Ilmoittaudu työpajoihin ja keskustelupiireihin!

Kirjoittanut
Tursake

Desuconissa järjestään 5 keskustelupiiriä ja 11 työpajaa, joista osaan on ilmoittautuminen. Ilmoittautumisella pyritään varmistamaan, että työpajoissa riittää materiaalia kaikille osallistujille ja keskustelupiireissä jokainen aiheesta kiinnostunut saa suunvuoron. Esimerkiksi Shibari-työpajat ovat aiempina vuosina olleet niin suosittuja, että ilmoittautuminen on mennyt täyteen jo muutaman tunnin aikana, joten kannattaa olla mahdollisimman nopea, mikäli haluaa mukaan. Perehdy siis osallistuvaan ohjelmaan ja varmista, että pääset osallistumaan kaikkiin suosikkeihisi!

 

Keskustelupiirien ilmoittautumiset

Keskustelupiiriin ilmoittaudutaan tapahtuman infossa

Vauhdin hurmaa maantiepyörilä - Yowamushi Pedal

Essi "Hijiri" Salo

16.1.2016 17:30 – 19:30

Honka

Wataru Watanaben vuonna 2008 aloittama manga Yowamushi Pedal on yksi tämän päivän tunnetuimpia ja suosituimpia urheilusarjoja. Tähän asti 41-osaista, yhä jatkuvaa mangasarjaa on lisäksi seurannut kaksi anime-tuotantokautta, pari elokuvaa sekä mangan juonta seuraavia lavashow-musikaaleja. Mikäli nämä vauhdikasta menoa, jännittäviä tilanteita ja paljon erilaisia tunteita herättäneet pyöräpojat ovat onnistuneet valloittamaan sinunkin sydämesi, tule jakamaan ajatuksesi ja muut tuntosi keskustelupiirissä muiden sarjan ystävien kanssa.

 

Type-Moonia edistyneille

Kari "FreakyM" Rostin (@friikkiM) ja Markus "Graus" Pesonen (@HerrGraus)

17.1.2016 12:00 – 14:00

Koivu

Olisiko ollut jotain mistä olisit halunnut keskustella Desucon 2015 Type-Moon pintaa syvemmältä -keskustelupiirissä, mutta et päässyt paikalle? Jatkoa kesällä pidettyyn Type-Moon pintaa syvemmältä keskustelupiirillle. UBW on saatu katsottua, Prisma☆Illya on saamassa jatkoa ja Heaven's Feel elokuva lähestyy uhkaavasti. 
 
Keskustelupiirissä voi odottaa kaikkea voimatasojen burgeroinnista siihen kuka on paras Type-Moon waifu, mutta tärkeimpänä tämä keskustelupiiri on siis juuri sinulle joka haluat keskustella Type-Moonin tuoteperheen tuotoksista.
 
Keskustelupiirissä on mahdollisuus joutua spoilereiden uhriksi riski ja on suositeltavaa että aikaisempaa kokemusta löytyy Type-Moon peliyhtiön teoksista.
 

Keskustelupiiriin ei ole ennakkoilmoittautumista

 

Shoujon 70-luku

Reetta Kontiainen 

16.1.2016 10:00 – 12:00

Oletko aina halunnut puhua suusi puhtaaksi 70-luvun shoujosarjoista? Tässä on tilaisuutesi! Tervetuloa jatkamaan puheohjelmassa käsiteltyjä aiheita, vaihtamaan mielipiteitä ja kokemuksia sarjoista, ja vaikka kyselemään lukuvinkkejä. Keskustelupiiriin voi osallistua, vaikka ei olisi ollut seuraamassa puheohjelmaa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

 

Kuninkaiden valtakausi - K-Project

Martta "lapio" Paatola & Kia "Cattu" Soini

16.1.2016 15:30 – 17:30

Honka

Täällä mielipiteet K-Projectista ovat tervetulleita, annamme kumminkin muutaman ison puheenaiheen mistä itse haluamme kuulla mielipiteitä. Kuninkaiden valtakausi luennolla olleet ja ulkopuoliset ovat tervetulleita.

 

Eroottisen mangan ihanan kamala maailma

Meg Valenwind & Eve "PoisonPineapple" Ruottinen

17.1.2016 12:00 – 14:00

Honka

Mikä tekee hyvän ero-mangan? Keskustelupiirissä ruoditaan läpi BL, bara, yuri, guro ja hentai maailmoja sekä perehdytään niiden samankaltaisuuksiin, hahmoihin ja skenaarioihin. Miksi esimerkiksi yurissa pissa leikit on yleisiä ja vain hentaissa parit vaihtavat roolejaan useastikkin mutta yaoissa semen ja uken roolit on kiveen hakattu? Keskustelupiiri sisältää karkeaa kielenkäyttöä ja kuvia.

 

Työpajojen ilmoittautumiset

Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen

Gunpla-paja

Matias "Tursake" Kyriacou (@Tursake) & Niilo "Nailo" Nurminen (@Nailocchi)

15.1.2016 18:00 – 23:00

Honka

Gunplat eli Gundam-pienoismallit tuovat yhteen niin Gundam-, pienoismalli-, kuin animeharrastajatkin. Aloittelijoille suunnatussa pajassa pääset rakentamaan conin tarjoamaa gunplaa ilmaiseksi ja oppimaan rakentamisen perusteet. Sinustakin voi tulla seuraava Meijin! Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen ja se on HobbyLinkJapanin sponsoroima.

ILMOITTAUTUMINEN

 

Onigiripaja

Sirpa Kovanen & Markus Hiltunen

16.1.2016 11:30 – 13:30

Honka

Onigiri, täytetty riisipallo, on Japanissa suosittu välipala, ja niitä näkyy tuon tuosta myös animessa. Nyt on tilaisuutesi oppia tekemään niitä itse! Pajassa valmistetaan yhdessä onigireille erilaisia täytteitä ja furikake-maustesekoitusta, minkä jälkeen osallistujat saavat tehdä itselleen mieluisia onigireja. Lopuksi onigirit tietysti syödään teen ja rennon jutustelun lomassa. Pajaan mahtuu 12 osallistujaa. Materiaalimaksu on 4 euroa. Suurin osa täytteistä sisältää kalaa, joten paja ei sovi kala-allergikoille. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen.

OHJELMA ON TÄYNNÄ

 

Kankaanpainopaja

Karo "nukkelapsi" Pietilä

17.1.2016 14:00 – 16:00

Koivu

Tule suunnittelemaan ja painamaan oma kuviosi kankaalle, ja tee siitä vaikkapa kangasmerkki laukkuun. Pohditaan samalla millaisia kangasmaaleja kannattaa käyttää eri materiaaleille ja mitä erilaisia painotekniikoita on olemassa. Mukaan saa tuoda omia puuvillaisia tekstiilejä. Pajamaksu 3€ sisältää maalin, kangaspalan ja hakaneulat, pajamaksu 1€ pelkän maalin.

ILMOITTAUTUMINEN

 

 

Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista

 

Hahmodesign työpaja

Iida "Damatris" Reitti, Katariina "Riähkä" Rysä

15.1.2016 19:00 - 21:00

Koivu

Työpajassa pureudutaan erilaisten hahmojen suunnitteluun ruumiinrakenteista hiuksiin erilaisten piirtotehtävien kautta. Tarkoituksena on myös tutkia miten perspektiivi ja värit vaikuttavat kuvan tulkitsemiseen ja kuinka sitä voi hyödyntää hahmon persoonallisuuden esilletuomisessa.

 

Ja kuinkas sitten kävikään...?

Sari Ahvenainen

15.1.2016 21:00 - 23:00

Koivu

Tässä työpajassa kirjoitetaan yhdessä iltasatuja, jotka alkavat jostain ja päättyvät mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Aiheet otetaan animesta ja kukin saa vuorollaan keksiä yllättäviä juonenkäänteitä sankareiden päänmenoksi. Mukaan tarvitset vain huumorintajua ja innostusta luovaan kirjoittamiseen.

 

Teetä ja rentoutumista!

Miisa "Misu" Piiponniemi, Heidi "Miuku" Uusitie & Aleksi "Gallona" Lappalainen

15.1.2016 23:00 – 02:00

Honka

Kuppi kuumaa kylmän conin keskellä. Lepääminen ja rentoutuminen unohtuvat usein conin tiimellyksessä, mutta täällä se onnistuu. Omat peitot sallittuja ~ :) Työpajassa soi rauhallinen musiikki, jota kuunnellessa on helppo rentoutua, vaikkapa juuri ostamasi mangan tai sen ihanan halityynyn kanssa. Päivän kuulumisia voi jakaa pajasisaruksille. Ja lämpöä kaipaaville on tarjolla sekä teetä että kahvia ~ Paja on ilmainen, eikä etukäteen tarvitse ilmottautua. Otamme pajaan yhtäaikaisesti vain 15 henkeä. Jos paja on ensimmäisellä yrittämällä täynnä, tule rohkeasti vain uudestaan :)

 

Hahmo haltuun

Taru Lepistö

16.1.2016 09:30 - 11:30

Honka

Tuntuuko että välillä ei vain asu riitä tuomaan esiin hahmoasi? Kuvissa sitä vain pönöttää käsi lanteilla ja kisoissa lavalla ei oikein tiedä miten liikkua? No hätä! Nyt on mahdollisuus tulla hakemaan cossattavaan hahmoosi uutta puhtia. Riisutaan cossattava hahmo asustaan ja kiinnitetään huomiota siihen miten hahmo liikkuu ja millainen on hänen olemuksensa. Vinkit voi ottaa mukaan kuvauksiin, lavalle tai conissa liikkuessa cosseissa (myös larppaukseen oivallisia vinkkejä). Tai voi vaan tulla pitämään hauskaa hahmokarikatyyrien kanssa ja vähän improamaan. Turvaudutaan teatterin keinoihin ja mietitään miten tuot esimerkiksi auktoriteetin tai ujoiden esille pelkästään eri tavoilla seisoa. Varaudu liikkumaan, joten kaikkien vaikeimmat cossit kannattaa jättää huoneen ulkopuolelle.

 

Kaaoscosplay

Johanna "Jalle" Aartolahti, Jasmine "Sukkapuikko" Aartolahti, Inka "Inka-chan/Inksu" Harilainen & Mirka "Miruka" Jokela

16.1.2016 12:00 – 18:00

Koivu

Tervetuloa tekemään työpajaan monenmoisista eri materiaaleista itsellesi cosplayasu! Löytyy tavallisista kankaista ja muovipurkeista lähtien materiaaleja, joista lähteä työstämään itselleen vaikka toisen päivän cossia, jos sellaista ei ole. Saa tulla myös korjaamaan vanhoja cossejansa tai tekemään proppeja. Mielikuvituksellisimmat, luovimmat tai muuten päät kääntävät asut palkitaan. Ei ennakkoilmoittautumista. Pajamaksu 3 €.

 

Habailupaja

Dinotski Helminen & Irene Rautio

16.1.2016 13:30 – 15:30

Honka

Pidätkö piirtämisestä? Oletko kiinnostunut lihaksikkaista hahmoista? Hyvä! Sitten habailutyöpaja on juuri sinua varten. Meitä on kaksi esittelemässä omia tyylejämme piirtää lihaksia sekä sopivia kehonasentoja vaadittavaan tilanteeseen/posetukseen. Kysymyksiä saa esittää, joten voit myös miettiä mielessäsi jotain tiettyä machoa asentoa, mitä haluaisit osata piirtää, niin voimme yhdessä käydä läpi ideasi suunnittelusta valmiiseen kuvaan.

 

Koston Heinänuket - Wara ningyo ja Hell Girl

Jonna “Poxidoll” Isaksson & Petra “Luckybastarrrd” Vikstedt

16.1.2016 19:30 – 21:30

Honka

Oletko kiinnostunut kansantaruista tai kunniavieraan Hell Girl animesta? Vai onko sinulla joku jolle haluat kostaa seurauksista riippumatta? Tervetuloa hämärän tunnelmalliseen Koston heinänukke-pajaan! Pajassa pääset tekemään Japanin Härän tunti Waraningyo (heinänukke) -rituaaliin tai Jigoku Shoujoon (Hell Girl) liittyvän heinänuken. Kaikki tarvikkeet kumpaankin variaatioon löytyvät pajasta. Pajan alussa esitellään miten waraningyot esiintyvät Japanin kansantarussa, sekä miten ne ovat osana kunniavieras Takahiro Oomorin ohjaamaa Jigoku Shoujoa. Alkuesittely kestää n. 8 minuuttia, minkä pystyy halutessaan jättämään väliin. Riippuen osallistujista pajan aikana voi keskustellaan lisää tarusta, animesta ja/tai yhteneväisyyksistä animen ja alkuperäisen tarun välillä. Pajaan voi ilmestyä koko sen keston ajan ilmoittautumatta. Paja maksaa 1€ ja yhden nuken teko kestää n.20min.

 

Yövirkkujen lautapelit

Jenna "Xenji" Lukkari, Tanja "AlumiiniHusky" Onishko, Vera "Renji" Puhakka & Kiia "Kantoku" Kuosa

16.1.2016 20:00 – 02:00

Koivu

Eikö väsytä vielä? Tekeekö mielesi pelata lautapeljä? Tule siis tappamaan titaneeja Attack on Titan -teemaisessa Monopolissa, haasta kaverisi Pokemon-yatzyyn tai solmi itsesi solmuun Twisterissä. Meiltä löytyy myös paljon muita lauta- ja korttipelejä. Tervetuloa mukaan yksin, kaverin kanssa tai vaikkapa koko porukalla!

Kommentit

Anonyymi
Kankaanpainopajaan ilmoittautuminen antaa vain virheilmoituksen :/. Onko se siis jo täynnä vai muuten vain linkki rikki?
Aarni "AKX" Koskela
Hei! Linkki oli kuin olikin vähän rikki. Nyt pitäisi toimia. Pahoittelut säädöstä!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!