Cosplaysiipien havinaa Desuconin historiassa

Kirjoittanut
riko

Cosplaykisoja on mahtunut Desuconin historiaan huisin paljon, ja niin myös voittajia! Desuconeissa on nähty cosplaynäytöstä, esityskisaa, hall cosplayta ja kolmea erillaista arvokisan karsintaa. Tänään tarkkaillaan ja muistellaan tarkemmin, mitä kaikkea onkaan cosplaykisoihin ja voittajiin mahtunut!

 

2009

Ensimmäisessä Desuconissa nähtiin cosplaynäytös, jossa halukkaat pääsivät esittelemään pukujaan lavalle ilman muita paineita tai sitoumuksia lähteä edustamaan Suomea. Kuvia voit päästä fiilistelemään kuvat.anikista!


Kuvaajana Jussi Sorjonen

 

2010

Nähtiin Suomen ja Desuconin ensimmäiset EuroCosplay Championshipin karsinnat. Taso oli ensimmäisenä vuotena jo aivan huikea ja voittajaksi selviytyi Maiju 'majo' Härkönen Balthier puvullaan Final Fantasy XII pelistä. EuroCosplay-karsinnan lisäksi lavalla nähtiin cosplaynäytös

   
Kuvaajana Ville Huovila

 

2011

Seuraava vuosi ja seuraavat kilpailut. ECC-karsinnat olivat tulleet jäädäkseen ja Aki Rauhala lähti edustamaan Suomea Lontooseen voittaessaan upealla Scout puvulla Granado Espanada pelistä. Lavalla nähtiin myös pienimuotoista cosplaynäytöstä.


Kuvaajana Tomi Väisänen

 

 

2012

Frostbite järjestettiin ensimmäistä kertaa cosplaykisaa unohtamatta. Sibeliustalon lavalla nähtiin Hall Cosplay-kilpailu kahtena! Kategorioina olivat tekniikkasarja, johon valittiin teknisesti vaativampia pukuja sekä Frosti-chanin suosikit.

Tekniikkasarja, kuvaajana Tomi Väisänen
Tekniikkasarja kuvattuna Tomi Väisäsen toimesta


Frosti-chanin suosikit, kuvaajana Tomi Väisänen

 

Desuconissa kesällä nähtiin ECC-karsinnat sekä Hall Cosplay-kilpailu. Voittajana maaliin tuli Maria 'Ilona' (Parviainen) Huovinen Sheryl Nome puvussaan, joka lähetettiin sateiseen Lontooseen Suomen edustajana!

 

2013

Vuoden avasi taas Frostbite, jossa lavalla nähtiin edelliseltä vuodelta tutut tekniikkasarja ja Frosti-chanin suosikit Hall Cosplayn muodossa!


Frosti-chanin suosikit, jonka voittajan valittiin yleisöäänestyksellä viikonlopun aikana.


Tekniikkasarjan voitti Origami Cyclone.

 

Kesällä nähtiin kolme erillaista kilpailua EuroCosplay-karsinta, Hall cosplay sekä esityskilpailu. EuroCosplay-karsinnan voitti Maija Melanen yksityiskohtaisella Amira Halgal puvullaan, jolla sai myös ECC finaaleissa palkinnon käsityöstään!


Kuvaajana Tomi Väisänen


Hall Cosplay kilpailijat Konsta Väänäsen kuvaamana


Esityskisan voittajat, kuvaajana Konsta Väänänen

 

2014

 

Desucon Frostbitessa nähtiin ensimmäistä kertaa Nordic Cosplay Championship-karsinta sekä Hall Cosplay! NCC-karsinnan voitti Päivi Asikainen, joka lähetettiin Ruotsiin Suomen tiimin kanssa kisaamaan. Päivi sijoittui finaaleissa ensimmäiselle sijalle Jack puvullaan Beyblade: Metal Masters puvullaan!


Kuvaajana Tapio Matikainen


Hall Cosplayn voittajat kuvannut Juha Immonen

 

Kesällä nähtiin eeppisyyttä viidennen EuroCosplay-karsinnan, Hall Cosplayn sekä esityskilpailun muodossa! Elina Rimpiläinen voitti ECC-karsinnan Yurick hahmolla The Last Story pelistä ja siten lähti edustamaan Suomen kunniaa syksyiseen Lontooseen.


Mira Strengellin kuvaamat esityskisaajat


Hall Cosplayn voittajat, kuvaajana Tapio Matikainen

 

2015

 

Talvisessa Lahdessa nähtiin esitykisa sekä kaksi erilaista Hall Cosplay-kisaa, perinteinen ja Urobuchi versio! Esityskisassa oli huimia ja vauhdikkaita esityksiä sekä huomattavan paljon kisaajia. Hall cosplayn Urobuchi versiossa oli yleisöäänestys viikonlopun aikana.


Esityskisaajia kuvannut Tapio Matikainen


Urobuchi sarja Hall cosplayssa. Kuvannut Tapio Matikainen


Hall cosplay-kilpailun kisaajia kuvannut Tapio Matikainen

 

 

Desuconissa kesällä nähtiin jo tutuksi ja turvalliseksi muodostuneet EuroCosplay-karsinta ja Hall cosplay. Mira Rauhala voitti karsinnat upealla Female Dekan puvullaan R.O.H.A.N. Onlinesta ja mainiolla esityksellään, josta pääsi näyttämään taitonsa finaaleihin Lontooseen.


Kuvaajana Tapio Matikainen


Hall Cosplay kilpailijat tallentanut Tapio Matikainen

 

2016

 

Uusi vuosi ja uudet kujeet cosplayn puolella! Frostbitessa nähtiin ensimmäiset laatuaan European Cosplay Gatheringin karsinnat ja Hall cosplay. ECG-karsinnoissa yksilöistä voittajaksi selvisi Emilia 'AG' Lahtinen Esmeralda puvullaan ja ryhmäsarjasta Maiju 'majo' Härkönen sekä Elina Rimpiläinen Dragon Age puvuillaan. Ensimmäinen ECG finaalimatka oli Suomelle voittoisa, Maijun ja Elinan sijoittuessa toisiksi ryhmäkategoriassa!

 


Kuvaajana Mikael Peltomaa

 

 


Kuvaajana H. Taino

 


Hall Cosplay kisaajat kuvannut Tapio Matikainen

 

Kesällä lavan täytti EuroCosplay-karsinta sekä Hall Cosplay, jotka vetivät pääsalin ääriään myöten täyteen! EuroCosplayn finaaleihin lähetettiin Meri 'umiyo' Laitinen Suomen edustajaksi kauniilla puvullaan Atelier Shallie; Alchemist of the Dusk Sea pelistä. Hall Cosplayssa nähtiin myös upeita ja näyttäviä pukuja.


Kuvaajana H. Taino

 


Kuvaajana Tapio Matikainen

 

2017

 

Talven puremassa Sibeliustalolla oli taas lava täynnä uskomattomia pukuja ja esityksiä European Cosplay Gatheringin-karsinnan, yksilökilpailun sekä ensimmäisen Desuconissa järjestettävän photoshoot-kilpailun muodossa. Karsinnan voitti yksilö puolella Maija Melanen Bellatrix Lestrangena Harry Potterista, ryhmänä Pauliina 'Aselea' Nihtilä sekä Mira 'Elzy' Hovi Chrom ja Robin puvuillaan Fire Emblem:Awakeningistä. Suomella oli voittoisa Pariisin matka finaaleissa Maijan sijoittuessa ensimäille sijalle yksilösarjassa ja Aselean sekä Elzyn saadessa suuria kiitoksia uskomattomista puvuistaan!

Yksilökilpailu oli rajattu Suomea jo edustaneilta cosplayaajilta pois mahdollisesti aloitteleville madaltaen kynnystä, siitä huolimatta kisassa oli aivan uskomattomia pukuja ja kisaajia!


Kuvaajana Tytti Levänen

 


Yksilökilpailun voittanut top 3

 


Photoshoot-kilpailun voittanut kuva. Kuvaajana Mikael 'Elderx' Peltomaa ja mallina Helena 'Hellu' Alajärvi

 

Kesällä Desuconissa nähtiin taas EuroCosplay-karsinta, Hall Cosplay sekä Photoshoot-kilpailu! EuroCosplay-karsinnan voitti Jenni 'Merry All-Nighter' Suominen säkenöivällä Roxie Hart puvullaan, jolla voitti myös finaaleissa ensimmäisen sijan! Hall Cosplay teki paluun talven jälkeen Desuconin kävijöiden joukosta valituiden pukujen mukana.


Kuvannut Sami Räbinä

 


Hall Cosplayn voittajat kuvannut Jessica Mennander

Photoshoot-kilpailun voitti kauniilla kuvallaan Jennina 'alexandriel' Pitkälä, mallinaan Jenni 'Merry All-Nighter' Suominen

 

Tässäpä oli nopea katsaus Desuconin cosplaykisoihin, monenlaista kisaa on mahtunut näinä vuosina pääsalin lavalla ja varmasti monenlaista tulee olemaan. Mikään kisa ei ole varmastikkaan tule pysymään poissa Desuconista, vaan kisat vaihtuvat aina yleisön toiveiden ja cosplayvastaavien mukana. Toivottavasti tulemme näkemään yhtä uskomattomia pukuja ja esityksiä jatkossa, ehkä jopa uusien kisamallien mukana! Toivottavasti muitakin puraisi cosplay kärpänen ja nyt onkin oiva aika työstää tulevia pukuja ensi vuodelle. 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!