Alpakka - kansanvallan vahtikameli vai pörröinen valloittaja?

Kirjoittanut
Ana

Suomeen on saatu uusi poliittinen eläin! Suomen mediassa on viikon sisään puhuttu enemmän alpakoista kuin varmaan ikinä suomalaisen tiedonvälityksen historiassa tätä ennen. Ajatus natseja vastustavasta kamelieläimestä on toki huvittava, varsinkin coneissa joissa alpakoita on totuttu näkemään vähemmän elävinä ja enemmän pehmoisina jo vuosikausia.

Alpakka tarkistamassa lippuja viime kesän DesuconissaAlpakka tarkisti kävijöiden lippuja viime kesän Desuconissa. (Kuva: Mikael Peltomaa)

Alpakoiden ilmaantumisen tarkka ajankohta on mysteeri, mutta niitä alkoi näkemään coneissa nelisen vuotta sitten. Alkuun pehmoiset kamelit olivat parin kävijän mukana ja ostettu muualta, mutta melko pian myös myyjät ryntäsivät paikkaamaan pörröistä kysyntää ja nykyisin oma alpakka tai nykyisen kaveri on hankittavissa minkä tahansa hyvinvarustellun conin myyntisalista. 

Alpakoiden lisäksi tarjolla on usein myös muitakin otuksiaAlpakoiden lisäksi myyntisalista löytyy usein myös muuta söpöä (Kuva: Jessica Mennander) 

Myös alpakoiden alkuperä on hämärän peitossa. Yhdysvalloissa trendin on arveltu alkaneen niin peleistä kuin Vocaloideistakin, mutta on hankalaa sanoa saiko alpakoiden suosio aikaan ko. viittaukset vai toisinpäin. Klassinen muna vai kana -ongelma, siis. Joka tapauksessa alpakat ovat viihtyneet keskuudessamme jo sen verran että niiden voi sanoa tulleen jäädäkseen.

Mitä alpakat sitten tahtovat ja miksi ne ovat täällä? Moni omistaja voi naiivisti ajatella uuden söpöläisensä kaipaavan ainoastaan haleja ja läheisyyttä, mutta motiivit voivat olla monisyisemmät. Vallanhalun ollessa usein motivaattorina voisi perustellusti epäillä että alpakat tähtäävät natseja vastustamalla itse valtaan. Ja vieläpä globaalisti!

Alpakka voi omaksua myös ihmishahmonMyös Yhdysvalloissa alpakat ovat osallistuneet poliittiseen toimintaan.

Alpakoiden ja niiden pehmoisten vastakappaleiden toimintaa voi siis pitää vähintäänkin epäilyttävänä. Desucon suositteleekin, että seuraavan kerran coniin lähtiessäsi otat alpakkasi mukaan! Näin pystyt vahtimaan niiden tekosia ja vähennät alpakoiden mahdollisuuksia tehdä vallankumousta sillä aikaa kun olet itse conittamassa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kuten conikävijä, myös alpakka on vaarassa langeta esim. iltabileiden tai Desuloungen houkutuksille, kohtalokkain seurauksin.

Joskus menee alpakaltakin biletys yliIhan aina ei pysy alpakallakaan juhlinta hansk..töppösissä.

Alpakkaista joulunodotusta kaikille ja nähdään tammikuussa Frostbitessä! Muistathan myös että vaikka alpakkasi ei tarvitse coniin lippua, oma tiketti kannattaa hankkia pikimmiten Desukaupasta.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!