenlaiseen toimenkuvaan on ollut aika haastavaa, mutta myös hassua ja mielenkiintoista. En itse ole kauhean aktiiviinen iltabilekävijä, lähinnä koska olen joko löytänyt kiinnostavampaa samanaikaista muuta ohjelmaa tai keksinyt parempia mahdollisuuksia sosialisoida kavereiden kanssa.

Tämän takia päätinkin kokeilla iltabileiden kanssa jotain vähän erilaista. Onneksi taustallani on hippusellinen ammatillista osaamista, ja kakkosjannunani tukemassa iltabileveteraani Tomi ’DHawk’ Sjöblom. Tällä kertaa  pidämmekin lauantaina perinteisten humppatamppausten sijaan yhteisen "teehetken". 

Lauantai-illan "teehetki", aiemmin myös iltabileinä tunnettu ohjelmanumero pidetään tuttuun tapaan tapahtumalauantain iltana. Paikkana osoitteessa Aleksanterinkatu 14 debyyttinsä tekee Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen kakkoskerros, josta olemme varanneet kaksi tilaa käyttöömme. Bileisiin pääsee salaista tunnusta, eli tapahtumaranneketta näyttämällä.

Tila on käytössämme lauantaina klo 21-02 ja "teetarjoilu" päättyy 01:30. Epävirallisille etkoille voi tulla esimerkiksi hotellin aulabaariin (josta saa myös erinomaisia teesekoituksia), joka jatkaa myös bileiden jälkeen pikkutunneille asti.

Teesessiollamme on teema, jonka toivomme näkyvän sekä bilepaikassa että bilettäjissä. Teemana on 20-30-lukujen salakapakka, eli kaiva kaapistasi esiin helmet ja höyhenet ja mafiosokuteet, tai vaikkapa juuri valmistunut Baccano-cosplaysi. Erityisen hyvä asu saatetaan jopa palkita. Desucon on varannut pienen määrän pientä kivaa rekvisiittaa kävijöiden käyttöön, mutta näitä on rajoitettu määrä. Jos et siis ehdi kasaamaan aiheeseen sopivaa pukua tai unohdat kuteesi kotiin, olethan bilepaikalla ajoissa, niin saat edes höyhenboan iltaasi juhlistamaan.

Olemme kehittäneet myös pari teemaan sopivaa teejuomaa, ja teevalikoimasta löytyy myös aiempina vuosina suosituksi tullut raparperisen raikas "QB". 

 

 

Tällä kertaa ei pistetä bassoa täysille heti alkuillasta, vaan keskitytään vähän aikaa toisiimme ja kyseenalaisen viihdyttävään (?) puhe- ja esittävään ohjelmaan, joka parhaassa tapauksessa myös osallistaa yleisöään teekupposten lomasta.

Ennen puoltayöltä lavalle nousevat kuitenkin aikaisemmista bileistä tuttu kansainvälinen, hurmoksellisen hyvä DJ-duo Movestache & DiskJokk, jotka pistävät sukat pyörimään jaloissa ja tanssittavat juhlakansaa loppuillan tutusti Japani-, anime- ja peliteemaisen musan tahtiin.  

Olemme varanneet bilepaikalta myös erillisen tilan, eräänlaisen seurustelusalongin, jossa musiikin taso ei nouse liian korkealle koko iltana, vaan tila on pyhitetty jutusteluun. Ja koska salakapakka ei olisi salakapakka ilman leikkimielistä uhkapelaamista, casinojengimme pyörittää sekä idän että lännen päässä suosittuja pelipöytiä.  

Toivottavasti näemme monen kanssa salakapakan merkeissä teekupposen äärellä!

 

Iltabileiden DJ-duomme Närconin isolla stagella osoittelemassa juuri teitä. We want you! (©Artano Photography)

 

Bileiden alustava aikataulu:

21:00 Ovet auki

21.30 Ohjelmaa

23.30 Movestache (FIN) + DiscJokk (SWE)

01.30 Valomerkki

 

Ps. Vaikka salakapakoiden ylläpidosta historiassa vastasi lähinnä järjestäytynyt rikollisuus, Desucon pidättäytyy myöntämästä harjoittavansa mafianalaista toimintaa.

Pps. Siinä missä tämä blogautus koski lauantain iltabileitä, on perjantain Desulounge jatkamassa tutussa aikaikkunassa ja tutussa paikassa Finlandia-klubilla 20-00. Tällä kertaa luvassa Loungen puolella vielä hieman erilaista esittävää ohjelmaa teeman mukaisesti. Lisätietoa näistäkin karkeloista tulossa tuota pikaa, pysykää siis ääniaalloilla!

Kommentit

Anonyymi
No nyt tulee kyl itku reivaajalle ;A; eihän tonne viitti ees ulkoilluttaa muutenkin vähällä käytöllä olevia reivivaatteita. Paitsi toki vittuillakseen. Jossa minä tosin olen mestari..
Anonyymi
Täällä on vähän samat fiilikset kuin yllä olevalla kirjoittajalla. Olisi ollut kiva reivata aamuun saakka hyvän musan tahtiin!
Santtu "Japsu" Pajukanta
Hyvää sunnuntaiaamua, arvon Anonyymit!

Desuconin iltabileet ovat asia, joka on jakanut mielipiteitä Desuconin alusta asti. Saivatpa iltabileet jossain vaiheessa jopa "niskalaukauksen" – kun emme pystyneet tekemään iltabileitä itseämme tyydyttävällä tavalla, päätimme tuolloin olla järjestämättä niitä lainkaan.

Desuconin iltabileissä meille järjestäjille tärkeää on se, että Desuconin kävijät viihtyvät niissä. Seuraavaksi tärkein kriteeri iltabileille on se, että ne näyttävät, tuntuvat ja kuulostavat juuri Desuconin iltabileiltä. Monet aikaisempien vuosien bileistä ovat olleet musiikkitarjonnaltaan monipuolisia ja puitteiltaan toimivia, mutta juuri Desuconin tuntu niistä on puuttunut.

Näin etukäteen minusta Desuconin järjestäjänä kuulostaa siltä, että Perho, DHawk ja kumppanit ovat tällä kertaa osuneet kultasuoneen ja kehittäneet sellaisen iltabilekonseptin, joka – sen lisäksi, että kyseessä sopii odottaa olevan aivan erinomaisten bileiden – näyttää, tuntuu ja kuulostaa Desuconilta.

Teema – salakapakka – on ottanut vahvasti vaikutteita kunniavieraamme, ohjaaja Takahiro Oomorin tuotannosta. Lisäksi uudet tilat mahdollistavat sen, mitä meiltä on vuodesta toiseen toivottu, eli biletilan yhteyteen rauhallisempaa keskustelutilaa. Toivottavasti iltabileiden kaksi viimeistä tuntia tyydyttävät pahimman tanssinhimon!

Haluaisin lopuksi vielä muistuttaa, että tulee uusia Desuconeja ja uusia teemallisia iltabileitä, ja tulevien bileiden teemoihin voi parhaiten vaikuttaa juuri palautetta antamalla. Palautetta on kuunneltu ja kuunnellaan jatkossakin, mutta samaan aikaan luotamme järjestäjinä omaan visioomme siitä, minkälaisen tapahtuman haluamme Desuconin ja sen iltabileiden olevan.

Ystävällisin terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Desuconin markkinointivastaava
Kehittyvien conien Suomi ry:n varapuheenjohtaja
Skye
Pakko sanoa, että hieman harmittaa, etenkin kun kuluneen vuoden aikana olen mielelläni tanssinut iltabileissä aamun asti ja juuri omiin korviin se 2h tanssimista kuulostaa niin vähäiseltä ja 1:30 niin aikaselta (mutta eihän hotellilta voi mahdottomuuksia pyytää, sen ymmärtää) :) Mutta kyllä minä kuitenkin iltabileitä (ja itse conia) odotan oikein innolla. Muun muassa olen innoissani teemasta (ainaki kun helsinkiin on alkuvuodessa tulossa party like gatsby bileet niin asu hoituu tässä samalla heh) ja tällä "teehetkellä" varmaan iltabileisiin saan houkuteltua ne kaverit jotka eivät niin bilettämisestä välitä, vaan mielummin istuisivat ja juttelisivat samalla kun otetaan pari :) ja bonus pointsit siitä, että bileet eivät ole sibbellä, niin ei tarvitse kävellä niin pitkään hotellille. Uusia bileitä tulee aina, niin toivottavasti kesä desuun löydätte paikan missä voisi tanssia vähän pidempään! :3 But good job guys ( :
Perho
Skye:

Kiitos kommentistasi! Toivottavasti iltabileistä tulee tällaisenäänkin sinulle mieluisat.

Puoleen neljään asti joraaminen ei sikälis ollut hotellin asettama takaraja, vaan asia olisi voinut olla neuvoteltavissakin. Käytännön asioita on kuitenkin jonkin verran, ja itselläni heräsi epäilys, riittääkö tuolla tappiin asti istujia ja bilettäjiä - tai jos vain toisia, niin pitäisikö toinen tila sitten sulkea aiemmin, vai miten toimia? Tai haluammeko edes pitää bileitä aamuneljään?

Lahdessa on useampi asiansa osaava yökerho (joskin joista varmasti osa on myös mielipiteitä jakavia - ainakin allekirjoittaneen, juuri Lahteen muuttaneen osalta), jotka palvelevat vielä toki kahden jälkeenkin. Oma lopputulemani olikin, että meidän kannattaa keskittyä tuohon "alkuyön" ohjelman ja muun tapahtuman järjestämiseen, ja jättää varsinainen yökerhotoiminta ammattilaisille - varsinkin nyt, kun tarkoituksena ei ole pitää perinteisiä diskoteekkibileitä. Jos joskus päätetään sitten panostaa oikein kunnolla nimenomaan tamppaamiseen, niin sitten mennään lujaa eikä meinata.

Eli ei muuta kuin lämmittelemään tanssijalkaa suomi-ruotsi-dj-ystävyysottelun merkeissä ja siitä sitten etiäpäin Jackalopeen, Tivoliin, Chicagoon, Armakseen, Mugiin tai mitä näitä nyt on kuppiloita.
Anonyymi
Mitä paskea tämä? ymmärrän kyllä pointin mutta iltabilevastaava joka ei biletä ja joka järjestää "teekutsut". Iltabileilen pitäisi olla bileet minun mielestä. Nyt vaan jäi harmittamaan. Desucon on muutenkin suosittu coni-kävijöiden keskuudessa niin varmasti sinne eksyisi useampi joka haluaisi nimen omaan bilettää sitte tappiin saakka.

Terkuin, Suru-sedö
Perho
Hei Suru-sedö,

conikävijöihin mahtuu monenlaista tyyppiä, ja olemmekin saaneet aiemmin palautetta, että bileisiin kaivattaisiin myös rauhallisempaa tilaa niille, jotka mieluummin keskittyvät keskustelemaan kuin tamppaamaan.

Myös bileitä on luonnollisesti monenlaisia, siispä kokeilemme tällä kertaa uutena vaihtoehtoa, että alkuilta on pyhitetty sosialisoimiselle ja yhdessäololle, ja loppuillasta päästään tanssahtelemaan.

Kuten itse conikin, myös bileet muuttuvat vuosien aikana yksitoikkoisiksi, jollei niitä kehitä ja uudista. Käythän ihmeessä pyörähtämässä ja laitathan conin jälkeen kehittävää palautetta, niin voimme kehittää jatkossa kekkereitä taas eteenpäin!

Ps. Pitääpäs muistaa pyytää bilepaikkaa järkkäämään myös teetä valikoimiin, jos joku erehtyy myös sellaista haluamaan.

Pps. Mitä tulee bilettämiseen, niin on allekirjoittanutkin jokseenkin kokenut, vaikka conilauantain iltana olen keksinyt parempaakin tekemistä. Ei siitä sen enempää.. :D
Anonyymi
Ymmärrän, että kaikki eivät halua tanssia, mutta silti minusta on outoa, että juuri iltabileet järjestetään ihmisten mukaan, jotka keskittyvät keskustelemaan. Ei siinä mitään pahaa, mutta keskustella voi koko päivän conissa. Lisäksi istuskelukuppiloita löytyy kaupungilta paljon enemmän kuin yökerhoja ja keskustella voi vaikkapa hotellin aulabaarissa kun ottaa pari! Sen sijaan animemusiikin tahtiin ei voi tanssia kuin kerran vuodessa, conin bileissä. Tavalliset baarit eivät asiaa auta, koska siellä ei koskaan soiteta animemusiikkia. Mielestäni on siis täysin oikeutettua, että tanssimisesta tykkäävät tästä vähän älähtävätkin: onhan iltabileet ainoa mahdollisuus päästä toteuttamaan sitä mitä haluaa. Miksei keskustelulle voi varata omaa tilaa ja tanssimiselle omaa? Ja keskustelua kun tosiaan voi toteuttaa missä ja milloin vaan, niin tuntuu jopa oudolta, että sille pitää pyhittää noin paljon lyhyestä bileajasta.

Palautteesta sen verran, että kun ihmisten kommentteja vuosia taaksepäin selailee, on moni pyytänyt iltabileisiin lisää animemusiikkia ja paljon ja toivoisi pääsevänsä tanssimaan sen tahtiin. Silti animemusiikkiakaan ei ole iltabileisiin saatu tarpeeksi, koska sitä jatkuvasti pyydetään lisää. Kuunnellaanko siis palautetta niin paljon, mitä annetaan ymmärtää? Senkin toki ymmärrän, että järjestäjät haluavat järjestää oman näköisensä iltabileet, mutta entä yleisö, joka sinne osallistuu? Myös iltabileiden yksitoikkoisuus: ovatko bileet yksitoikkoisia järjestäjien vai yleisön mielestä? Tanssivathan ihmiset baareissakin vuodesta toiseen, eikä siinäkään konseptissa ole ilmaantunut ongelmia! Itse olen viihtynyt iltabileissä aina mainiosti, jopa parhaiten silloin, kun mitään ylimääräistä ohjelmaa ei ole järjestetty.

Kaksi tuntia tanssimista kuulostaa jo vähän siltä, että osa tanssijoista voi jättää hyvinkin tulematta paikalle. Uskon myös viime vuosien perusteella, että kyllä sinne aamuneljään tanssijoita olisi riittänyt.

Mutta ei auta itku markkinoilla, kiitos kuitenkin iltabileiden järjestäjälle! Kritiikistä huolimatta älkää jättäkö tulevaisuudessakaan bileitä järjestämättä, koska on kokonaan teidän ansiosta, että edes jossain pääsee kunnolla juhlimaan lempimusiikin tahtiin :) ! Ja tiedän, että tulen joka tapauksessa viihtymään bileissänne!

- Phii
Anonyymi
Olen samaa mieltä yllä olevan kommentin kanssa. Eikös perjantaina muutenkin ole järjestetty "desu loungue" jossa on ollut taustalla rauhallisempaa musiikkia missä on pystynyt ottaa rauhallisesti ja keskustella? Lauantain iltabileet mielestäni voisi olla sitten pyhitetty tanssimiselle. Mielestäni 2 tunnissa on vasta päästy tanssimisessa alkuun.
Anonyymi
Mitä ihmettä? Keskustella voi vaikka siellä hotellin aulassa, iltabileet on nimenomaan BILEET. Oon nyt kyllä pettynyt :(
Anonyymi
Toivoin jo olevani väärässä topicissa kun esille tuli "teekutsut".... Nyt olen kyllä hyvin pettynyt Desun iltabile järkkääjiin koska iltabileet, eivät tänä vuonna näämmä ole bileet ollenkaan.

-terveisin se joka haluaa bilettää eikä ryystää teetä
Antti "Ana" Myyrä
Nyt täytyy jo vähän kommentoida. Teekutsut ovat siis viittaus 1900-luvun puolivälin kieltolain aikaan ja salakapakka-teemaan. Tuolloin ei voinut avoimesti mainostaa minkäänlaisia bileitä vaan näistä puhuttiin juurikin teekutsuina. Frostbiten iltabileissä saanee jo hiukan etsiä jos oikeasti haluaa teetä.

Iltabileet ovat edelleen iltabileet, joskin ohjelmassa on myös muuta. Tästä ei kannata panikoida liiaksi. Mikäli vain riittävän kova musiikki ja tanssiminen on oma juttu, kannattaa saapua noin klo 23. Näin ennättää conissakin ihmetellä ohjelmaa astetta pidempään. :3
Anonyymi
Erittäin innolla odotan vähän erilaisia iltabileitä :) Itse tykkään kovasti tanssia ja mielestäni on ehkä vähän tylsää, että siihen on aikaa vain kaksi tuntia, mutta hei, ehkä se ohjelmakin on kivaa.
Lihaliemikuutio
Omat tunnot on aiemmissa kritiikeissä pitkälti jo käsitelty joten lisään tässä kaikkeen muuhun sen että vaikka salakapakka-teema yleisesti ottaen on ihan kiintoisa, ei se mielestäni sovi tyyliltään iltabileiksi. Tuohon liittyen annan palautetta myös siitä että kun coniin saapuu väkeä pitemmänkin matkan päästä niin puku ja iltapuku tason ohjelma ei ole mielestäni erityisen toimiva ajatus. Käytän esimerkkinä itseäni ja totean että saapuessani Lahteen junalla ja yöpyessäni lattiamajoituksessa, puvun mukaan ottaminen ja kunnossa pitäminen ei ole kovin realistinen ajatus.
Suffica
Hieman samaa mietin kuin edellinen kommentoija. Mua harmittaa, että pitäisi kaikkien cossikamojen lisäksi raahata mukaan jotain härpäkettä erikseen näitä bileitä varten kun haluaisi muutenkin pitää tavara määrän mahd. pienenä kun joutuu matkustamaan junalla ym. (>人<;)
n.s.m
Pakko myöntää että konsepti loungesta on ihan miellyttävä, mutta jäi mieleen että olisiko tämän voinut järjestää erikseen iltabileistä?
Olen suuri chillauksen ystävä mutta myös reivaaminen on kova sana ja tuo hassu 2 tuntia kuluu niin nopeasti että jää vain paha maku suuhun. Kuitenkin mahdollisuuksia olisi aivan varmasti ollut järjestää bilettäjille heidän joka conikautiset bileensä että myös rauhallisemmille kävijöille loungensa.
Ongelma tuossa että jätätte bilettämiset "ammattilaisille" on sinänsä hieman paha koska se tunkee kävijät ahtaalle.
Se pakottaa cosplayaajat vaatteenvaihtoreissulle koska olen satavarma ettei kaikki clubit joko päästä conikävijöitä vaatteissaan sisään tai se voi aiheuttaa vaara- tai muuten epämukavia tilanteita juopuneiden JA selvien ihmisten kanssa.
Toisena faktana on että turvallinen conin järjestämä ja ylläpitämä bilepaikka joudutaan vaihtamaan sellaiseksi jossa pitää katsoa bailatessaan aivan eri tavalla peräänsä. Koskaan ei ole conien bileissä joutunut varomaan että alkoholijuomaasi voi päätyä muutakin jos katse ei ole koko aikaa lasissa. Tai joku lähtenyt kourimaan ilman lupia.
Puhumattakaan siitä että lauantai -illan biletykset yleisissä, laadukkaissa paikoissa voivat olla myös jäätävää menoa sisäänpääsyhintojensa yms. vuoksi.

Nämä kaikki ovat suurimmat syyt ainakin itselläni minkä takia bileet jäisi bilettämättä kokonaan conin aikana jos conilta itsestään ei löytyisi bileitä.
Toivon kuitenkin että niin desu kuin myös kävijänne tulevat nauttimaan uudesta konseptista ja eiköhän tässä sitä nyt näe kuinka homma pelittää. Jos lounge ei toimi niin aina on varaa vielä hioa tai muuttaa hommaa eri suuntaan seuraavia tapahtumia ajatellen.
Anonyymi
Puhe- ja esittävää ohjelmaa iltaBILEISSÄ, ''jutustelua'' ja ''leikkimielistä'' uhkapelaamista.... Miksi? Eikö näitä voi järjestää/ole tarpeeksi päivällä?

Toivottavasti seuraavalla kerralla bilevastaava EI ole henkilö joka ei biletä, eikä järjestä sitä muillekaan.

Ei kiitos.
Anonyymi
Ensinnäkin kiitos että iltabileet ylipäänsä järjestetään, mutta nyt olennaiseen osioon: valittamiseen. Itsellä ainakin rasahti rusinat pahemman kerran näistä tulevista partyista lukiessa.
Bileiden kuitenkin on tarkoitus olla bileet, ja bileiden luonteeseen kuuluu olennaisena osana juuri tanssiminen ja tärykalvoja värisyttävä volyymin taso. Tämä paikka siis EI ole tarkoitettu jutustelulle ja pelailulle. Näitä sosiaalisen kanssakäymisen muotoja voi ihan hyvin harjoittaa conissa koko viikonlopun muutenkin, sekä loungessa perjantai-iltana. Muutenkin on mielestäni kummaa, että iltabileitä ja loungea yritetään samankaltaistaa keskenään samanlaisella tarjonnalla. DesuLounge on kuitenkin syntynyt iltabileiden rinnalle, jotta ihmiset, jotka haluavat tanssimisen sijaan keskittyä keskustelemaan, saavat omanlaistaan ohjelmaa. Kerta näille keskustelunhaluisille ihmisille on jo olemassa oma pienoistapahtuma missä harjoittaa puhumista, niin miksei iltabileitä vaan pidettäisi bilehileille suunniteltuna paikkana, jossa ihmiset saisivat jorata enemmän kuin kaksi tuntia (mikä on muuten ihan liian vähän). Ajatus teemapukeutumisestakin on vaikea, etenkin kauempaa saapuville conikansalaisille (mukaan lukien itseni).
Mutta lauantaina nähdään, että miten iltabileet sujuvat ja kannattaako bilevastaavan vaihtaa alaa.
Olen puhunut.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!