Kesän Desuconin cosplaykisat

Kirjoittanut
Anakichi

Kesään on vielä hetki aikaa, mutta cosplaykisojen saralla alkaa jo tapahtua! Esittelyssä kesän 2022 Desuconin cosplaykilpailut!

Hall cosplay-kisa

Tuttu ja turvallinen Hall cosplay-kisa palaa taas kesän Desuconiin! Kisaan ei ole mahdollista ilmoittautua ennakkoon, vaan osallistujia etsitään metsähallista kisapäivän alkupuolella. Tämä kisa on mainio tapa tutustua cosplay-kisaamisen maailmaan matalalla kynnyksellä, eli kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan, jos cosplay-agenttimme sinut nappaa! Kisaan valittavien pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehtyjä, lähdemaarajoitusta ei ole. Hahmon on oltava julkaistusta lähteestä, omia designeja tai hahmoja ei sallita.

Craftsmanship-kisa

Toisena kilpailuna nähdään uudenlainen kisa, jossa kilpailijat pääsevät esittelemään kädentaitojaan! Craftsmanship-kisa on nimensä mukaisesti yksityiskohtaisten ja pikkutarkkojen tekijöiden kisa, jossa kiinnitetään erityishuomiota puvun yksityiskohtiin ja niiden toteutukseen. Jos koet pienten yksityiskohtien viilaamisen ja puvun hienosäätämisen olevan sinun juttusi, tähän kisaan kannattaa ehdottomasti osallistua! Kisaan valittavien pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehtyjä, lähdemaarajoitusta ei ole. Hahmon on oltava julkaistusta lähteestä, omia designeja tai hahmoja ei sallita.

Craftmanship-kisan ilmoittautuminen alkaa maanantaina 27.12.2021 kello 18:00. Ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeella, joka julkaistaan ilmoittautumisen alkamisen yhteydessä. Varauduthan lisäämään referenssikuvakollaasin kisapuvustasi! Ilmoittautumisaika on 27.12.2021 - 9.1.2022.

Cosplay Central Crown championships

Cosplay Central Crown championships-kisa on uusi kansainvälinen kisa, jonka voittaja pääsee edustamaan Suomea finaaliin Lontooseen Lokakuussa 2022. Uuden ja erilaisen lähestymistavan kisaan tuo se, että siihen on mahdollista osallistua joko lähdeuskollisella ("accuracy") ja mahdollisimman tarkkaan alkuperäistä designiä jäljittelevällä asulla, TAI omalla tulkinnalla olemassaolevasta hahmosta ("design"). Puvun lisäksi kilpailijat valmistelevat lyhyen 1-2 minuutin esityksen, joka nähdään pääsalin lavalla. Kilpailun säännöt ja tuomarointikriteerit löytyvät kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä linkistä.

Cosplay Central Crown championships -kilpailun ilmoittautuminen alkaa maanantaina 27.12.2021 kello 18:00. Ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeella, joka julkaistaan ilmoittautumisen alkamisen yhteydessä. Varauduthan lisäämään referenssikuvakollaasin kisapuvustasi! Ilmoittautumisaika on 27.12.2021 - 9.1.2022.

 

ECG-voittajat, Desucon Frostbite 2020. Kuva: Jenni Suominen

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!