Anna palautetta conista!

Kirjoittanut
Desu-kun

Kiitos kaikille Desuconin kävijöille ja tekijöille jälleen yhdestä mahtavasta coniviikonlopusta!

Desucon on tullut päätökseensä ja ikävän kotiinpaluun lomassa tulee myös muisteltua conia. Muistathan kirjata mietteesi ylös myös palautelomakkeemme kautta, jotta voimme tehdä seuraavasta Desuconista taas nykyistä paremman! Erityisen kiinnostuneita olemme myös mielipiteistä conin uudistuksen suhteen (ikäraja, iltabileet Metsähallissa ym), joten kerrothan niistä kaiken mikä mieleen tulee.

Kiitoksia! Tulemme käsittelemään saatua palautetta niin sisäisesti, blogissamme ja myös heinäkuisessa Desu/C -kehitystapahtumassamme, jossa pohdimme Desuconin nykytilaa ja mahdollisia uudistuksia. Palautteesi tullaan siis käsittelemään monta kertaa! 

Kommentit

Erina
Isot kiitokset taidekujavastaavalle (vaikka pöydän järjestely viivästyi hieman) sekä erityisesti kirppisväelle, jossa kokemattomuuteni otettiin huomioon ja yritettiin auttaa kaikessa, mm. taidekujalla ollessa tavaroiden jättäminen nopeammin.

Kaikenkaikkiaan kiitos, kirppis itsessään toki olisi voinut olla laajempi tavaran laajuuden takia.
Anonyymi
Lauantaille olisi toivottu joko amv kikpailu tai cosplay kilpailu, ja juuri lauantaille enemmän sellaista ohjelmaa/luentoa joka ei vaadi tietämystä eri animeista ihan hirveästi :) serkkuni oli ekaa kertaa kanssani cossaamassa ja ekaa kertaa conissa eikä siis animesta edes niin välitä ja olisi kiva jos olisin voinut viedä hänet juuri sellaisille luennoille tai kisoja katsomaan missä ei tarvitse taustatietoja tietää. Muuten aivan mahtavasti järjestetty ^^
Anonyymi
Ylianalyyttiset luennot joihi sisällytetty huumori liian vähäistä ( paitsi #isotmulkut) muutoin täysin toimiva parkkialuetta mainitsematta.

Talvella uusiks.
Anonyymi
Ohjelmia olisi voinut olla laajemmalta akselilta, itse en löytänyt yhtäkään kiinnostavaa luentoa : (
Amv-kisa perjantaille oli mielestäni tosi huono idea, se oli melkein heti ja moni ei päässyt sillä saapui vasta lauantaina.
Olin aika pettynyt kaiken kaikkiaan mutta sunnuntain seura sai hyvän fiiliksen conista. Joten k-18 kesä desulla olisi vielä paljon petrattavaa : )
Anonyymi
Tuleeko ohjelmien nauhoitteet jonnekin näkyviin? En päässyt paikalle lauantaina joten moni kiinnostavan kuuloinen luento meni ohi.
Saxonvoter
Toivosin enemmän sen "Japanin kieli ja kerronta"-tyyppistä ohjelmaa, joka ei olisi niinkään sidoksissa tiettyyn animen tms. Mullakin oli serkku mukana, joka ei animesta kauheasti välitä, enkä itsekään ole seurannut suurimpia sarjoja viimeisten parin vuoden aikana, joten monet luennot jäivät käymättä. Olisin myös toivonut Cosplay kisan lauantaiksi.
Anonyymi
Olenkohan ainoa, jonka mielestä tunnelma ei ollut ihan niin katossa kuin edellisinä vuosina? Myös kävijöitä oli selvästi vähemmän, jäikö osa lipuista peräti myymättä?
Kunniavieraalla olisi voinut olla parempilaatuinen tulkki.
Anonyymi
Mietin aivan samaa! Tunnelma oli mielestäni jostain syystä koko conin ajan turhan vakavamielistä joka paikassa. Ei ollut siis läheskään niin hyvä tunnelma kuin edellisvuosina.
Anonyymi
Työväki hoiti työnsä hyvin narikassa ja järjestyksenvalvonnan puolesta. Iltabileet olivat hyvät musiikkia myöten. (Tosin olisivat saaneet kestää vielä pitenpään)
"Laadukas puheohjelma" Ei kyllä tänäkään vuonna lunastanut tätä titteliä, että tästä eteenpäin. Aktiivinen ja kansaa mukaan vetävä ohjelma olisi positiivinen piristys.
Anonyymi
Ohjelman laatu oli kyllä järkyttävän huonohkoa,järkkärit veteli onnellisena kolmen hengen ryhmissä siellä ja keskusteli melkoisen räikeästi seksuaalisesta elämästään,yksi järkkäri hivelikin ovella innolla jotain neitokaista.Sellaista kuiva panoa en odottaisi kumminkaan k-18 conilta.
Uskallappa kysyä joltain desun omalta työn tekijältä jotain niin jippikai jei jei mitä sontaa saitkaan niskaan(lukuun ottamatta narikkaa ja info tiskiä).
Taidekuja ja myyntipöydät samassa tilassa ei minusta toimineet,järkkäreiden laittomuudet alensivat conitunnelmaa,baari 2kerroksessa oli hitusen ankea näky.
Ja miksi siellä parkkipaikalla ajaminen on niin järkyttävän hankalaa?
Kauheat välit toisiinsa ja järkkärit ei asiaan puutu koska on tärkeämpää kävellä kolmen ihmisen ringissä tai seisoa huohottaen ihmisten takana.
Oliskohan asialle hyvä tehdä jotain??
Tälleen seuraavaa conia ajatellen vaan..
Onneksi seura oli jees.
Anonyymi
Jotain kyllä mätti tänävuonna ja fiilis oli kehno. Ehkäpä tämä kehno fiiliskin vaikutti, mutta mun mielestä taso on laskenut vuosi vuodelta, tai sitten tapahtuma ja paikka vaan alkaa pikkuhiljaa kyllästyttämään. Oli miten oli, seuraavan kesädesun jätän väliin.
Anonyymi
Ei ole ensimmäinen desucon missä järkkärit ja muu työvoima käyttäytyvät ala-arvoisesti...
Anonyymi
Minusta taidekuja ja myyntipöydät samassa tilassa toimivat ihan mainiosti. Perjantain DesuLoungessa tunnelma omasta mielestäni oli hivenen ankeahko ja "esitykset" tylsähköjä. Baaritiski siellä parvella oli ihan jees ja siellä oli tosi hyvät juomasekoitukset, paljon parempia kuin ne samat normit pingut yms. mitä aina tarjotaan. Baaritiskeillä työskentelijät olivat tosi mukavia. Se lauantain vesivärityöpaja oli ihan mahtava, mutta olisi voinut kestää pidempäänkin kun jäi vähän keskeneräiseksi ja tuntui, että pajanpitäjältä jäi paljon oppeja ja neuvoja antamatta kun ei keriinnyt oikein varmaan aikarajan sisällä kun piti niit vesivärityö kokeiluitakin tehdä. Mut ehdottomasti muihinkin coneihin tollasia pajoja ja voisi olla vaikka isommassakin paikassa, että useampi kiinnostunut pääsisi mukaan. Ajankohta tosin myös olisi voinut olla aikaisempi kun meni vähä iltabileitten päälle. Kirpputori oli mielestäni huonommin järjestetty. Tilaa oli huonosti ja pöydöt myyjien selän takana niin tavaraa oli helppo nyysiäkin kun ei ollut kukaan oikein sillei valvomassa. Itseltäkin katosi tavaraa ja kuulemma muiltakin. AMV-kisa oli tosi huono perjantaina kun oli niin aikaisin enkä päässyt katsomaan. Cosplay-kisakin jäi näkemättä kun oli huonoon aikaan kun piti ehtiä kirpparille hakeen myymättä jääneitä tavaroita ennen ryysistä ja klo 16:sta. Ja sen kisan jälkeen sitä jonoa oli ihan kauheasti! Lauantai muutenkin parempi päivä cosplay-kisalle kun porukka ei ehkä niin väsynyttä ole kuin lauantain iltabileitten jälkeen ja sunnuntainahan ei välttämättä enää niin jaksa cosplayasuunkaan panostaa vaan haluaisi vikan päivän conissa ottaa rennosti. Muutenkin ohjelman laatu conissa oli tosi huonoa. Yksikään luento ei oikein iskenyt kun joko oli oudosta sarjasta tai muuten tylsähkön oloisia. Owari no Seraph luento oli ainut joka kiinnosti mut oli tietysti vesivärityöpajan kanssa päällekäin... Taidekujalle toivoisin myös ehkä semmosia artisteja enemmän, jotka tekisivät enemmän tätä anime/manga tyylistä taidetta eikä niinkään enemmän realismiin ja muihin tv-sarjoihin liittyvää... Ja tosiaan samaa mieltä ylemmän kans et se parkkeeraaminen siel hiekkakentällä oli ihan järkkyä. Siis eikö ihmiset osaa parkkeerata. Jotkut välit oli ihan helkutin isoja ja sit oli taas niitä helkutin pienii välei mistö sai aika temppuilla jos halus päästä kulkeen tai pois parkista. Ja niitä autoja oli välil siis oikeesti parkkeerattu kolmeen riviin. Siis millä ne keskimmäiset pääsee pois. Mielestäni olisi hyvä jos parkkipaikalla olisi joku opastaja siihen parkkeeraamiseen kun se nyt ei muuten näy ihmisiltä onnistuvan. Sori jos kuulostan palautteessani töykeältä mut odotin tältä ekalta kesän Desuconiltani tosi paljon kun olin kuullut et ois parempi ku Frostbitet, joissa oon parina kertana käynyt, mut oli aika pettymys. Ohjelman laatuun verrattuna rannekkeet oli kalliita. Mut onneksi sää suosi conilaisia! Ja kyl tuun käymään jatkossakin Desuconeissa :)
Anonyymi
Niin ja ne lauantain iltabileet oli tosi mahtavat, toivottavasti jatkossakin järjestettäisiin tuol metsähallissa.
Raven
Iltabileet oli parhaat koskaan! Toivottavasti ne jatkossakin järjestetään Metsähallissa!
Anonyymi
Nyt täytyy kyllä sanoa, että iltabileet olivat AIVAN LOISTAVAT!!! Loistavaa musaa, kunnolla tilaa tanssia, hengittää ja bailata! Jess, hyvä Desucon, samalla kaavalla ensi kerralla! (paitsi cossikisat lauantaille, ei ollut kiva lähteä bileistä aikaisin nukkumaan, että ehti sunnuntaiaamuna jonottamaan cossikisan lippuja....)
Anonyymi
Olen aika pettynyt... Ohjelma oli enimmäkseen ala-arvoista. Kirpputorin uusi järjestely ei toiminut lainkaan, kuten ei myöskään cosplay-kisa sunnuntaina ja AMV-kisa perjantaina. Kukaan ei pitänyt näistä uudistuksista. Taidekuja sen sijaan toimi oikein hyvin myyntipöytäsalissa. Lippuja taisi jäädä aika paljion myymättä, mikä lie syy... ? Mutta kyllä tulen jatkossakin Desuconeihin. Tänä vuonna Frostbite vain oli kirkkasti parempi kuin kesädesu.
Pupuliina
Tapahtuma jätti paljon parantamisen varaa. Samaa mieltä muiden kanssa siitä, että amv-kisa ja cosplay-kisa voisivat olla mieluiten lauantaina. Itse emme sunnuntaina päässeet paikalle, joten cosplay-kisa jäi näkemättä sekä perjantaina amv-kisan aikaisuudesta johtuen missasimme puolet ohjelmasta. Nukkumapaikkoja voisi koittaa järjestää lisää, sillä kaikilla ei ole varaa yöpyä hotellissa ja tämän vuoksi emme juuri sunnuntaina päässeet enää paikalle. Myöskin K18-tapahtumaksi koin pienen pettymyksen, koska sitä ei oltu osattu hyödyntää missään muussa kuin seksuaalisuuden korostamisessa sekä kirosanojen lisääntymisessä (vaikkekin ikäraja antaisi mahdollisuuksia myös muuhun). Alkoholia oli toki tarjolla (ja ihan hyvääkin), mutta hinta oli aivan liian korkea - kahta juomaa enempää ei sitä oikeastaan kyennyt ostamaan. Suurin osa ohjelmasta oli myös hyvin spesifisiin animeihin sidottua (tai ainakin vaativat perustietämystä tietynstä alatyylistä), mikä vaikeutti sopivan ohjelman löytämistä sekä teki joistain luennoista hyvinkin puuduttavia. Plussaa iltabileistä, ne oli järjestty hyvin sekä narikka toimi nopeasti ja ammattimaisesti (samoin info). Olisin kaivannut enemmän mahdollisuuksia tutustua uusiin ihmisiin, mutta kaikki pajat (esimerkiksi myöhäisillan lautapelit) olivat niin tupoten täynnä, ettei sinne enää viitsinyt lyöttäytyä mukaan. Suosikkini tapahtumassa oli "kauhutarinapiiri", tällaisia lisää, jossa pääsee oikeasti kuulemaan muidenkin juttuja sekä keskustelamaan.
Anonyymi
Tähän tahtoisin kommentoida, että henk koht olin todella tyytyväinen siihen että cosplay-kisa oli siirretty sunnuntaille. Tämä jätti paljon paremmin aikaa kunniavierasohjelmalle, ja lauantaina tuntuu myös olevan parhaat luennot yleensä juurikin kisan kanssa päällekäin, joten kisan siirtäminen sunnuntaille toimi mainiosti. Myöskin lippujen hakeminen sunnuntaina oli paljon helpompaa kun suurta kiirettä ei ollut, nimittäin tällä kertaa liput loppuivat kesken vasta yhdeltä, kun yleensä lippujen loppumisesta kuulutetaan jo yhdeltätoista.

AMV-kisa perjantaina oli myös kelpo ratkaisu, koska perjantai on usein luentojen puolesta vähän hiljaisempi päivä. Jos nämä hieman animen vierestä ohjelmat kuten AMV- ja cosplay-kisa järjestetään jatkossakin juurikin esim perjantaina ja sunnuntaina, ja lauantai jätetään melkein kokonaan luentojen ja kunniavieras ohjelmien käyttöön, tulen ainakin itse hyvin tyytyväisenä käymään Desuconeissa jatkossakin.

Täällä tunnutaan myös paljon pyydettävän aiheen viereistä ohjelmaa, mutta itse toivoisin näkeväni vielä enemmän juurikin animeen ja mangaan liittyvä ohjelmaa, olivat ne sitten sarjakohtaisia tai hieman ympäripyöreitä. Sitähän varten Desuconiin pitäisikin olla tulossa, sen animeohjelman takia.
EL
Mielestäni iltabileet metsähallissa olivat aivan mahtavat ja olisi ollut ihanaa jäädä lopuun saakka jos ei olisi tarvinnut huolehtia omasta ajokunnosta takaisin Tampereelle. Desun muuttaminen ikärajalliseksi tapahtumaksi ei silti mielestäni toiminut. Olen itse aina mieltänyt Desun rennoksi kaiken ikäisille tarkoitetuksi tapahtumaksi. Eikö olisi mahdollista muuttaa vaan osaa ohjelmaa ikärajallisiksi ja näin saada ne ohjelmat joilla on tarve olla ikärajallista parempi laatuiseksi?

Muuten ohjelman laadusta olin samaa mieltä kuin muiden vastaavien kanssa se ei täyttänyt entisten Desujen asetamaa tasoa. Ihmettelin myös paikkalipujen vähäisempää käyttöä. Edellisessä Desussa kun niitä käytetiin ahkerasti ja se varmisti toisin tietyn sujuvuuden ja ainakin itselläni vähensi panikointia. Paikkalipujen käyttöä voisi käytää osin ikärajallisessa conissakin?

Taidekujan siirtäminen myyntisaliin toimi mielestäni myös erinomaisesti. Oli ihanaa katsella kaikki tarjonta yhdestä paikaa.

Perjaintain Desuloungea en käynyt edes katsomassa koska se ei mielestäni tuonut mitään lisäarvoa itse coniin.
lahna
En tajua valituksia ohjelmatarjonnan laadusta, kävin yhteensä jopa kahdeksalla luennolla ja kaikki niistä olivat kiinnostavia ja hyviä. Ainoa valitukseni koskee AMV-kilpailun ajankohtaa, sillä minusta se olisi sopinut mieluummin lauantaille eikä heti tapahtuman alkuun. Itse en siis AMV-kilpailua ollut katsomassa sen kanssa päällekkäin olleen ohjelman takia. Mutta minusta coni oli todella kiva ja viihtyisä, mutta pystynkin vertaamaan sitä vain yhteen aikaisempaan kesädesuun ja frostiin.
Freakpanda
Aivan mahtava coni! Ensimmäistä kertaa kävin (mutta en todellakaan viimeistä) Kiinnostavat paneelit, paljon hienoja cosseja ja muutenkin hyvä meininki!

Jos nyt jtn. risuja pitäisi antaa, meito kahvila ei ollut ihan tarkasti osoitettu. Ei ollu varma oliko normi kahvilassa vai meito kahvilassa. (tai sitten olen vain sokea) Lisäksi oli tosi harmillista että se tyttö joka soitti huilulla Ghibli biisejä ei saanut niin paljon katsojia kuin antsaitsi. Moni vaan käveli ohi, kun ei tiennyt mitä siinä tapahtu.
Naapi
Pääohjelmat voisivat olla eri aikoihin kuin nyt. Perjantai oli pelkkä amv ja nukkuu. Lauantai tuntui tyhjältä ja tuli valvottua iltabileiden takia -> nukuttii myöhää ja missattii cossi-kilpailulipun saaminen. Oli kuulemma vaikk kuinka paljon vapaita paikkojakin salissa, mutta kun ihmiset ei näytä käyttävän omia paikkalippujaan....
Anonyymi
Olin pettynyt taidekujaan. Tarjonnassa ei juuri ollut mitään vaihtelua. Todella vähän käsin tehtyjä pehmoja ja vain YHDELLÄ myyjällä taisi olla magneetteja taidekujalla kahden päivän aikana, ja niitä olisin todellakin halunnut ostella! Lisäksi kujailijoiden tyylit muistuttivat toisiaan hyvin vahvasti muutamaa osakasta lukuun ottamatta, olisin halunnut enemmän monipuolisuutta niin taidetyyleissä kuin tuotteissakin.

Paras oli yoshiwara-luento, lisää jotain vastaavaa historiallista/manga-painotteista haluan! Moni muu luento jäi aika latteaksi, joko ei ollut tarpeesi mielenkiintoista infoa tai huumori/karisma puuttui luennon pitäjältä. Iltabileet voisi pitää muualla, itse en tykkää metelistä ja iltabileet häiritsivät muuta oleskelua ja ruokailua lähitiloissa. Parkkikentälle pitäisi saada jonkinlainen järjestys, ettei autoja jää loukkoon...
Anonyymi
Nyt siis k-18 desu on käyty. Ovatko järjestäjät tyytyväisiä siihen että: 1. osa lipuista jäi myymättä (tavoite?) 2. Luennoilla sama määrä ja sama porukka kuin aiemmin 3. Tapahtuma oli aikuismaisen vakavahenkinen 4. Ei tarvinnut rajoittaa käytöstä eikä puhetta kun ei tarvitse välittää kuuleeko/näkeekö joku lapsi.
Oliko k-18 kesä siis sitä mitä haettiin? Itse olin pettynyt. Aiemminkin oli k-18 luentoja ja iltajuhla oli tietenkin k-18, joten mitä tällä voitettiin kun Frostbitekin oli jo k-18? Tapahtuma rajasi pois nuoret ja innokkaat. Itse tiedän että tulen vielä 80-vuotiaanakin lukemaan ja katsomaan mangaa, animea ties vaikka cossaamaan :) ei siis ole mielestäni mitään järkeä tehdä tapahtumasta näin masentavan rajoittunutta. Siedettäisiinkö kaikkia? Myös niitä sekopäisen innostuneita lapsia? Tapahtuma olisi taas elävä ja vähemmän vakava...

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!