Kesän cosplaytuomaristo

Kirjoittanut
riko

EuroCosplay Championships-karsinta

Meri "umiyo" Laitinen

Terve! Olen Meri/Umi ja aloitin cosplayn harrastuksena 2008. Ensimmäinen itsetehty puku valmistui seuraavana vuonna ja loppua ei ole näkynyt. Pidän kisaamisesta ja maailmalla olen ollut edustamassa Nordic Cosplay Championships-finaalissa 2013 sekä  EuroCosplay-finaalissa 2016. Arvostan huolella tehtyjä ja siistejä pukuja, sekä johdonmukaisia ja kaikille katsojille aukeavia esityksiä. Minusta on myös hauska nähdä pukujen yksityiskohtia ja kuulla pieniä tarinoita siitä miten puku on syntynyt.  

Tsemppiä kaikille kisaajille pukujen ja esityksien viimeistelemiseen! Muistakaa kuitenkin syödä, juoda ja nukkua! ;) Heille, jotka vielä miettivät ensi vuoden karsintoihin osallistumista, hakekaa ihmeessä mukaan, ECC-finaali oli hieno kokemus! 

 

Kuva: Artflower Fotografie (https://www.facebook.com/artflowerfotografie/

Regzo

Olen Regzo ja puuhaillut cosplayta noin vuodesta 2009, jatkaen näillä näkymin aina hautaan asti. Edustin Suomea Ruotsin Närconissa järjestetyissä Nordic Cosplay Championship-kisoissa vuonna 2015, muissa cosplaykisoissa olen kiertänyt elämäntilanteen salliessa vuodesta 2012 lähtien. Erikoistun proppiaskarteluun ja pyrin jokaisessa puvussa oppimaan jotain uutta ja jännittävää! Nautin kovasti esiintymisestä ja tarinoiden kertomisesta, joten cosplaykisat ovat tarjonneet hyvän alustan mielenkiinnoilleni.


Intohimonani ovat peleistä JRPGt ja tappelupelit, mangasta usein fantasia- ja kauhuteemaiset vaihtoehdot. Pidän erityisesti Tales of-roolipelisarjasta ja niihin perustuvia pukuja roikkuukin kaapissa noin kahdeksan kappaletta. Cosplayn ohella toteutan luovuusintoani koodaajana.


Puvuissa kiinnitän eniten huomiota siistin toteutuksen ja rakenteen ohella yhdennäköisyyteen referenssikuvien kanssa. Arvostan aitoa rakkautta valikoitua hahmoa kohtaan ja etenkin sen heijastumista puvun toteutuksessa niin mittasuhteita kuin materiaalivalintoja myöten. Esityksissä ihastelen kekseliäisyyttä, johdonmukaista juonenkaarta sekä luontevaa eläytymistä. Molemmilla osa-alueilla peukutan korkealle omaleimaisuutta. Kisaajia kannustan olemaan rohkeita - sellaista ihmistä ei olekaan joka ei kisoja jännitä ja jokainen kokemus opettaa jotain arvokasta!


Instagram: Regzo Cosplay (http://instagram.com/regzocosplay)

Facebook: Regzo Cosplay (http://facebook.com/regzocosplay)

Kuva: Alexandriel Photography (http://flickr.com/alexandriel)

Linda "Rindalin" Seppälä

Olen Rindalin ja kahdeksan vuoden vaatetusalan koulutuksella varustettu cosplay-harrastaja. Pidän tässä harrastuksessa eniten erilaisten ja epätavallisten materiaalien käytöstä, uusien tekniikoiden kokeilusta ja mahdollisuudesta päästä luovasti toteuttamaan itseäni. Cosplaypuvuissa minulle erityisen tärkeää ovat kangasvalinnat, värit, mittasuhteet ja siisti työjälki. Innovatiiviset ja erikoisemmat rakenneratkaisut ovat minulle tekemisessä kaikista kiehtovimpia asioita ja todella huikeaa päästä kuulemaan muiden cossaajien tarinoita siitä kuinka he ovat asunsa rakentaneet.

Olen toiminut cosplaykisojen tuomarina monessa eri tapahtumassa ja useaan eri otteeseen tässä kolmen vuoden aikana.  Arvokisojen karsintatuomarina tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta! Vaikka olen harrastanut cosplayta vuodesta 2010 asti, niin itse kisaamassa olen ollut toistaiseksi vasta neljä kertaa. Toimin viime kesänä Suomea kiertäneen Valitsen sinut! –musikaalin pääpuvustajana ja teenkin nykyään pyydettäessä puvustushommia erilaisille ammattilais- tai harrastelija ryhmille.

Olen yleensä se tuomari joka katsoo saumat ja työn jäljen, hipelöi asussa käytetyt materiaalit läpikotaisin ja kyselee paljon asioita!

Kisaajille terveisinä; Pitäkää pää kylmänä, luottakaa omiin taitoihinne ja antakaa meille huikeat kisat!


Kuvaajana Rewen Cosplay

Photoshoot-kilpailu

Niew

Hello everyone, My name is Tomasz N - but as a photographer I go by the name "Niew Photography".

I've started my journey of cosplay photographing in 2012 and since then I've held over 100 photoshoots throughout the Nordic countries and conventions. I'm really looking forward to see all of your amazing cosplay photos!

See you @ Desu (ノ^ヮ^)ノ*:・゚✧

 

Mikael Peltomaa

Hei!

Olen harrastanut valokuvaamista yli 7 vuotta ja vähän yli vuosi sitten siitä tuli nykyinen ammattini.

Cosplayn kuvaaminen alkoi kiinnostamaan sen tarjoamien haasteiden myötä ja samalla pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin.

Photoshooteissa pääsee työskentelemään rauhassa kuvattavan kanssa ja rakentamaan kuvaa yhteistyössä. Mielestäni hyvä kuva syntyy ainoastaan yhteistyönä kuvaajan ja kuvattajan kanssa.

Mitä katson kuvissa:

Kuvia katsoessani kiinnitän huomiota kuvan terävyyteen, syväterävyyden ja taustan hyväksikäyttöön, kuvan eri elementtien asetteluun ja onnistuneen ympäristön valintaan. Hyvä kuva on tasapainoinen ja siinä osataan ohjata katsojan katse haluttuun kohtaan.

Odotan kisalta:

Odotan näkeväni kisassa erilaisia tyylejä eri kuvaajilta ja hienoja toteutuksia,

Onnea kaikille osallistujille!

Malli: Helena “Hellu” Alajärvi

Skyrim - Dragonborn

Emilia "AG" Lahtinen

Hei!

Olen Emilia tai tutummin AG. Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2005 ja valokuvannut cosplay-harrastajia aktiivisesti vuodesta 2011. Olen kuvaajana lähtöisin kuvauspisteeltä, josta olen siirtynyt kuvaamaan tapahtumissa ja tapahtumien ulkopuolella photoshootteja.

Olen tuomaroinut aikaisemmin neljässä photoshoot-kilpailuissa ja Yukicon 4.0 photoshoot-kilpailusta voitimme yhdessä Maiju Härkösen kanssa tuomareiden valinnan.

Desuconin photoshoot-kilpailulta odotan paljon laadukkaita, tunnelmallisia ja huolellisesti kilpailuun valittuja kuvia. Tuomarina kiinnitän huomiota kuvan tekniseen onnistumiseen sekä kuvan välittämään tarinaan ja tunnelmaan. Kilpailun jälkeen minulta voi tulla pyytämään tarkempaa palautetta.

Toivotan kaikille kilpailijoille paljon onnea kilpailuun!

FacebookAG cosplay photography

Instagram: ag_aagee

Tumblr: ag-cosplay-photography.tumblr.com

 

Malli: Maiju Härkönen (fb.me/MajoCosplay)

Hall cosplay-kilpailu

Taija

Heissan!

Olen Taija ja intohimoinen cosplay-harrastaja ja harrastuksen parissa onkin tullut vietettyä jo 10 vuotta. Sen lisäksi aikaa tulee vietettyä paljon pelien parissa, mistä saankin suurimman innostukseni pukuiluun.

Itse olen kisannut muutamissa erilaisissa cosplay-kilpailuissa ja olemmekin Veeran kanssa lähdössä edustamaan Suomea Japaniin World Cosplay Summit tapahtumaan tänä vuonna.

Olen ollut tuomaroimassa paria pukukisaa aiemmin ja olen iloinen päästessäni näihin tehtäviin myös Desuconiin. Odotan innolla kaikkia erilaisia pukuja ja ratkaisuja, mitä kisailijat ovat keksineet. Nähdään Desussa!


Kuvaajana Punapanda

Veera

Moikka!

Olen Veera, 23- vuotias cosplayn harrastaja. Cosplay on kulkenut mukana jo useamman vuoden ja niistä suurimpana saavutuksena olen toinen vuoden 2017 World Cosplay Summit edustajista. Cosplayssa parasta on nähdä puvun valmistajan rakkaus harrastusta kohtaan ja se pilke silmäkulmassa. Odotan innolla Hall Cosplay -kilpailua ja niitä hiomattomia timantteja, jotka eivät ole kisalavoille aiemmin tietään löytäneet. Desussa nähdään!


Kuvaajana Punapanda

Anniina

Hei vaan!~
Olen Anniina, tutummin netissä nimimerkillä ”anniilaugh” pyörivä cosplay-harrastaja, piirtäjä ja päivätyö-floristi Hämeenlinnasta. Cosplay vei mennessään vuonna 2011 ja tälle turmion tielle jäätyäni asuja on valmistunut muutamia vuodessa. 
Puvunteossa minua kiehtovat erityisesti luova ongelmanratkaisu, itsensä kehittäminen ja hahmoksi muuntautumisen prosessi. Siistit yksityiskohdat sekä toimivan ja hahmonäköisen kokonaisuuden saavuttaminen ovat myös lähellä sydäntäni. Voisin hioa proppeja loputtomasti...
Desuconin Hallcosplay on tullut tutuksi kisaajan ominaisuudessa, kahdesti ykkössijan saavuttaneena onkin jännää nyt kokea tämä kaikki tuomaripuolelta! Joten näillä sanoin, jään mielenkiinnolla odottamaan mitä ratkaisuja te cosplay-MacGyverit olette keksineet asuihinne. : ) Nähdään bäkkärillä!

Tumblr: http://anniilaugh.tumblr.com 

Worldcosplay: https://worldcosplay.net/member/342166


Kuvaajana Anae Cosplay

Noora

Hei, mie olen Noora! Olen enemmän ja vähemmän harrastellut cosplayta vuodesta 2004 asti, mutta vasta viime vuosina innostunut toden teolla haastamaan itseni cosplayn parissa. Kisattua on tullut Cosplayn SM-kisoissa vuosina 2015 & 2016, sekä tämän vuoden ECG-karsinnoissa.

Rakastan muotoilua, maalaamista ja periaatteessa kaikkea missä pystyy luomaan käsillä! Ammateiltani olen käsityömuotoilija sekä kuva-artesaani. Cosplayssa pidän etenkinkovista materiaaleista, muhkeista haarniskoista sekä propeista. Tuomaroinnissa kiinnitän huomiota erityisesti siihen miten kolmiulotteisuus tuodaan esille asun muotoilussa.

Odotan innolla Desun cosplaykisoja, tsemppiä ja craftaamisen iloa kaikille!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!