Cosplay

Cosplay ei ole Desuconissa pakollista, mutta äärimmäisen sallittua! Olet tervetullut nauttimaan ikimuistoisesta viikonlopusta Sibeliustalolla, olit sitten ihan tavallisissa vaatteissa tai minkä tahansa fandomin cosplayssa!

Cosplaykilpailuita löytyy nyt kolminkappalein Desuconista. Kisat järjestetään desulauantaina Pääsalissa. Kisaliput tulevat jakoon lauantaina kello 10:00.

Hall cosplay-kisa

Tuttu ja turvallinen Hall cosplay-kisa palaa taas kesän Desuconiin! Kisaan ei ole mahdollista ilmoittautua ennakkoon, vaan osallistujia etsitään Metsähallista desulauantaina kello 11-13 välillä. Tämä kisa on mainio tapa tutustua cosplay-kisaamisen maailmaan matalalla kynnyksellä, eli kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan, jos cosplay-agenttimme sinut nappaa! Kisaan valittavien pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehtyjä, lähdemaarajoitusta ei ole. Hahmon on oltava julkaistusta lähteestä, omia designeja tai hahmoja ei sallita.

Craftsmanship-kisa

Toisena kilpailuna nähdään uudenlainen kisa, jossa kilpailijat pääsevät esittelemään kädentaitojaan! Craftsmanship-kisa on nimensä mukaisesti yksityiskohtaisten ja pikkutarkkojen tekijöiden kisa, jossa kiinnitetään erityishuomiota puvun yksityiskohtiin ja niiden toteutukseen. Jos koet pienten yksityiskohtien viilaamisen ja puvun hienosäätämisen olevan sinun juttusi, tähän kisaan kannattaa ehdottomasti osallistua! Kisaan valittavien pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehtyjä, lähdemaarajoitusta ei ole. Hahmon on oltava julkaistusta lähteestä, omia designeja tai hahmoja ei sallita.

Craftmanship-kisan ilmoittautuminen on suljettu. Ilmoittautumisaika oli 27.12.2021 - 9.1.2022.

Cosplay Central Crown championships

Cosplay Central Crown championships-kisa on uusi kansainvälinen kisa, jonka voittaja pääsee edustamaan Suomea finaaliin Lontooseen Lokakuussa 2022. Uuden ja erilaisen lähestymistavan kisaan tuo se, että siihen on mahdollista osallistua joko lähdeuskollisella ("accuracy") ja mahdollisimman tarkkaan alkuperäistä designiä jäljittelevällä asulla, TAI omalla tulkinnalla olemassaolevasta hahmosta ("design"). Puvun lisäksi kilpailijat valmistelevat lyhyen 1-2 minuutin esityksen, joka nähdään pääsalin lavalla. Kilpailun säännöt ja tuomarointikriteerit löytyvät kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä linkistä.

Cosplay Central Crown championships -kilpailun ilmoittautuminen on suljettu. Ilmoittautumisaika oli 27.12.2021 - 9.1.2022.

Paikkaliput cosplaykisaan:

Paikkalippuja cosplaykisaan voi varata Desuconin nettisivujen kautta kisapäivänä klo 10 alkaen. Lippujen varaaminen tapahtuu Desuprofiilin kautta. Lippuja voi varata maksimissaan 5 kappaletta. Mikäli huomaat, että et haluakaan osallistua kisakatsomoon, vapautathan lippusi järjestelmän kautta!

Invapaikkaliput jaetaan infopisteeltä.

Liput ovat maksuttomia.

Cosplaykisojen tuomaristo

Kisojen tuomariston esittelyn löydät täältä.

Kisojen lisäksi:

Cosplayta on toki kisojen ulkopuolellakin! Tapahtumapaikalta löydät cosplaypukuhuoneet 2. kerroksesta, sekä kuvauspisteen samasta kerroksesta.

 

Kuva: Tuomas Puikkonen (Desucon 2018)

 

Tabikauppa