Desucon 10v -iltaohjelma - Megainfopläjäys!

Kirjoittanut
Murrmeli

Hei Desukansa!

Kun tänä vuonna juhlitaan Desuconin kymmenenvuotista taivalta, on syytä muistaa että Desuconin taipaleeseen on aina kuulunut juhliminen eri tavoilla. Iltabileet tulivat jo ensimmäisen Desuconin yhteyteen jäädäkseen, ja onkin kerännyt ympärilleen erilaisia illanvieton tapoja Desutapahtumien ympärille. Tämä blogaus kertoo kaikista niistä, joilla Desuconin kymmenvuotista taivalta juhlitaan, koska onhan se juhlimisen arvoista!

 

Perjantai 8.6.: DesuCruise (M/S Vellamo)

DesuCruisea vietettiin ensimmäistä kertaa 2011, ja vaikka Itämeren risteilyt ovatkin jääneet vuosien varrella vähemmälle, kymmenvuotisten kunniaksi järjestetään hieman lyhyempi variaatio Vesijärvellä. Liput DesuCruiselle vietiin käsistä, mutta mikäli peruutuspaikkoja ilmaantuu, kannattaa niitä tiedustella Desuconin infotiskiltä perjantaina tapahtuman avauksen jälkeen.

DesuCruisen aikataulu on perjantai-illalle seuraavanlainen:

19:15 M/S Vellamoon nousu alkaa sataman puolelta. Olethan ajoissa paikalla! Laivaannousumusiikista ja risteilyn taustamusiikkipuolesta vastaa kevään DesuDJ-kurssilta valmistunut DJ OSC HOOD, joka soittaa tunnelmallista J-citypoppia ja Yokohaman hiekkarantojen funkkitunnelmaa. Ennakkofiilistelyjä miehen selektiosta pääset tutustumaan Mixcloudin puolella!

19:30 Laiva lähtee Vesijärvelle. Tämän jälkeen sisään pääsemiseen tarvitsee jo sitten uimapoikien oppeja. Laivalle ruokailun varanneet pääsevät varsin pian menunsa ääreen.

20:00 Jokaiselle Cruiselle on kuulunut puheohjelmaosuus, joten emme tee tälläkään kertaa poikkeusta. Puheohjelmapuolelta meille on luvassa kolme lyhyttä ja ytimekästä puheenvuoroa, joita tulevat esittämään jo monelle tutut kasvot:

 • Otso Rajala
  Komedia vastaa jo otsikossa spoilatulla tavalla siihen iänikuiseen yön hiljaisten tuntien pohdiskeluun siitä, onko animeharrastuksessa yhtään mitään järkeä, vai pitäisikö vain suosiolla heittää dakimakurat naulaan, takoa figut kulhoiksi ja tehdä jotain kehittävämpää tällä rajallisella ajalla maan päällä.
 • Jussi 'niidel' Kari
  Sen lisäksi, että animea pitää katsoa, sitä pitää myös tulkita. Jos animea vain tuijottaa, ei siitä tajua mitään. Erityisen hankala taidemuoto ovat nk. fanservice-piirretyt, jotka tunnetaan myös herrasmiesten taidepiirrossarjoina. Miten sivistynyt ja hienostunut herrasmies tulkitsee tissejä ja perseitä ruudullaan? Pitkän linjan herrasmies kertoo. Liipasinvaroitus: Jussi Kari.
 • Teppo 'Isperia' Suominen
  Sen lisäksi, että Jussi Karia on pakko kuunnella, häntä täytyy myös tulkita. Jos Jussia vain tuijottaa, tulee yleensä paha mieli. Erityisen hankala puheen muoto ovat Jussin ohjelmat, jotka tunnetaan myös Jussi Kari -showna. Miten sivistynyt ja hienostunut animen harrastaja tulkitsee trollia tapahtumassaan? Pitkän linjan Jussi-asiantuntija kertoo. Liipasinvaroitus: Jussi Kari.

21:30 Esiintymislavan ottaa haltuun HotAnimeBoyz-kolmikko, joka viihdyttää laivayleisöä animecovereiden avulla! Tämä kolmehenkinen kokoonpano on viihdyttänyt Desuloungessa jo talven tapahtumassa menestyksekkäästi, ja uskoaksemme tämä ensimmäinen Lahdenvälisillä vesillä tapahtuva akustinen animekonsertti ei tule jäämään edeltäjistään jälkeen!

22:30- M/S Vellamo saapuu takaisin Sibeliustalon satamaan. Ulos emme ole ketään heittämässä, vaan iltaa on mahdollista jatkaa ankkuroidulla aluksella niin pitkään kuin väkeä riittää! Tässä vaiheessa laivan portit aukeavat *kaikille Desuconin kävijöille*, joten mikäli missasit Cruisen ilmoittautumisen mutta haluat tulla hakemaan loppuillan laivatunnelmaa, tervetuloa!

 

Perjantai 8.6.: DesuLounge (Ravintola Lastu) 

Mikäli keinuvat laivat eivät ole se juttu, Ravintola Lastu palvelee perjantaina ja siivittää kävijöiden fiiliksiä tuttujen Desudrinkkien voimalla tapahtuman avaamisesta aina puolille öin saakka. Taustamusiikiksi on valikoitu selektio animejazzia, joten vaikka liveohjelma on tällä kertaa siirtynyt vesille, Lastun tarjoilut pitävät hyvää huolta rantaan jääneistä.

 

Lauantai 9.6.: Iltabileet (Möysän Musaklubi)

Desuconin iltabileissä on aikaisempina vuosina käyty kokeilemassa mitä erilaisempia mestoja Lahden yöelämästä, ja jokaisen uuden paikan kanssa on aina uudenlaisia haasteita. Tämän vuoksi toivotammekin teidät tervetulleeksi kolmatta kertaa peräkkäin Möysän Musaklubille (Hämeenkatu 16, Lahti), jonka kanssa päästään tekemään asioita vielä suuremmin ja kauniimmin tällä kertaa.

Desuconin iltabileiden kestoa on juhlavuoden kunniaksi buustattu tappiin saakka 20:00-04:00, joten bileet eivät varmasti lopu keneltäkään kesken. Sisäänpääsy onnistuu Desuconin rannekkeella tai työvoimabadgella, joten päästään bilettämään omalla porukalla niin pitkään kuin sielu sietää.

Uutena asiana Möysän iltabileisiin tulee terassi. Uutuutena meillä on Möysän yläkerran rauhallisemman tilan yhteydessä ulkoterassi, jossa tarjolla on juomaa ja loungemusiikkia. Möysästä saa tällä kertaa myös pientä purtavaa mikäli nälkä yllättää kesken reivauksen.

  

Esiintyjät

Ensilumi 

Ensilumi Pres. 100% PURE Japanese Trance

Myöhäisillan transsia Kauko-Idän tyyliin - iltabileiden veteraanin johdolla. Desulavalle pitkästä aikaa palaava Ensilumi keskittyy tällä kertaa omien biisien sijaan tarjoilemaan kansalle täyttä paahtoa huolella valikoimiaan parhaita paloja Japanilaisen trancen maailmasta. Loppuillasta saatetaan kuulla myös miehen omia animeremixejä Watanaben tuotannosta! Miehen Desucon-keikat ovat olleet ikimuistoisia, ja meininki tulee olemaan taas vähintäänkin tätä:

 

Movestache x pΔrallel

Movestache x pΔrallel IDOLDJSETvol2

Frostbitessä debytoinut DJ- ja idolikulttuuria yhdistävä trio Movestache x pΔrallel tekee paluun Desuconin iltabileiden lavalle juhlatapahtuman kunniaksi! Valmistaudu siis nostamaan tahtia ainakin 180BPM:n taajuudelle, kun idolimusiikki ja DJ-työskentely yhdistetään jälleen bilemoodiin kolmikon voimin! Ai mitenkö se toimii? Tsekkaa talven keikkatallenne ohessa!

 

Movestache

Anison, EDM

Movestache on kuulunut Desuconin iltabileiden vakiokalustukseen jo vuodesta 2012, ja on esiintynyt kymmenissä iltabileissä ennen tätä, mutta synttäreiden kunniaksi noustaan stagelle vielä kerta. Mies on luotsannut kevään aikana uusia DJ-kykyjä conipiireihin, ja nyt onkin miehellä näytön paikka: Vieläkö vanha jaksaa tanssia ja tanssittaa? Luvassa tykeimmät animeremixit siivittämään bileet sunnuntain puolelle!

 

THMZ

J-pop, K-pop, trance

Seuraavana illan akteista esiteltävänä on THMZ! Tämä DJ on kerännyt DJ-kokemusta ympäri maata ja radiota jo vuosia, ja on nyt ensimmäistä kertaa Desuconin leivissä. Soittolistaa on kerätty Akihabaran hämäristä levykaupoista aina Seoulin yökerhoihin, jotenka nämä kaksi elementtiä tulevat kuulumaan setissä erittäin vahvasti. Tähän herraan voitte etukäteen tutustua mixtapen muodossa:

 

BLNQ

Anison, J-pop

Hei! Olen Jesse, artistinimeltäni BLNQ (lausutaan ‘blank’). Musiikin tuotanto ja levyjen pyörittely pienemmissä piireissä on ollut intohimona viimeiset 4 vuotta. Tuotantopuolella sydäntäni lähellä on kaikenlainen bassomusiikki, mutta levyjä pyöritellessä soitan mitä vain, tilaisuudesta ja yleisöstä riippuen.

Animen musiikki on ollut minulle aina lähellä sydäntä, ja desun iltabileiden soittolistalta löytyy takuuvarmasti useita openingeja/endingejä ja niiden remixejä viime seasoneilta ja kauempaakin!

 

DJ Yukata

Anison, Future funk, EDM

DJ, kuvioitu kylpytakki ja kesän kuumin mixtape nähdään ja kuullaan Desuconin legendaarisissa iltabileissä, vieläpä samaan aikaan. Pystyykö yukatan pitkillä hihoilla miksaamaan ja voiko geta-sandaaleilla tanssia? Tämä kaikki selviää kun lavalle astuu DJ Yukata! Mies on valmistunut DesuDJ-kurssilta keväällä, ja pääsee sopivsti juhlavuodelle avaamaan iltabileet!

 

DJ Kaiku

Game music, Anime remix

Pelimusiikki-DJ-veteraani, Kaiku, palaa Desuconin iltabileisiin loungefiiliksissä! Kaiku on esiintynyt muun muuassa Helsinki Game Music Festivalin jatkoilla, ja tulee miksaamaan meille pääosin pelimusaa ja pelimusaremiksejä, mihin sekoittuu helposti myös anime- tai muuta japanimusaa joukkoon. DJ:n omia sanoja lainaten:

"Moi conikansa! Tällä kertaa luvassa on kesäisimmät loungepelimusasetit mitä on kuunaan kuultu. Marion letkeät latinorytmit, Sonicin funkkaavat biitit ja Donkey Kong Countryn tunnelmalliset maalailut... Mahtavaa päästä soittelemaan pelimusan letkeämpiä fiiliksiä, niille kun ei aina ole tilaa iltabileiden jytämeinigeissä."

 

DJ OSC HOOD

J-pop, J-disco, Funk

DesuDJ-kurssilta valmistunut tulokas DJ OSC HOOD pyöräyttää iltabileloungen käyntiin fiilistelemällä Yokohaman hiekkarantoja vanhan japanilaisen boogien tahtiin. Soundtrackiksi on luvassa hullu setti funkkia ja j-poppia suoraan diskon kultakaudelta, tervetuloa chillailemaan bileiden lomassa!

 

Lisätietoa

Bileiden aikataulu näyttää seuraavanlaiselta:

Yläkerta/terassi:

20:00: DJ OSC HOOD

22:00: DJ Kaiku

24:00: Hiljaisempi tila

Alakerta/Klubi:

20:00: Ovet auki

20:30: DJ Yukata

21:30: DJ BLNQ

22:30: Movestache x pΔrallel

23:00: THMZ

24:00: Movestache

01:00: Ensilumi

02:00: DJ:t

04:00: Valomerkki

 

 • Bileet tapahtuvat jälleen anniskelualueella, joten omien alkoholijuomien nauttiminen on (myös terassin puolella) erittäin kielletty.
 • Veden juominen kuuluu kuumana kesäiltana agendaan. Iltabileissä on lukuisia vesipisteitä, joten veden takia ei tarvitse edes tiskille jonotella. Juominen on tärkeää!
 • Sisääntulovaiheessa tarkastetaan ranneke/badge, mutta myös henkilöpaperit. Muistattehan ottaa ne mukaan.
 • Toisten huomioon ottaminen on varsin olennaista! Isommat (ja provosoivammat) propit tulee jättää ilmaisen narikan puolelle, jos ne bilepaikalle ovat sattuneet mukaan tulemaan.
 • Vaikka meillä onkin synttärijuhlien kunniaksi viisi baaritiskiä, niin joskus saattaa joutua jonottamaan. Tässäkin auttaa joko lähimaksun tai käteisen hyödyntäminen.
 • Sunnuntainakin on vielä con! Pidetään hauskaa ja toisistamme huolta!

Mikäli iltabileisiin liittyen on kysyttävää, @desukun, kommenttipalsta ja iltabileet@desucon.fi -sähköposti palvelevat teitä! Nähdään juhlissa!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!