Luukku 3: Katsomislistalle Kawamoton sarjoja

Kirjoittanut
Hoothoot

Desucon Frostbiten tämänkertainen kunniavieras Toshihiro Kawamoto on osallistunut pitkällä urallaan monien animesarjojen tekemiseen - niin animaattorina, hahmosuunnittelijana kuin muissakin tehtävissä. Kawamotolla on Desucon Frostbitessä useampia ohjelmanumeroita ja jotta kävijämme osaisivat valmistautua näihin ohjelmiin mahdollisimman hyvin, tässä joulukalenterin luukussa on katsomissuosituksia.

Kawamoton kenties lännessä tunnetuin sarja on legendaariseen maineeseen noussut Cowboy Bepop, johon Kawamoto on osallistunut hahmosuunnittelun ja animaatio-ohjaajan toimissa. Cowboy Bepopia ei kuitenkaan tarvitse esitellä, se kun tuntuu kuuluvan jo yleissivistykseen. Cowboy Bepop ei ole se anime, josta nyt puhutaan, mutta Kawamoton teoslistalta löytyy seuraavat sarjat, joita haluaisin suositella lämpimästi kaikille.  Näistä sarjoista voi löytää vielä joulukalenterianimensa: Jakso piirrettyjä päivässä pitää mielen virkeänä ja antaa hyvän pohjan kunniavierasohjelmaa varten. Uhkarohkeampi, runsaalla vapaa-ajalla varustettu henkilö voi ottaa haasteen: Yksi Kawamoton sarja päivässä, maali jouluaattona. Melkein 50 sarjan listassa on valinnan varaa!

Gosick

Fiktiiviseen Eurooppaan 1900-luvun alussa sijoittuvaan draamaihmissuhdemysteerisarjaan Kawamoto teki hahmosuunnittelun ja lopputulos on onnistunut. Light Noveliin perustuvan animen hahmot ovat piirteiltään pehmoisia ja päähenkilöneito Victorique on ajoittaisten raivareidensa takana mukava ja uskollinen tyttö. Gosickia katsoessa kannattaa huomioida, että sarja vaihtaa sävyään alkujaksojen jälkeen, mutta muutos on oikeastaan parempaan suuntaan, koska yksittäiset mysteerit ovat animessa kuin animessa aika tylsää seurattavaa. Lisäplussan sarjan saa yhden hahmon tötteröhiuksista, joiden ylläpitämisen kuvaaminen ansaitsisi ainakin yhden oman jakson - tai kokonaisen sarjan.

Towa no Quon

Towa no Quon

Kuuden osan elokuvasarjana ilmestynyt tulevaisuusseikkailu Towa no Quon lainailee teemojaan 1970-luvun skifisarjoista ja tuo mieleen Keiko Takemiyan (joka on myös BL:n äiti) Terra E... -sarjan. Hahmosuunnittelijana Kawamoto ottaa sarjan hengen huomioon: päähenkilö Quon muistuttaa 70-luvun hahmoja suurine hiuksineen ja sentaivaikutteineen, mutta sarjan muut hahmot ovat modernimpia. Towa no Quonia suosittelen katsojalle, joka ei ole vielä saanut tarpeekseen ihmiskunnan ja uuden ihmislajin välisistä taisteluista ja muillekin, jotka nauttivat skifianimesta.

Jyu-oh-Sei

Jyu-oh-Sei on noitaminA-ohjelmapaikan ensimmäisiä sarjoja ja myös yksi vähiten tunnetuista. Kawamoto osallistui sarjaan animaattorina, joten tarkempaa vaikutusta sarjan ulkoasulle on vaikea sanoa. Itsessään sarja on kuitenkin kiinnostava ja siinä näkyy paljon sellaisia vaikutteita, jotka tulivat noitaminA-sarjoihin vasta myöhemmin, ehkä Guilty Crownin myötä vuonna 2011. Lisäbonus: Jyu-oh-Sein mangaversio luokitellaan ilmestymislehtensä perusteella shoujouksi, mutta jos joku pystyy osoittamaan tästä animesta mitään shoujo-sarjoihin tyypillisesti liitettäviä juttuja, tarjoan Desucon Frostbitessä Desucon-merkin. Tai kaksi. Nykäise hihasta.

Boku no Hero Academia

Supersankarisarja Boku no Hero Academia on Studio Bonesin uusimpia tuotoksia ja Kawamoton vastuulla on ollut sarjan OP-animaation animaatio. Tänä vuonna ensimmäisen kauden päättänyt sarja seurasi eliittisupersankarikoulun aloittaneita nuoria ja tarjosi katsojalle vauhdikasta menoa (Yuuki Hayashin taustamusiikeilla höystettynä) ja toinen tuotantokausi on tulossa piakkoin. Ehkä Kawamotolta voisi Desucon Frostbitessä kysyä, miten kakkoskauden valmistelu edistyy?

Golden Boy

Golden Boy

Vähän vanhempaan Kawamoton tuotantoon kuuluu pikkutuhma komediasarja Golden Boy, jonka hahmosuunnittelusta ja animaatio-ohjauksesta Kawamoto oli vastuussa. En tunne animaatioalaa tarpeeksi hyvin, jotta osaisin sanoa arvelujani varmaksi, mutta jo Golden Boyssa näkyy Kawamoton nykyinen hahmosuunnittelutyyli, joka on ilmeikästä ja naishahmojen osalta jopa vallan kurvikasta (sama kurvikkuus ja realistisuus näkyy myös myöhemmässä Michiko to Hachinissa ja ehkä inspiraationa myös Space Dandyssä - molempia sarjoja suosittelen myös!). Golden Boyta aloitellessaan katsojan kannattaa valmistautua siihen, että päähenkilö Kintaro rikkoo kaikkia soveliaisuussääntöjä.

Tunnetummista Kawamoton sarjoista kannattaa kurkata vielä ainakin Ouran High School Host Clubiin, jossa Kawamoton animaatio yhdistyy Bisco Hatorin alkuperäisideaa ja armoitetun animeohaaja Takuya Igarashin ohjaukseen, Wolf's Rainiin, jossa Kawamoton hahmosuunnittelu näyttää ja tuntuu 2000-luvun alun tyyliseltä eikä nykyisen pehmeänpyöreältä ja jos aikaa jää, Kawamoton useisiin UC Gundam-ajan OVA- ja elokuvasarjoihin. Viimeistä kannattaa kokeilla vasta sitten, kun aikaa oikeasti on paljon!

Löytyikö listalta jotain kiinnostavaa? Jos ei, kannattaa kurkata läpi Kawamoton AniDB-profiili, josta löytyy myös sellaisia sarjoja, joita My Animelist tai Wikipedia eivät listaa.

 

 

Kommentit

Anonyymi
Gosick oli erityisen hyvä saavutus adaptaationa siihen nähden, että lightnovel oli lightnovellien tasollakin sen verran yläastetason proosaa, että kun yritti animen (joka siis oli oikeasti hyvä) kahlata sitä niin ei vaan pystynyt edes ekaa kirjaa (amazonin arvostelut jo hieman varoittelivat kyllä).

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!