Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

ECG säännöt

 

Yleistä:

Karsinnan puvut voivat olla sarjakuvista, elokuvista, TV-sarjoista, piirretyistä jne. Omat designit tai fanartit eivät ole sallittuja. Japanilaisten laulajien ja bändien puvut ovat sallittuja.

Kilpailuun saa osallistua puvulla, jolla on kisattu, sijoituttu tai voitettu aikaisemmin jossain toisessa cosplaykilpailussa.

Kisaajan tulee toimittaa ainakin yksi hyvälaatuinen lähdekuva hahmostaan.

Kisaan voi osallistua joko yksi tai 2-3 hengen ryhmänä. Parina tai kolmen hengen joukkueena osallistuvien pukujen tulee olla peräisin samasta lähteestä.  

Kisaajien tulee olla täysi-ikäisiä.

Pukujen tulee olla kisaajien itsensä tekemiä. Valmiina ostetut puvut ovat kiellettyjä. Pienemmät osat kuten kengät, peruukit yms voivat olla ostettuja. Puvusta vähintään 75% tulee olla kisaajan itsensä valmistamaa. Pienimuotoinen ystävien tai sukulaisten apu on sallittua.

Finaaliesitysten tulee soveltua laajalle katsojakunnalle, ja suosittelemma samaa myös karsintaesitykselle. Otathan siis huomioon, että esityksesi soveltuu koko perheelle.

Mikäli karsinnan voittanut kisaaja /kisaajat eivät pääse finaalin, valitaan seuraavalle sijalle tullut heidän sijalleen.

Karsintaan osallistuvien tulee olla Suomen kansalaisia. Muiden maiden kansalaisilla tulee olla pysyvä oleskelulupa, jotta he voivat osallistua. He eivät myöskään saa osallistua oman maansa karsintoihin saman kauden aikana.

Ryhmien tulee valita yksi osallistuja keskuudestaan, joka on vastuussa tarpeellisten dokumenttien ja lisätietojen toimittamisesta karsintaa järjestävälle taholle.

Esitykset:

Yksilöiden esitykset saavat kestää korkeintaan yhden (1) minuutin ajan.

Ryhmien esitykset saavat kestää korkeintaan kahden minuutin ja kolmenkymmenen sekunnina (2:30) ajan.

Tuomareilla on oikeus vähentää kisaajien pisteitä esitysajan ylityksestä.

Esityksen taustalla on karsinnoissa mahdollista käyttää taustavideota. Taustavideon tulee olla esityksen mittainen ja mahdollinen ääniraita tulee olla osa taustavideota. Huomioithan, että finaalin säännöissä taustavideon käyttö on tulevallakin kaudella todennäköisesti kiellettyä.

Esityksen taustalla on mahdollista käyttää taustanauhaa. Äänitiedostojen tulee olla muotoa mp3 ja nimetty selkeästi kilpailijan tai ryhmän nimellä. Taustaunauhan tulee olla esityksen mittainen.

Mikäli taustanauhalla on puhetta, tulee sen olla englanniksi.

Lavalla kiellettyä ovat: tuli, vesi, glitterit, konfettit yms, kaikki yleisölle, kisaajille tai järjestäjille vaaralliset aineet tai aseet/asejäljitelmät.

Järjestäjillä on oikeus keskeyttää tai kieltää esitys milloin tahansa mikäli se aiheuttaa vaaratilanteita tai jos se rikkoo kilpailun sääntöjä.

 

Tuomarit:

Karsinnan tuomaristo tullaan julkistamaan myöhemmin. Karsinnan järjestävän tapahtuman henkilökunta tai tuomaristo eivät voi osallista karsintaan.  

Jokainen tuomari antaa pisteitä seuraavasti:

Puku (toteutus, materiaalivalinnat, tekniikkavalinnat, onnistuminen suhteessa referenssikuvaan jne) 10 pistettä.

Esitys: (idea, hahmouskollisuus, viihdyttävyys, tekninen suoritus, lavan käyttö jne) 10 p

Yleinen edustavuus (kilpailijan/kilpailijoiden kyky edustaa Suomea ja suomen cosplayharrastajia, luotettavuus, kyky kommunikoida englanniksi jne) 3 pistettä.

 

Palkinnot:

Kisan voittajilla tulee olla mahdollisuus oleskella Ranskassa noin viikon ajan heinäkuun alussa 2016. Kisaajien matka ja majoitus maksetaan.

Finaalin valitut edustajat eivät voi osallistua seuraavana vuonna saman sarjan karsintoihin. Yksilöedustaja ei voi kilpailla yksilösarjassa seuraavana vuonna, mutta voi osallistua ryhmien karsintaan.

Osallistumalla karsintaan kilpailijat antavat karsinnan järjestäjälle luvan kuvata ja dokumentoida kilpailun kulkua sekä käyttää tätä dokumentaatiota myöhemmin esimerkiksi kilpailun markkinoimiseen.

 Karsinnan voittajien on mahdollista kilpailla finaalissa muilla puvuilla kuin millä he ovat voittaneet karsinnan. Karsinnan voittajat saavat lisäohjeet finaalin kulusta ja käytänteistä pian karsinnan jälkeen.

 

Muuta

Karsinnan järjestäjät pidättävät oikeuden tarkentaa tai muuttaa sääntöjä ennen karsintaa. Sääntöjä koskevat kysymykset voi lähettää cosplayvastaava Ilonalle osoitteeseen cosplay@desucon.fi

Hobby Link Japan
MOCOMOCO