Ohjelmakartta

DesucOnline tarjoaa parhaita paloja puheohjelmasta ja pyrkii tarjoamaan myös osallistavan ja erityisohjelman vaihtoehtoja. Lauantaipäivä on pyhitetty puheohjelmalle, jota lähetämme Youtube-streamiin melkein koko supersalaiselta DesuStudioltamme. Sunnuntaina taas tarjoamme erityisohjelmaa mm. kunniavieraan ja AMV-kilpailun muodossa. Lisäksi sekä perjantai- että lauantai-iltana voi Twitchin kautta hypätä mukaan seuraamaan NeoNya!! Partyn kanssa yhteistyössä toteutettua loungea ja iltabileitä.

DesucOnlinen ohjelma lähetetään Desuconin Youtubesta muutamia poikkeuksia lukuunottamatta (iltabileet ja AMV-sisältö lähetetään omista kanavistaan). Lisäämme tälle sivulle linkit streameihin vielä ennen tapahtumaa.

Perjantai

DesuLounge

20:00 -

Perjantaina käynnistelemme DesucOnline-viikonloppua loungehenkisellä illanvietolla Neonya-Twitchin puolella! Iltaan kuuluu viikonlopun odotusta, leppoisaa rupattelua ja japanihenkistä fiilistelymusiikkia useammalta DJ-esiintyjältä. Tarkemmat tiedot ohjelmasta löytyvät iltabilesivultamme.

Lauantai

Tervetuliaissanat

10:25-10:30

Animeturismi harrastuksena

10:30 - 11:30

Heidi 'Hoothoot' Päivinen

Matkailu avartaa - myös animeharrastajan perspektiiviä. Ohjelmassa puhutaan animeturismista, animepyhiinvaeltamisen aloittamisesta ja siitä, miltä oman lempisarjan tapahtuman näkeminen viimein tuntuu!

 

Suosikkihahmot syynissä

11:30 - 13:00

Petteri 'ptjsubasa' Uusitalo ja Maaret 'Arana' Stepanoff

Aina toisinaan joku animehahmo päätyy nousemaan kokoaan suuremmaksi suosikiksi valtavalle määrälle ihmisiä. Mutta millaisista aineksista nämä animemaailman omat Jack Sparrow’t ja tohtori Houset oikein koostuvat? Nostamme esille kourallisen ikonisia animehahmoja ja pohdimme enemmän tai vähemmän kevyellä otteella syitä näiden suosion takana.

 

Luin Sata Ranobea Vuodessa ja En Päätynyt Toiseen Maailmaan, Joten Tein Aiheesta Luennon.

13:00 - 14:00

Daiz

Kuten paraskin ranobenimi, otsikko kertoo jo olennaisen ohjelman sisällöstä - viime vuoden aikana tuli tutustuttua light novelien, eli tuttavallisesti ranobejen, ihmeellisen maailmaan oikein urakalla, ja tässä ohjelmassa pääsee sitten kuulemaan mitä tästä jäi käteen. Mitä on tämä kaikki proosa, joista iso osa nykypäivän animesta on lähtöisin? Jos kirjojen lukeminen on ollut sinulle juttu jossain vaiheessa elämää tai juuri tälläkin hetkellä, hyppää rohkeasti mukaan sillä tänä päivänä japaniviihteen ihmeellistä maailmaa on helpompi kuluttaa kirjamuodossa kuin koskaan aiemmin!

 

Lounastauko Kira Kira Remote Cafén seurassa

14:00 - 15:30

Kira Kira Remote Café tuo meidokahvilan suoraan luoksesi! Vietä lounastaukosi ihanien meidojen ja butlerien seurassa. Luvassa ruokataikoja, pelejä ja mukavaa jutustelua.

 

Isekaiko vaiko eikö?

15:30-17:00

Marko 'Lambda' Göös

Isekai on termi joka on nykyään laajalle levinnyt. Sitä kutsutaan genreksi, ja kaikki sarjat joissa on fantasiaelementtejä tuntuu nykyään helposti saavan jonkun sanomaan sarjaa Isekaiksi. Asia ei kuitenkaan ole ihan näin yksinkertainen! Tule kuuntelemaan kun avaan Isekai-termiä, sen määritteitä, ja rajatapauksia kuten Overlordia tai G.A.T.Ea!

 

Shaft-tyylin käsikirja

17:00-18:30

Valtteri "Tounis" Strömsholm

Vielä kerran Shaftista! Studiosta on puhuttu paljon, mutta tällä luennolla pyritään löytämään tyylin ydin ja merkitys tarkastelemalla esimerkkejä koko Shinbou/Shaft-parin yli 15-vuotisen historian varrelta. Seurataan, miten tyyli on ajan saatossa elänyt ydintekijöiden vaihtuessa ja tekniikan kehittyessä. Tutkitaan miten kuvakäsikirjoitustyyli eroaa muiden studioiden tuotoksista ja pohditaan, mitä muut studiot voivat oppia Shaftilta - ja ovat jo ehkä oppineetkin.

 

Pidä politiikkasi ulkona animestani - yhteiskunnallisten arvojen vaikutus viihteen tulkintaan

18:30 - 20:00

Jussi 'niidel' Kari

Anime ja manga ovat peräisin Japanista ja heijastelevat japanilaista kulttuuria ja sen arvoja. Välillä nämä arvot ovat ristiriidassa esimerkiksi amerikkalaisten, eurooppalaisten tai kiinalaisten arvojen kanssa, mikä on viime vuosina aiheuttanut erilaisia kohuja ja kuohuntaa internetissä.

Milloin tällaisia kulttuurikollisioita syntyy, milloin teoksen luoja yrittää ujuttaa teokseensa propagandaa ja milloin kuluttaja syyllistyy kulttuuri-imperialistiseen ylitulkintaan? Milloin orjataika on vain jännä kerronnan väline ja milloin kissatytön kaulapanta kertoo tekijänsä naisvihaa tihkuvista asenteista?

Miten alt-right ja SJW:t liittyvät asiaan? Onko viihde aina poliittista? Onko ylipäänsä mahdollista tehdä ei-poliittista sisältöä ja onko sellaisen yrittäminen edes mielekästä?

 

Iltabileet

20:00 -

Lauantaina päästetään koko Desuconin DJ-kattaus irti, kun iltabileet striimataan suorana Twitchin kautta! Bileet jatkuvat myöhään yöhön eikä yksikään narikkajono tai baaritiskin ruuhka pääse estämään biletystä omalla päätelaitteella. Esiintyjäkattaukseen on tulossa julkistuksia viikoittain Neonya!! Streamin parissa aina viikkoa ennen DesucOnlinea asti.

 

Sunnuntai

Kunniavierasohjelma: Kirsikka kakun päällä — animen viimeistelijät

11:00-15:00

Oletko koskaan pohtinut mitä elokuvaaja (director of photography) animessa tekee, ja missä kaikkialla visuaaliset erikoistehosteet piristävät animeasi? Tule katsomaan, mitä animaattoreiden ja taustataiteilijoiden tuotoksille tapahtuu, ennen kuin ne päätyvät ruudulle katsojien ihailtavaksi.

DesucOnlinen kunniavieraat Moriya Wakana ja Nakanishi Kosuke kertovat haastattelussa urastaan sekä elokuvaajan ja VFX-ohjaajan työstä ennen-jälkeen -videoesimerkkien kera. Tässä tuhdissa ohjelmassa on myös materiaalia, jota pääsee näkemään vain livenä, joten silmät tarkkana! Ohjelmassa on tauko välissä.

 

AMV-kilpailu

15:00-17:00

DesucOnlinen AMV-kilpailu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa verkkolähetyksenä. Finaaliesityksessä näytetään finaaliin päässeet animemusiikkivideot. Kilpailussa tuomarit palkitsevat kilpailun parhaan videon, parhaan klassikon, parhaan tarinankerronnan, parhaan romantiikan ja parhaan toiminnan. Myös yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan kilpailun aikana. AMV.fi teemapalkintona paras 2000-luku. Tule katsomaan kesän kovimmat animemusiikkivideot! Kilpailu järjestetään yhteistyössä AMV.fi kanssa. Teemakilpailun yhteistyökumppanina toimii HONOR.

Linkki verkkolähetykseen julkaistaan sunnuntaina 14.6. kello 14:30!

AMV-keskustelupiiri

17:00-19:00

Sawnah, Merezone (AMV.fi)

AMV-kilpailun jälkeisiä tunnelmia pääsee purkamaan AMV.fi keskustelupiirissä sunnuntaina! Piiriin on tervetullut jokainen aiheesta kiinnostunut. Osallistua voit tietokoneella tai älypuhelimellasi. Tervetuloa! Piiriin ei ole ennakkoilmoittautumista. Keskustelupiiri järjestetään AMV.fi:n Discord-serverillä. Osallistumista varten tarvitset Discord-tunnukset. Linkki Discordiin.