Desucon etsii uutta pääsalivastaavaa!

Kirjoittanut
thanos

Desuconilla haussa uusi pääsalivastaava kesälle 2023!

Mikä ihmeen pääsalivastaava?

Desuconeissa kaikki isoimmat ohjelmat tapahtuvat Sibeliustalon pääsalissa (mm. avajaiset ja päättäjäiset, kunniavierasohjelma, cosplay-kisat, AMV). Pääsali-tiimin vastuualueena on tarjota yhtäaikaisesti mahdollisimman hyvät puitteet ohjelmien esittämiselle sekä kävijöille erinomaisia ohjelmaelämyksiä. Pääsali-tiimi koostuu monenlaisesta eri osa-alueesta ja osaajasta: on valojen & spottien kanssa operoivia henkilöitä, lavansivun tekniikka, jonka vastuulla ohjelmien aikana näytettävä audio, kuva ja video; stage manager, videotallennus ja ohjaus, sekä itse pääsalivastaava.

Tarvitsenko erikoisosaamista?

Ymmärrys ohjelma-tuotantoon liittyvästä kalustosta sekä niiden operointiin käytettävistä eri ohjelmistoista on toki eduksi, mutta ei missään nimessä välttämätöntä. Useimpiin näistä riittää utelias ja uskalias luonne yhdistettynä osaavamman kaverin apuun ja opastukseen! Toivommekin, että pääsisit seuraamaan pääsalin toimintaa jo Desucon Frostbitessa 2023 nykyisen vastaavan ja pääsalitiimin johdolla, niin puikkoihin hyppääminen kesällä olisi mahdollisimman helppoa!

Mitä tehtävänkuva pitää sisällään?

Vaikka varsinainen tekeminen keskittyykin monilta osin itse tapahtumaviikonloppuun, kuuluu tähänkin osa-alueeseen valmistelevia toimenpiteitä ennen conia, jotka ovat vastaavan vastuulla. Tehtäviin kuuluu kerätä yhteen kaikki pääsalissa tapahtuva ohjelma, huolehtia ohjelman aikatauluttamisesta (huomioiden harjoitukset ja tauotukset), katsottava tekniikkatarpeet ja huolehdittava että ne joko löytyvät jo valmiiksi tai tilata ne mitä tarvitaan, kerätä sopiva tiimi itselleen tapahtumaan, luoda tiimille tapahtuman ajaksi työvuorot ja toki seurata kirsikkana kakun päällä että tämä tapahtuu yhteistyössä muun vastaavaporukan kanssa ja vielä inhimmillisellä budjetilla!

Pääsali-tiimi tekee yhteistyötä useiden muiden tapahtuman osa-alueiden kanssa ja tehtävä vaatiikin sekä hyviä kommunikointitaitoja, tiettyä pitkäpinnaisuutta - kaikki asiat mitä oma osa-alue vaatisi, ei välttämättä etene oman ajatuksen mukaisessa aikataulussa - sekä valmiutta kompromissiratkaisujen tekemiseen! Tämän lisäksi Sibeliustalon oma henkilökunta operoi ja työskentelee pääsalissa läpi tapahtumaviikonlopun, joten kaikista isoimmat ja hankalimmat työt voidaan jättää (onneksi) ammattilaisille!

Pääsalivastaavuus pitää sisällään tavalliset vastaavaedut ja pääset tietysti aitiopaikalta ottamaan osaa Desucon-tapahtumien tekemiseen. Työmäärällisesti vastaavuus ei kuormita kovinkaan montaa tuntia ennen varsinaista tapahtumaa, mutta suunnittelutyötä on syytä tehdä läpi tapahtumaa edeltävien kuukausien aikana kun ohjelmat, esitykset ja kunniavieraskäytännöt tarkentuvat ja varmistuvat. Tapahtumaviikonloppujen aikana tekemistä sitten riittääkin!

Mikäli kiinnostus yhtään heräsi, voit olla yhteydessä sähköpostilla ()!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!