Työvoimahaku käynnissä 28.2. asti

Kirjoittanut
Japsu


Desuconin tekevät noin 200 vapaaehtoista. Vuoden 2016 Desucon Frostbiten työvoima, vastaavat ja toinen kunniavieraista Mikael Peltomaan ottamassa valokuvassa.

Kesän 2016 Desuconin työvoimahaku on alkanut ja jatkuu sunnuntaihin 28. helmikuuta kello 23:59 asti. Ilmoitamme valinnoista viimeistään 6. maaliskuuta, ja osallistuminen tulee vahvistaa erikseen ohjeistettavalla tavalla viimeistään 13. maaliskuuta.

Lue lisää vapaaehtoistyöstä Desuconissa
Hae työvoimaan Kompassissa

Kommentit

Anonyymi
millons toi kesän kunniavieras paljastetaan :/
Santtu "Japsu" Pajukanta
Hei Anonyymi!

Haluaisimme tietysti julkistaa kunniavieraan juuri silloin, kun kävijöidemme huomio ja kiinnostus ovat korkeimmillaan, eli edellisen tapahtumamme päättyessä. Jos tämä ei ole mahdollista, seuraavaksi paras ajankohta on mahdollisimman aikaisin.

Valitettavasti kunniavierasjulkistusten ajankohtaan liittyy paljon meistä riippumattomia tekijöitä. Emme halua tuottaa kenellekään fanille pettymystä tiedottamalla kunniavieraasta ennenaikaisesti ja sitten perumalla tämän. Kunniavieraan tuloon liittyvät käytännön järjestelyt halutaan ennen julkistusta saada sellaiseen tilanteeseen, että kunniavieraan Desuconiin pääsy näyttää mahdollisimman varmalta. Joskus tämäkään ei riitä, kuten viime kesänä saimme ikäväksemme ohjaaja Naoyoshi Shiotanin kanssa todeta.

Viime kädessä julkistuksen ajankohta on kiinni kunniavieraasta ja hänen manageristaan tai tuotantoyhtiöstään, joilta meidän on saatava julkistuslupa ennen julkistusta. Neuvottelemme parhaamme mukaan, jotta julkistukset saataisiin joka tapauksessa tehtyä ennen lipunmyynnin alkamista. Näin Desuconiin osallistumista pohtivalle jää mahdollisuus tutustua ohjelmaamme ja kunniavieraisiimme ennen kuin tekee päätöksen siitä, hankkiako lippu vai ei.

Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi!

Ystävällisin terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Desuconin markkinointivastaava
Anonyymi
kiitos vastauksestasi :)! tuo selvensi asiaa paljon ^ ^
Anonyymi
1 kysymys; miksi vänkäreillä ei ole samoja oikeuksia kuin jjärjestyksevalvojilla vaikka he tekevät samaa työtä?
Santtu "Japsu" Pajukanta
Hei Anonyymi,

Sinulla on nyt väärää tai vanhentunutta tietoa. Desucon ei ole enää moneen vuoteen tehnyt eroa työvoimaeduissa järjestyksenvalvojien ja muiden työvoimaryhmien välillä, vaan kaikilla työvoimaryhmillä on nykyään samat edut.

Ystävällisin terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Desuconin markkinointivastaava
Anonyymi
Ei taida täysin, kun kuulemma järjestyksenvalvoja voi heitä coni kävijän ulos tapahtumasta, mutta vänkäri ei.
Santtu "Japsu" Pajukanta
Hei Anonyymi,

Järjestyksenvalvojan tehtävänä on ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta sekä estää rikoksia ja onnettomuuksia tapahtumassa (JVL 2 §). Järjestyksenvalvojan oikeudesta poistaa häiritsevästi käyttäytyvä henkilö tapahtumasta on säädetty laissa (JVL 7 §).

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990533

Ystävällisin terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Desuconin markkinointivastaava
Anonyymi
Jotten järjestyksenvalvoja ja vänkäri voi heitä conista pois kenet tahansa mistä tahansa syystä?
Santtu "Japsu" Pajukanta
Järjestyksenvalvoja ei voi poistaa henkilöä conista "mistä tahansa syystä", vaan olosuhteet, joissa järjestyksenvalvoja voi poistaa henkilön tapahtumasta, on määritelty yllä linkkaamassani laissa järjestyksenvalvojista.

Järjestyksenvalvoja vastaa poliisille ja viime kädessä oikeuslaitokselle siitä, että hän noudattaa tehtävässään soveltuvaa lainsäädäntöä. Sen lisäksi hän vastaa myös tapahtuman turvallisuusvastaavalle siitä, että hänen toimintansa on asiallista, asiakaspalveluhenkistä ja annetun ohjeistuksen mukaista. Jos joku järjestyksenvalvoja ei toimi näin, hänet voidaan vapauttaa tehtävästään, eikä häntä todennäköisesti myöskään oteta järjestyksenvalvojaksi seuraavaan Desuconiin.

Desuconissa oikeutta poistoon ei ole muilla vänkäreillä kuin järjestyksenvalvojilla. Mikäli häiriökäyttäytymistä esiintyy, vänkärit kutsuvat tarvittaessa paikalle järjestyksenvalvojan.

Ystävällisin terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Desuconin markkinointivastaava
Anonyymi
Miksi sitten otaa vänkäreitä jos he eivät voi poistaa tapahtumasta henkilöä pois? "Lailisista syistä" ihan.
Santtu "Japsu" Pajukanta
Desuconin vänkärit työskentelevät monipuolisissa tehtävissä, kuten infotiski, siivous, narikka ja valokuvaus. Järjestyksenvalvojat ovat vain yksi Desuconin monista työvoimaryhmistä, ja he keskittyvät lain mukaiseen tehtäväänsä ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta sekä estää rikoksia ja onnettomuuksia. Muut työvoimaryhmät keskittyvät muihin, conin toimivuuden kannalta aivan yhtä tärkeisiin asioihin.

Järjestyksenvalvojaksi hyväksyminen edellyttää järjestyksenvalvojan peruskoulutusta eli ns. JV-korttia, joka on voimassa viisi vuotta kerrallaan. Kaikilta Desuconissa järjestyksenvalvojilta tämä löytyy mutta useimmilta muissa työvoimaryhmissä työskenteleviltä ei.

Lopuksi täytyy vielä huomauttaa, että tapahtumasta poistetaan henkilöitä hyvin harvoin, yleensä yhden käden sormilla laskettava määrä tapahtumaa kohden. Siihen nähden vaikutat asettavan erikoisen korkean painoarvon tälle yhdelle järjestyksenvalvojien laissa määrätylle oikeudelle, henkilön poistamiselle tapahtumapaikalta.

Järjestyksenvalvojien tehtävä Desuconissa ei ole suinkaan pelkkää ihmisten poistamista tapahtumapaikalta, vaan he toteuttavat tehtäväänsä ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta muun muassa valvomalla, ohjeistamalla ja olemalla näkyvillä ja läsnä.

Ystävällisin terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Desuconin markkinointivastaava
Anonyymi
Jos kuka tahansa työntekijä (oli vapaaehtoinen tai ei) voisi poistaa conissa kenet tahansa ja mistä tahansa syystä se tekisi tapahtumasta turvallisemman ja mukavamman. Se olisi paras mahdollinen tapahtuma järjestely. Ei ainakaan tarvitsisi koko aikaa pelätä trolleja yms paikan päällä. Olisi sammalla vänkärit yhtä oikeutetuja ja tärkeitä kuin valvojat.
Anonyymi
Ja jos halutaan conista mahdolisimman turvallinen ja parhaiten järjestelty, niin voisitte tarkistaa etukäteen aina lippun ostajan tiedot ennen lippun saamista. Jos löytyy edes vähän hämäräperäistä taustaa, niin lippu voitaisiin oikeutetusti edätä tältä. Nyt kun Desucon on K-18 niin mistä sitä tietää millaisia häiriköitä ja rikosrekisterissä olevia ihmmisiä ellei etukäteen tarkistetta? Ei sellaiseen tapahtumaan kukaan varmana halua.
Teppo "Isperia" Suominen
Hei Anonyymi,

kävijöiden taustojen selvittäminen ja niiden perusteella pääsyn evääminen tapahtumaan olisi ilman perustetta jo lakiteknisestikin harmaata aluetta. Desucon ei myöskään moiseen ryhtyisi, vaikka se mahdollista olisikin - lisäksi ikärajallisuus ei vaikuta mitenkään siihen, etteivät tällaiset henkilöt pääsisi halutessaan myös muihinkin tapahtumiin. Viimeiseksi voisin mainita että rikosrekisterin tarkistaminen ei missään tapauksessa ole yksityishenkilön tai yhdistyksen toimesta edes mahdollista.

Mikäli henkilö käyttäytyy tapahtumassa Suomen lain tai tapahtuman järjestyssääntöjen vastaisesti, hänet voidaan tarvittaessa poistaa tapahtumasta. Mikäli rike on vakava tai muuten koetaan se perustelluksi, voidaan hänen pääsynsä tapahtumaan myös jatkossa evätä. Poiston tekee kuitenkin aina lain määräämä järjestyksenvalvoja tai poliisi, ei kuka tahansa, ja pysyvät eväykset tapahtumasta antaa pääjärjestäjä kuultuaan asianomaisia. Työvoiman jäsenet eivät voi nyt eivätkä jatkossakaan poistaa henkilöitä tapahtumasta mielensä mukaan.

Kiitämme annetuista kommenteista ja mielenkiinnosta tapahtuman parantamiseen, mutta emme aio ryhtyä täällä esitettyihin toimenpiteisiin nyt tai tulevaisuudessa. Tapahtuman turvallisuudesta vastaavat jatkossakin järjestyksenvalvojat, emmekä ala tekemään kävijöistämme ennakkoselvityksiä.

Terveisin,
Teppo 'Isperia' Suominen
Pääjärjestäjä, Desucon
Anonyymi
No, miksei sitten vänkärit saa valvojien tapaan heitää ihmmistä ulos (jos käytäytyvät lain vastaisesti) vaan joutuvat puhumaan siitä muille?
Anonyymi
Vastahan sitä selitettiin koska vain valvojilla on oikeus ja tehtävä heittää ihmisiä ulos. Ei niiltä sitä JV-korttia vaadita vain ihan huvin vuoksi, vaan on laissa määritetty että se tarvitaan tuollaiseen ihmisten ulosviskelyyn. Esimerkiksi ei kukaan normaali ohikulkija voi alkaa itse pidättämään rikollista vaan siitä pitää ilmoittaa sille taholle jolle se kuuluu, siinä tapauksessa poliisille.
Anonyymi
oletko myöskään koskaan nähnyt kaupassa kauppiaan itse heittävän häiriköivää asiakasta ulos? Et. Silloin kutsutaan paikalle valvoja/vartija jolla on asiaankuuluva koulutus. Vänkärin ja valvojan suurimpiin eroihin kuuluu nimenomaan valvojien tehtäväänsä saama koulutus, josta JV-kortti on todistus.
Anonyymi
Tilannehan olisi paha, jos vartija ei ole paikkala. Silloinko kauppias vaan pyöritää käsiään jos varkaita on? Ja pahempi juttu: Miten sitten jos joku häiriköi vänkäriä ja vänkäri menee selitämään sen valvojille, jotka ei usko tätä mitenkään tai eivät pidä tätä tarpeeksi pahana, vaikka se on vänkärille kovin kiusallista?
Anonyymi
Itse olisin taas kuulut, että Desucon otaa vänkäreiksi lähinä vain ylioppilas tutkinon suorittaneita tai sitä opiskelevia. Pitääkö paikansa?
Santtu "Japsu" Pajukanta
Hei Anonyymi,

Desucon ei kysele työvoimahakijoidensa koulunkäynnistä hakemusprosessin yhteydessä, eikä ylioppilastutkinnon suorittaminen tai sen puuttuminen vaikuta siksi millään tavalla valintoihin.

Ystävällisin terveisin
Santtu Pajukanta
Desuconin markkinointivastaava
Tekniikan kandidaatti
Anonyymi
Kuinka sitten ammattikoulun opiskelijat ja sen suorittaneita?
Suva
Onko haku vielä auki? Olettaisin, että on, mutta en pääse kirjautumaan sisään. Ilmoittaa server error 500:sta kun yrittää kirjautua. Kokeilin parilla eri selaimella.
Santtu "Japsu" Pajukanta
Moi Suva!

Sain virheilmoituksen kirjautumisyrityksistäsi ja paikallistin ongelman. Korjaan sen tämän illan aikana ja laitan sinulle sähköpostia, kun voit yrittää uudelleen.

Pahoittelen häiriötä!

Terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Kompassin kehittäjä
Suva
Kiitos! Tämäpä nopeaa :D Jään odottelemaan.
Santtu "Japsu" Pajukanta
Korjaus on nopeaa kuha jokainen virhe spämmää ylläpitäjän postilaatikkoa ^^; ;
Numbbi
Itselläni myös sama ongelma. Server error 500:sta herjaa, kun yrittää kirjautua.
Santtu "Japsu" Pajukanta
Pitäisi olla korjattu. Kokeilisitko nyt. Pahoittelen häiriötä!

terv. Japsu / Kompassi BoFH
Anonyymi
Tälläkin hetkellä tuntuu olevan kirjautumisongelmia.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!