Cosplay

Tämän kesän Desuconissa conitetaan verkossa, ja näin ollen myös cosplaykisat käydään virtuaalisesti!

Conissa on cosplaykisaohjelmaa kaksin kappalein, perinteinen photoshoot-kilpailu sekä Kaappicosplay-kilpailu. 

Photoshoot-kilpailu

Nimensä mukaisesti kyseessä on perinteinen cosplay photoshoot-kilpailu, joihin kisaajat voivat osallistua milloin vain otetulla kuvalla. Tuomaristo valitsee yhden voittajan tapahtumaviikonlopun aikana ja voittaja julkaistaan netissä.

Ilmoittautuminen photoshoot-kilpailuun on päättynyt. 

Tuomariston valitseman voittajan lisäksi photoshoot-kategoriassa valitaan yleisön suosikki yleisöäänestyksen avulla. Yleisöäänestystä varten tarvitset Desucon-tunnukset.

Äänestämään pääset täältä. Äänestys alkaa perjantaina 12.6. klo 18.00 ja päättyy sunnuntaina 14.6. klo 11.59. 

Kisaajien kuvat löydät täältä.

Voittajat julkaistaan Desuconlinen sunnuntaina 14.6.

 

Kaappicosplay-kilpailu

Kaappicosplay-kilpailussa kisaajilta vaaditaan luovuutta, keksiliäisyyttä ja oman elämän MacGyver-taitoja. Ideana on, että kisaajat tekevät cosplay-asunsa jo omistamistaan tai muuten kotoa löydettävistä tavaroista ja tarvikkeista nopealla aikataululla.

Kisaajat voivat valita hahmonsa listasta, johon on voinut ilmoittaa hahmoja kuluneen viikon aikana. Listaan pääset tästä! Huom! Voit osallistua kisaan millä tahansa listasta löytyvän hahmon versiolla! Olipa hahmosta sitten versio taikatyttöpuvussa, koulupuvussa tai pakollisen rantajakson bikineissä, kaikki versiot kelpaavat kisaan!

Kisaajien työskentelyaika alkaa hahmolistan julkaisusta, ja kestää aina lauantain 13.6. loppuun asti. Osallistuminen kilpailuun tapahtuu Twitterin tai Instagramin kautta (tai lähettämällä kuva valmiista asusta osoitteeseen cosplay@desucon.fi) käyttämällä #desucosplay hashtagia. Käyttämällä hashtagia annat hyväksyntäsi sille, että Desucon saattaa julkaista voittajien kuvat nettisivuilla ja sosiaalisen median alustoilla. Voittajiin otetaan yhteys kisan päättymisen jälkeen. Varmistathan, että tilisi on julkinen mikäli osallistut Twitterin tai Instagramin kautta.

Jaa valmis tuotoksesi yhdessä referenssikuvan kanssa! Voit myös kuvauksessa kertoa kekseliäimmästä käyttämästäsi materiaalista/vaatekappaleesta. 

Kisa alkaa tapahtuman alkaessa ja osallistuminen päättyy lauantaina 13.6. klo 23.59

Voittajat julkaistaan Desuconlinen sunnuntaina 14.6.