Desucon 2016 iltabilesuunnitelmista

Kirjoittanut
DHawk

Terve taas! Kesän Desu on tulossa, ja järjestäjät ovat saaneet nakkipakettinsa jaettua. Olen @Movestache tai @DHawku riippuen olenko lavalla vai sen vieressä, ja olen uusi (vanha?) iltabilevastaavanne!

Olen ensimmäistä kertaa yksin iltabilevastaavan asemassa. Jännittävää. Siinä missä aikaisempina vuosina olen hoidellut muun muuassa AV-vastaavan, teknikon, iltabileiden tekniikkavastaavan tai DJ:n rooleja, pääsen tällä kertaa kertomaan teille mitä bileissä tapahtuu.

Iltabibikset saavat Desuconin osa-alueista kaikista vaihtelevinta palautetta. Desun K-18-ikärajojen myötä iltabileisiin on muodostunut uusi haaste: Ne paikat, joissa iltabileiden pitäminen on aiemmin onnistunut, käyvät yhtäkkiä hyvin ahtaaksi kun potentiaalinen kohderyhmä on noin tuhannen täysikäisen sijaan 3000. Tämä pakottaa joko funtsimaan uusia asioita tai ottamaan askeleen taaksepäin ja tarkastelemaan vanhoja. Tällä kertaa tehtiin molempia, ja pitkällisen mietinnän tuloksena päädyttiin seuraavaan ratkaisuun.

Perjantai: DesuLounge Metsähallissa – Sunset* edition

DesuLounge on perjantai-illoille asettunut tapahtuma jossa ihmiset pääsevät tutustumaan toisiinsa animujazzin soidessa. Koska Metsähalliin kootaan esiintymislava, niin miksipä emme nauttisi loungeilusta ja auringonlaskusta* Vesijärvelle siellä mistä kesä parhaiten näkyy?

Metsähallin järven puoleisen lasiseinän viereen tehdään terassi, joten myös ulkoilmassa chillailu onnistuu. Vaihtoehtona korkeampien paikkojen ystäville on Metsähallin parvelle toteutettava taivasbaari.

Kaikennäköiset otukset tervetulleita. Kuva: Niew Photography

Lauantai: Iltabileet Metsähallissa – Summer edition

Oletko aina halunnut sekä ihailla Metsähallin auringonlaskua* Vesijärvelle että bailata auringonnousuun? Teemme sen mahdolliseksi. Kesän iltabileiden paikaksi on valittu Sibeliustalon Metsähalli noin 1500 ihmisen vetoisuudellaan. Tämä on noin tuplasti enemmän kuin Lahden isoimmat yökerhotilat. Iltabileet tulevat alkamaan hieman myöhemmin kuin aikaisemmat yksityistilaisuusbileet joita on järjestetty baareissa, jotta saadaan ohjelmat suoritettua rauhassa loppuun (myöhäisillan ohjelmia lukuunottamatta). Myös tiettyjä äänieristyksellisiä toimenpiteitä tullaan tekemään ohjelmatilojen käytön jatkamiseksi myös bileiden aikana.

Metsähalli on Desuconin keskeinen mesta, ja bileiden tuominen takaisin sinne aikaisempien Desucon Frostbitejen malliin auttaa sekä huutavaan tilaongelmaan että iltabileiden sijaintihaasteisiin. Toivotamme siis koko kävijäkunnan tervetulleeksi ja otamme lauantai-iltana Metsähallin haltuun!

Edellisen kerran Metsähallissa biletettiin Desucon Frostbitessä 2014. Kuva: Mikael Peltomaa

FAQ

Tuleeko Metsähallista nyt baari?

Ei kokonaisuudessaan. Infosta ei edelleenkään saa skumppaa, vaan anniskelupisteet sijoitetaan alustavan suunnitelman mukaan terassille, Lastuun ja parvelle. Juomien kanssa älköön tanssilattialle lähdettäkö. Järjestyksenvalvojia tuodaan paikalle tavallista enemmän pitämään teistä huolta.

Onko tarjolla hiljaista tilaa? Luukutetaanko musaa täysillä molemmat illat?

Perjantain DesuLoungen äänenvoimakkuus pyritään nostamaan vain hieman Metsähallin hälyn päälle, jolloin erikoisempia toimenpiteitä ei tarvita. Lauantain bileiden äänentaso sen sijaan nousee korkeammalle. Tämän vuoksi pyrimme tekemään äänieristäviä ratkaisuja ohjelmasaleihin ja takaamaan jonkin verran hiljaista tilaa konferenssihuoneeseen niille joita ei bileet niin paljoa kiinnosta. Ravintola Lastun ja terassin äänenvoimakkuudet pysynevät bileidenkin aikana kohtuullisina, mutta Metsähallissa musan voimakkuus voi tilan koon takia nousta. Infotiskille pyritään takaamaan suuret määrät korvatulppia.

Desucon on keskikesällä. Aurinko laskee vasta kymmenen jälkeen. Aiotteko folioida Metsähallin lasiseinät?

Emme aio! Antaa auringonlaskun* tehdä tehtävänsä (muistinko sanoa että Vesijärven auringonlasku* on aika tykin näköinen?) ja bileiden valosuunnittelu hieman ulkoilmafestareiden tyyliin, jossa huikeimmat valoshowt tapahtuvat auringonlaskun* jälkeen.

En tykkää bilettää. Menkää pois.

Tätä mielipidettä olemme kunnioittaneet viimeiset pari vuotta. Siinä ajassa Desucon on jälleen muuttunut ja iltabileet ovat kehittyneet enemmän tapahtuman teeman ympärille. Tämän takia haluamme taas tuoda paraatipaikalle sen, mitä yhteisön sisäinen juhliminen voi tarkoittaa.

 

Kunhan kesä koittaa, määritellään taas iltabileet uusiksi. Stay tuned! Idiksiä/kysymyksiä/kommentaaria voi tuttuun tapaan heittää alle, Twitteriin tai osoitteeseen bibikset@desucon.fi.

*) Desucon varaa oikeuden muutoksiin auringonlaskun visuaalista ilmettä koskien mahdollisen Desusään takia.

Kommentit

Lamppa
Tää on musta paras mahdollinen paikka pitää iltabileitä. Toivottavasti tulee aivan tykki ilta, eikä desusää haittaa fiiliksiä jos se paikalle sattuu!
jeskko / jv
Ei skumppaa infosta? ;______;
maisaac
6/5!!!!
Linedwell Rainrix
Kunhan katotte ettei tule virheitä kuten frostissa alkoholin kanssa.
Ei todellakaan tee mieli kattoa humalaisten örveltämistä ja pelleilyä ja varsinkaan jos ohjelmavastaaja valehtelee pitääkseen frendinsä paikan päällä.
T:2015 Frostbitessä banaani humalaiset jotka oli selvästi humalassa, järkkärit ei tehnyt mitään ja kun kaveri meni valittaan, ohjelmavastaava tuli valheteleen ettei ollu heidän banaani vaikka lattialla näkyy selvä jälki heistä sinne minne banaani lensi.

Örveltäminen ei vaan kuulu coneihin, varsinkaan kun on kyse suomalaisten juomisesta.
Anonyymi
Tässä se taas nähdään, ihan samaa ketä on hallituksessa, lopputulos on aina samaa! Päättäjät ajattelevat vain omia etujaan. Ja mitä enemmän rahaa säästyy, sitä enemmän viinaa on kaatajaisissa. Joten ainoa syy järjestää iltabileet Metsähallissa on, ettei tarvitsisi maksaa vuokria iltabilepaikasta. Conikansa kyykkyyn, lippuhinnat ylös, palvelut alas ja enemmän viinaa päättäjille!
Antti "Ana" Myyrä
Nyt kyllä kiinnostaisi! Olemme nimittäin miettineet Lahtea läpi jotakuinkin katu kadulta ja paikka paikalta, että mihin Desuconin kokoinen iltabilekansa mahtuisi. Ajoin on onnistuttu tilojen puolesta paremmin, ajoin huonommin kuten Frostbitessa hiukan tungosta aiheuttaneet bileet osoittivat. Mikäli vain mieleen tulee, niin erittäin mielellämme kuulisimme mihin olisi bileet parempi sijoittaa niin että mahtuvat ja olisi sopiva.

Näin conin taloudesta vastaavana voin kyllä paljastaa että Metsähalli on meille iltabilepaikkana reippaasti mitään keskustan baaria kalliimpi. Bileet kun tarvitsevat niin lamppuja, kaiuttimia kuin lavaakin. Senkin osalta se parempi baari, jonka ilmeisesti tiedät, olisi paikkana kiintoisampi. Mutta kuten tietänet, Desuconia ei järjestetä voiton tavoittelemiseksi, vaan mahdollisimman hienon conin tekemiseksi kävijöilleen. Yhdistyspohjalta tehtynä tapahtumana se on itseasiassa koko homman edellytys. Tämän vuoksi satsaamme mieluusti astetta laadukkaampiin bileisiin.

Kävijät voivat kyllä mennä puolestani kyykkyyn ja ylös. Nimittäin iltabileissä tanssilattialla! Muunkinlaista tanssia suvaitsemme oikein mielellämme.
aironslug
Kuulostaa huipulta ! toivottavasti kaikki onnistuu hyvin ja saadaan parhaat iltikset tähän mennessä. C:
Anonyymi
Metsähalli on paras paikka iltabileille.
Anonyymi
Onhan se varmaan niille jotka iltabileisiin haluavat osallistua. Kivat sitten niille joita iltabileet eivät kiinnosta.
redfoxxy
Hyvältä kuulostaa! Sitten toivotaan, ettei kukaan päätä kännipäissään lähteä uinnille, kai kaikenkarvaiset järkkärit pitää siitä huolen?
Saako infosta korvatulppia? Frostissa vuonna ?? hajosi korvat
Ainiin, Toivottavasti photoshootteihin jää tilaa, jos niitä joku haluaa diskovalojen loisteessa ottaa ~ kai ylemmät kerrokset(mistä pääsee pääsalin parville jne) pyritään pitämään ei-humalaisten örvellyspaikkana?
Anonyymi
Jesss!!!! Hienoa, että olette kuunnelleet palautetta! Näistä tulee mielettömät, maltan tuskin odottaa! Hyvä iltabilevastaava!!!
Padass
Iltabileet = ääntä melua, hauskanpitoa alkoholia
bileet ei ole yhtäkuin raittiiden hiljainen henkevä keskustelurinki.
Sitä voi harjoittaa päivällä ja missä vaan.
jos ei menevämpi meno miellytä niin ei ole pakko sinne iltapileisiin jäädä. ei se ohjelma päivälläkään ole 100% kokoajan sitä mitä juuri sinä haluat.
Pilperi
Ongelmana on lähinnä se että iltabileet on ainakin tähän mennessä (iirc aina) alkanu ennen viimeisten ohjelmien loppumista, mikä tarkoittaa sitä että iltabileisiin _on_ "pakko jäädä" jos vikat ohjelmat kiinnostaa.

Olen myös vähän skeptinen sen suhteen miten hyvin Metsähallin äänellinen eristäminen conin muista tiloista käytännössä onnistuu. Aina voi lupailla että musiikkia soitetaan ihan vain sellaisella hiljaisella volyymilla, mutta usein näissä sitten kuitenkin käy niin että volyyminupit liukuvat illan mittaan ihan itsestään sinne nk. bilelukemiin...
Tomi "DHawk" Sjöblom
Tilojen äänieristyksestä iltabileiden ajaksi on keskusteltu Sibeliustalon tuottajan ja tekniikan kanssa. Tämä todennäköisesti edellyttää Puusepän verstaan osalta käytännön järjestelyjä (toisen oven käyttö myöhäisillan ohjelmille) ja mekaanista äänieristystä Metsähallin puoleiselta osalta. Tarkoitus ei ole himmailla metsähallissa musan voimakkuuden suhteen illan edetessä vaan enemmänkin järjestellä asiat niin, että ohjelmasalit ja ihmiset kykenevät diilaamaan sen kanssa.

Meitsi on alunperin ollut siirtämässä bileitä Metsähallista pois Frostbite 2015:ssa muun muuassa näiden seikkojen vuoksi, mutta tähän mennessä kaikki vaihtoehtoiset järjestelyt ovat tuottaneet enemmän tai vähemmän kompromisseja. Olen siis tuskallisen tietoinen siitä, mihin kaikkeen Metsähallissa järjestettävät iltabileet vaikuttavat - sen takia niihin pyritään suhtautumaan sillä vakavuudella että iltabileiden takaisin tuominen ei toista kyseisiä ongelmia samassa magnitudissa.
Idle
Kreisikesä? KREISIKESÄ!
osuHenkkah
Innolla odotetaan! :3
Anonyymi
Ah! Frostissa oli inhottava siirtyä pois sibeliustalolta paikkaan ö, jossa oli todella ahdasta ja alakerta täynnä "normaaleja" ihmisiä jotka tölläsivät nenänvarttaan pitkin muutamaa hassua conittajaa.
Anonyymi
tulen ensimmäistä kertaa, enkä tiedä kuinka tämä meininki toimii niin heräsi kysymyksii.
saako costplay puvussa tulla iltabileisiin? vai onko vain normi vaatetus sallittu.
onko juomat ostettava käteisellä vai käykö kortti?
Tomi "DHawk" Sjöblom
Moi ja tervetuloa!

Cossit ovat erittäin ok iltabileissä, mutta pidetään ne isommat propit narikassa ainakin jos matka käy tanssilattialle. Desucon ei ota vastuuta joratessa rupsahtaneesta asusta.

Suosittelen lämpimästi käteisen varaamista mukaan juomaostoksia varten, vaikka kortitkin toki toimivat. Korttimaksu lisää asioinnin kestoa tiskillä noin kaksinkertaisesti korttipäätteiden vuoksi, ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, on iltabileissä useampi janoinen jonottaja ruuhkatunteina. Teethän sekä itsellesi että muille palveluksen ja varaat käteistä matkaan!
Anonyymi
Kuinkas esim. DesuLoungen istumapaikkajärjestelyt hoituvat? Tuleeko Metsähallissa olemaan tuoleja/sohvia/pöytiä joiden ympärillä voi viettää iltaa? Aikaisempina vuosina sekä DesuLoungessa että iltabileissä on ollut istumapaikoista pulaa. Onhan toki niin ettei kaikille sitten millään riitä paikkoja, mutta olisi hienoa jos istumapaikkoja kuitenkin olisi. Muuten suunnitelmat kuulostavat lupaavilta, odotan innolla kumpaakin iltaa! :)

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!