Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Ohjelma

DesucOnline 2021 on entistä täydempi ohjelman osalta!

Perjantai:

Perjantain ohjelma alkaa klo 18. Perjantain ohjelma lähetetään Desucordin kautta. Liity Desucordiin tai lue lisää.

Japanilaisten roolipelien monimuotoinen tarinankerronta

Kirika

18:00

Siinä missä länsimaalaiset roolipelit tunnetaan vapaudestaan (tai ainakin vapauden illuusiosta), japanilaiset roolipelit on aina nähty hieman tynkeämpinä serkkuihinsa verrattuna. Tämä ei välttämättä ole totta, vaan japanilaisilla roolipeleillä on vaikka minkälaisia tarinakerronallisia tyylejä. Ohjelma tulee olemaan yleiskatsaus japanilaiseen roolipelien tarinankerrontaan, sekä siihen millä tavoilla niitä kerrotaan.

 

The Legend of Zelda: 35 vuotta lorea

Karo Pietilä

19:00

The Legend of Zelda -pelisarja täytti tänä vuonna 35 vuotta. Tuona aikana tonttulakkipää Link on ehtinyt pelastaa prinsessa Zeldan reippaasti yli parikymmentä kertaa sarjan monissa pääpeleissä, spin-offeissa ja remakeissa. Aluksi juoni olikin noin yksinkertainen, mutta se on jokaisen uuden pelin myötä laajentunut, syventynyt ja mutkistunut. Käymme luennolla läpi miten Nintendo on panostanut aina enemmän ja enemmän uusien pelien juoniin ja loreen, sekä miten koko sarja lopulta linkitettiin yhdeksi aikajanaksi. Ohjelma sisältää juonipaljastuksia.

 

Improvisoitu animeluentosarja: "Tota öö, tämähän liittyy asiaan silleen että"

Minizy

20:00

Mitä tapahtuu, kun luennoitsijat laitetaan pitämään animeluentoa ilman mitään mahdollisuutta valmistautua koitokseen? Mitä yhteistä on berliininmunkilla ja Boruton faijalla? Se selviää nyt!

Tässä huumoripitoisessa ohjelmassa luennoitsijat pitävät lyhyitä luentoja itselleen täysin tuntemattomien slaidien pohjalta. Luvassa voi olla mitä erikoisempia animeaiheisia kuvia ja kaavioita, ja luennoitsijan tehtäväksi jää yrittää selittää niitä lennossa. Improtaitojaan meille esittelevät mm. aiemmista desuohjelmista tutut Jussi "niidel" Kari, Marko "Lamppa" Göös ja Teppo "Isperia" Suominen. Ohjelma saattaa aiheuttaa yllätyksiä ja vauhdikkaita tilanteita, hämmennystä, hallitsematonta naurua ja epätoivoa - ruudun molemmin puolin.

 

DesuLounge

21:00

Perjantai on kuin Evangelion: juonesta on vaikea saada kiinni ja Misato taitaa juoda taas yhden oluen. DesuLounge tarjoaa kuitenkin musiikkia ja viihdettä myös viilenevään kesäiltaan, olit sitten Lahdessa, landella, laineilla tai lauteilla!

Lauantai:

Lauantain ohjelma alkaa klo 11:15 alkusanoilla. Lauantain puheohjelmat lähetetään YouTuben kautta. Ohjelmaa pääset seuraamaan täällä.

Alkusanat

11:15

Desuconin virallinen satusetä Teppo "Isperia" Suominen kertoo rauhallisella äänellä, mitä päivään sisältyy ja miten pääset osallistumaan. Virittäydy kanavalle ja kaada kahvit tai teet kuppiin, Desuconin lauantai alkaa tästä!

 

Animen Heisei-kausi

Heidi "Hoothoot" Päivinen

11:30

Animen Taisho-kauden ja Animen Showa-kauden kolmas jatko-osa käsittelee animea viimeisen 30 vuoden ajalta. Ohjelmassa mietitään aikakauden trendejä, vuosien aikana tapahtunutta muutosta ja animea yleensäkin.

 

Akiran taustat

Gorim

12:45

Vuonna 1988 ilmestynyt elokuvasovitus Akira mangasta (1982) on eräs 1980-luvun vaikutusvaltaisimmista animejulkaisuista niin Japanissa kuin lännessä. Tässä ohjelmassa pohditaan Katsuhiro Otomon teoksen molempien versioiden historiallista kontekstia sekä teosten sanomaa. Ohjelma sisältää juonipaljastuksia anime-elokuvasta sekä mangasta.

 

Lounas etämeidokahvilassa

14:00

Kira Kira Remote Café tuo jälleen meidokahvilan kotisohville, tällä kertaa Discordin kautta! Vietä lounastaukosi ihanien meidojen ja butlerien seurassa. Luvassa herkkuja, ruokataikoja, pelejä ja mukavaa jutustelua. Hyppää meidokahvilaan Desucordissa!

 

Savua, sieniä ja gyozaa - Dorohedoron vinksahtanut taikamaailma

Anna "ExtendedFeline" Rantasila

15:15

Talvikaudella 2020 animenkatsojien silmille pyörähti Q Hayashidan mangaan perustuva sarja liskopäisen, muistinsa menettäneen ja gyozaa rakastavan Caimanin edesottamuksista Reiäksi kutsutussa rähmäisessä kaupungissa. Ohjelma sukeltaa tämän omintakeisen tärähtäneen maailman pohjamutiin ja siivilöi liejusta niitä asioita, jotka tekevät Dorohedorosta juuri sellaisen kuin se on.

 

DesuTalks(how)

16:30

Kuten nimikin antaa ymmärtää, on kyseessä keskusteluohjelma ohjelmasta. Luvassa on how-to talkshow siitä, mitä ohjelmanpitäminen on, voi olla tai olla olematta? Desuconin sään- ja ajanpieksämät ohjelmanpitäjät pieksävät suutaan sohvilla ohjelmanpidosta ja antavat toivottavasti myös pari vinkkiä siihen, miten jokaisesta voisi kuoriutua ohjelmanpitäjä seuraavaan liveconiin. Keskustelemassa Heidi "Hoothoot" Päivinen, Anna "ExtendedFeline" Rantasila, Jussi "niidel" Kari ja Teppo "Isperia" Suominen.

 

Oi ihana ysäri!

Mikko "Lmmz" Lammi

17:15

Ysärinostalgia on yhä vahvasti muodissa. Animepuolella Japanin kadotettu vuosikymmen tuotti monia edelleen kaiholla muisteltuja merkkiteoksia - mutta myös ehkäpä syystäkin unohduksiin vajonneita nimikkeitä. Luennolla koetetaan määritellä, mikä on ysärianimen kovin ydin ja pohditaan, onko nostalgia sittenkin vain seurausta animen valtavirtaistumisesta lännessä vuosituhannen lopulla. Ohjelma sisältää neonvärisiä hiuksia, syntikkapoppia ja vahvasti subjektiivista fiilistelyä.

 

AnimeCon - miehen iässä

Jussi "niidel" Kari ja Teppo "Isperia" Suominen

18:30

Kaikki tuntevat AnimeConin nimen, mutta tunteeko kukaan koko tarinaa nimen takana? Mistä AnimeCon tuli, ja onko sillä enää tulevaisuutta? Olisiko AnimeCon tarinansa hyvis, pahis, antisankari vai jotain ihan muuta? Ohjelmanpitäjät pyrkivät raottamaan historian verhoa ja kertomaan totuuden Suomen animetapahtumien pioneerista sekä sen käänteistä.

 

Iltabileet

20:00

Lauantai on kuin Macross Frontier: galaksit räjähtää ja tilanne eskaloituu, mutta Cheryl ei lakkaa laulamasta! Iltabileiden soundtrack on vähintään yhtä kuumaa kamaa kuin Macross F, ja kuten Desucon tulee F myös vuodelta 2008. Iltabileiden ohjelma ja esiintyjät julkaistaan myöhemmin.

 

Sunnuntai:

Sunnuntain ohjelma alkaa klo 11:15. Ohjelmaa pääset seuraamaan täällä.

 

COLLAPOP! You Can (Try to) Dance

11:15

Suosittu virtuaalinen odottemita-spektaakkeli COLLAPOP! tekee paluun entistä mahtavampana! Mukana on nyt uusia ryhmiä ja soolotanssijoita vanhojen tuttujen lisäksi, ja biisikattauksesta löytyy tälläkin kertaa anime- ja Vocaloid-kappaleita moneen makuun. Aloita aamupäiväsi seuraamalla energisiä tanssiesityksiä suoraan kotisohvaltasi!

 

Kunniavierasohjelma: あなたと一緒にアニメを作りたい - Haluan tehdä animea kanssasi

12:30

Kunniavierasohjelmassa luodataan animetuotannon arkea ja alan nykytilaa nuorten animetyöntekijöiden näkökulmasta rennon paneelikeskustelun muodossa. Haastateltavina vieraina on tuotantotyöntekijöitä eri firmoista: Kuriyama Lay-Ducelta, Sakai TMS Enterntainmentilta sekä Ebata Asahi Productionilta. Ohjelman juontajina toimivat Desuconeista tuttu Pyry Kontio sekä kokeneempi animetuotantotyöntekijä Segawa Akito. 

 

Cosplaykilpailujen tulokset

13:30

Kaappicosplay-, photoshoot- ja tiktok-kilpailujen tulosjulkistukset!

 

AMV-keskustelupiiri

14:00

AMV.fi järjestää jälleen kaikille aiheesta kiinnostuneille AMV-keskustelupiirin! Keskustelupiiri on mitä parhain paikka tutustua AMV:iden tekemiseen, tuomarointiin, editoijiin, tai ihan vain nauttimiseen, omasta osaamisesta ja kokemuksesta riippumatta. Keskustelupiiri pidetään Desucordissa samanaikaisesti Taide kujalla -keskustelupiirin kanssa.

 

Taide kujalla -keskustelupiiri

14:00

Desuconin taidekuja on yksi conin kohokohdista ja kujalle hakee vuosittain kymmeniä lahjakkaita taiteilijoita. Millainen olisi sinun unelmiesi taidekuja? Entä miten Desuconin taidekujan valintajärjestelmä toimii? Ohjelmassa on jaossa kullanarvoisia hakuvinkkejä, pohdintaa taidekujan tulevaisuudesta sekä tietysti hakuprosessin avaamista taidekujavastaavan johdolla. Tervetuloa keskustelemaan Desuconin taidekujasta hyvässä hengessä. Keskustelupiiri pidetään Desucordissa samanaikaisesti AMV-keskustelupiirin kanssa.

 

AMV-kilpailu

15:00

Desuconin ja AMV.fi:n yhteistyössä toteuttama AMV-kilpailu tärisyttää ja värisyttää katsojansa huimaavalla audiovisuaalisella tykityksellä. Kisaa pääset seuraamaan täällä.

Kisojen katsomiseen tarvitset Kompassi-tunnuksen (lisätietoa AMV.fi:n blogissa).