DesuCord

Mikä on Desucord?

Tapahtuman aikana on käytössä DesuCord, eli Desuconin ylläpitämä Discord-serveri, joka kokoaa yhteen tapahtuman kävijöitä ja pyrkii mahdollistamaan edes hieman autenttista conikokemusta kohtaamisien muodossa. DesuCord koostuu tekstimuotoisista kanavista eri conin aihepiirien mukaan (esimerkiksi "ohjelma", "kunniavieraat", "cosplay"), sekä vapaassa käytössä olevista äänikanavista. Lisäksi DesuCordissa on luvassa myös ainutlaatuista ohjelmaa!

Jos Discord ei ole ennestään tuttu, käy tutustumassa siihen täällä!

Saavuttuasi DesuCordiin tulee sinun lukea ja hyväksyä tapahtuman säännöt. Tämä tapahtuu tekstikanavalla, joka aukeaa liittymislinkkiä klikkaamalla (julkaistaan myöhemmin). Tämän jälkeen saat tapahtumaan pääsyyn oikeuttavan roolin, jolla kaikki tapahtuman kanavat ovat käytössäsi.  #lounge -kanava toimii tapahtuman sekalaisena kanavana, jota saa käyttää vapaasti keskusteluun. Muuten kanavat seuraavat tiettyä aihetta. Kanavien introteksteissä on esitelty kanavan aihe sekä koottu hyödyllistä tietoa aiheeseen liittyen. Lisäksi kannattaa myös vilkaista kiinnitetyt viestit lisätiedon varalta! Äänikanavista vapaassa käytössä ovat vesipiste, katsomo sekä pelikatsomo. Jokaiselle äänikanavalle löytyy oma tekstikanava, joka on tarkoitettu keskustelussa nousseiden asioiden (esim. linkkien ja kuvien) jakoon.

DesuCord on auki torstaista 17.6. klo 17:00 maanantaihin 21.6. klo 17:00 asti. DesuCordiin pääset liittymislinkin avulla, joka julkaistaan tapahtuman aukeamisen yhteydessä. Liittyäksesi tarvitset Discord-käyttäjätunnuksen. Toivomme, että tutustut ennen tapahtumaa huolellisesti alla oleviin sääntöihin ja seuraat niitä. Näin taataan mukava conikokemus kaikille osallistujille!

Liity DesuCordiin klikkaamalla tästä!

DesuCordin säännöt

Liittyessäsi DesuCordiin sitoudut noudattamaan seuraavia sääntöjä: 

  1. Juttele ja sosialisoidu iloisella conifiiliksellä törmäillen vanhoihin tuttuihin ja uusiin tuttavuuksiin! Pyri noudattamaan kanavan aihetta; #lounge -kanavalla voit jutella vapaasti kaikesta maan ja taivaan välillä.
  2. Ole kunnioittava ja kohtelias muita kävijöitä kohtaan. Emme salli toisten kävijöiden häiriköintiä, loukkaavaa kielenkäyttöä tai muuta asiatonta käyttäytymistä. Moderaattorit puuttuvat häiriöihin.
  3. Asiattomuudet ja häiriökäyttäytyminen johtavat sanktioihin eli varoitukseen, asiattomien viestien poistamiseen, tai väliaikaiseen tai pysyvään poistoon tapahtuman Discordista.
  4. Anna palautteesi kaikesta ohjelmasta rakentavasti.
  5. DesucOnline on ikärajaton tapahtuma - huomioithan tämän seikan. K18-sisällön (esim. graafinen materiaali) lähettäminen on kiellettyä kaikilla kanavilla.
  6. Laittoman sisällön jakaminen ja kehottaminen rikolliseen toimintaan on kiellettyä.
  7. Huomioithan, että DesuCord on julkinen serveri eli ethän jaa omia henkilötietojasi.
  8. Mikäli koet tai havaitset häirintää tai ahdistelua, voit ottaa yhteyden häirintäyhdyshenkilöömme @Hootti in tai @Japsu un. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisina.
  9. Desucordiin liittyviä ehdotuksia, pulmatilanteita, palautetta? Ota yhteyttä pingaamalla @Moderaattorikuutit -roolia tai laittamalla yksityisviestiä - olemme täällä teitä varten. :3

Moderointitiimi valvoo DesuCordissa käyttäytymistä sekä sääntöjen noudattamista ja heitä on toteltava. Heidät tunnistaa vihreästä väristä ja Moderaattorikuutit-roolista.   

Tapahtuman aikana toimii myös kaksi häirintäyhdyshenkilöä. Mikäli koet tai havaitset häirintää tai ahdistelua, voit ottaa yhteyden kumpaan tahansa yhdyshenkilöön. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisina. Yhdyshenkilöinä toimivat Heidi (Hootti) ja Santtu (Japsu), jotka tunnistat myös Häirintäyhdyshenkilö-roolista.

Ohjelma DesuCordissa

Ohjelma järjestetään Kuusisalin katsomo nimisellä äänikanavalla, mikäli ohjelman kuvauksessa ei mainita toisin. Ohjelmien tarkat aikataulut julkaistaan myöhemmin. 

 

Perjantai:

Japanilaisten roolipelien monimuotoinen tarinankerronta

Kirika

18:00

Siinä missä länsimaalaiset roolipelit tunnetaan vapaudestaan (tai ainakin vapauden illuusiosta), japanilaiset roolipelit on aina nähty hieman tynkeämpinä serkkuihinsa verrattuna. Tämä ei välttämättä ole totta, vaan japanilaisilla roolipeleillä on vaikka minkälaisia tarinakerronallisia tyylejä. Ohjelma tulee olemaan yleiskatsaus japanilaiseen roolipelien tarinankerrontaan, sekä siihen millä tavoilla niitä kerrotaan.

 

The Legend of Zelda: 35 vuotta lorea

Karo Pietilä

19:00

The Legend of Zelda -pelisarja täytti tänä vuonna 35 vuotta. Tuona aikana tonttulakkipää Link on ehtinyt pelastaa prinsessa Zeldan reippaasti yli parikymmentä kertaa sarjan monissa pääpeleissä, spin-offeissa ja remakeissa. Aluksi juoni olikin noin yksinkertainen, mutta se on jokaisen uuden pelin myötä laajentunut, syventynyt ja mutkistunut. Käymme luennolla läpi miten Nintendo on panostanut aina enemmän ja enemmän uusien pelien juoniin ja loreen, sekä miten koko sarja lopulta linkitettiin yhdeksi aikajanaksi. Ohjelma sisältää juonipaljastuksia.

 

Improvisoitu animeluentosarja: "Tota öö, tämähän liittyy asiaan silleen että"

Minizy

20:00

Mitä tapahtuu, kun luennoitsijat laitetaan pitämään animeluentoa ilman mitään mahdollisuutta valmistautua koitokseen? Mitä yhteistä on berliininmunkilla ja Boruton faijalla? Se selviää nyt!

Tässä huumoripitoisessa ohjelmassa luennoitsijat pitävät lyhyitä luentoja itselleen täysin tuntemattomien slaidien pohjalta. Luvassa voi olla mitä erikoisempia animeaiheisia kuvia ja kaavioita, ja luennoitsijan tehtäväksi jää yrittää selittää niitä lennossa. Improtaitojaan meille esittelevät mm. aiemmista desuohjelmista tutut Jussi "niidel" Kari, Marko "Lamppa" Göös ja Teppo "Isperia" Suominen.. Ohjelma saattaa aiheuttaa yllätyksiä ja vauhdikkaita tilanteita, hämmennystä, hallitsematonta naurua ja epätoivoa - ruudun molemmin puolin.

 

Lauantai:

Lounas etämeidokahvilassa

14:00

Kira Kira Remote Café tuo jälleen meidokahvilan kotisohville! Vietä lounastaukosi ihanien meidojen ja butlerien seurassa. Luvassa herkkuja, ruokataikoja, pelejä ja mukavaa jutustelua.

Ohjelma järjestetään Twitchissä. Osallistu keskusteluun DesuCordissa meidokahvila-kanavalla!

 

Sunnuntai:

AMV-keskustelupiiri

14:30

AMV.fi järjestää jälleen kaikille aiheesta kiinnostuneille AMV-keskustelupiirin! Keskustelupiiri on mitä parhain paikka tutustua AMV:iden tekemiseen, tuomarointiin, editoijiin, tai ihan vain nauttimiseen, omasta osaamisesta ja kokemuksesta riippumatta.