Luukku 19: Animesalihaaste

Kirjoittanut
niidel

Joulutarinamme sankarin punoessa katalia juoniaan annamme puheenvuoron Desuconin ex-pääjärjestäjä Jussi 'niidel' Karille, joka on pääjärjestäjyyden päätyttyä viettänyt aikaansa.. noh, salilla. Alla Jussi perustelee miksi siellä olisi hyvä käydä muidenkin!

Juttuhan on nyt niin, että useat animehahmot ovat fysiikaltaan täysin mahdottomia. Enkä nyt puhu siitä iänikuisesta “yhyy naishahmoilla liian isot tissit ja miehillä valtavat lihakset”-ongelmasta. Päinvastoin ongelma on se, että animehahmoilla ei jotain Dragon Balleja lukuunottamatta ole lihaksia juuri ollenkaan, vaikka nämä heiluttelevat kolmimetrisiä miekkoja tai ohjastavat kerrostalon korkuisia taistelurobotteja. Tai syövät paljon kakkua. Kyllä, lihakset helpottavat myös kakunsyöntiä.

Sama juttu animeharrastajien ja muiden nörttääjien kanssa. Kuinka monta kertaa olet havahtunut siihen, että anime-allnighterin jälkeen päätä särkee ja joka paikkaa kolottaa? Tai menikö niska jumiin cosplayta tehdessä tai Love Live! -ympyröitä hakatessa? Onko conia kiva viettää hotellihuoneessa levätessä, kun kaikkialle sattuu? Tässä pieni ammattilaiskärki: mitä heikommat lihakset, sitä helpommin ne menevät jumiin ja sitä helpommin pääset nauttimaan päänsärystä ja muista tuskista. Toisaalta mitä paremmassa kunnossa olet fyysisesti, sitä paremmin jaksat.

Hyvästä fyysisestä kunnosta olisi siis hyötyä niin animehahmolle kuin -harrastajallekin.

Ehkä isäsi rakastaisi sinua, jos et olisi niin kynis

Näitä taustoja vasten onkin kummallista, miten vähän animehahmot ja -harrastajat panostavat kuntoiluun. Animehahmojen kohdalla kyse on tietysti siitä, mihin sarjan tekijät haluavat panostaa: miksi tuhlata animaatioruutuja penkkipunnerruksiin ja kyykkyihin, kun rasenganin harjoittelu vesiputouksen alla näyttää paljon siistimmältä. Harrastajien kohdalla ongelma on toinen. Olen kuullut useiden animekekejen puhuvan, miten he tahtoisivat aloittaa esimerkiksi saliharrastuksen, mutta eivät uskalla, kun ovat niin rapakunnossa.

Onneksi Desucon tuntee vastuunsa harrastajia kohtaan. Alkuun pääsee nimittäin ihan jo kotikonstein: useimmat perusliikkeet ovat toteutettavissa ihan kehonpainolla tai niillä varusteilla, mitä kotoa löytyy. Jokaisella animenörtillähän on reppu. Kun repun täyttää mangalla, siihen saa helposti muutaman kilon lisäpainoa...

Suosittelenkin kaikille harrastajille vähintään seuraavaa treeniohjelmaa. Kuvalliset ohjeet löytyvät linkkien takaa.


Etunojapunnerrus 

Mene mahallesi makaamaan. Aseta kädet noin hartianlevyiseen asentoon. Pidä selkä suorana ja työnnä vartalo ylös käsien varassa. Jos on liian raskasta, voit pitää polvet maassa. Tee niin monta toistoa kuin pystyt. Pidä minuutin tauko ja toista sama. Pidä taas tauko ja toista sama.

Kyykky

Seiso jalat noin hartianlevyisessä haara-asennossa. Pidä kantapäät maassa ja laskeudu alas, niin että reitesi ovat samansuuntaisesti lattian kanssa. Nouse ylös. Jos tasapainon kanssa on ongelmia, pidä kädet suorina edessä. Tee jälleen kolme sarjaa, joiden välissä pienet tauot. Jos homma on liian helppoa, laita reppu selkään - mitä enemmän mangaa kyydissä, sitä tehokkaampaa!

Maastaveto

Seiso jalat noin hartianlevyisessä haara-asennossa (kuulostaako jo tutulta?). Aseta mangantäytteinen reppu eteesi, mahdollisimman lähelle itseäsi. Laskeudu kyykkyyn, ota repusta kiinni ja nouse takaisin pystyyn seisomaan, pitäen kädet alhaalla. Pidä selkä mahdollisimman suorana koko suorituksen ajan! Tee kolme sarjaa.

Pystypunnerrus

Seiso jalat… tiedät jo. Nosta reppu rinnallesi ja nosta se siitä suoraan ylös. Laske reppu alas rinnalle. Toista sama. Toista niin monta kertaa, ettet jaksa enää - pidä pieni tauko ja toista. Tee kolme sarjaa.

 

Tässä on oleelliset perusteet, joilla jokainen nörtti näyttää ennen pitkää Buzzwolelta. Jos pokemonitkin pystyvät siihen, mikset sinä pystyisi?

Usko minuun, joka uskoo sinuun ..Joka uskot Pokémoniin!

 

Muista - lihakset ovat tie kovempaan ja intensiivisempään nörttäykseen. Muista myös, että isommat lihakset polttavat enemmän kaloreita. Mitä isommat lihakset, sitä enemmän kakkua pystyt syömään!

Hyvää ja lihaksikasta joulua itse kullekin!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!