Kuutinmetsästyksestä

Kirjoittanut
floundz

Terve kaikille!

Minun nimeni on Juho ”floundz” Mäkinen. Toimin nyt kolmatta toimintakautta Desuconin työvoimavastaavana. Jos olet viime vuosina hakenut meille kuutiksi (Desuconissa vapaaehtoisia kutsutaan kuuteiksi), niin olet todennäköisesti saanut minun näpyttelemiäni sähköposteja. Blogin puolella minusta ei ole aiemmin kuulunut. Nyt kuitenkin innostuin kirjoittamaan työvoimahausta ja kuutiksi pääsemisestä.

@ 2015 Mikael PeltomaaFrostbite 2015 -kuuttivuosikerta © Mikael Peltomaa

Minun näkökulmastani meillä on positiivinen ongelma. Desuconiin hakee työvoimaksi enemmän henkilöitä kuin voimme ottaa kuuteiksi. Frostbiteen haki töihin noin 300 henkilöä, joista valittiin arviolta 180. Tämä varmistaa meille innokkaan ja pätevän työvoiman, mikä on mahtavaa! Hakijoiden näkökulmasta tilanne on varmasti päinvastainen. Jotkut ovat hakeneet toistuvasti pääsemättä mukaan. Sen täytyy olla turhauttavaa, koska valintakriteerit eivät ole yleisesti tiedossa, eikä hylätystä hakemuksesta saa palautetta.

Tahdonkin nyt kertoa yleisesti niistä kriteereistä, joiden pohjalta työvoimavalintoja tehdään. Toivon tämän auttavan hakemuksien tekemisessä tuleviin tapahtumiin. Näiden kriteerien täyttäminen ei takaa valituksi tulemista, mutta varmasti edistää sitä.

Seuraavat asiat erityisesti kiinnittävät huomioni:

  • Tyhjät kohdat hakemuksessa – Tyhjä hakemus ei vakuuta ketään. Saamme yllättävän paljon hakemuksia, joihin on listattu ainoastaan työkokemus tai vapaamuotoinen hakemus. Pahimmillaan ei kumpaakaan.
  • Hakemuksen oikeakielisyys – Kirjoita hakemus selvällä kielellä. Runsas määrä virheitä viestii huolimattomuudesta. Arvioinnin kohteena ei kuitenkaan ole lukukongruenssin tai possessiivisuffiksin hallinta. Kyse on enemmän kokonaisista lauseista ja yhdyssanoista.
  • Itsestään kertominen – Miksi juuri sinut tulisi valita? Meillä kaikilla on hyviä puolia, jotka kannattaa nostaa esiin. Olkoon se säihkyvä hymy, sosiaaliset taidot tai uskomaton persoona. Korosta itseäsi rohkeasti!
  • Työkokemus – Mitä kaikkea olet tehnyt? Työkokemukseen ei kannata listata ainoastaan vapaaehtoistyökokemustasi eri tapahtumissa. Voit kertoa laajemmin myös harrastuksistasi, palkkatöistä tai jopa mahdollisista luottamustehtävistä.

Jos et näihin asioihin huomiota kiinnittämällä tule valituksi, älä kuitenkaan lannistu, vaan hae uskaliaasti myös tuleviin tapahtumiin. Minä luen kaikki saapuneet hakemukset. Joka tapahtumassa valitsen pienen määrän meille uusia hakijoita kuuteiksi. Näin annamme tapahtumana mahdollisuuden useammille näyttää taitonsa. Tämän kautta myös uudistamme toimintaamme, ja varmistamme parhaan mahdollisen työvoiman jatkossakin. Valitettavasti tämä tarkoittaa, että joudumme ajoittain jättämään kokeneitakin kuutteja rannalle.

Tarjolla on joskus vähän erikoisempiakin työtehtäviä. © Mira Strengell

Kommentit

Anonyymi
Onko hakijoille jo ilmoitettu, että pääsivätkö he vänkäreiksi vaiko eivät?
Teppo "Isperia" Suominen
Hei,

Sekä hylkäys- että hyväksyntämailien olisi pitänyt tulla viime viikolla.

Terveisin,
Teppo 'Isperia' Suominen
Pääjärjestäjä, Desucon
Anonyymi
Menee kyllä maku vankärihakemuksista kun homma alkaa muistuttamaan liikaa oikeaa työnhakua.

Kaamea vaiva ja hylsy tulee kuitenkin.
floundz
Hei,

Kuuttihakemuksen kirjoittaminen useita kertoja tulematta valituksi on varmasti turhauttavaa. Minuakin harmittaa, ettemme voi ottaa mukaan kaikkia niitä mahtavia tyyppejä, jotka meille hakevat. En tahdo haun muuttuvan oikean työhaun kaltaiseksi - inhoan itsekin työhakemuksien tekemistä - vaan pysyvän hyvänmielen toimintana. Miten sinä muuttaisit hakua, jotta se olisi myös sinusta sellaista?

Juho 'floundz' Mäkinen
Työvoimavastaava, Desucon
Anonyymi
Saako vänkäriksi pyrkivä nyt viimeinkin oikeuden heitää ärsytävät tai asianomaamatomat kävijät pihalle?
Anonyymi
Vain jv saa heittää porukkaa pihalle - ja sekin painavasta syystä. Ärsyttävyys ei ole yksi niistä.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!