Desuconin cosplaytuomaristo

Kirjoittanut
riko

EuroCosplay-karsinnan tuomaristo

 

 


© Smailius photo

Hei olen jesmo, takanani on cosplayharrastusta vuodesta 2008 lähtien. Olen kisannut useassa kisassa Suomessa ja edustamassa ulkomailla olen ollut vuonna 2016 Japanissa World Cosplay Summitissa ja 2017 Eurocosplayssa Lontoossa. Myös tuomarointi on jo tuttua puuhaa, ja nautin puvuista keskustelemisesta! Koulutustaustastani löytyy sekä vaatesuunnittelua että taideteollista muotoilua. Kokemusta minulla on sekä ompelusta että monenlaisesta propinteosta, ja asusteet ja erilaiset armorosat ovatkin ehkä lempiosiani puvuissa. Arvostan asuja jotka istuvat ja jotka on viimeistelty huolellisesti loppuun asti. Esityksessä kiinnitän huomiota siihen miten hyvin se aukenee katsojalle, hahmoon eläytymiseen, rakenteeseen ja visuaalisuuteen. Viime syksynä finaalissa pyörähtäneenä voin vakuuttaa että Eurocosplay oli hieno kokemus ja mahtava tilaisuus tutustua muiden maiden edustajiin, jännityksellä odotan millaisia esityksiä näemme tänä vuonna!

 

 


© Polly Cosplay Photography

Morjens! Olen Teme "Starblom" Sandblom ja cosplayta on tullut harrastettua vuodesta 2009. Kisoja on tullut kierreltyä aika paljon kisaajana että tuomarina ja tuorein kokemus kisaajana oli viime vuoden NCC Ruotsissa. Kisa tulee olemaan varmasti todella tiukka ja odotan kaikkien kisaajien ja esityksien näkemistä innolla. Jännittää aivan älyttömästi ja toivotan kaikille kisaajille hurjasti onnea kisaan!

  


© Mikael Peltomaa


Hei kaikki!
Olen Helena "Hellu Alajärvi, harrastanut cosplayta kohta 11 vuotta ja kisakokemusta on aikalailla saman verran. Olen edustanut Suomea SM-titteliä kantaneena vuonna 2016 Nordic Cosplay Championship-finaaleissa Ruotsissa, sekä Cosplay World Masters-finaaleissa Portugalissa jossa sijoituin kolmanneksi. Arvokisojen karsinnoista löytyy useampi sijoittuminen joista viimeisin on alkuvuodesta European Cosplay Gathering karsintojen toinen sija.

Puvuissa pidän tärkeänä pieniä yksityiskohtia mutta huoliteltu, hyvin mitoitettu ja laadultaan tasainen kokonaisuus on cossien A ja O. Esityksissä kiinnitän eniten huomiota selkeään juoneen, puvun kanssa toimivaan liikehdintään ja eritoten puhtaaseen toteutukseen.

Tsemppiä kaikille karsintoihin! Muistakaa kaiken cosplay-härdellin keskellä pitää huolta myös itsestänne ^^

 


Hall Cosplay tuomaristo

 

 

Moikka! Olen Paula/outomaatti, ja olen viettänyt cosplayn parissa nyt noin kuusi vuotta. Ehdin kartuttaa kisaajakokemusta viiden cosplaykilpailun varrelta ennen kuin kiinnostuin maisemanvaihdosta tuomaroinnin pariin. Tuomaroinnissa parasta on ehdottomasti kisaajien kertomukset siitä, miten he ovat pukunsa alusta loppuun toteuttaneet. Pukuun kätkeytyy aina kiehtova, koko tekoprosessin mittainen tarina, jonka kuulemista tuskin maltan odottaa.

Huomioni kiinnittyy puvuissa useimmiten kekseliäisiin rakenneratkaisuihin, monipuolisiin materiaalivalintoihin sekä tarkoin työstettyihin yksityiskohtiin. Ajatuksella hiottua, pienintä osaa myöten harkittua kokonaisuutta on ilo ihastella sekä lähietäisyydeltä että kaukaa katsomosta käsin.

 

Toivon kaikille kisaajille hurjasti tsemppiä ja etenkin ensikertalaisille pelottomuutta astua lavalle, tästä se kisaajan ura alkaa! Pitäkää pää kylmänä ja muistakaa juoda paljon vettä!

 


©Mialiina cosplay photography

Hei! Olen Lunatar ja harrastanut cosplayta kohta yhdeksän vuoden ajan. Harrastusvuosieni aikana minulle on tullut tutuksi sekä kisalavoilla esiintyminen että cosplaytuomarina toimiminen. Viimeisin kisakokemukseni oli Cosplayn SM-kisat 2017, joissa sijoitumme 1. sijalle ryhmäkategoriassa yhdessä parini Jatekin kanssa. Cosplayasuja tarkastellessa kiinnitän eniten huomiota materiaaliratkaisuihin, siistiin työjälkeen sekä toimivaan kokonaisuuteen. Ennen kaikkea toivon kisaajien pitävän hauskaa ja nauttivan lavalla olosta! Paljon tsemppiä kisaan, nähdään Desuconissa! ♡

 


©Mialiina cosplay photography

Moikka! Olen Jatek Cosplay ja olen harrastanut cosplayta vuodesta 2009 asti. Pidän eniten tarkasta suunnitteluprosessista sekä yksityiskohtien näpräämisestä. Kiinnitän paljon huomiota mittakaavoihin ja huolelliseen viimeistelyyn. Sekä ompelu, että proppien teko on tuttua minulle, sillä vaihtelu virkistää! Ensimmäinen kisakokemukseni oli Desuconin Hallcosplay kisassa, josta sain rohkeutta osallistua muihinkin kisoihin. Olen sijoittunut toiseksi Animeconin yksilöcosplaykilpailussa 2013 sekä Tampere Kupliin cosplaykisan yleisöäänestyksessä 2016. Viime marraskuussa osallistuin Lunatar Cosplayn kanssa Cosplayn SM-kisoihin parisarjassa ja voitto tuli kotiin.  Odotan kesän Desuconin kisoja innolla, sillä taso on yleensä ollut kova ja upeiden pukujen katselu on lempipuuhaani.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!