Desu/C ja PJ-vaalit!

Kirjoittanut
Renbrandt

Desu/C:

Desuconin oma tulevaisuusseminaari on täällä taas! Lauantaina 20.7. kokoonnumme Villa Sarfviikkiin (Sarfvikinpolku 12, 02450 Kirkkonummi) miettimään yhdessä miten Desuconista voisi kehittää vieläkin paremman.

Aamupäivä menee viihtyisästi erilaisten workshoppien parissa, jotka ovat avoimet kaikille Desuconin toiminnasta kiinnostuneille. Workshoppien aiheet tarkentuvat vielä lähempänä tapahtumaa.

Iltapäivästä käymme yhdistyksen vuosikokouksen, jossa valitaan yhdistykselle uusi puheenjohtaja sekä hallitus. Kokous on tarkoitettu vain KcS ry:n jäsenille.

Loppuilta on varattu saunomiselle, verkostoitumiselle, sosialisoinnille ja uimiselle. Paikan päällä on uima-allas ja kävelymatkan päässä vesistöä.

Alustavana karkeana aikatauluna voidaankin pitää tälläistä:

12:00 Saapuminen ja ilmoittautuminen

12:30 Tervetuliaissanat ja avauspuheenvuoro

13:00 Workshopit 1

14:30 Workshopit 2

16:00 Luova tauko

17:00 KcS ry:n vuosikokous

02:00 Tila tyhjänä


Mukaan tapahtumaan kannattaa varata pyyhe, uikkarit, juomista ja evästä. Yhdistys tarjoaa jonkinmoista naposteltavaa, mutta varsinainen ruokailu tapahtuu omakustanteisesti. Viime vuosien tapaan paikalta lähtee yhteisiä pizzatilauksia sopivasti ns. ruokatauolle.

Ilmottautuminen Desu/C:hen tapahtuu desucon.fi -sivuston profiilin kautta yhdistyksen jäsenille hintaan 0€ ja muille sivuston kaupassa hintaan 10€. Tämän hetkisen jäsen-statuksen näet desuprofiilistasi. Mikäli haluat yhdistyksen jäseneksi, suosittelen lukemaan tämän postauksen loppuun. 

PJ-vaalit:


Jonkin verran vuosien saatossa minulta on kyselty, että mitä se pääjärjestäjä käytännössä tekee, joten tässä nyt kuvausta hommasta minun näkökulmasta.


Desuconilla perinteisesti yhdistyksen puheenjohtaja on myös tapahtuman (ainoa) pääjärjestäjä. Kaikki conit eivät toimi tällä samalla kaavalla, jolloin pääjärjestäjä(t) ja puheenjohtaja voivat olla täysin eri henkilöitä. Jaottelen tässä tekstissä näiden eri roolien vastuita ja velvollisuuksia.

Puheenjohtaja:
- Toimii yhdistyksen puheenjohtajana ja vetää yhdistyksen hallitusta.
Käytännössä toimii yhteyshenkilönä, kutsuu ja vetää hallituksen kokoukset jne.

- Huolehtii yhdistyksen vuosikokousten kutsuista, järjestelyistä ja materiaaleista.
Käytännössä siis päättää päivämäärät, huolehtii että tilat varataan, koostaa vaadittavat materiaalit yhdessä hallituksen kanssa, lähettää kokouskutsut jne.

Pääjärjestäjä:
- Toimii vastaavien esimiehenä
Käytännössä johtaa ihmisiä, kuuntelee, innostaa, aktivoi, käy kehityskeskusteluja, reagoi henkilökemioihin ja mahdollisiin ongelmiin jne.

- Toimii tapahtuman kasvoina
Käytännössä esiintyy esimerkiksi avajaisissa & päättäjäisissä, juontaa DesuTalksia, on median haastateltavana, tervehtii tapahtuman kunniavieraat tapahtumaan jne. Näissä on paljon asioita mitä voi myös halutessaan delegoida, sillä mikään näistä ei ole pakollisesti PJ:n vastuulla.

- On vastuussa siitä, että tapahtuma toteutuu
Käytännössä vetää show'ta ja varmistaa, että asiat tapahtuvat aikataulussa, auttaa ongelmien kanssa, ideoi ja pallottelee, määrittää mihin suuntaan tapahtuma menee, sammuttaa “tulipaloja”, tekee linjanvetoja, sopii ja allekirjoittaa tilasopimukset, potkii asioita eteenpäin, valikoi uudet vastaavat, vetää vastaavakokouksia, keskustelee vastaavakanavalla jne.

Ja kuten sanoin, tämä on vain minun kokemukseni toiminnasta. Toki jokainen pääjärjestäjä voi jalkauttaa omia toimintamalleja ja vetää tapahtumaa omalla tavallaan. Tavoitteenahan on lähinnä se, että saadaan tuotettua huikeita tapahtumia hyvällä porukalla ja hyvällä fiiliksellä.


Nyt etsimme Desuconille uutta puheenjohtajaa! Olisiko sinusta siihen?

Laita vapaamuotoinen hakemuksesi meille osoitteeseen kcs@desucon.fi 10.7. klo. 23:59 mennessä. Lähetämme kokouskutsun mukana jokaiselle jäsenellemme ajoissa saapuneet hakemukset. Näin äänestäjät pääsevät tutustumaan paremmin ehdokkaisiin jo ennen vaalipäivää. Toki kisaan voi hypätä mukaan myös vasta vuosikokouksessa!

Niin ja jos haluat liittyä yhdistyksemme jäseneksi, se tapahtuu näillä ohjeilla: https://desucon.fi/kcs/jaseneksi/

Vaalit käydään yhdistyksen vuosikokouksessa, Desu/C:ssä (Villa Sarfvik) lauantaina 20.7. 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!