Desucon 2018 AMV-kilpailun tuomarit esittäytyvät!

Kirjoittanut
Zenexi

 Desucon lähestyy kovaa kyytiä ja on aika julkaista AMV-kilpailun tuomarit!

 

Aruru-

Heips, Aruru- tässä!

Aloitin editoimisen vuonna 2009 ja tein tuolloin pari AMV:tä. Aloin editoimaan uudestaan 2015 kihlatun innoittamana. Sen jälkeen olen editoinut videoita omaksi huvikseni pöytälaatikkoon. 
Osallistuinkin ensimmäiseen kisaani 2017, saaden Voimakkain vallankaappaus -kunniamaininnan. Olen seurannut aktiivisesti Suomen AMV-kisoja jo muutaman vuoden ajan ja katson niitä myös vapaa-ajallani. Tämä on ensimmäinen kertani tuomarina, joten odotan tätä kokemusta innolla! AMV:issä minuun eniten vetoaa tarina, selkeys ja siisti editointijälki, mitä odotan myös tuomaroittaviltani videoilta.
Huulisynkka on aina plussaa!


Tsemppiä kaikille kisaan! ♡

 

cloud\berry

Heipsan!

Olen cloud\berry ja tuomaroin AMV-kilpailussa nyt neljättä kertaa. Olen siis tämän poppoon konkari tuomaroinnin saralla~

AMV:istä nauttiminen on kuulunut oleellisena osana animeharrastukseeni aivan alusta asti ja Suomen skenessä olen pyörinyt aktiivisena intoilijana viitisen vuotta. Ensimmäiseen AMV-kilpailuun osallistuin tämän vuoden Desucon Frostbiteen collab-videolla, jolla voitimme Parhaan Klassikon. Edustan tuomarina ennen kaikkea katsojan näkökulmaa, vaikka editointitaustaakin minulta löytyy. Tällä hetkellä opiskelen graafista suunnittelua ja plakkarissa on myös visuaalisten taiteiden laaja oppimäärä.

Tuomaroinnissa kiinnitän eniten huomiota videon ideaan/tarinaan ja yleiseen fiilikseen. Pidän monipuolisesti eri tyylisuunnan videoista ja lempivideokseni voi kohota mitä tahansa visuaalisesta fiilistelystä, nauruhermoja kutkuttavasta huumoripläjäyksestä tunteita herättävään tarinaan. Odotan innolla kaikkia ihania videoita ja olen iloinen, että pääsin (vaikkakin tiukalla aikataululla) tuomarikuutiksi~

 

Aleatha

Hei! Olen Aleatha, elokuvaopiskelija ja pitköaikainen cosplayharrastaja Turusta.

AMV:t ovat aina herättäneet minussa suurta riemua. Rakastan sitä luovaa ajattelua, jota editoijat käyvät läpi kahlatessaan läpi jumalatonta määrää materiaalia ja onnistuvat luomaan siitä pienen ja kompaktin paketin, joka parhaimmillaan saa nenäliinoja kulumaan niin itkun kuin naurun vuoksi. Olen elämäni aikana editoinut tasan kaksi AMV:tä, mutta näin muuten minulla on kuitenkin hurjasti kokemusta videoiden teosta niiden kaikilta osa-alueilta. Toimin mm. cosplayryhmä Rintamasuunnan cosplaymusiikkivideoiden tuottajana, ohjaajana, käsikirjoittajana, ajoittain kuvaajana ja co-editoin myös suurimman osan musiikkivideoistamme ja esitysvideoistamme.

Tuomaroidessani, kuten editoidessanikin, kiinnitän huomiota aina ennen kaikkea tarinankerrontaan. Mielestäni parhaat videot - millä tahansa median formaatilla - ovat niitä, jotka herättävät katsojassa tunteita: tiesi hän kyseisen sarjan tai ei.

Tsemppiä kaikille kisaan, ette oo tehneet tätä tuomareille helpoksi!

 

Meemimestari

Heippa vaan kaikille, Meemimestari palveluksessanne!

Olen tälläinen hieman kokemattomampi AMV-rintamalla, mutta olen ollut mukana luomassa muunlaista videomateriaalia mm. lyhytelokuvien, pelivideoiden ja erilaisten harrastelijatuotosten parissa. Toimin AMV-tuomarina ensimmäistä kertaa, joten olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Aikaisempi kokemus muodostuukin lähinnä usean vuoden sohvatuomaroinnista ja meemien huutelusta netin välityksellä!  Musiikki on erittäin iso osa elämääni, joten on mahtavaa nähdä hienoja teoksia missä musiikki ja video ovat punottu saumattomaksi kokonaisuudeksi. Toivon näkeväni kokonaisuuksia jotka saavat vilunväreet menemään selkää pitkin. :)

Isot tsempit kaikille kisaan, tehdään niistä yhdessä mahtavat!

 

 

Oikein hauskaa kesän odotusta ja nähdään Desuconissa!

-Desuconin AMV-kisatiimi

Tässä vielä video kesälle!

Kommentit

Sawnah
Vaikuttaa vahvalta ja monipuoliselta tiimiltä! On hienoa saada uusia näkökulmia tuomarointiin, ”katsojatuomarit” näkevät videossa usein asioita, joita editoijat pitävät itsestäänselvinä, kun taas editoijatuomareiden on hyvä kommentoida videon editointia. Tämä tiimi on siis hyvässä tasapainossa.

Toivotan tuomareille onnea koitokseen, ja odottelen innolla kisaa katsojana!

Muistakaahan kisaajat, nykyään saa lähettää laajatkin liitteet videon mukana editointiin liittyen ja tätä mahdollisuutta kannattaa hyödyntää tulevissa kisoissa!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!