Luukku 10 - AMV-tuomarit ja muuta mukavaa

Kirjoittanut
chikasole

Perjantaisessa adventtiluukussa paneudutaan hieman AMV-tuomareihin ja muuhun ekstraan.
Annan estradin pitemmittä puheitta tuomareilleni:

MämmiKunniaan:

Internetissä tottelen nimeä MämmiKunniaan/AnimeWatcherZoro/PeliHeebot. Olen harrastanut AMV-editointia yli 10 vuotta, kisaamisen aloitin vuonna 2007. Ensimmäiseen kisaan osallistuin neljällä videolla, mutta nykyään tahti on hidastunut yhteen AMV:hen vuodessa.

Oma tyylini keskittyy pitkälti huulisynkkaamiseen sekä tarinankerrontaan, joten sitä etsin myös muiden videoista. Mutta älkää tehkö sitä liian hyvin, muuten saatan tulla mustasukkaiseksi.
Olen ensimmäistä kertaa AMV-tuomarina, joten olettehan helliä. Odotan mielenkiinnolla millaisia videoita kisaan tulee, ja toivotan kaikille osallistujille onnea! You can do it!

Paras AMV: Liian monta hyvää
Parasta just nyt: Nintendo Switch ;D

Shanna:

Heips 

Nimeni on Jaana ja netissä mut tunnetaan paremmin nimellä Shanna. Olen lähes kymmenen vuotta animea/mangaa harrastanut taikatyttö, joka löytää aina aikaa animen katseluun jopa hektisen abivuotensa keskellä. Mitä AMV:hin tulee niin pidän itseäni intohimoisena sekä
ahkerana katsojana, kun tässä vuosien varrella on tullut nähtyä päälle kolminumeroinen määrä eri AMV:itä. Nykyään rakastankin etenkin melankolisia videoita, joissa koskettava tarinankerronta ja visuaalinen onnistuminen saa herkän mieleni vaikuttuneeksi.
Tuomaristossa toiminkin yleisön välikätenä, arvostellessa katsojan näkökulmana.

Paras AMV: Still Here – HaruAMV

Tulevaa Frostia odottaessa parasta just nyt on lämpimän peiton alla odottelu Precuren parissa, sipsiä mussuttaen ja teetä hörppien. Odotan innolla pääseväni tuomaroimaan teoksianne ensimmäistä kertaa ja toivottavasti nähdäänkin Desucon Frostbitessa!

Xenji:


Nimeni on Xenji ja toimin nyt toisen kerran tuomarina Desucon-tapahtumassa. Aloitin AMV:iden editoimisen vuonna 2013 tehden niitä hyvin epäaktiivisesti, ja suurin osa projekteistani oli vain omaksi ilokseni. Vuonna 2014 tyhmä idea ja kavereiden kannustus sai kipinän kokeilemaan kisaamista ensimmäisen kerran. Palkintoja onkin vain kaksi niinkuin on videoitakin: Paras huumori (Yukicon 2014) sekä 1. sija yhteistyönä tehdyllä videolla (Hypecon 2017). Tuomarina katson videoita enemmän katsojan näkökulmasta. Hyvä AMV erottuu muista uudella, kekseliäällä idealla sekä toteutuksella. Pidän videoista, jotka herättävät minussa tunteita, sisältävät hyvän rytmityksen ja ovat virkistäviä teoksia.

Paras AMV: Butterfly Effect – xLapini, erottuva ja erilainen konsepti.
Musiikki on mukaansatempaava ja rytmitys 5/5.
Parasta just nyt: Villasukat, kupillinen teetä, kissan kehräys ja Persona 5.

Toivotan paljon onnea kaikille kisaajille!


Sawnah:

Hei!

Olen Sawnah ja olen yksi Desucon Frostbite 2018 AMV-kilpailun tuomareista. Olen editoinut erilaisia
musiikkivideoita 2006 vuodesta asti ja kisaillut jonkin verran netissä sekä coneissa (Suomessa ja muualla). Tätä en ole usein sanonut, mutta ihan ensimmäinen musiikkivideoni oli South Park jaksoihin (koneellani ei ihan oikeasti ollut mitään muuta). Tein myös monia slideshow tyylisia videoita. GMV:t tulivat jutuksi vasta hieman myöhemmin, kuitenkin vielä Windows Movie Maker aikoina.

Nykyään käytän Sony Vegasia ja editoin enimmäkseen AMV:ita. Koen erikoistuneeni huulisynkan hiomiseen ja rakastan huumorivideoiden editoimista. Näitä asioita arvostan myös muiden videoissa ylitse muiden, mutta rakastan myös draamaisia ja romanttisia videoita, joissa on selkeä tarinankerronta. Kiinnitän tuomaroidessa huomiota myös lähdemateriaalin laatuun ja tekniseen osaamiseen.

Paras AMV: Just Funkin’ Dandy – Shin AMV

Tämä oli uskomattoman vaikeaa, valita vain yksi lempi AMV. Käytin tähän liikaa aikaa ja käytyäni useat suosikit läpi päädyin tähän videoon. Top 5 listalle pääsi Shinin lisäksi Kosmit, Vivifx, Cross/fade ja Ileia. Just Funkin’ Dandyssa on hauska idea ja viimeistelty omaperäinen toteutus. Katsoin videon tätä kirjoittaessa todella monta kertaa, enkä itse löydä siitä kuin yhden ainoan ”virheen”. Se määrä asioita, mitä tässä videossa yhtä aikaa tapahtuu on vaikuttavaa. Hiottu huulisynkka, virheettömät maskaukset, illuusio sarjakuvalehden lukemisesta, editoija on kiinnittänyt huomiota niin moneen asiaan ja pitänyt huolen, että jokainen millisekuntti videossa on viimeisen päälle. Lähdemateriaali ja kappale tukevat toisiaan, editoija ottaa kappaleen täysin haltuunsa ja huomioi jokaisen elementin. Tämä video sekä editoija ovat yksinkertaisesti täysin omalla taitotasollaan ja tämän vuoksi valitsin sen suosikkivideokseni.

Parasta just nyt:
No Game No Life, kaikki hienot uudet AMV:t, kaikki tätä tekstiä lukevat ja joululoma!


Desucon Frostbiten AMV-kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa yhteistyössä AMV.fi:n kanssa. AMV.fi myös uudisti ulkoasuaan, joten käykää tsekkaamassa uudet sivut!

Lopuksi vielä AMV-vastaavan suosituksia uudelle vuodelle:
Crystalline – xGeminii
Our Last Promise – MagicflierRawr
Troll of Hearts – Shin AMV
Expectation – CandyDomination
Treasure – xXFlowaSanXx

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!