Luukku 15: Talven cosplaytuomaristo

Kirjoittanut
riko

Vielä ehtii tehdä loppuvuoden puristukset cosplayn osalta, tai sitten vain ottaa chillisti ja nauttia joulun ajasta ilman ompelukoneen hurinaa! Uusivuosihan on myös tunnetusti hyvä tekosyy valvoa läpi koko yön, cosplayta tehden tietenkin. Hyvä jos ilotulituksilta tulee ompelukonetta ja kuumailmapuhallinta kuulemaan. Vuoden loppuherkuksi on säästetty Frostbiten cosplaytuomaristo, johon pääset tutustumaan lähemmin alta!

European cosplay gatheringin tuomaristo koostuu tutuista sekä vähän vähemmän tutusta cosplayaajista! Tuomarimme ovat valmiina Frostbiten kovaakin kovempiin cosplay-kilpailuihin, oletko sinä?

 


Kuva: Captainimaginary photography

Elina / FB: Elina Cosplay  / Instagram: @elinacosplay / Tumblr: elinacosplay.tumblr.com

Siis moi, olen Elina/Rimppu, reilut 12 vuotta cosplay-kokemusta kartuttanut vanha kurppa. Käväisin kesällä ECG-finaalissa nappaamassa Maijun kanssa hopeaa ryhmäsarjasta, mikä on aivan kiistatta hienoin saavutukseni tämän harrastuksen parissa. Aiemmin olen käynyt saman Maijun kanssa myös WCS-finaalissa vuonna 2012 ja edustanut Suomea ECC:ssä vuonna 2014.

Tykkään pelata Tetristä, katsoa TV-sarjoja oman elämänsä supersankareista (Samurai Flamenco ftw) ja laittaa esineitä koirani pään päälle.

Pukuja tehdessäni pyrin kiinnittämään huomiota reffinmukaisiin mittasuhteisiin niin paljon kuin mahdollista, ja pohtimaan, miten kaikkia taiteen sääntöjä uhmaavilla ratkaisuilla on mahdollista muuttaa älyttömät hahmodesignit oikeiksi toimiviksi puvuiksi.

Olen täysin häpeilemätön skitti-intoilija ja arvostan huolella valmisteltuja cosplay-esityksiä todella paljon. Ei ole väliä, mitä tyylilajia esitys edustaa; jos se on suunniteltu ja treenattu hyvin, on aika varmaa, että tirautan muutaman onnenkyyneleen.

Viime vuoden ECG-karsinnat olivat huiman hienoa seurattavaa, joten odotan jo Frostia ja karsintoja kuin joulua konsanaan!

 

Kuva: Sacha Nielsen / Zarsu.dk - Cosplay & Photography

Hei tyypit!

Olen Emilia, mutta tutummin AG, ja tuomaroin Frostbitessa ECG karsintoja. Arkena olen digitaalisen viestinnän opiskelija ja aktiivinen valokuvaaja. Vapaa-ajalla luen Osamu Tezukan tuotantoa, katson Haikyuu!!:ta ja pelaan Mass Effect -trilogiaa ja Left 4 Deadia. The Last Guardian on myös onnistunut saamaan täydellisen huomioni.

ECG-karsinnan ja finaalin lisäksi olen kilpaillut vain muutamia kertoja ja ennen ECG-karsintoja oli ehtinyt kulua useampia vuosia viimeisimmästä yksilökisastani. Silloin sijoituin kolmanneksi vuoden 2010 Euro Cosplay Championship -karsinnoissa. Ihan kylmiltään ECG karsintoihin en kuitenkaan lähtenyt, koska osallistuin Essi Hautalan (tuttavallisemmin Biitin) kanssa ensimmäisiin cosplayn SM-kisoihin.

Pukua tehdessäni vietän paljon aikaa kaavoituksen parissa, ja rakenteet ovat minulle puvun teossa tärkeitä. Muutenkin suunnittelen kauan esimerkiksi materiaalivalintoja ja työtapoja. Olen saattanut periä hieman insinöörimäistä suhtautumista pukujen tekoon vanhemmiltani. Peruukkien muotoiluun, käsinompeluun ja resiinin valamiseen voisin myös kuluttaa kaiken ajan maailmasta.

Viime vuonna suunnittelin näihin aikoihin kalenterin kanssa sitä, miten vuorokaudessa saadaan tunnit riittämään treenaamiseen, puvun tekoon ja muuhun elämään. Toivon siis kaikille kisaajille pikkaisen pidempiä minuutteja vuorokauteen, tsemppiä pukujen tekoon ja paljon onnea kisaan! Hyvin te vedätte!

 


Kuva: AG Cosplay & Photography 

Maiju / Majo - FB: facebook.com/MajoCosplay Tumblr: http://majocosplay.tumblr.com

Heimoi, olen Maiju / Majo, ja olen harrastanut cosplayta reilut 13 vuotta. ECG on yksi kisa, johon olin jo pitkään toivonut Suomen pääsevän mukaan, ja tänä vuonna onnistuttiinkin nappaamaan finaalissa ryhmäsarjan kakkossija Elinan kanssa. Ennen ECG:tä olen käynyt edustamassa Suomea Eurocosplay-finaalissa 2010 sekä Elinan kanssa WCS-finaalissa 2012.

Rakastan yli kaiken proppeja suunnittelusta valmistamiseen, ja voisin hioa asioita ikuisesti. Kiinnitän propeissa huomiota erityisesti materiaalien tuntuun, pintakäsittelyyn, maalausjälkeen ja proppien reffinmukaisuuteen. Kankaanpainanta ja värjäys ovat myös tulleet jännän tutuiksi, ja puvun yleisilmeen lisäksi tykkään syynätä yksityiskohtia. Esityksissä arvostan selkeyttä, omaperäisyyttä ja hahmoon eläytymistä.

Puvunteon lisäksi tykkään pelata pelejä Mass Effectistä Borderlandsiin ja Heroes of The Stormiin, syödä, nukkua ja halailla lapinkoiraani.

Odotan Suomen seuraavia ECG-karsintoja älyttömästi. Toivon kaikille karsintaan osallistuville hyvää kisaa ja täysiä yöunia ennen kisapäivää - vetäkää lavalla täysillä ja muistakaa nukkua ja syödä!

 

Kongiku from Muramasa: The demon blade - photographer: Polly Cosplay Photography

Hello! 
My name is Tenkou Cosplay and I started cosplaying 2012. 
 
Merits: Competed in the Swedish national cosplay championship 2015, the first one broadcasted on national television, and was also a part of the winning performance in the NCC 2015 next to the lovely Cat. This autumn me and my parter Tellychan was also selected to be the Swedish representatives for the World Cosplay Summit in 2017. 
 
Speciality: Educated makeup artist in both beauty and theatre makeup. Ongoing education within prosthetics and wig making. Outside of that also a background of sewing for the last 15 years and love to acknowledge details. I will be looking into how the cosplayer has chosen to interpret their character with their makeup and choice of materials as well as the overall image.
 
Favourite anime or game: Well, I play a lot more games at the moment than I watch anime. Everything from Vanillaware is to die for: Oboro Muramasa, Odins Sphere or Dragons Crown. As for anime I'm still stuck with some of the classics like Evangelion and Puella magi Madoka magica. Those are still some of the strongest animes I've watched so far. 
 
The thing I love most about cosplay is the freedom to express yourself with your craft and to be able to create things otherwise impossible. Looking so much forward to the competition and to meet all of you lovely cosplayers. So excited to see everyone in action! 
 

Kuva; Kizzy
 
Hei, maailma! Olen Iris Rönkkö ja olen tallannut cosplayn karuja katuja vuodesta 2003. Olen uittanut itseni useammassa liemessä, aina kansainvälisestä kisaamisesta ja cosplayvastaavuudesta akateemisen maailman pyörteisiin asti.
 

Edustin Suomea World Cosplay Summitissa vuonna 2009 ja vuodesta 2013 alkaen olen toiminut WCS:n Suomen organisoijana, eli pitänyt huolen että joukkue pääsee turvallisesti maailmalle. Samasta vuodesta alkaen olen myös ollut Nordic Cosplay Championshipin järjestäjäkomitean suomalainen edustaja ja toiminut NCC-joukkueen kisamatkalla järjestäjänä. Olin myös Traconin cosplayvastaava vuosina 2011-2014 ja 2016. Näiden lisäksi olen toiminut vuoden 2015 alusta alkaen Cosvision ry:ssä cosplaykonsulttina ja taiteellisena johtajana. Lisäksi tutkin suomalaista cosplayharrastusta maisterintutkielmassani ja toivon saavani tutkimukselleni jatkoa tulevaisuudessa.

Vaikka muut cosplayhörhöilyt vievätkin aikaa ja voimia, pukujen tekeminen on kuitenkin edelleen kuvioissa, hieman kepeämmin. Olen valmistunut myös vaatetusompelijaksi ja rakastan edelleen kaavoittamista ja mahdottomien tekemistä mahdolliseksi; vielä joskus teen sen mekon, jossa on ylös päin osoittavat röyhelöt... Tuomarina rakastan kaavoitusratkaisujen ja pukujen yleisilmeen syynäämistä, sillä huoliteltu ulkoasu ja istuvuus antavat sen viimeisen silauksen hienolle kokonaisuudelle!

Vapaa-ajallani olen opettaja ja neuloja.

Suomi rävähti tähän ECG-skeneen täysillä ja uskon että kakkosvuonna karsinnoissa on vähintäänkin yhtä tykkiä tavaraa kuin viimeksi!

 

Seuraavaksi meillä on yksilökilpailun tuomaristo esittäytymässä!

 
 
Hei olen jesmo, harrastanut cosplayta noin vuodesta 2008. Väliin on mahtunut monenlaista kisaamista joista viimeisimpänä Suomen edustaminen Japanin World Cosplay Summitissa viime kesänä. Osaamisestani löytyy mm. vaatesuunnittelun ja taideteollisen muotoilun opintoja sekä monenlaisia harrastuksen kautta hankittuja taitoja. Arvostan hyviä materiaalivalintoja ja laadukkaita yksityiskohtia, ja ilahdun erityisesti hyvin istuvista puvuista. Tuomarointi on aina yhtä jännittävää ja kaikken eniten odotan että pääsen kuulemaan kertomuksia pukujen valmistumisesta. Frostbitessa nähdään!

 

Kuva; Mikael Peltomaa
 
Hei kaikille!
Olen Helena "Hellu" Alajärvi ja harrastanut cosplayta 9.vuotta. Cosseja on tuona aikana tullut rakenneltua erilaisia laidasta laitaan ja jokainen niistä on tehty jostakin itselle rakkaasta hahmosta. Kisaamassa olen ollut useissa tapahtumissa ja edustanut Suomea SM-tittelin myötä vuoden 2016 Nordic Cosplay Championship- finaaleissa sekä Cosplay World Masters -kilpailussa.. Puvuissa tykkään keskittyä eritoten kokonaisuuten unohtamatta kuitenkaan pienempiä yksityiskohtia. 
 
Tsemppiä kaikille kisaan! ^^
 

Hei, olen Linda “Rindalin” Seppälä ja toimin 2016 Suomen coneissa pyörineen Valitsen sinut! -musikaalin puvustuksen ja lavastuksen pääsuunnittelijana ja tiimivastaavana. Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2009 asti ja tuomarina olenkin ollut jo useammin kuin tuomaroitavana. Koulutukseltani olen vaatetusompelija ja muotisuunnittelija. Cosplay-puvuissa kiinnitän eniten huomiota työnjälkeen, mittasuhteisiin, materiaalivalintoihin, väreihin ja hahmouskollisuuteen. Innovatiiviset ja erikoiset rakenneratkaisut ovat todella kiehtovia ja tuppaan aina jäämään keskustelemaan näistä muiden cossaajien kanssa.

Älkää antako kylmän talvisään olla esteenä, vaan laittakaa huikeimmat cosplaynne päälle ja ei kuin kisaamaan!


Viimeisenä muttei vähäisimpänä photoshoot-kilpailun tuomaristo!

 
Hei olen jesmo, myös nimellä Merry All-Nighter ja olen mukana tuomaroimassa photoshootkisaa. Itse katson kuvissa ensimmäisenä valon ja varjon käyttö, sommittelua ja kuvan teknistä tasoa. Myös tunnelma on erityisen tärkeä. Shoottikisat tuntuvat kehittyvän suurin harppauksin, ja odotan jännityksellä ja innolla millaisia kuvia pääsemme näkemään.
 
 


Kuvaajana jesmo ja mallina Aleatha

 
 
Moikka! Olen Aada ja tuomaroin Frostbiten photoshootkilpailua. Internetin syövereistä minut tavoittaa Aleatha-nimen takaa. Cosplaykuvissa suurinta silmäkarkkia itselleni ovat kuvat, jotka imaisevat mukaan tarinaansa. Odotan innoissani kisakuvien näkemistä ja toivon niiden herättävän paljon vahvoja tunteita!
 
IG; Aleathans
 

Aleathan kuvaussatoa
 
 
Kuva: Mikael Peltomaa facebook.com/ElderxPhotography

Hei!

Olen Emilia tai tuttujen kesken AG ja toimin Frostbiten photoshoot-kisan tuomarina.

Suomalaiset photoshoot-kisat ovat olleet kovatasoisia, joten varmasti myös Frostbitessa tuomaristo pääsee keskustelemaan kisaan osallistuvien kuvien pienimmistäkin yksityiskohdista ennen kuin voittaja on selvillä. Odotan innolla kisaajien kuvien näkemistä.


Kuvassa Maiju Härkönen MajoCosplay

Mutta entä jouluisa sankarimme?

Tämä on ovi. Ovi vie roskahuoneeseen ja varastoon, johon Teppo on hiipinyt nukkumaan. Harmillisesti ovi on mennyt myös lukkoon, eikä Teppo pääse oven takaa enää tänään pois, sillä Sibeliustalo on tyhjillään. Teppo viettää yönsä varastossa.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!